Donbassz

Alekszandr Kazakov orosz politikai elemző a donbasszi-ukrán jövővel foglalkozott. Az egyébként számtalan és figyelemre méltó módon bejött elemzés szerzője legutóbbi elemzésében arról elmélkedett, hogy elképzelhető-e, lehetséges-e Donbassz és Ukrajna kompromisszuma, majdan pedig egységes államisága.

Kazakov válasza egyértelmű igen.
Amennyiben Ukrajna csatlakozik Donbasszhoz. A Népköztársaságokhoz! Az egyesítésnek Kijev amúgy nagy akarója!-csak éppen fordítva képzeli el a dolgot. Bármi áron! Úgy meg nem megy! Pedig nagyon akarja. Annyira akarja, hogy…
Egy viszonylag “hosszú” kegyelmi időszak után régen látott hevességgel ágyúzta mára virradóan Donyeck területét is. Nem csak a repülőteret, hanem a város “Volvo-center” nevű negyedét is. Petrovszkij kerület sem maradt érintetlen. Este hattól éjjel fél kettőig hullottak a 152-es tarackok gránátjai. Nyolc lakóépület vagy lakás vált romhalmazzá. Négy civil súlyosan megsebesült.
De “természetesen” megkapta a maga adagját Donyeck körül minden település. Volt amelyik “csak” aknagránátot, volt amelyik “csak” tankgránátot kapott, de Dokucsajevszk és Kominternovo a “Grad” rakétáknak “örvendhetett”!

doha

Most érkezett a hír, miszerint ma (november 17-én kora délután) “ottani idő szerint” fél egykor (magyar idő szerint fé 12-kor) Donyeck Kujbisev kerületében a város 21. számú klinikáját több latortüzérségi találat érte. A mentés megkezdődött.
A luganszki frontszakaszon-bár összehasonlíthatatlanul nyugodtabb a helyzet mint a DNR-fronton-teljes hksz-t rendelt el a Népi Önvédelmi Milícia (hadsereg) parancsnoksága. Most aztán “gyakorlatoznak”

Alekszandr Kazakov jövendölése tegnap került nyilvánosságra. Gustav Hagglund tábornoké, aki egykoron a finn hadsereg parancsnoka volt arról értekezett, hogy a dolgok nyugvópontra csak akkor fognak jutni, ha keleten-délkeleten lesz egy orosz ajkú térség Maradék-Ukrajnából Malarosszija néven, és lesz egy valami más az országrész nyugati fertályán. Ki is fejezte abbéli reményét, hogy az orosz államfő és az új amerikai elnök meg tudnak állapodni ebben a kérdésben. Biztosak lehetünk abban, hogy ha ezidáig a derék tábornok rajta lett volna a Kijev-által jeles alkalmakkor üdvözlendők listáján-mától már lehúzták a nevét.

fit

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Emlékeznek még arra, hogy miért kellet Sztrelkovnak kiüritenie, Slavjanszkot és Kramatorszkot ? Ha nem akkor frissitek ! Mert ugyan azt, tűzérségileg szétlőték a házakat, nem volt fedezék. Most is ugyan az a stratégiája a hordának, megsemisiteni a fedezékül szolgáló objektumokat. A Donbaszi, Luganszki vezetők meg csak tétlenül figyelik a rombolást, aztán azt fogják észrevenni, hogy nem lesz tető a fejük felet,a hadseregnek meg nem lesz fedezéke, mert hagyják a fejük felől, maguk körül meg hagyják lerombolni azt ami eddig védte őket . Ezután meg a horda, kényukre kedvüükre fogják őket vadászni, mint a nyulakat. Ekkor fog patakokban folyni Luganszkban, Donbaszban a vér, mert a vezetőik NEM ELŐZTÉK MEG, amit meg lehetett volna előzni egy villám sebes, kiszámithatatlan gyors ellentámadással . Nem azt számolgatni,hogy hányszor ágyuzták, hány lakás dőlt össze,hány emberhalt meg, menyien sérültek meg, és hány miliméterestől,hány miliméteresig lövik őket, hanem menyi idő mulva szabaditják fel Ogyesszát. menyi idő mulva érik el Kijevet, vagy az Ukrán -Lengyel határszélt.

  2. .... szerint:

    Az Ukrán Kijevi hds kb ötszörös túlerővel van jelen Donbasz körül, + a teljes 46 milliós hátország.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.