Szíria

Az orosz stratégiai légierő repülőgépei tegnap ismét ajándékokkal kedveskedtekSzíria martalócbandáinak. A megajándékozottak az ISIS és az an-Nuszra banda voltak.

Kuweires légitámaszpontjáról kimozdult a szír kormányhadsereg. A közeli Al-Mazburah kalifátusisták birtokolta városát vették ostrom alá.Megfigyelők ezt a kelet-aleppoi ostromgyűrűbe zárt banditahordák elleni támadás megindításának jeleként értékelik. Érdekes tényből következtetnek erre. A hivatkozási alap az, hogy megjelent tegnap Aleppo körül több helyen is a Hezbollah-média több forgatócsoportja is. Az álmoskönyvek szerint pedig ahol az Al-Manar megjelenik, “nagy dolgokfognak történni”.
Délnyugat-Aleppo térségében Sheih Sa’eed ipari zónában indítottak tegnap a kormányerők támadást a “Jaysh Al-Fateh” bűnbanda fölszámolására. Az orosz légierő szíriai kontingense közben Saraqib teroristáit szórta meg a térségben. A közeli Urum al-Kubra faluban ki is iktattak egy fő-fő mudzsahedin latort. (Meg néhány közlatort)

Nyugat-Ghuta utolsó latorvára, Khan Al-Sheih ellen indult meg tegnap a szír kormányhadsereg.

Deir ez-Zor térségében tegnap délután létszámellenőrzést tartott Issam Zahreddin tábornok, a szír kormányerők helyi parancsnoka. Megszámolta az ISIS-terítéket.
Az USA tegnap értesítette az érintetteket: a mai nappal befejezi az Észak-Szíriában a törökökkel együttműködő “Szabad Szíriai Hadsereg” apanázsolását. Az ok ez:

Elege lett a világ elsőszámú latorállamának-az USA-hogy kitartottjaik inkább a velük “szövetséges” kurd YPG tagjait fogdossák össze, és fejezgetik lefelé, ahalyett, hogy a kalifátusistákra koncentrálnának. Döntésüket közölték az ankarai maffiával is. Hozzátéve, hogy szerintük az “Eufrátesz Shield” névre keresztelt török házibuli kezd eldurvulni.
Idlib-tartományban tegnap sem volt egy életbiztosítás martalócnak lenni. Az orosz légieró két nap alatt (a tegnapival együtt) éppen féltucatnyi martalócvezért vágott hidegre. Tegnapelőtt hármat, és tegnap is hármat. A kinyúvasztott közmartalócok számát csak becsülni tudják. A tegnapi permetezésben vélhetőleg több tucatnyi pusztult el.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. manchester united szerint:

    És ezek a mocskok a mérsékeltek ugye bàr aki embereket fejeznek le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.