Trump korlátai

Meddig hátrál Donald Trump?

donald-trump

A világ liberális politikai vezetőinek nem kis meglepetésére, a republikánus Donald Trump lehet az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke. A hatalmas média háttérrel rendelkező Mrs. III. Világháború, a demokrata Hillary Clinton, annak ellenére elbukott, hogy bírta a hazai- és külföldi politikai elit-, a velük egy húron pendülő átprogramozott agyú neves személyiségek-, továbbá a megtévesztett amerikai polgárok tömegeinek támogatását.

Szerintem Trump győzelme az alábbiak tudható be:
Az amerikaiak többsége beleunt a mindenkori hatalom, lobbi tevékenységnek beállított korrupciójába, a kisemberek semmibevételébe, a folytonos politikai hazudozásokba.
A főleg délről érkező illegális migráció, mely ellen a hivatalban lévő elnökök nem, vagy csak keveset tettek, elviselhetetlen méretűvé vált. (11-12 millió fő!) A külföldiek beáramlása elsősorban a szegény rétegek további elszegényedését okozta, egyúttal az, a növekvő bűnözés melegágyává is lett. Növelte a problémát, hogy az Obama kormányzat egyre több figyelmeztetést adott ki a lehetséges belföldi terrorcselekményekről, amit az emberek – nem véletlenül – egyértelműen az illegálisan bevándoroltakkal hoztak összefüggésbe. (Vagyis itt öngólt lőtt a demokrata kormányzat!)
Az USA multinacionális nagyvállalatai, a minél nagyobb haszon érdekében, egyre inkább külföldi országokba szervezték/szervezik ki a korábbi hazai gyártást, mely a munkanélküliség növekedését-, a munkát vállalni óhajtó társadalmi réteg elszegényedését eredményezi. Így csökkent a belföldi fizetőképes kereslet is, ami újabb és újabb munkahelyek megszüntetésével jár együtt.
Az amerikai társadalom testén élősködő, dolgozni nem akaró, többnyire színesbőrű lumpen réteg, gettókba tömörülve túlszaporodott, ami robbanás közeli állapotokat teremtett. Ez a folyamat főleg a demokratáknak kedvezett, hiszen ők csak hasznos szavazóbázis növekedést látják. Egyáltalán nem érzékelték, hogy a szabad fegyvertartás visszaszorítására tett intézkedések kiváltották a nép haragját, hiszen ők már szinte készülnek az elkerülhetetlennek látszó önvédelmi faji háborúra.
Az egyszerű amerikai állampolgár azt látja: miközben az ő életminősége a fentiek miatt egyre romlik, a „védelmi” (katonai) kiadások egyre növekednek, azért hogy az adminisztráció fenn tudja tartani a világban elhelyezkedő több mint 700 támaszpontját, melyek számát még folyamatosan bővítik is. Ezen túlmenően irdatlan összegek mennek el egyes baráti országok katonai segélyezésére. (pl.: Izrael) Ugyanakkor a mindenkori USA kormányzat a korábban vérüket hullató veteránokról megfeledkezik, mélyszegénységben hagyja őket.
Az állam társadalombiztosítási pénztárainak óriási kiadásait csökkenteni szándékozott, un „obamacare”, Obama által szorgalmazott egészségbiztosítási reform sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Sokan, nagyon sokan vannak azok, akiknek nincs betegbiztosítása vagy, mert nem tudják annak költségét fizetni vagy, mert nem is akarják. (Az állami pénztár tagjainak az éves hozzájárulás mellett ki kell fizetni egyes gyógykezelési költségek felét, negyedét, de teljes árat kell fizetni bizonyos szolgáltatásokért. A „megfizethető” egészségbiztosítással rendelkezők adótámogatást kapnak.)
Amíg Mrs. III. Világháború lehetségesnek tartott egy katonai konfliktust Oroszországgal szemben, addig Trump közeledett Putyinhoz, ami a fegyverkezési verseny visszafogását is jelenti az egyszerű emberek szemében. Nem beszélve arról, hogy a háborús retorika annál is inkább nem vonzó az amerikai állampolgárok körében, mert ők már jobban félnek az esetleges polgárháborútól, mint az orosztól.
Az amerikaiaknak elege lett a fősodratú média állandó hazudozásaiból, háborús uszításából. Különösen nehezményezték, hogy a nagy sajtóorgánumok egy emberként álltak ki Clintonné mellett, illetve foglaltak állást Trump ellen. A tömegek szemében ezzel megszegték az „USA demokrácia” játékszabályait, hiszen markánsan és egyoldalúan beavatkoztak a kampány alatti politikai csatározásokba úgy, hogy közben MRS. III. Világháború – még külügyminiszterként tett – viselt dolgait elhallgatni, elbagatellizálni igyekeztek.
Trump egyszerű, közérthető válaszokat adott az amerikaiakat foglalkoztató fenti problémák megoldására. Nyers megfogalmazásai, kirohanásai, egy erős leendő elnök képét vizionálták, aki képes lesz szembeszállni a hatalmasságokkal. Ennek következménye lett az, hogy az interneten rengetegen osztották meg beszédeit, ami igen jelentős ellensúlyt biztosított számára, az Ő elnökségét ellenző nagy hatalmú sajtóval szemben.
A fentieken túlmenően elképzelhető, hogy Trump azért is győzött az elnökválasztáson, mert: kényszerből egyfelől hagyták győzni, másfelől az sem elképzelhetetlen, hogy a szavazatszámláló programokat az utolsó pillanatban erre „utasították”. Az elnökségért folyó kampányban ugyanis kiderült: Clintonné személye annyira megosztotta az állampolgárokat, hogy győzelme esetén nagy eséllyel spontán megmozdulásokra került volna sor, melyben a banki maffia csak vesztes lehet. Ugyanis arra még nincs teljesen felkészülve, ezért kicsúszna a kezéből a folyamat irányítása. Egyébként is, még mindig jobbnak tűnik számukra, ha nem az általuk támogatott demokrata jelölt miatt tör majd ki a hőn óhajtott polgárháború, hanem egy politikában járatlan, nyersen fogalmazó, amúgy az „amerikai álmot” megtestesítő sikeres üzletember miatt!
A háttérhatalomnak továbbra is egyetlen célja van: az új világrend megteremtése! Ez viszont csak akkor lehetséges, ha a régit sikerül megdönteni, háborúkkal, vagy polgárháborúkkal úgy, hogy közben az irányítás végig a kezükben maradjon! Az utóbbi lehetőség előkészítésének tekinthető, hogy a liberális métely legfőbb terjesztői, az amerikai médiák rögtön a választás után azt sugallják: az iskolázatlan fehér emberek szavazatának köszönhető Trump elnökké választása. Természetesen bölcsen hallgatva arról, hogy hagyományosan a demokratákat támogató színes-bőrűek között az iskolázatlanok aránya lényegesen magasabb, mint a fehérek esetében! A leendő amerikai polgárháború magja, tehát a médiák közvetítésével, a földbe került! Már csak az a kérdés sikerül-e azt Trumpnak csírájában elfojtani?
Köztudottan a megválasztott amerikai elnök nem politikus. Ezért is meglepő: nagyon gyorsan és meglepően ügyesen reagált a személyében őt ért, de a köznyugalmat veszélyeztető sajtótámadásra. Pl. nem beszél már az obamacare megszüntetéséről, csak annak átalakításáról, már nem állítja, hogy nem ad beutazási engedélyt a muszlimoknak, az illegális migrációról is megoldást keresően nyilatkozik, stb. Közben a Lindsey Graham és John McCain vezette, mindenkori amerikai kormányt revolverező, zsidó lobbinak gesztust téve, kijelentette, hogy nem ellenzi a volt palesztin területen folyó izraeli terjeszkedést és Jeruzsálemet Izrael fővárosának fogja elismerni. Bizonyára lesz még a háttérhatalomnak tetsző kemény kritikája Putyin felé is. Én csak remélni merem, hogy ezek a kampányban elmondottakkal ellentétes megnyilatkozások, a belföldi béke megteremtését szolgálják, azaz kiveszi a fegyvert az őt támadó amerikai sajtó kezéből. Persze kérdéses, hogy 2017. januári beiktatását követő első néhány hónapban milyen intézkedéseket hoz, mennyire sikerül törekvéseinek megnyerni a fegyveres szervezeteket, a többségben lévő republikánus képviselőházat, stb., úgy, hogy közben továbbra is élvezze (pór)népe bizalmát? Elnökként nehéz dolga lesz. Ha minden előkészítés nélkül üzen hadat a lobbistáknak, könnyen J. F. Kennedy elnök sorsára juthat, ami viszont közvetlen kiváltója lehet a faji polgárháborúnak!
Az elektori kollégium formális elnökválasztásáig, 2016 decemberéig, az amerikai „adok-kapok”-ban vélhetően még sok meglepetésben lehet részünk. (Ugyan kicsi az esélye, de nem teljesen lehetetlen, hogy a pénzügyi lobbi nyomására az elektorok – a népakarat ellenére – Clintonné mellett teszik le voksukat. Ha mégis ilyen forgatókönyv lépne életbe, az az amerikai társadalom szembeköpését jelentené, mely felér egy casus belli –vel, de nem csak az USA-n belül, hanem a teljes „liberális világban”!)
Trump jó üzletember, csak remélni merem: beiktatott elnökként nem követi majd a politikusokra jellemző köpönyegforgatást, amit talán egy régi viccel lehet érzékeltetni:
Meghal egy világhírű politikus. Személyesen Szent Péter fogadja, és felajánlja: választhat hová akar kerülni? Mindjárt körül is vezeti a túlvilágban. Először a mennyországot látogatják meg, ahol politikus barátunk azt látja, mindenki fehér ruhában járkál, Bibliát olvas, és közben dicsőíti Istent. Ezután a poklot nézik meg. Politikusunk meglepődve észleli, hogy ott patakokban folyik a pia, hiányosan öltözött nők, zene, tánc, nevetgélés, mulatozás, énekszó, stb. Ezt követően Péter felteszi a kérdést:
Mit választasz fiam?
Gyönyörű a mennyország, csodálatos az ottani nyugalom, de én pörgéshez szokott ember, mégis inkább a poklot választanám!
Te választottad fiam. – mondja Péter, és kinyitja az ajtót a politikus előtt. Bent rotyognak az üstök, emberek üvöltenek a fortyogó vízben, bűz, ordítás. Mire döbbenten a politikus:
De hát az előbb teljesen mást láttam itt!
Persze! Nem ismerős? Az a kampányidőszak volt! Annak már vége, ez pedig a valóság!
(Madarász László http://magaspart.hu/)
Bal-Rad komm: Trump egy tipikus amerikai. Az összes jellemző kellékével, viselkedésével együtt. Akit az amerikaiak MAGUKNAK VÁLASZTOTTAK!
Az amerikai választások során a választókat a külpolitika többnyire nem érdekelte! Az elnökjelöltek kampányának homlokterében sem külpolitikai témák voltak. Az amerikai elnökjelöltek a hazai választókhoz szóltak, amerikai problémák kapcsán, azok megoldását IGÉRVE!
Trump kampányának középpontjában is a gazdasági ígérgetések vitték a prímet, a külpolitikai téma marginális volt.
CLINTONNÉNAK SEMMILYEN TÉMÁJA NEM VOLT! TRUMP EZÉRT NYERHETETT!
Az, hogy elnökként Trump a világ országainak reményei vagy félelmei mögé fog beállni-még egy jó ideig kérdéses lesz.
VALAKIK CSALÓDNI FOGNAK! Valószínűleg a reménykedők. (Azaz: “MI”)
Trump az USA elnöke lesz! TALÁN jobb lesz a világ Clintonné miatt aggódó részének. Valamicskével.
De Trumpnak is megvannak a maga korlátai! Trump is ugyanabból a körből érkezett mint a Bush-klán. A republikánusoktól.
Trump KIFELÉ azt igérte, hogy… Az amerikaiakat ez érdekelte legkevésbé!
Trump is CSAK EGY POLITIKUS! Egy izgalomra vágyó unatkozó üzletember, aki SAJÁT LEHETŐSÉGEI KITERJESZTÉSÉT LÁTTA MEG az elnökösködésben.
Ugyanazoktól körülvéve, akik New York és Washington között ingázva sütögetik a MAGUK pecsenyéjét. HÁBORÚK TÜZÉNÉL!
Az USA-t ugyanis ez hizlalja! Csak éppen az amerikai választók ezt érzékelik a legkevésbé. Őket csak az érdekli, hogy összeszereljék a rakétákat miegyebeket, a bér pedig rajta legyen a bankszámlájukon. Meg a hitelkeretük nyitott legyen!
Hogy a rakéták és a miegyebek sorsa mi lesz?-meg hogy miért kell belőlük annyi?-az már őket nem izgatja!
Ha Trump azt igérte volna nekik, hogy kevesebb rakétát meg miegyebet kell majd összerelni, akkor most alighanem a nyőstényördög hívei örömködnének!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Trump korlátai bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. Kazárok a kazárok ellen. szerint:

  Trumpnak nem sok választása van.
  Ezt o is tudja.
  Ha beáll a kazár maffia moge, o tudja milesz a sorsa.

  O csak egy báb, a szinfalak mogott meglett modva a kazár maffiának az opcios lehetosegek.Aki nem teszi le a fegyvert es hodolbe keletnek,azok most hullák.

  Tisztelt magyarok nem irigylesre mélto ma kazár maffiozonak lenni.

 2. Kazárok a kazárok ellen. szerint:

  Jo munkát kivánunk a kazár begyujto szakembereknek.
  1. Észak koreai szakemberek.

 3. Hezbolah szerint:

  2 Kinai szakemberek

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Te Sok Nick Nevű Vadbarom!

   A “kínai szakembereid” (ENSZ békefenntartók) a Sínai félszigeten elszaladtak mint a nyulak, amikor betámadták őket a szélsőségesek.
   Érdekes módon, a magyar ENSZ kontingens sietett oda és zavarta el azt a kb kéttucat Allahu Akhbarozót, akik elől a kínaiak elszaladtak. Még az oroszok is kritizálták akkor a kínaiak harcimorálját (kb másfél éve volt ez). Pedig a kínai ENSZ kontingens ott speciálisan képzett katonákból állt. Mondjuk a magyaroké is, akik a szolnoki Bercsényi ezred, az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred régebbi nevén Vegyes Szállító Repülő Ezred volt. – Értsed a mélységi felderítőink.
   Lehet, hogy ma lófasz sincsen nem hadseregünk, de ezek a szolnoki fiúk nemcsak felveszik a versenyt a világ legjobbjaival, hanem sokat maguk mögé is utasítanak.
   Ezt még az oroszok is elismerték, amikor Sebrenicánál a holland SFOR kontingens különleges alakulatai elpucoltak, így Ratko Mladic alakulatai majd HATEZER embert irtottak ki egy nap alatt a menekülttáborban.
   Két napra rá, amikor az amerikai-EUs vezetés a szokásos nyögvenyelős módon erre reagált, szintén a magyar ezred katonáit küldték oda. Na akkor meg Mladic emberei pucoltak el, alig félórás tűzharc után. Mladic később erről így nyilatkozott: Habár háromszoros túlerőben voltunk, de esélyünk sem lett volna a könnyűgyalogos magyar deszantos katonákkal szemben, akik kiképzésüknek és motiváltságuknak köszönhetően már az első percekben fölénk kerekedtek és súlyos veszteségeket okoztak nekünk. Ott az “eredmény”: Fél óra alatt 17 szerb halott, 19 sebesült, 8 pedig fogságba esett.
   A horvátországi harcok idején Tjudman elnök is elismerően nyilatkozott az innét Csonkahonból hozzájuk csatlakozott magyar önkéntesekről. Onnét, ahol még a saját katonáik is elmenekültek, a magyarok kitartottak és hosszú ideig képesek voltak visszaverni a szerbeket. Ilyen volt Szentlászló esete is. Igaz, az magyar falu volt, hát a saját véreinket védték. De Dubrovnikinál is helytálltok a magyar önkéntesek. Ott is egy önkéntesekből álló magyar rohamosztag foglalta el – vissza a vasútállomást és épített ki (tartott meg)egy hídfőállást, ahonnét aztán a horvát hadsereg a kiinduló támadásait tudta végezni, kiűzve a szerbeket a városból. Még lehetne pár esetet mondani, felsorolni.

   • vitorla123 szerint:

    Kína a polgárháború óta nem viselt háborút.Észak-Koreában az Amerikaikat Mao csapatai feltartották,de legyőzni nem tudták..Vietnámmal szemben is csak határviták miatt volt konfliktus. Más szóval nincs harci tapasztalat.Nekünk magyaroknak sincs.Az,hogy néhány katona itt- ott harcol az nem jelenti,hogy rendelkezünk hadra fogható hadsereggel.A déli határt képtelenek vagyunk megvédeni.Minden ellenkező állítással szemben.Különben is ma már robotok ellen kellene harcolni.Ennek ellenére nagyon fontosnak gondolom a honvédelem és a fiatalok honvédelemre történő felkészítését nemzeti (nemzeti kommunista) alapon. Példáúl úgy ahogy Kína teszi ma.Az elektronikai harcra felkészülve.Kellene a Kádár évfordulóra egy négy szakaszos század!Nagy durranás lenne.Persze fegyver nélkül pusztán derékszíjjal!Három fiú és egy lány szakasz. Szakaszonként 29 fővel.

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Az biztos nagy durranás lenne.
     Úgy járnátok mint a Magyar Gárda
     Vinnék a droidok a szakaszaitokat meg a Thürmert is a Gyorskocsi utcába, mint anno a gárdistákat és Vonát 2009-ben az Erzsébet térről.
     Aztán évekig elhúzódó perpatvarok, tönkrement életek, százezres bírságok. Ki tudná azokat kifizetni?
     A Magyar Gárda egy nagyon erős szervezet volt, országosan többezer fős taglétszámmal, de azt is beroggyantották ezzel.
     Tudja a hatalom, hogyan kell ezt “okosan kezelni”.
     Nem a “rendőrkorbácstól”, a bezárástól, a vegzálástól esik térdre egy szervezet, hanem ha annak alapjait a tagságot teszik tönkre egzisztenciálisan.
     Tudod hány gárdistának tették tönkre az életét, rúgatták ki a munkahelyéről, büntették meg több tízezer forintra?
     A “legnyakasabbak” közül szinte mindet!
     TÖBB MINT HÉT ÉV UTÁN MÉG MINDIG NINCS RENDEZVE SZÁMUKRA A DOLOG, HIÁBA MONDTA KI A BÍRÓSÁG, HOGY JOGTALANUL TÖRVÉNYELLENESEN JÁRT EL A HATALOM!

     Kivel-kikkel vállaltatnád ezt be Vitorla?

     • POZSONY. 907 szerint:

      Sztem erre nem sok esély van, belefáradt ez a nép a sok paprikajancsiba, ezért is tudtak ennyire ránk nőni. Gyanítom külső ellenségre ébred csak magára.

     • vitorla123 szerint:

      Van rá módszer,hogy ezt ne tudják megcsinálni!Sőt már csinálom is.Az hogy a Magyar Gárda vezetése elhitte,hogy a hatalom a barátja az nagy hiba volt.Persze nem lehet semmit 100%-ra igérni. Például a csapat Londonból jön haza tiltakozni a száműzetés ellen és 24 órán belül már nincs idehaza.Ez csak egy járható megoldás!

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Vitorla
      Angliából egy lélek sem fog neked hazajönni “parádézni”.

     • vitorla123 szerint:

      Ne vegyél rá mérget!Sok magyarnak tele a töke a száműzetéssel. Még magyarul álmodnak! Az unokám és a keresztlányom legalább is.Tiltakozniuk is van miért!Orbán-Vona elvette a hazájukat.Magyarországot.Azt mondták nekik,hogy takarodjanak!Mert ők nem tudnak enni adni nekik és nincs jövőjük se.!Ez elég ok a parádéra!
      Már csak ötlet szintjén persze.Ne tudd meg mi lesz,ha hazajönnek!

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      “Orbán-Vona”
      Vitorla te mindig előszeretettel kevered össze a szart a májjal. Rugaszkodj már egy kicsit el a zsidrák retorikától – persze csak akkor, ha te is nem vagy a “kiválasztott nép” sarja. ha az vagy, akkor érthető a hozzáállásod. Viszont akkor miért nem a Szombat nevezetű lapban “publikálsz”? 🙂

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Valamint ébredj már fel. Lófasz sem fog hazajönni a te hívó szavadra itt forradalmat csinálni.
     Ezen a cikk alatt utoljára írom le neked és minden álmodozónak.

     Vagy Orbán, vagy Vona – nincs más alternatíva: egy jódarabig nem is lesz. Az, hogy melyiket támogatod – vagy nem támogatod a te döntésed. De akkor sincs más realitás.
     Nem lesz proletárforradalom, még ha te ebbe belebetegedsz akkor sem. Nem fognak az emberek a zászlód és eszméd alá gyülekezni, hogy forradalmat csináljanak.
     Amennyiben ezt te nem látod be, akkor egy beteges fantazmagóra vagy, aki a valóságtól fényévekre elrugaszkodott. Akkor viszont kár veled beszélgetni.

     Azt már tudjuk, hogy Orbán és bandája a pokol felé viszi a nemzetet.
     Vona egy “sötét ló”. Az viszont már most borítékolható, hogy Orbánhoz képest egy “földre szállt angyal”. Minden túlzás nélkül. Thürmerék Munkáspártjának esélye sincs.
     Lenne, de akkor “be kellene sorolódnia”, az az vállvetve harcolni Orbán és rezsimje ellen, nem pedig őrült lovagként egyedül mint Don Quijote vívni a semmirevaló szélmalomharcát.
     Amíg viszont a Munkáspártot ilyen “ideológusok” képviselik a neten, nyilatkoznak meg a nevében mint te, addig lófasz se lesz Thürmeréknek nem “lakodalom”.

     Tehát vagy Orbán, vagy Vona.
     Így röviden.

     Bocs ha kicsit durva voltam, de fantazmagórikus elképzeléseiddel amiket hülye tényekként akarsz itt eladni kissé kiakadtam.

     • Kovács szerint:

      Az Admin és Vitorla valóban ábrándokat kergetnek, amikor letűnt ideológiák mentén akarnak valamiféle restaurációt.
      De az Orbán vagy Vona választás ugyanúgy csak csak látszólagos választás, mint volt nemrégen a Gyurcsány vagy Orbán választás. Nyilván van különbség, amíg Gyurcsány nyíltan hazáruló, addig Orbán rejtőzködően. A nemzeti erőknek sokkal nehezebb ez utóbbit felismerni, tehát könnyen lehet, hogy Orbánt a harmadik ciklusra is újraválasztják. Vonának nincs esélye, különösen úgy, hogy a pávatáncot, a hazudozást már akkor megkezdte, amikor a hatalom közelébe sem jutott. Ha a nemzetközi politika jobbra tolódik – aminek egyre nagyobb az esélye ( ezért is hibás Vona cukisága) – akkor még lehetséges valami koalíciós kormányzás, annál is inkább, mert Vona pc ( polkorrekt) politikus, magyarul a zsidóbűnöző politikai elit része, hamis jobboldali alternatívát hazudik és ez igazán nem fog a nehezére esni.
      De ez is csak része lesz a nemzet tanulási folyamatának. Az egyedüli jó irányba tett lépés volt a kormánytól, hogy nem szaporították a barom menekült tömeget, de már ez sem segít igazán, hiszen a Kádár rendszer cigánypártoló politikája és az utóbbi száz év minden rendszerének filoszemita politikája miatt az etnikai viszonyok már eléggé eltolódtak, így egy hazafias mozgalomnak már ezen okból kifolyólag is alig van esélye. Még rosszabb a helyzet, ha európára vagy a világra tekintünk, az itt zajló sokszázéves negatív folyamatokat kitárgyalták Evola és Guénion illetve a tradicionalisták. Ők nem sok esélyt láttak már 50 évvel ezelőtt sem, de persze ők is csak egy részét ( a lehúzó spirált, az involúciót) látják a folyamatoknak. Ám az utóbbi fél évszázadban jól érzékelhető jelei vannak a lehúzó spirál lassulásának illetve az emelkedés beindulásának.
      A valódi kérdés tehát nem az, hogy Orbán vagy Vona. A kérdés az, gyermekeinket és unokáinkat mire neveljük.

     • vitorla123 szerint:

      Amennyiben igazad lenne Magyarország megszűnik létezni.Vagy elfoglalják újra a “törökök!” vagy az osztrákok!Senki földje nem lehet Európa közepén.Az Európai Unió rendszerével Magyarország nem tud,ha akar sem fennmaradni.Ezt kellene felfogni.Az ország termőföldjeinek fele vetetlen.Műveletlen.Mert gazdaságtalan.Az ipart elvitték ócskavasba. Csak Uniós forrásból lehet gyárat létrehozni.A gazdaság az elsődleges a fasiszta ideológia másodlagos.Képtelen a magyarság jólétét megteremteni.Gazdasági okokból.Ha én ábrándot kergetek a népem,nemztem felemelésével,akkor te,ti mit akartok?A pusztulását? Mert ez az út oda vezet.

     • Kodzsek szerint:

      Szándékosan hazudsz vitorla ?
      Magyarországot már elfoglalták a törököktől bevándorolt és az osztrákoktól bevándorolt zsidók.
      Mondom egy zsidó haveromnak, Te nem lesz ebből baj, hogy mindent eluraltok ? Azt mondja nem lehet baj, mert már minden vezető poszton mi vagyunk. Bármikor bármit blokkolni tudunk. És így van, akárhova nézel minden fontos poszton zsidók ülnek.
      A másik hazugságod, hogy a föld fele nincs művelve. Ez nem igaz, heti 1000 km -t megyek legalább, és látom, hogy minden föld rendesen művelve van. Azt hiszed, mint Kádár alatt lehet hazudozni, hát hamarabb buksz meg, mint Orbán fog.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Kovács, Kovács!
    Bizony mondom néked, ha te ott lettél volna 907-ben Pozsonynál Árpád atyánk sírva tette volna le a fegyvert a magyaroakat kiírtani szándékozó nyugati hadak előtt. Sőt, Zrínyi is elhagyta volna csendben Szigetvárt, mihelyst a török 100km-re megközelítette volna azt. Dobó István pedig bársonypárnán adta volna át Eger kulcsait Ahmed pasának. Rákóczi is inkább Ámérikába emigrált volna az helyett, hogy hazajöjjön és a szabadságharc élére állva harcoljon az elnyomás ellen. stb-stb-stb.
    Ereszkedj térdre, bábd meg bűneid, utána meg akaszd fel magad. Mert minek akarsz te élni, “pazarolni a föld erőforrásait”, ha egyszer úgyis meghalsz. Jobb később mint soha!
    Van nálunk a cégnél egy használaton kívüli kenderkötél, azt szívesen a rendelkezésedre bocsájtom.
    A te általad hírdetett spirituális individualizmus jegyében tedd meg még ma! 🙂

    • vitorla123 szerint:

     Kodzseknek. 1.A föld fele ha nem több nincs megművelve.Mert te úr vagy és gépkocsiból nézed a tájat.Húzzál gumicsizmát és gyalogolj a határba ott ahol nincs köves út..Vagy ülj bele traktorba és úgy nézd meg Magyarországot..Tudod van egy logikai formula ami szerint van olyan,hogy meg van művelve és van egy olyan hogy minden állításra igaz,mind meg van művelve.Nem tudod ráadásul,hogy az Unió előírta a zöldítést,amit meg se szabad művelni.Ettől nagyobb gazemberséget én el se tudok képzelni.És persze az is igaz,hogy az új gazdagok meg tudják művelni veszteségesen és az új szegények meg nem . Az arányuk durván 1:100 hoz.Nincs mit védened.Tudok mutatni olyan 60 hektár földet amit 26 év óta nem művel az osztrák magyar.De a támogatást minden évben felveszi rá!Mercivel jár!Ha egy van akkor is felháborító.De nem egy van!Vagy az újgazdag harácsolókkal vagy,vagy ellenük!Az új szegények érdekében firkálunk itt és nem a harácsolókért!

    • Kovács szerint:

     Bizony bizony mondom néked, nem szélsőjobb vagy te, hanem vér-baloldali. Minden baloldalira jellemző, hogy mások erőforrásaival akar gazdálkodni, vagyis tolvaj .
     Te sem a saját tulajdonú köteledet ajánlgatod, hanem a cégét, ahol dolgozol.
     De azért még folytatnám az okítást, ha már így felkínáltad.
     Nem kell úgy hasra esni a régi nagyjaink nemzeti érzelmeitől. Zrínyi sem a kunyhója füstadóját védelmezte a töröktől, hanem a földbirtokait, Rákóczi lázadásában sem tudható, hogy mennyi szerepe volt birtokai visszaszerzésének, nos hát sokat kockáztatott és mindent elvesztett. Sokkal nagyobb érdemei vannak Zrinyi és Rákóczi közkatonáinak, a névtelen hősöknek, akik legfeljebb családjuk és maroknyi vagyonkájuk védelmében fogtak fegyvert. (gondolom ismered Jézus példázatát a szegényről, aki csak egy rézgarast adományozott, de ez volt szinte minden vagyona) . Nem találok én ebben személy szerint semmi dehonesztálót sem Zrínyire, sem Rákóczira, hősies amit tettek, csak árnyalnám a nemzeti hősök motivációit.
     Amúgy meg eléggé történelmietlen a mostani helyzetre általam javasolt és értelmezésed szerint ‘spirituális individualizmus’ névvel jellemezhető megoldás helyességét oly módon kétségbe vonni, hogy visszavetíted azt korábbi korokra. Éppen úgy, mint fordítva, korábbi helyesnek látszó tettek ismétlése ma, úgy mintha az ma is helyes lenne. De ha nem értesz ezzel egyet, akkor javasolnám saját csecse-becse kezecskéiddel ragadj meg egy szélsőbalost, egy zsidót, vagy egy nemzetietlen liberálist, vagy akár engem, vagy bárkit, akit veszélyes ellenségnek tartasz, szóval ragadj meg egyet és ugorj le a várfokáról – vagy legalább a félemeletről – mint anno tette D. Titusz, azzal a boldog sóhajjal, hogy megtettem, amit megkövetelt a HAZA 🙂

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Nem veletek együtt kellene leugrani – hanem simán lelökni benneteket.

 4. Kazárok a kazárok ellen. szerint:

  3 Csecsen szakemberek

 5. Kazárok a kazárok ellen. szerint:

  4 Irani szakemberek

 6. Kazárok a kazárok ellen. szerint:

  Orosz Megtalálak az antartiszon is rakéták.

  • Kovács szerint:

   Miért a fegyverek erejében bízol ?
   Avagy nem tudod-e, hogy aki kardot húz, kard által fog elveszni ?
   Vagy nem tudod-e, hogy a a vár ereje nem a falakban vagyon, hanem a védőik lelkében ?
   Nem tudod-e, hogy eddig minden erőszakra épült birodalom szétesett és elpusztult ?
   Hol van Atilla hatalmas hadserege, hol vannak a római légiók, a tatárok, a törökök, Hitler és Sztálin hadserege és hatalma ?
   Földünket végigdúlta már minden számottevő hatalom, mégis a magyarok ( nem a cigányok, nem zsidók) felépítették újra meg újra.
   Az angol birodalmat megfutamította Gandhi erőszakmentes mozgalma.
   Minden birodalom a belső hanyatlás, az emberek szellemiségének leromlása miatt dőlt romba.
   Róma épült és erősödött amíg Mucius Scaevola volt a minta, amikor ez a magas szellemiség lehanyatlott és a carpe diem szellemiség eluralkodott, a birodalom hanyatlani kezdett.
   Az emberek tudatosságán, szellemiségén múlik minden.
   Az, hogy Trump választásokon tudott győzni a színesbőrű aljadékok tengerében, az, hogy Orbán mögé fel tudott sorakozni az antiliberális tömeg, Putyin támogatottsága …. azt mutatja, hogy az emberekben nem veszett ki az a szellemiség, ami ellent tud állni a szemita szenny áradatának.
   Más kérdés, hogy mind Orbán mind Trump pontosan tudta, mit kell mondani , mit kell hazudni ennek az azért nem túl magas szellemiségű tömegnek a megválasztáshoz, de mindketten olyan környezetben kormányoznak, hogy fentről nagyon nehéz valamilyen erőteljes változást elérni.
   De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megvan még a tömegekben az a szellemi alap, ami fejlődésre, tanulásra képes.
   És bármit tesz Orbán vagy Trump, lehet az önmagában véve pozitív vagy negatív, az mindenképpen tanítás lesz, tetteik megalapozzák a belőlük való kiábrándulást és ezzel valami egészen új rendszer kialakulásához járulnak hozzá, aminek az alapja az emberek többségének felébredettsége lesz.
   A világ valós folyamatait akkor tudjátok helyesen értelmezni, ha túlléptek az emberi élet ciklusidején és a változásokat a 12000 éves védikus ciklus alapján értelmezitek, amelyből már éppen eltelt a 6000 éves szemita irányultságú hanyatló ciklus.

   • vitorla123 szerint:

    Mert a háború nem más mint a politika folytatása a fegyveres erőszak eszközeivel.Magyarul ölj,vagy megölnek.És ez nem szavazás kérdése.

    • Kovács szerint:

     Ez a 100 %-os szemita filozófia.
     Ölj vagy megölnek ! Szemet szemért, fogat fogért !
     Éppen ez fog megváltozni, amikor a szemita birodalom megroggyan, márpedig meg fog roggyanni, még akkor is ha egyéni tragédiák milliárdjaival kell ezért megfizetni.
     De ezt csak az képes belátni, aki túljutott az egyszer élünk materialista hazugságán 🙂
     Az átmeneti kor útmutatója : “Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.”

     • vitorla123 szerint:

      N incs lélek!! A számítógépekhez hasonlóan az emberi agynak vannak állapotai.Ami igen-nem alternatívák sorozatából áll.Még a félelem,harag,agresszió is. Még ahit is az agyunk egy meghatározott és meghatározható elektromos állapota..A halál nem más mint ennek a z elektomos állapotnak az összeomlása.A nemzeti társadalmak,az egy programhoz,egy nyelvhez ragaszkodó emberek közös akarata.Csak magyarul lehet magyarnak lenni.Más ezt nem is érti.Csak magyarul lehet internacionalistának lenni magyarban.Hasonlóan Kínaiul Kínában.A tévedés az,hogy a nemzetközi harácsoló osztály ellen nemzetközileg kell fellépni.Magyarországon ezért a célért magyarul kell harcolni.

     • Kovács szerint:

      Nincs lélek ? Hát ez is 100 %-ban szemita propaganda !
      Egyébként sokkal nagyobb hit kell ahhoz, hogy azt hidd, nincs lélek, mint ahhoz, hogy van. Ez utóbbihoz elegendő, ha elfogulatlanul figyeled saját mentális tevékenységedet. Ámbár neked ez nem használna, a következők miatt:
      Elmebetegségedet kognitív disszonancia ismeri a pszichológia. A kognitív disszonancia betegség lényege, hogy az egymásnak ellentmondó vélemények feszélyező érzést keltenek az elmében, ezért – ahelyett, ahogyan egy egészséges elme eljárna ténylegesen utána nézne az ellentmondásnak és megtalálná a problémára a megoldást ( hogy vallásodra utaljak- tézis, antitézis,szintézis) – helytelen megoldásokat alkalmaz, pl. az ellentmondás egyik felét egyszerűen tagadással negligálja.
      Szóval van lélek, nincs lélek, letagadjuk a van-t és minden bizonyítékát és passz.
      Csak szólok, hogy beteg az elméd 🙂
      És ha komolyan gondolod, hogy az agyad igen-nemjei a bűnösek, nos akkor azok kijavítására a javasolt gyógymódok : durvák pl. elektrosokk, lobotómia, szelídebbek a kábszerek vagy a pálinkázás .
      A meditációt például neked semmiképpen nem javasolnám 🙂

     • vitorla123 szerint:

      Hát erről szól az élet.Kezed lábad fejed az van!És üres!Sajnos!Ja és az én agyam valóban számítógéphez hasonlóan algoritmusokban gondolkodik.Nem tévedhetetlen.Elég egy igen-nem alternatívát tévesen azonosítani.De ez kijavítható többnyire.Tudod a hit”Ég a Tisza szalmával oltják,petróval locsolják!”!

   • POZSONY. 907 szerint:

    Ennyi.

 7. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Moszkvával fogna össze
  Donald Trump megválasztott amerikai elnök állítólag Michael Flynn visszavonult altábornagyot kérte fel nemzetbiztonsági tanácsadójának. Az információ csütörtökön helyi idő szerint későn este szivárgott ki a politikai átmenetet bonyolító Trump-csapat egyik tagjától, aki azonban nevének elhallgatását kérte, mert nem volt felhatalmazása az információ közzétételére.
  Ha az információ valósnak bizonyul, azt is jelenti, hogy a megválasztott elnök elkezdte összeállítani a nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó, szűk körű munkatársi gárdáját.
  Flynn altábornagy korábban a katonai hírszerzés vezetője volt, és úgynevezett “keményvonalas” politikusként tartják számon. A kampányban végig ő volt Trump tanácsadója nemzetbiztonsági kérdésekben, s ebben a minőségben a Fehér Házban közvetlen munkatársa lenne az elnöknek.
  Esetleges felkérése elemzők szerint azt jelzi, hogy Donald Trump agresszív háborút kíván folytatni a terrorizmus ellen. Az 58 éves Flynn korábban nem egyszer hangsúlyozta, hogy “az iszlám politikai ideológia”, és “az Egyesült Államok alapító atyái nem akarták, hogy az országnak bármi köze is legyen hozzá”.
  Az altábornagy, noha regisztrált demokrata párti, erőteljesen bírálta a jelenlegi amerikai vezetés, Barack Obama kormányzatának külpolitikáját, ezen belül is elsősorban a biztonságpolitikáját és a terrorizmus elleni fellépését. Elemzők ugyanakkor felhívják a figyelmet:
  Michael Flynn azt tartja fontosnak, hogy Washington Moszkvával összefogva vívja meg a harcot az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel és más, az iszlám nevében fellépő terrorcsoportokkal. Az altábornagy tavaly Moszkvában járt.
  mti

 8. Kodzsek szerint:

  Tudtommal nem Ghandi “erőszakmentes” mozgalma, hanem a mögötte szervezödő AGRESSZÍV felszabadítási csoportok bírták rá az angolokat a kivonulásra, mert azzal fenyegettek, hogy a hatalmas területű és nagy lélekszámú országban elszabadulhat számukra a pokol. A széles felkelésre kevesen voltak.
  Minden hatalom az erőszak szellemiségére épül. Az ideológia az más. A termelés struktúrája az más. Az emberi tulajdonság, mint szerzői szándék, a mindig többet, még többet szerezni vágya, az emberrel egyidős.

  • Kovács szerint:

   Természetesen voltak agresszív megmozdulások is, az pedig, hogy minek volt nagyobb súlya az eredményben, az csak mérlegelés kérdése. Minden történelmi helyzet elég komplex ahhoz, hogy ritkán lehetséges egy egyértelmű domináns tényezőt kiemelni.
   Az ahimszára elve ( erőszakmentesség) ősrégi alapelv, és minél többet sértik meg, annál jobban felpörög a lehúzó spirál.
   A hatalom erőszakossága mindig a hatalom félelméből ered, az pedig abból, hogy nincs valódi szellemi erő a hatalom mögött. A mindig többet és többet szerezni törekvés is a félelemből ered, vagyis az erő (tudás) hiányából, mert ez idézi elő a hiány állapotát. Csak a materialista lineáris evolúciós elmélet szerint van az, hogy ez a vágy az emberrel egyidős, valójában ha a védikus cikluselméletet teszed nézőpontod alapjául, világossá válik, hogy az ún. aranykor emberére ez egyáltalán nem volt jellemző.
   Mindenesetre az biztos, hogy a samsára világának alapja és létrehozója a vágy, bár amíg ahhoz szellemi erő párosul, addig nincs azzal probléma, ám amikor a szellemi erő lecsökken, a vágy csak fizikai erőszak útján elégíthető ki.

 9. Indián szerint:

  A mélyben új jelenség van: a globalizáció “motorja” az USA volt. És a globalizáció hasznát országként is élvezte. Az új az, hogy, míg a multinacionalista cégeknek továbbra is érdeke a globalizáció, az USA-ban jelentős vesztes rétegeknek már nem. Mondhatjuk úgy, hogy az USA is kezd a vesztesek közé kerülni.

  A másik lényeges kérdés: az USA külpolitikája eddig arra irányult, hogy a vazalussá tett Oroszországgal lépjen fel a majdani hiperhtalom Kína ellen. De ez a politika kudarc Putyin miatt. Viszont az USA-nak nem érdeke, hogy Oroszországot Kína ölelésébe kényszerítse, ezért logikus lenne a fordulat ebben a kérdésben is,

  Hogy Trump ezt felismerte-e és lesz-e egy ilyen politikához a kellő támogatás, majd meglátjuk

  • Kodzsek szerint:

   Kina nem superhatalom, és nem is lesz az egy darabig. A háttérhatalom szeretné ebbe a skatulyába tenni Kina-t. Mintahogy az Usa-t is egy a gyerekbetegséget elkapó államnak szeretné látattni. Az amerikai gazdaság nagyon erős, 5 % körüli a munkanélküliség, ha Trump hazavisz termelést, az drágaságot, inflációt erősít, a hazai nyersanyagok fogyását, és a profit ezzel az adók csökkenését okozza. Ha kizavarja a sok ( 10 milliónyi bújkálót) illegális menekültet, már munkaerő hiány lép majd fel. Addig nem gond, amig nincs háború, de az ágyútöltelékek kivonása a gazdaságból már azt fogja jelenteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.