Új a csúcs!

tuzokol1

 

 

 

Ezer kilakoltatás és ingatlan-birtokbaadás volt negyed év alatt

Képtalálat a következőre: „kilakoltatás-kép”

Idén a harmadik negyedévben a Magyarországon kinevezett önálló bírósági végrehajtók az eljárásaik során 1005 esetben éltek a kilakoltatás, valamint az ingatlan-birtokbaadás lehetőségével – közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: adataikból megállapítható, hogy a sikeres árverés után történt ingatlan-birtokbaadások száma a legmagasabb, a második negyedévhez képest ezek száma jelentősen növekedett, 393-ről 527-re.
Ezzel szemben a lakásügyben hozott bírósági határozatok végrehajtásának száma a második negyedévhez képest jelentős mértékben csökkent, 400-ról 293-ra. Ezekben az ügyekben az eljárás alapja a lakás és más, nem lakás céljára szolgáló helyiség kiürítésére, átadására vagy használatára irányuló jogerős bírósági döntés, az ingatlant pedig az adós az önálló bírósági végrehajtóval egyeztetve, önként hagyja el.
Az MBVK megjegyezte azt is, hogy országos szinten is csekély számú a bírósági végrehajtáson kívül történő ingatlanértékesítés. Az ilyen ügyekben az önálló bírósági végrehajtó az ingatlant a felek kívánságára, az általuk meghatározott vevőnek és az általuk megállapított becsértéken értékesítheti. Az ilyen speciális esetekben ritkán következik be kilakoltatási eljárás. Az ilyen eljárások száma mindhárom negyedévben tíz alatti.
A kar ugyanakkor magasnak nevezte az önkényesen elfoglalt lakások kiürítésének számát, ez a második negyedévhez képest, 83-ról 87-re nőtt.
Jelentősen visszaesett ugyanakkor a Nemzeti Eszközkezelő (NET) kérelmére elrendelt kilakoltatások száma: az előző negyedévben történt 121-hez képest a harmadik negyedévben 92 ilyen történt.
Az MBVK megjegyezte: az otthonvédelmi akcióterv keretein belül életre hívott Nemzeti Eszközkezelő a jelzáloghitel-törlesztés miatt súlyosan eladósodott hiteladósok ingatlanját az állam javára megvásárolja, egyben biztosítja a bérleti jogviszony lehetőségét a korábbi adósnak. A NET kérelmére abban az esetben történik kilakoltatás, ha a bérleti szerződést az eszközkezelő részéről felmondják

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Új a csúcs! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Tisztelt Balrad olvasok.
  Pápa
  Székesfehérvár
  Felkerült az Orosz rakéták célkeresztjében.

  Ez mitjelent a Pápaiaknak, Székesfehérváriaknak?
  Katonai konfliktus esetén Pillanat alatt megsemisül Pápa és Székesfehérvár.

  • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

   A NATO célpontott csinált Pápai és Székesfehérvári lakoságbol.
   Majd fotelbol nézik a tragédiát.Coca cola és popcorn kiséretében.

   • veres szerint:

    Te vagy a legkirályabb 🙂 De hisz már a Kádári időkben is atom célponttá tették a szovjet csapatok Székesfehérvárt. Akkor meg azért hőbörögtél? 🙂 Az amcsik akkoriban egyébként 2-3 szorosan nagyobb nukleáris csapást mértek volna a szovjet Déli Hadseregcsoport miatt Székesfehérvárra és Pápára, mint most az orosz, azt tudtad? 🙂

    • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

     Ako jo te biztos nem Pápai vagy.
     Jo mesziröl osztod az észt.
     Csak ilyenközel még nem volt annak a lehetösége,hogy ebböl valos konfliktus generálodjon.

     2017, Január hatalmi vákum.

     Jo écakát . Küld a családod Pápára azt akor majd én is poénkodok veled, mikor szarrá égtek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.