A VESZTESEK emlékezete

Gyászol és emlékezik Vukovár

Hétfőig tart az az országos rendezvénysorozat, amely csütörtökön este gyertyagyújtással kezdődött Horvátországban. A több ezer mécses a negyedszázaddal ezelőtt történt vukovári mészárlás horvát áldozatainak emlékére lobog.
A térségbeli háborús sebek máig eleven élnek, de az érintettek általában csak a másik felelősségét látják, csak a másik háborús bűnöseit tartják háborús bűnösnek…
(nepszava)
Bal-Rad komm: Igen! A köztudatban méltatlanul mellőzött délszláv háború! Ami Jugoszlávia MEGSZÜNTETÉSÉHEZ-fölaprózásához vezetett! Az “oszd meg és uralkodj elv” mentén.
“…az érintettek általában csak a másik felelősségét látják…”
Miközben a VALÓDI FELELŐSÖKRŐL senki nem beszél! Azok pedig se nem a szerbek, se nem a horvátok! A szerbek és a horvátok IS CSAK ÁLDOZATAI VOLTAK/LETTEK a második világháborút követő első európai háborúnak!
A NYERTESEK HALLGATNAK! ÉS SZÁMOLGATJÁK A NYERESÉGET!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A VESZTESEK emlékezete bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Válasz egy fizetett zsido valásu kazár troll számára.

  Tisztelt szélsöjobb 😀
  Tegnap elmeséltük Kinai kolégáinknak,hogy a Kinai katoák elfutnak,
  és a kárpátmedencében tarozkodo Izraeli katonák a legbátrabbak a világon.

  A Kinaiak most is mosolyognak a hülyeségeden.

  Hamarossan szemtöl szembe lesz a proba,azt akkor meglátjuk kifut el. 🙂

  • POZSONY. 907 szerint:

   Értem én hogy miről beszélsz, azt is tudjuk hogy ki álltal, és kinek, de arra figyelj ha nem szólunk hozzád, te nem leszel!

   • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

    Vigyázatok magatokra.
    Mi szolunk hozzátok és igy sem lesztek.

    • POZSONY. 907 szerint:

     Voltam mikor még nem voltál, s leszek mikor nem leszel, ez így volt, így lesz.

     • POZSONY. 907 szerint:

      Tegnap óta nem tudtad feldolgozni hogy indián leoltott? Csórikám:))

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Hagyd a francba Pozsony ezt a sok nick néven írogató barmot.
    Ennél a fazonnál az elmebaj minden változatát diagnosztizálni lehet. 🙂

    • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

     A felsöbb rendü kazár.
     Okos
     Szép
     Lop
     és még akkor is nekli van igaza ha éppen lop.

     Szerintetek a világ népei meddig tolerálják ezt?

     Önkritika tisztelt igénytelen lopos arogáns genetika vadhajtásai.

  • 123 szerint:

   Kazár

   Szolnoki kollégák üzenik, hogy a kínai kollégák nem rosszak, de van még mit tanulniuk, úgyhogy ha gondolják, akkor várják őket szeretettel egy 3 napos speciális továbbképzés erejéig. Furkó ezredes úr szívesen átképzi őket a kínai balett kung-fu-ról az erőteljesebb kyokusinkai stílusra 🙂

 2. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Azoknak a Magyarországon tartozkodoknak, akik lopnak és nem tetszik,
  hogy az askenáci fasizmust felváltja a kereszténység,és Orosz ellenes propagandát folytatnak. Nekik mondjuk.

  A HÁTÉRBEN LÉTRE JÖTT AZ ALKU USA ÉS OROSZORSZÁG RÉSZÉRÖL

  kONYEC LOPÁS, az az lop stop.
  Megértjuk,hogy nem tetszik a loposoknak.

  Remek átnevelö táborok lesznek számotokra,hogy leszokjatok a lopásrol.

 3. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Kérdezétek meg a kazár Jeszenszky Gézát kiadott el fegyvereket a Horvátoknak,és kitört a YUGO polgárháboru.
  Igen a válasz a Budai kazárok.
  Már megint Herzl Tibiék Budárol.

 4. 123 szerint:

  Kazár

  Szerintem te is kazár vagy, azért kazárkodsz itt. Megtehetnéd, hogy nem kazárkodsz, de te tolod folyamatosan a kazárkodást, ez pedig bizonyítja, hogy nem vagy több, mint egy unatkozó kazár 🙂

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Ezen besírtam. Kicsit “besenyőpistabácsis” megfogalmazás, de helytálló.
   Amúgy szerintem a Kazár egy szimpla mentális beteg – régen bolondnak vagy tébolyultnak mondták volna 🙂

  • POZSONY. 907 szerint:

   Látod már is egyedül beszélgetsz, aggódom miattad.

 5. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Admin igazad van – meg nem is. Ezt történelmi és akkori szempontokból kell nézni.
  Jugoszláviát az I. Vh. után az Antant hozta létre, akárcsak Csehszlovákiát.
  Ezek az országok még a Szovjet blokk alatt is hol nyíltabban (Jugo), hol pedig burkoltabban (CsSz) de áldták az Antantot, hogy egyáltalán létezhettek.
  Sem Csehszlovákia, sem Jugoszlávia mint mesterségesen összetapasztott államok nem állták ki a történelem szakítópróbáját. Szemben a Magyar Szent Korona Országaival, amely ugye majd 1000 éven át egységes volt.
  Amíg ezeket az államokat (hisz mint országokról nem beszélhetünk róluk) a belső feszültség húzta szét. Pl a II. Vh során Horvátország és Szlovákia is Hitlerhez fordult függetlenségük “visszaállításáért (téves ez a történészek általi ilyesforma meghatározás, mivel ezek mint önálló országok csak vagy évszázadokkal ezelőtt nagyon rövid ideig – horvátok, vagy pedig soha nem léteztek – szlovákok).
  Ugyan ez játszódott le a keleti blokk összeomlása után is, alig pár év különbséggel.
  Volt amelyiknél ez békésen ment végbe (cseh-szlovák szakadás), volt akiknél vérrel és háborúval (jugo). De ezek soha nem voltak egységesek!
  Ezzel szemben Nagy-Magyarországot külső erők szakították szét.
  Bécsben volt a döntés, hogy belépünk-e az I.Vh-ba, nekünk beleszólásunk vajmi kevés volt. Hadügy-külügy-pénzügy. Ezekben Bécsben döntöttek a Monarchia idején. Ezen “szentháromság” nélkül nincs függetlenség, nincs önálló döntési lehetőség.
  Mint ahogyan ma is ugyanazon cipőbe járunk, mint a Habsburgok idején.
  Pénzügyben-külügyben-hadügyben Brüsszelben döntenek helyettünk. EU és NATO.

  II. Lajos Mohácsnál történt halála és feleségének Izabellának a trónfosztása után mint önálló saját “független” ország csak Horthy alatt “prosperálhattunk”, de ott is csak rövid ideig 1921-1937. Aztán a náci henger bennünket is letaposott (értsed akaratát ránk kényszerítette) és már úgy kellett ugrálnunk ahogyan az az őrült Hitler dirigálta.

  Ehhez egy gondolatmenet: Szidják Horthyt, hogy nem állt ellen Hitlernek és belesodródtunk a II. Vh-ba. Hát könyörgök. Egy végletekig megcsonkított országgal, a Trianoni diktátum miatti szankciók általi “operetthadsereggel”, ahol a biciklis postásokat képezték “katonának”, meg pár ezer leventével mit lehetett volna tenni?
  Horthy hiába fordult az angolszász hatalmakhoz, azok meg sem hallgatták.
  Sztálin is hiába ajánlott az angolszászoknak szövetséget Hitler ellen 1938-ban, azok (idióta Chamerlain) inkább még Hitlert “békítgették”. Aztán Sztálin kényszerűségből Hitlerrel kötött “megállapodást” (Ribbentrop-Molotov paktum) és csak 1941-ben segítette a nyugat a Szovjetuniót amikor rájött, ha az elesik Hitlert ők egyedül nem lesznek képesek megállítani még az USA segítségével sem. (Ne feledjük a III. Birodalom haderejének 2/3-t a keleti front kötötte le!) Aztán Jaltában a nagyhatalmak megegyeztek ugye, amely egyezséget a Szovjetunió fennállása alatt (ha kényszerűségből is) betartottak.

  Szóval valahogyan így.

  • vitorla123 szerint:

   Ezeréves Magyarország nem létezett.Csak Mohácsig volt és létezett? A Trianon nem csak az utód államokat hozta létre,hanem feltette a térképre Magyarországot is.Kicsiben.Nehogy baj legyen belőle. Aztán nem abból lett.A nemzeti kommunista Sztálin meg legyőzhetetlenné vált..Ha nyugat támogatta,ha nem.Alapvetően a 10 osztályos általános iskola miatt.Minden korszerű technológiát át tudtak venni.Amerikai kommunista kutatómérnökök százai dolgoztak neki.Az a fránya képzett munkaerő.Persze ez csak a katonakorúakra volt igaz.Jól mutatja,hogy valóban a háború nem más mint a politika folytatása a fegyveres erőszak eszközeivel.
   Ma lovagolnak,pankrátorkodnak, Ak-val bohóckodnak,pedig ma a katonai robotok és elektronikai eszközöké a fő szerep.Ami ma Szíriában folyik az valami áll humánus háború.A valódit tömegpusztító eszközökkel vívják meg robotok!Nekünk magyaroknak esélyünk sincs az életben maradásra..

   • TERMIN8ATOR szerint:

    vitorla 123 ! Szerintem létezett Magyarország Mohács után is , csak nem abban a formációban, mint Mohács elótt. Volt Erdély, amelyik úgymond “önnáló” álam működöt,- adózott a Török szultánnal, és volt egy német- osztrák- fenhatóság alatt lévő Magyaroország- német sarcolással, a félhódóltságu Felvidék ami a “korona fennhatóság alá eset”, aztán volt egy Törökök által megszált magyarország, amely ugyebár 150 évig tartot, a Budai vár visszavételéig, és ABDUL RAHMAN- RÖVIDITVE ABDI BUDAI basa haláláig tartott. Akkor is Magyarország volt, mégha három felé is volt szakkitva, tisztelt vitorla 123 !

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     +1000
     A török a mai napig azt tanítja az egyetemein és iskoláiban, hogy Magyarországgal 150 évig volt háborúban és meghódítani, térdre kényszeríteni soha nem tudta. 🙂

     • POZSONY. 907 szerint:

      A mongolok is így tanulják ami igaz is, mivel az 1285-ös második, tényleges leigázó hadjáratukban Kun László tönkre verte őket. Nem is jöttek erre többet, csak jóval később mint török segélyhadak, hullottak is szép számmal az első sorokban.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    “Ezeréves Magyarország nem létezett.Csak Mohácsig volt és létezett? A Trianon nem csak az utód államokat hozta létre,hanem feltette a térképre Magyarországot is.Kicsiben.Nehogy baj legyen belőle. Aztán nem abból lett.” – ez fájt. A “Mohácsig tartó ” Nagy-Magyarország megfogalmazásod majdnem igaz – de még sem az! Nagy-Magyarország utána is “megvolt”, igaz egy része török megszállás alatt, majd pedig mint “impérium” létezett. De létezett, 1919-ig, “papíron” 1920 Június 4.-ig.
    Aztán a következőket ajánlanám figyelmedbe: Tisza Kálmán-kormány 1875 tett javaslatára magyar parlament elé, miszerint egy “rugalmas elszakadás” politikáját kezdte volna meg a Monarchiától. Ekkor került vissza a belügy teljes ügyintézése Budapestre.
    1890-ben a Szapáry-kormány Erdély belügyi szervezetét is “hazahozta” Budapestre, de Kolozsváron amolyan “autonóm belügyi tárcát” is létrehozott. Pozsonyban ő adta meg a szlovákoknak a “saját belügyi tárca” megalakításának lehetőségét is.
    1892-ben az első Wekerle-kormány a pénzügyet akarta hazahozni. Ez részben sikerült is neki, hisz “külön lett a magyar Korona és külön az osztrák Korona”. Ez habár két megnevezésű pénznem volt, mindkét pénznem hivatalos fizetőeszközzé vált a Monarchia egészén belül, sőt a külkereskedelmünkben is. Habár Bécsben arra roppantul vigyáztak, hogy a külkereskedelmünket azért Bécs irányítsa. (mint most Brüsszel ugye) Ekkor állt elő az a faramuci helyzet, hogy a magyar Korona erősebb valutának számított az osztrákénál.
    1899-ben a Széll-kormány ugyanezt a politikát folytatta, “stabilizálva” a gazdaságot.
    Aztán 1903-ban a első Khuen kormány amelyik Bécs az-az Monarchia párti volt inkább, “jegelte”, sőt gátolta a függetlenedési reformokat. Hála Istennek még ugyanebben az évben “bebuktak”
    Szintén 1903-ban az utánuk jövő első Tisza István-kormány folytatta a függetlenedési reformpolitikát. Ő már a külügyi téren próbálkozott nagyobb függetlenséget is kivívni ekkor.
    1905-ben a Fejérváry-kormány (ún. „darabontkormány”) még ennél is tovább próbált menni. Ők a hadügyet is “haza akarták hozni”, az-az egy a Monarchia irányítása alól “kivett” magyar nemzetvédelmi honvédség felállítását is célul tűzték ki.
    Ekkor jött a “nyersanyag hiány”, az-az a gyarmatáruk blokkolása (gumi, afrik, kőolaj, stb) főleg a francia, angol és holland gyarmattartók által. Nem a Monarchia megdöntése ellehetetlenítése volt a “fő cél” nekik, hanem az egyre egységesebb és iparilag is erősödő, szintén gyarmatokat szerző Németország visszaszorítása. Csak mivel a Monarchia mint kontinentálisan “bezárt ország” szinte egyedül Németország felé tudott nyitni, hát az is terítékre került. Ekkor már rohadtul robogtunk a +Nagy Háború” felé, még ha az nem is lett sehol kimondva.
    A Monarchia, hogy gazdaságát működőképes állapotba tudja tartani, hitelt vett fel a Rochild bankháztól. A Rochildok viszont fedezetként csakis a magyar Koronátfogadták el, lévén az erősebb volt mint az akkor már “párhuzamosan futtatott” cseh és osztrák koronánál. Mivel gazdaságunk ekkor még totál a Monarchiától függött, ebbe kénytelen volt belemenni a parlament.
    1906-ban a második Wekerle-kormány ezt úgy próbálta “kompenzálni”, hogy megpróbálta kiváltani a gyarmatárukat és amit lehet azt itthon előállítani, legyártani. Ehhez viszont szükség volt egy új munkásosztályra is. Wekerle szociális intézkedései teremtették meg ennek az alapjait.
    Ez hatalmas terheket rótt az ország gazdaságára, ezért Bécs nyomására ismét immár a második Khuen kormány került hatalomra.
    1912-ben a Lukács kormány folytatta Khuenék Monarchia párti politikáját.
    1913-ban második Tisza István-kormány megpróbálta “lefékezni a “bécsi orientáció” további folytatását. Viszont Khuenék alatt az addig elért “részeredmények” semmivé váltak, ekkor már ismét Bécs döntött a hadügyben és a külügyben, a pénzügyben pedig “gyámsági protektálást” vezetett be.
    Aztán jött a Nagy Háború, amikor is Tiszát, Bécs ügynökei megölték amiért azt ellenezte, veszélyeztetve a “magyar impéruim” abban való részvételét.
    Tisza úgy lett “öngyilkos”, ahogyan Széchenyi, aki szintén szakítani akart Béccsel: “Megkérte a Bécs által delegált merénylőket, hogy “öngyilkolják” már meg”.
    A többit “nagyjából már tudjuk” mi lett a vége.

    Te azt írtad Vitorla123, hogy Magyarországot “Trianon tette fel a térképre”.

    Ezt a helyedben nem hangoztatnám, mert néhány idegesebb “nemzeti radikális kommunista”, karöltve néhány szintén gyengébb idegrendszerű “nemzeti radikális szélsőjobbossal” közösen és vállvetve akaszt téged fel alegelső villanypóznára – úgy elrettentésül.
    Te nem csak ezeknek az embereknek a küzdelmét, hanem még Kun Béláékat is pofon köpöd az állításoddal, akik szintén harcoltak az intervenció és Nagy-Magyarország megszüntetése ellen.
    Kun Béláék még Károlyi Mihályt is elzavarták a francba amikor az azt tanácsolta neki, hogy “elégedjenek meg” a Csonka-Magyarországgal, sőt még a jelenleginél is kisebb résszel.

    Sztálinhoz meg:
    ” nemzeti kommunista Sztálin” – Sztálin nem volt, nem lehetett “nemzeti”. A Szovjetunió sok nemzetiségű tagállami szerkezetében nem. Sztálin grúz volt, de Oroszország fővárosában (by Szovjetunió) gyakorolta a hatalmat egy nagyon soknemzetiségű birodalom felett.

    Amennyiben így definiálod a tényeket, hülyeségek katyvasza jön ki belőle Vitorla és kiröhögteted magadat.

 6. POZSONY. 907 szerint:

  Őt is mi tápláljuk, látod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.