Donbassz

Anton Gerascsenko-a kijevi belügyér főtanácsadója-tegnap este azért kiköhögte a már sokak által sejtett igazságot: “a Minszk-2 megállapodás nem több mint egy egyszerű papír, ami nem bír semmiféle jogi erővel. Mindössze a nyugati partnereink nyomására, azok megnyugtatására született elvi megállapodás, amin nem szerepel Valcman aláírása. Akinek (Valcmannak) esze ágában sincs hozzájárulni a donbasszi választások megtartásához!”
Lehet elmélkedni Kijev őszinte békeszeretetéről és békevágyáról.

Aztán-ha lehetséges az eddigieknél is jobban-rázendített tegnap este a kijevi bábrezsim latortüzérsége. Jó hosszú ideje már annak, hogy Luganszkot nem érte tüzérségi terror. Tegnap este Balsaja Vergunka elővárost rendesen megsorozta a valcmanista latortüzérség. De persze igaz volt a vad ostrom immáron a teljes LNR-frontszakaszra is.

Aztán tovább dél felé. Ma reggel hat óráig a DNR-teröletét 1510 alkalommal ágyúzta-aknavetőzte az ordashad. A kisebb öblű tűzszerszámok nincsenek említve, csak a 82 milliméter vagy annál nagyobb kaliberű tüzérségi eszközök.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. feketerigo szerint:

  Tovabb sem ertem miert varnak a Donbasziak??? Legalabb levadasznak a fejeseket Ukraina szerte, egy kis emlekeztetesül hogy nincs elerhetetlen!!

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Azok a “nácifasiszta” magyar Horthy tisztek és katonák…

  https://youtu.be/IlIJ0ExZjKc

 3. peti85 szerint:

  Oroszországnak véget kellene vetnie Ukrajna tüzérségi terrorjának Donbaszban. A béke érdekében, a ronbolás és a civilek élete védelmében ultimátumban fel kellene szólítani az ukrán hadsereget a Donbasz elhagyására, ellenkező esetben megfelelő válaszcsapást kilátásba helyezni az ukrán hadsereg eltávolítására.

  • POZSONY. 907 szerint:

   Hivatalosan terror elhárító művelet folyik, a nemzetközi norma szerint a dnr, lnr ellen. Csak abban az esetben valósulhatna meg amit említ, ha ukrajna kérne külső segítséget

  • hanter szerint:

   Ezt a háborút egyik félnek sem áll érdekében befejezni, kell a tűzfészek az új Balkánra, őrzik is veszettül. Az egész ukrán nehéztüzérséget egyetlen tűzvezető radarral felszerelt löveggel el lehetne intézni örökre.

 4. szigony szerint:

  Kívülállóként gondolhatunk mindenfélét, hiszen az ott élők szenvedése láttán, illetve egy embertelen világ ismerete közepette IS a normális emberek az élhető környezethez ragaszkodnának, ami manapság ott sincs… sőt !

  De azt IS éreznünk kell, hogy az említett helyszín – már az az ország – kimondottan az orosz ellenreagálás kikényszerítését jelenti egyes érdekek mentén…, ezért a beavatkozást mindennek ellenére kerülik !

  Így IS az egész ‘ nyugati érdekszféra ‘ minduntalan a tényleges helyzet ellenére a rágalmak sorát hangoztatja a médiumokon – és a tárgyalások alkalmával IS – keresztül.

  Tehát – reálisan, mivel manapság egy eléggé józan vezetője van – nem lehet elvárni egy katonai megoldást az oroszok részéről…. türelemmel sokkal többet lehet elérni.
  Sajnos ez a valós tények ismeret ellenére IS csak igen lassú eredménnyel jár, és az ott élőknek további szenvedést okoz.

 5. caporal szerint:

  Csak a frontvonalon élőknek pokol, én tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.