Jövő

A MAGYAR FIATALOK NEGYEDE NÉLKÜLÖZIK

mafi

A 28 uniós tagállam közül Magyarország a 23. lett a Bertelsmann Alapítvány társadalmi igazságosságot mérő kutatása szerint. A magyarok harmadát fenyegeti a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés, a helyzet a 18 év alattiak körében a legrosszabb. A nélkülözők aránya is nagyon magas, az EU-átlag kétszerese.

A társadalmi igazságosság terén továbbra is a lista végén kullogunk, a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 23. helyet sikerült elérnünk a 28 uniós ország rangsorában. Szomszédaink többsége is megelőz minket, közülük csak Románia áll mögöttünk, a 27. helyen. A lista legalján Görögország végzett, a legjobban teljesítő országok közé pedig Svédország, Finnország, Dánia, Csehország és Hollandia tartozik – írja a Népszava.
A legjobb teljesítményt a munkaerőpiachoz való hozzáférésben nyújtottuk. Az elmúlt évekhez hasonlóan a generációk közötti igazságosság tekintetében továbbra is az öt leggyengébben teljesítő ország között foglalunk helyet. A fiatalok között a legrosszabb a helyzet: míg a 18 év alattiak 24,9 százaléka nélkülözőnek számít (például nincs mobiltelefonja, fűtetlen lakásban él), a 65 év felettiek tekintetében az arány 14,2 százalék.
A magyar lakosság majdnem harmadát fenyegeti a szegénység és társadalmi kirekesztettség, a fiatalok aránya e tekintetben magasabb, 36,1 százalék. A magyarok ötöde kénytelen nélkülözni, ez több, mint az EU-átlag kétszerese.
Bár a gazdasági mutatók javultak az elmúlt években, az alacsony jövedelmek és az elszegényedés miatt azt az emberek nem érzik meg, ráadásul a múlt évi büdzsében a szociális kiadásokat is csökkentették. A 2014-es választások óta a magyar középosztály is gyengült.
(vs)
Bal-Rad komm: “…A legjobb teljesítményt a munkaerőpiachoz való hozzáférésben nyújtottuk…”
-EZ VOLT AZ EREDETI CÉLKITŰZÉS! NEM AZ, hogy MEG IS LEHESSEN ÉLNI A MUNKÁBÓL!
“…A nélkülözők aránya is nagyon magas, az EU-átlag kétszerese…”
-Viszont a népszerűségi listát a döbrögista horda vezeti!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jövő bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  A magyar fiatalok nagyon gazdagok.
  Peti és Klára 22 évesek elmentek dolgozni egy multihoz, lakást vettek meg autot,
  és Klára nem sokára két gyermeket szül.

  Ja a Kádárizmusban igen, de most még a humanoid reprodukáciora sincs pénz.
  Ugy jártok az ujszülötekkel,mint a Wáberers a kamion jogsikkal.
  Idövel nincs utánpotlás azt elfogy a soför,meg a gyerekek.

  Annyit nem keresnek a magyar fiatalok,hogy házat vegyenek,amibe gyerekeket neveljenek fel.

 2. Gonda István szerint:

  Azért én nem hinnék el kapásból mindent Bertelsmann-éknak:
  – nélkülözés= nincs mobilja. Mondjuk 10 év alatt miért is lenne mobilja. Ez már eleve a 18 év alattiak nagyobbik része. így könnyű kihozni a 25%-ot.
  – “a szegénység és társadalmi kirekesztettség, a fiatalok aránya e tekintetben magasabb, 36,1 százalék”
  Miért lennének szegényebbek a fiatalok, mikor sokkal hamarabb és jobban fizető állásokat találnak, mint az öregek, akik tényleg senkinek sem kellenek? A fiataloknak van társadalmi kirekesztettsége? Hiszen körülöttük forog a világ! Csak a fiatalság, szépség, buli az érték, a trendi, nem az öregség.

 3. Tarna szerint:

  Az ötvenes években mi valóban nélkülöztünk és előfordult, hogy egy lerágott almacsutkáért összeverekedtem az iskolában.
  Az akkor élő magyar gyerekek semmiféle élelmiszert nem kaptak a suliban.
  Most meg annyit kapnak, hogy számolatlanúl megy a szemétbe!
  A gyerekek nagy része túlsúlyos.

  • Sub Zero szerint:

   Hús akkoriban egy héten egyszer és csak vasárnap volt befűtve. Hosszúnadrág sem volt, csak térdzokni. Anyámék így éltek az 50-es években. Na, az volt a nélkülözés nem ez!

 4. János szerint:

  Az agybajnak azért nagy szerepe van a nyomorban, nélkülözésben a lepusztulásban! Elég csak a cigány nőkre nézni, ahogy “gondterhelten” cigarettáznak és közben a TV-n keresztűl az ország pofájába hazudják, hogy nincs mit enni adni a pulyáknak! Egy doboz cigaretta árából 20 liter krumplilevest lehet főzni! De nem, mivel ők nélkülözik az észt! Nem főznek 20 liter krumplilevest a doboz cigaretta árából, hanem elszívják, jobb esetben meg elisszák! Cigiznek és hazudnak! Ha egy doboz cigaretta árát kárpotolják nekik naponta akkor kettőt hiányolnak. Ha tiz doboz árát kapnák meg naponta, akkor tíz dobozzal szívnának el naponta, és “nélkülöznének” tovább! Itt van példának a kerületünkben a “sz.pósmari” ő hajléktalan szegény. Habár munka és teljesítmény nélkül örökölt négy kertes családi házat és villát , alsóhangon úgy kb. 200 millió forint értékben, de mindet elitta! Őt sajnáljam? Minden az ölébe hullott, de kitartó agyatlanságával leküzdötte magát a trágyadomb aljára! Egy “okostelefon” költségeiből egy embert folyamatosan táplálni lehetne! Mások meg képesek milliókat bedobálni a gépbe, föletetni a játékgéppel, hogy a három tetves citrom egymás mellé kerülhessen. És akkor mi van, ha a három ótvaros citrom rajza egymás mellett áll a gépben? Ez megéri, hogy pl. az egykori osztálytársam már vagy ki tudja hány lakás árát a “három citromot egymás mellé sose rakó ” gépbe dobálta? És hajléktalan! Az agybajnak igenis hatalmas szerepe van a nyomor kialakulásában! Pl. a dolgozók miért nem a Munkáspártra szavaznak, miért nem a munkás érdekek képviselőire, mint például Angliában, miért olyan őrült vadbarom rablókapitalistákra szavaznak mint a Fletó, a Ragály Tonyó, meg az összes elődje, meg az utódja? Aki hülye haljon meg! De aki agyilag gyenge, az hiába megy ki Németországba, ott is ugyan olyan buta marad! Ott is a pusztulásra, a Merkelre fog szavazni az élet helyett!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.