Már megint az ajándék ló fogát lessük!

Kiverte a biztosítékot a kormány új ötlete

ubu

A kkv-szektor szerint súlyos helyzetbe kerülnek a jövő évi minimálbér-emelési javaslat miatt.

A kormány javaslata szerint 2017-ben a vállalkozásoknak dolgozónként és havonta minimálbér esetén 16 289 forint, garantált bérminimum esetén 34 991 forint többletterhet kellene kigazdálkodniuk – írja a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség, a kkv szektor érdekképviseleti szerve.
Ennyi többletkiadásra csak úgy lennének képesek a kkv-k, ha a járulékcsökkentés kompenzálni tudná a béremelésből származó többletkiadásukat.
A kiskereskedelmi tevékenységet folytató mikro-, kis- és középvállalkozások személyi jellegű ráfordítása az üzemelési költség több mint 50 százalékát is kiteheti, ezért a 2017-re tervezett emelés több ezer kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozást tehet tönkre – véli a szövetség.
A versenyszférán belül a nagyvállalatok a munkavállalók mintegy 25 százalékát foglalkoztatják, a fennmaradó 75 százalék a kkv-szektorban dolgozik, amely a vállalati szektoron belül árbevétel alapján 60 százalékot, numerikusan több mint 99 százalékot tesz ki. Ez azt is jelenti a szövetség szerint, hogy a munkahelyeket elsősorban nem a nagyvállalatok, hanem kkv-k biztosítják a magyar munkavállalók számára.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Az a helyzett állott elő, amikor a nép megkapja amit akart!-de bizony savanyú a szőlő!
Döbrögiék nem hülyegyerekek gyülekezete! Ez egy aljasul rafinált bűnbanda! Nyilvánvaló, hogy a “kicsik”-akiknek a vállalkozási nyereségadó csökkentés semmit nem jelent-nem fogják bírni a bérversenyt a MUNKAERŐRE ÉHES, az adócsökkentéssel kistafírozott nagyokkal.
Az önfoglalkoztatók, a kényszervállalkozók, vagy a csak éppen elvegetálók VAGY ÁRAKAT EMELNEK (amivel a’ zemberek zsebeiben hagyott pénz máris elillan), vagy bedőlnek!
Ha bedőlnek is, az élet megy tovább! Materiális alapon. És mivelhogy létezni kell, hát ODA KELL MENNI DOLGOZNI, AHOL LEGALÁBB A MATERIÁLIS FELTÉTELEK MINIMUMÁT MEGADJÁK!
No ezek a multinacionális tulajdonú összeszereldék, üzletláncok, szolgáltatók! Amelyek lihegnek a rabszolgák után!
Döbrögiék terülj-terülj asztalkán tették eléjük a fogást!
BÉREMELÉS, ADÓ-ÉS JÁRULÉKCSÖKKENTÉS KÉPÉBEN!
Milyen jól hangzik már mindez másfél esztendővel a “választások” előtt! Ráadásul IGAZ IS!
Itt az ajándék ló! Hogy a nép az nem ilyen lovat akart? Mert ez rúg is!?-harap is!?

Ajándék ló ez akkor is! Nem illik a fogát nézni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Már megint az ajándék ló fogát lessük! bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Elöször ott kell bért emelni,ahol töke is van.
  A multiknál. Mikor a töke a picra kerül a fodrász is emelheti tarifáját,
  és többet tud fizetni alkalmazotjának.

  Tehát két lépcsös béremelés a megoldás, külömben bedöl a szolgáltato ipar.

  Varga Misi ne légy diletáns, mert az adminak lesz igaza és bedölnek a kisvállalkozok.
  Azt nem lesz aki levágja a hajad.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Kazár, most kivételesen majdnem jót írtál.
   De az általad felvázolt kétlépcsős béremelés (vélem először a multiknál, utána a KKV-nál való béremelésre gondoltál) nem működik.
   Ha a multi emeli a bért (elégséges mértékben), akkor a KKV-tól a munkaerő átszivárogna a multikhoz, így a KKV-k bedőlnének.
   Itt az az egyedüli megoldás lehetne az “üdvözítő” (amit a JOBBIK akar elérni), hogy a magyar KKV-k is ugyanazokkal a feltételekben, kedvezményekben, támogatásokban részesülhessenek mint a multik.
   Viszont a kormány ezt azért nem adja meg, mert a magyar KKV-k mint mindig most is megelégednek akkor is megelégednének a tisztes haszonnal, szemben a multik extraprofit éhségével. Lefordítva, akkor a kormány által stratégiai partnernek kikiáltott multik nem lennének ekkora versenyelőnyben.

   Ehhez itt van pár írás

   https://www.facebook.com/1556637567999379/photos/pcb.1696418057354662/1696416250688176/?type=3&theater

   https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1696550934008041&id=1556637567999379&substory_index=0

  • zz szerint:

   A Fitymaszosok pár éve leértékelték a HUFT mos abból csöpögtetnek vissza csak kétszer csinálták meg akinek volt EURÓJA MEG CHFJE napok alattt duplázta forint vagyonát………Aki tartozott az is ………….. . Meg a nyugdíj kasszát is……A külföldiek nagy ívben leszarják majd növelik a hatékonyságot pont annyi embert fognak [email protected] a multiktól amennyivel többet kell fizetni összköltségben !!!!!!! Ezt úgy hívják hangulatjavító intézkedés mert hátha nem lesz 2/3 ad
   Most már megvan nekik a 3 családiház ,minden gyerek szintén évente X-BMW meg a Q audi Ideje lenne valóságban is leosztani alul is 5-7 ezer forintról van szó nettóban (Ez nagyobb vicc mint a rezsicsökkentés)

 2. Gonda István szerint:

  Nem értem a dolgot. Eddig azt írtátok, hogy a vállalkozók rabszolgaként dolgoztatják a magyar munkást. Most meg azt, hogy szegény vállalkozó nem bírja ki a minimálbér emelést. Kérdezem én, milyen vállalkozó az, aki minimálbérért foglalkoztatja a munkásait? Nyilván olyan, aki a többit zsebbe adja, tehát adócsaló. Most rajtuk szorítottak egy kicsit, fehérítették a gazdaságot. Szerintem ez jó.
  Más. A komentekben szerintem kicsit összekeveredik a béremelés a minimálbér emeléssel. Csak az utóbbiba tud döntőbíró leni a kormány (ha a munkavállalók nem tudnak megegyezni a munkaadókkal), a béremelés viszont teljesen piaci alapon megy, kereslet-kínálat kérdése.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Részben-részben.
   Itt a cikk és hozzászólások a magyar KKV-k és a multik közötti versenyképesség különbségeit taglalta.
   A magyar KKV-k adják a munkahelyek 2/3-t, mégis ők vannak kihagyva minden támogatásból. Szemben a multikkal, akik mindent megkapnak.
   na erről van szó Gonda István!
   ne keverd össze egy magyar KKV ügyvezetőjét mondjuk az Audi igazgatójával.

   • Gonda István szerint:

    “mégis ők vannak kihagyva minden támogatásból”
    No ettől nálam már repedezik a plafon. Nem hogy nincsenek kihagyva, de kifejezetten rengeteg uniós pénzzel tömik ki őket. ennek ellenére mégsem nő a versenyképességük (tisztelet a kivételnek). Egyszerűen felélik a támogatásokat.

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Kiket?
     Alig a 10%-a azok is “berken belűliek” jutnak bármiféle támogatáshoz.
     Gonda te nagyon hülye vagy.

     • Gonda István szerint:

      “Gonda te nagyon hülye vagy.”
      Bocs, de nem hülye vagyok, hanem pályázatíró, ezért pontosan tudom, hogy mitől beszélek.

    • Kálmán Lőrinc szerint:

     Miről beszélsz? Én is vállalkozó vagyok, esélyem sincs támogatáshoz jutni, hacsak nem fizetek le valakit NAGYON… Nincs ismeretségem, hátszelem, nem vagyok narancsos…. Nincs mit felélnem, pedig fejlődni nekem is lenne hová, igény lenne bőven a szolgáltatásomra, ma is rengeteg elégedett vendég távozik tőlem.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Kálmán Lőrinc
      A Gonda István félék azok a típusú emberek, akik saját maguktól, maguk által nem tudtak létrehozni semmit. Szemükben egy magyar kisvállalkozó is maga pár emberével ugyanazt képviseli mondjuk mint Mészáros Lőrinc és a hasonszőrűek.
      A Gonda István félék el sem tudják képzelni, hogy te és én 20-25 év kőkemény munkájával teremtetted elő amid most van. Ha ennyi idő alatt neked és nekem sikerült egy házat, autót esetleg meg még egy nyaralót is “összegereblyézi”, akkor azt biztos mi is loptuk, vagy az állami támogatásokból “spóroltuk”, mi több ehhez még ki is zsákmányoltuk azt a pár alkalmazottunkat.
      A Gonda István félék azok, akik ha hatalomra jutnának “államosítanák” ki még a te és én javainkat is persze ügyelve arra, hogy ő azért “felelős pozícióba” kerülhessen, ne adj isten épp a te vagy az én vállalkozásom élére “kinevezett vezetőnek”. Magyarországon ma kb 700-800ezer ilyen olyan KKV működik.
      BT-k, KFT-k, Szövetkezetek, stb.
      Tehát épp a Gonda Istvánoknak köszönhető, ha a magyar meghallja a kommunista szót, görcsberándul a gyomra.
      Thürmer az ilyen emberekkel a háta mögött-maga mellett még a sarki közértig sem jut, nemhogy a parlamentig. Amennyiben nincs egy erős támogató fegyveres nagyhatalom mögöttük, esélytelenek. Az a világ pedig már elmúlt.
      Kuba is nyit, Észak-Koreának is szép lassan befellegzik, Kolumbiában is elakarják zavarni a buszsofőrből lett államfőt.

     • 123 szerint:

      “Szélsőjobb” 😀

      Nem kedvelem a szélsőségeket, de teljesen egyetértek azzal amit leírtál!

      Egyébként nekem az a véleményem, hogy az “ember” ősidők óta alapból kapitalista beállítottságú/szellemiségű, erre megjelennek a kommunisták és államosítanak, és az elvett javakból majd ők gazdálkodnak 🙂 (és ezt úgy mondom, hogy tőlem nagyon nem tudnának mit államosítani, viszont van bennem annyi empátia, hogy azt mondom, hogy ha például neked sikerült valamit összegereblyézni, akkor azt ne vegyék már el tőled államosítás címszóval.)
      Az államosításról kb. ez a véleményem: Az őskorban az egyik ősember 10 bogyót szed le a fáról, a másik 3-at, a harmadik kettőt, a 4. és 5. meg ahhoz is hülye, hogy felmásszon a fára, összefognak és kitalálják, hogy mindenki dobja be a közösbe amilye van, mert egyenlőség-testvériség, mer akkor az úgy igazságos és jó és akkor majd mi kezeljük a közöst 🙂

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Amennyiben pályázatíró vagy mint mondod, akkor tisztában vagy az alábbiakkal is:

     1. Olyan pályázatokat írnak többségében ki, amely nem növeli a KKV-k versenyképességét, termelékenységét.

     2. A pályázatok egy jó része Pl telephely fejlesztés – tetemes része csili-vili irodák, irodaházak építésére megy el, nem pl lakatosműhelyre. Ezen pályázatot megnyerők nagy többsége nem is folytat termelő tevékenységet, hanem ezzel azzal kereskedik (seftel). Ez még nem lenne baj, de a termelő tevékenységet folytatók nagy zöme kiesik a körből.

     3. Pályázatok és önerő. Nos vegyünk egy “átlagos” 40_60%-os pályázatot. Példa: Kerül egy munkagép 10millióba. Ehhez a pályázónak kell 4 millát előteremteni. Azt mondják, hogy vegyen fel hitelt rá. Elviekben kap kedvezményes, támogatott hitelt is, CSAK!
     Csak 18X be kell neki bizonyítani a banknál, hogy neki végső soron nem is kell hitel mert olyan jól áll a szénája, hogy megkapja a hitelt. Aztán kérik a NAV 0-s igazolást, hogy nincs elmaradása sem járulékok, sem ÁFA terén. Aztán az egész futamidő alatt legyél mindig pontos befizető is!
     Aztán meg kérik a főkönyvi kivonatot, mérleget, hogy jól prosperál-e a cég. Aztán meg kérik a fedezetet a hitel mellé – mögé. Átlagosan úgy három-négyszeresét.
     (Ilyenkor jön a családi ház, nyaraló, stb eljelzálogosítása!)

     Aztán ebbe a hozzád hasonló pályázatírók díja bent sincs (átlag 150-200ezer egy kisebb pályázat megírása ugye, + a 3% “sikerdíjatok”.

     Vegyük, hogy a “Paraszt” vagy Én ezt ki is tudja izzadni:
     Jön egy szarabb év (ne adj isten kettő is!), aztán már kész is a “bukovári”.
     Fizetheti vissza az ember a pályázat teljes összegét+kamatjait, meg a hitelt is nyögheti.

     Ha nem tudja bukja az egész vállalkozását (még azt is amit a pályázat előtt összegürizett) + ház, nyaraló, stb, unokai adós lesz, jöhet az utca….

     Itt Magyarországon fordítva ülnek a lovon (Te is Gonda István), mert csakis olyanok tudnak ezzel élni, akik enélkül is “sikeresek” – A CSÓKOSOK!

     Kivan ez találva nem? 🙂

   • egy paraszt szerint:

    Akiben van egy kis becsület régen abbahagyta a pályázatírást, amióta tudja, hogy a nyertes pályázatok nem project, hanem pofa típusúak!
    Jobban szólva nem kell a kormánypropagandát szórni, mert persze a kirakat kedvéért kivételek vannak, de akkor is hol a lé?
    Tessék megnézni az átláthatatlan üvegzsebet is!

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Kb 2éve adtam fel én is a pályázatírási kűzdelmet – értelmetlen és felesleges. Csakis a “kiválasztottak” (értsed “berkeken belülikek”) nyerhetnek azokon.
     Meg amúgy is vicc az egész.
     Az “Otthon Melege” pályázati program pl kereken 27 percig volt nyitva, az az annyi idő alatt volt lehetőség feltölteni a pályázatot. Persze az a 27 percnyi “nyitvatartási időt” is csak a bennfentesek tudták mikor is lesz. na ennyi.

     • egy paraszt szerint:

      Mint mikor ki se volt írva még a társasházak utólagos hőszigetelése, de már volt aki tudta, hogy csomagolni fogják a házát……. meg lehet sorolni!

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     De azért a Gonda István és a Vitorla123 elvtársak szerint a KKV vezetők azok mind a támogatási pénzekből, pályázatokból, meg a dolgozóik kizsigereléséből élnek “fényűzően”
     Az elvtársak logikája szerint akkor kb 600-700ezer KKV vezető él rohadt jó körülmények között.
     No komment.

     • egy paraszt szerint:

      Biztosan igazuk lehet, mert nekik ezek szerint narancsos a térlátásuk!

      Ami rossz ebben, hogy a szürkehályogot műtéttel lehet korrigálni, ezt csak teljes fejcserével!

 3. Misa szerint:

  Kétséges, ha valaki az emberek jövedelmét akarja növelni, miért nem közvetlenül (személyi jövedelem adó, fogyasztási adó csökkentése), miért közvetett módon?
  Aki több lépésben tesz meg valamit, amit egyben is lehet, egyb bűnökre is képes.

  • vitorla123 szerint:

   Vagy az alapjövedelem be vezetése! Nagyon hatékony lenne!A munkaerő árába meg beszámítani.Mindezt a profit terhére.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Alapjövedelem bevezetése: na innéttől nem találnál már egy “árva mésztelepi cigányt” sem, akit utána munkára bírnál fogni. 🙂

    • cicvarek szerint:

     Miért, most tudsz? 🙂
     Ha akad is, abban nincs köszönet.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Mondjuk ez is igaz 🙂
      De azért szerintem nem kellene őket még ennél is jobban rászoktatni arra, hogy nekik minden csak úgy és főképpen ingyen jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.