Tóparti kis Kertész-lak

Íme Rogán Antal propagandaminiszer kávépartnerének svájci villája

zug3

Nem csak bejelentett lakcíme, de svájci frankban milliókat érő, a zugi tóra panorámás luxusvillája van Svájcban Rogán Antal bizalmasának, Kertész Balázs ügyvédnek.

Szépen teljesített tavaly az Opal Szolgáltató Zrt. 7,3 milliárd forintos árbevétel mellett 800 milliós profitot termeltek, amit az utolsó fillérig meg is szavazott osztaléknak a tulajdonos Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség. A társaság kőolaj és üzemanyagok tárolásával foglalkozik, illetve informatikai és egyéb szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.
Bár a menedzsmentben felülreprezentáltak az energiaipari szakik, az Opal mégsem mondható a Fidesztől távoli cégnek. Elnöke Bártfai Béla, az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára volt, az igazgatóság tagja Király Péter, a jegybanki tulajdonú Magyar Pénzverő gazdasági vezérigazgató-helyettese.
Szintén az igazgatóság tag az Opalban 2010 decembere óta Kertész Balázs ügyvéd. Ő visszatérő ismerősünk, leginkább ezt érdemes tudni róla: a Fidelitasból ered politikai szövetsége Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszterrel, akinek V. kerületi politizálása (képviselősége, majd polgármestersége) idején Kertész is a belvárosi Fideszt erősítette, a Kulcsár-féle K&H-s brókerájban is felmerült a neve. A legkeményebb összefüggésekre, nemzetközi panamagyanúra az Index cikke hívta fel a figyelmet.
Az Opal igazgatóságában idén áprilisig budapesti hegyvidéki lakcímmel szerepelt Kertész, ekkor azonban egy svájci zugi címet adott meg a cégbíróságon.
Nem csak hogy bejelentkezett oda, de állandó lakcímként is regisztrálta Zug város lakosság-nyilvántartó hivatala – derült ki a hivatal válaszából, amit a svájci Tages-Anzeiger napilapnál dolgozó kollégák érdeklődésére küldtek el.

zug2

A környék rendkívül elegáns, a Weidstrasse vonatkozó címén található, tóra panorámás, 2010-ben épült penthouse ingatlanokat még megtalálni helyi ingatlanhirdetéseken 10 ezer svájci frankos négyzetméteráron hirdetve. Az ingatlanok értékét a svájci újságírók 2 millió svájci frankra, havi bérleti díját mintegy 3000-3500 frankra taksálják.
Csakhogy úgy fest, Kertész nem bérlő. Zug kanton nyilvános adatbázisa szerint az ingatlan egyedüli tulajdonosa bizonyos Kertész Balázs Gábor.

zug4

A svájci szál már korábbi cikkünkben is felmerült Kertésszel kapcsolatban. A svájci Bergavest AG-é egy magyar cég közvetítésével az a Gellért-hegyi villa, amelynek felújítását Kertész rendelte meg az Átlátszó birtokába került dokumentumok szerint. A Bergavestet szintén magyar állampolgár jegyeztette be, bizonyos Osterhaab Andrea, akinek Magyarországon könyvelőcége működik.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: KERTÉSZEKBŐL kifogyhatatlanok vagyunk. Mindegyikük olyan jelességek, akik ékes bizonyítékai Döbrögisztán nagyszerűségének. Legyenek írók, költők, vagy akár ügyvédek. Itteni teljesítményükből Germániában, Amerikában, Helvétiában is telik egy-egy kis viskóra.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Tóparti kis Kertész-lak bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Már küldjük is az embereink a cimre.
  Köszönjuk az infot.
  40 perc és kompleten lelesz filmezve.

  • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

   Isa és Harif már elindultak Libanoni siiták Kertész ur háza felé.
   Holnap fel lesz a video megoszton.
   Lehet ,hogy minket is érdekel, kibérelnénk kertész urtol,ha megtudunk egyezni.
   Ha már a szalafistáknak lakást biztositanak Budapesten, a siiták
   is bérelnének Tonyoéktol kérot.

   Vagy csak a szalafista terroristákkal botoltok?

  • Már Tamás szerint:

   Mond csak egykomám! Milyen “szolgálat” az amihez tartozónak véled magad, ha eddig nem ismerték a cikkben tárgyalt tényt? Vagy csak egy ilyen fontos embernek (neked) elfelejtettek egy ilyen fontos információt átadni? Tán csak nem a Basuto-földi titkosszolgálatnál dolgozol?

   • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

    Csak poénkodunk.
    Mi sem messze lakunk.
    De mi csoro fagerendás nyikorgo kéroba.

    Szolhatnál a fönökeinknek legyenek nagyvonalubbak.
    Most teljesen megirigyeltük a Kertész gyerek házát
    Mi is ilyenben akarunk lakni.

 2. Sertés szerint:

  Ez nem luxusvilla. Úgy néz ki, mint egy konténer, vagy raktárépület. Elég csóró ha csak erre futotta neki.

 3. öregkun szerint:

  Alakulgat az új “elit”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.