A RENDSZERVÁLTÁS KESERŰ LEVESE MÉG CSAK MOST KERÜL A MAGYAROK ASZTALÁRA!

Nyugdíj helyett nyugdíjkatasztrófa vár ránk? Utazgatás helyett eladjuk a házat

Hihetőnek tart egy esetleges nyugdíjkatasztrófát a fiatalok többsége, ezért sokan nem is számolnak elfogadható időskori állami ellátással. A mostani idősebbek közül viszont sokan úgy gondolják, nyugdíjasként is dolgozniuk kell vagy pénzzé kell majd tenniük az évtizedek alatt megszerzett értékeik nagy részét, hogy meg tudjanak élni. Sokan meglepődnek, amikor kiderül, mennyi nyugdíjat kapnak az idősek nyugaton.

Egyre kevesebben hisznek benne, hogy megélnek a nyugdíjukból – katasztrófa közeleg!
Negatív demográfiai változások miatt Magyarországon akár 1-2 évtizeden belül hárommillió olyan inaktív nyugdíjas korú – és krónikus betegségben szenvedő – ember lesz, akinek az ellátását az országnak valahogyan meg kell majd oldania – vonták a következtetést minisztériumi szakértők a hazai népesedésváltozás negatív folyamatából.
A CLB ennek kapcsán kérdezte ügyfelei egy részét a várható helyzetről. A nem reprezentatív gyors felmérés lesújtó eredménnyel zárult: a megkérdezett fiatalok lemondtak a nyugodt nyugdíjas évekről, már a 35-40 évesek is számolnak a kockázattal, hogy olyan minimális nyugdíjjáradékot kapnak majd – a korhatár kitolása miatt egyre idősebb korukban -, amiből szinte lehetetlen lesz megélni. A válaszadók nagy többsége reálisnak tartja az esélyét egy hazai nyugdíjkatasztrófának, amelyet a hivatalos előrejelzések szerint szakemberek is jeleztek.
Irigyeljük a nyugati időseket – pedig ők sem mind a nyugdíjból utazgatnak
A beszélgetések során kiderült, a fiatalok többsége irigyli az utazgató nyugati turistákat, akiknek – szerintük – futja a nyugdíjukból akár egész télre máshová költözni, s a hideg tél elmúltát valami kellemes mediterrán vagy nyári égöv alatti országban kivárni – ismertette az ügyfelekkel való beszélgetésből is levont friss tapasztalatokat Németh Péter. A CLB értékesítési és kommunikációs igazgatója szerint a megkérdezettek többsége meglepődött az információn, miszerint a magyar átlagnyugdíj most 120 ezer forint, s például a sokat utazó, irigyelt angoloknak is mindössze 20 ezer forinttal több időskori járulékból, hetente 121 – vagyis havonta 484 – euróból kell megélniük.
A nemzetközi összehasonlításból az is kiderült, hogy egyetlen közeli országban sincsenek csillagászati nyugdíjjáradékok, bár tény, hogy például az osztrák és a holland kisnyugdíjasoknak 302 és 334 ezer forintnak megfelelő járadékot kell beosztaniuk, míg Olaszországban több millió nyugdíjas él a szegénységi szint alatt – hivatkozott nemzetközi összehasonlító adatokra a szakértő.
Németh szerint meglepő azonban az is, hogy a magyar fiatalok közül egyre többen tudják, az irigyelt külföldi nyugdíjasok nem az állami járadékból élnek gondtalanul, hanem abból, amit fiatal korukban valamilyen szervezett, biztonságos formában félretettek erre az élethelyzetre. Magyarországon azonban az öngondoskodási forma éppen csak éledezik, s elsősorban a középkorúak érdeklődnek iránta – szögezi le a szakértő.
Aki későn eszmél, eladja a házat, autót
Azoknak az idősebbeknek viszont, akik eddig nem tartalékoltak valamilyen formában a nyugdíjas éveikre, már nincs is idejük hosszas öngondoskodási programba fogni. Őket is kérdezte a CLB, s kiderült, legtöbben keserűen arra készülnek, hogy az évtizedek során megszerzett értékeiket – kényelmes ház, autó, nyaraló, stb. – el kell majd adniuk, kénytelenek lesznek feladni a megszokott kényelmet. Sokan abban is biztosak, hogy nyugdíjasként is dolgozniuk kell, ha nem akarnak kuporgatni, nélkülözni.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: A rendszerváltással és az azzal járó gazdaságtalanítással egy olyan rendszert zúdítottak a magyar társadalom nyakába EGY CSOMÓ HAZUG ÍGÉRETTEL MEGSPÉKELVE, amire itt senki nem volt felkészülve! Ha szabad azt mondani, akkor a rendszerváltás ÁTKA CSAK AZOKAT NEM ÉRINTETTE, akik akkortájt vagy nem sokkal később mentek nyugdíjba!
Ez a nyugdíjasgeneráció lassan kihal! DE ŐK MÉG KAPTAK/KAPNAK NYUGDÍJAT-“államit”! Vagy legfeljebb pénzzé teszik a szocializmus korszakában összegyűjtögetett vagyonkát!
A Megdyessy-adminisztráció magánnyugdíj kezdeményezései már világosan elővetítették a “jó világ” végének közeledtét. NEM MONDTÁK KI HOGY BAJ LESZ!-de adminisztratíve kényszerítették a MUNKAHELLYEL-MUNKAJÖVEDELEMMEL RENDELKEZŐKET az “öngondoskodásra”!
AKKOR MÉG SZINTE SENKI NEM ÉRTETTE A DOLOG LÉNYEGÉT!
MÉG AKKOR SEM, AMIKOR A DÖBRÖGISTA HORDA “MEGVÉDTE” A MANYUP-EZERMILLIÁRDOKAT!
“…az irigyelt külföldi nyugdíjasok nem az állami járadékból élnek gondtalanul, hanem abból, amit fiatal korukban valamilyen szervezett, biztonságos formában félretettek erre az élethelyzetre…”
-A helyzet az, hogy tőlünk Nyugatra EZ A SZOKÁS JÓ IDEJE “DIVAT” VOLT MÁR, és a havi netto munkajövedelem mértéke olyan volt, hogy az öngondoskodásra félretett pénz hiánya a napi megélhetést nem veszélyeztette! ELLENBEN BIZTOSÍTOTT SZÁMUKRA A “SZÉPKOR” VISZONYLAGOS NYUGALMA-JÓLÉTE!
Döbrögisztán vajdaságban ENNEK MINDEN FELTÉTELÉT FÖLSZÁMOLTÁK AZ ORSZÁGOT ELURALÓ POLITIKAI BŰNBANDÁK! A jövő “szépkorúi” ha akarnának sem tudnak öngondoskodni! (Kevés kivételtől eltekintve!)
A RENDSZERVÁLTÁS KESERŰ LEVESE MÉG CSAK MOST KERÜL A MAGYAROK ASZTALÁRA!
Ez a leves az éhendögléhez túl sok lesz, az életben maradáshoz pedig nagyon kevés!
Nem véletlenül keresi a menedékhelyet az Új (és kevésbé új) Nemmzetthy Elyth! Ők nagyon nem szeretnének ITT LENNI AKKOR, amikor kitör a balhé…!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A RENDSZERVÁLTÁS KESERŰ LEVESE MÉG CSAK MOST KERÜL A MAGYAROK ASZTALÁRA! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  KI FOG TÖRNI A BALHÉ!VISSZA A NÉPKÖZTÁRSASÁGOT!VISSZA AZ ANYAGI BIZTONSÁGOT!ÉS A “VERENYT MEG A HARÁCSOLÓK BASSZÁK MEG!”

 2. .... szerint:

  A mai 4 db polgármester szavazásokon látni fogjuk, hányan is gondolják a vissza -t komolyan. A munkáspárt mindenhol indult, volt ahol 5 ajánlást is alig tudtak összeszedni.

 3. varga istván szerint:

  Majd basszok félretenni–élni s világot látni most-ez bölcsesség—-ostobaság gyüjtögetni egyrészt magyarországon minden megtakaritást folyamatosan lenyulnak másrészt mirre öregek leszünk már teljesen leépülünk igy élvezhetetlenné válik az élet….már 49évesen mindig fáj valami–nemrég jöttem vissza himalayabol–igaz megcsináltam de már fél nap mászás után kénytelen voltam zsebbe nyulni s lefizetni nepáli vezetöt hogy hátitáskámat vigye….szoval még egy kicsit éldekélek majd miután még totál lerobbannák elöveszem ak-t s megmutattom mitörténik egy zsido bankár fejével ha telibe kapja egy 7,65-ös olom…halál…az ugyis eljön

  • Artur szerint:

   7,62 mm,de csak hasogatom a szőrszálat.
   A megvilágosodás hasonló eredménnyel jár,csak az ember agya nem loccsan ki.

 4. .... szerint:

  Az AK 67 -es, de a 74 -es tipus már 5,6 -os.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.