Remek felmentés a rendőrségtől.

tuzokol1

 

 

 

Szigetszentmiklóson még tiszteletben tartják az alapvető jogokat.

szigsz

Az is igaz, hogy általában jellemző a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, hogy a véleménynyilvánításhoz való jogot is igyekeznek egyre jobban tiszteletben tartani.

Most mégsem erre alapozva szüntették meg az eljárást.
A mellékelt határozatban a tisztességes eljáráshoz való jog volt az, amit alkalmaztak helyesen.
Az eljárásból, és a megtörtént eseményekből megállapíthtó, hogy a Kúria előtt nem csak lehet, de szabad is sártorozni. – Kár, hogy csak keveseknek van bátorsága hozzá.
Hiába írta a BRFK minden alap nélkül, hogy Póka László volt a szervezője a Kúria előtti két napos sátorozásnak, ahol wellman bankárseggnyalása miatt tiltakoztunk.
Előbb meghallgatás nélkül elmarasztaltak, majd figyelembe vették a meghallgatáson általam elmondottakat. Belátták, hogy kétséget kizáróan nem bizonyítható, hogy én szervezője lettem volna a sátorozásnak.
Így volt tisztességes az eljárás. Lehet példát venni a határozatról más kapitányságokon, bíróságokon, de Szigetszentmiklóson is más előadóknak.
BRFK munkatársainak is jelzem, hogy nem kell minden alkalommal eljárást indítani. Attól nem lesznek jobb rendőrök, sem jobb emberek, hogy a helyszínen begyűjtött információk alapján mindenáron szervezőt keresnek. Akár azon az áron is, hogy megsértik a tisztességes eljáráshoz, a véleménynyilvánításhoz, az emberi méltósághoz való jogokat.
Pont ugyan annyiból telik leírni, hogy „a felmerült adatok alapján nem állapítható meg, hogy ki volt az események szervezője”, mint leírni azt, hogy „mivel úgy látszott, hogy Póka László a résztvevőket irányította, ellene feljelentéssel élünk”
Néha érdemes elgondolkodni azon, hogy – ha már az egyéni megítélésen múlik a döntés – egy bankárseggbe beszorult nyelvű főnök elvárását, vagy a  kifosztott társadalom érdekét helyezik-e előtérbe.
Lesz a közeljövőben bőven alkalmuk megmutatni, hogy merre billen a lelkiismeretük mérlege.
Addig is legyen a mellékelt határozat példa, és remény egyszerre.
A mellékletben a felmentés mellett elérhető a feljelentés, az eredeti határozat, a meghallgatás kéréses és jegyzőkönyve is.
A mellékletek itt érhetők el: https://www.facebook.com/pg/Nemadomahazamat/photos/?tab=album&album_id=1597722526920353
HAjrá!
Póka László

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.