Svájci angyalvár

A MET svájci székhelyén van Rogán bizalmasának luxusvillája

zeg

Sok minden eszembe jutott, amikor azt olvastam ma az Átlátszón, hogy Kertész Balázs (aki ugye Rogán kávépartnere és bizalmasa gazdasági ügyekben, és akiről az Index kimerítő mélységű oknyomozó riportot közölt nemrég) állandó lakosként van bejelentve egy tulajdonában álló luxusvillában, Svájcban.

Egyrészt rögtön beugrott Frei Tamás 2015 – A káosz éve és a magyar elit háborúja c. regénye, ahonnan most csak szerzői jogi okokból nem másolom be ide szó szerint azt a részt, amelyben már évekkel ezelőtt leírta, hogy a magyar elit nagy része csak úgy tesz, mintha Magyarországon lakna, a valóságban életvitelszerűen Svájcban tartózkodik, mert szívesebben él olyan helyen, ahol a magyar lepukkant szürkeség helyett a pedáns svájci tisztaság és gazdagság veszi körül, ha kilép a házából.
De az irodalmi köntösbe bújtatott sejtetéseknél vannak konkrétabb dolgok is, hisz a Világgazdaság idén májusban számolt be Appenzell-ről, a kis svájci városkáról, ahol Erős Jánostól Csányi Sándor fiáig egy rakás magyar bank- és cégvezető rendelkezik lakcímmel és oda bejelentett vállalkozással. De Kertész házának konkrét helye, Zug sem először került elő a magyar sajtóban, és a szálak egészen Orbánig vezetnek.
A Zürich környéki települést így mutatta be a Portfolio öt évvel ezelőtti cikke:
Zug amolyan adóparadicsom az adóparadicsomban: egyéneket és vállaltokat érintő nagyon alacsony adókulcsai a multinacionális vállalatok első számú célpontjává tették a kis svájci kantont. Luxus üzletek tömege mellett, tele van a helyi önkormányzatok kasszája, és akkora kereslet van a munkaerő iránt, hogy a vállalatok munkaerőhiánnyal küszködnek. Egy Zugban élő svájci család, aki a gyerekek miatt nagyobb házat szeretett volna, kénytelen volt visszaköltözni Zürichbe, mert a környéken nem találtak megfizethető ingatlant. A kantonban már csak kétféle lakos maradt, vagy még a hatvanas években vásárolta házát és túl öreg ahhoz, hogy elköltözzön, vagy nagyon gazdag. A középosztály eltűnt a világ leggazdagabb régiójából.
Ha Svájc a világ leghíresebb adóparadicsoma, akkor Zug a mennyország a paradicsomon belül. Az egyéni jövedelmeket terhelő adókulcsok közül a legmagasabb kulcs 22,9%-os, míg a vállalatokat átlagosan 15,4%-os adó “sújtja”. Ez alacsonyabb az országos átlagnál és jóval elmarad az amerikai adóterheléstől.
Rögtön felmerül pár kérdés:
Miből telik ezen a környéken egy magyar ügyvédnek egy olyan villára, amelynek az értékét svájci újságírók 2 millió svájci frankra becsülik?
Ha neki ekkora vagyona van, akkor mekkora lehet a főnökének, Rogánnak?
Lehet, hogy a ház csak strómanként van az ő nevén, de nem is ő használja, hanem a Rogán család?
De van még tovább is, ugyanis Zugban található az Orbán kötélbarátjához és Mészáros Lőrinc mellett másik strómanjához, Garancsi Istvánhoz köthető MET csoportnak is a székhelye. Márpedig ez az az a cég, amely évi több tízmilliárdos kárt okoz a magyar államnak azzal, hogy hasznot tesz zsebre, lényegében a semmiért.
Így írt erről majdnem napra pontosan két éve a Privátbankár a Mit csinált Orbán Viktor Svájcban? A Karib-tenger kalózai már a spájzban vannak c. cikkben:
A svájci sajtó az utóbbi napokban felfigyelt arra, hogy a magyar miniszterelnök fél éven belül már másodszor járt magánúton az alpesi országban. A látogatásról szóló hazai hivatalos indoklásokat fenntartásokkal kezelik, figyelmüket inkább egy, a svájci Zug kantonban bejegyzett offshore cég tevékenysége köti le, amely szerintük közvetítő-szerepet játszik energetikai ügyletekben és több szálon is kötődik a magyar miniszterelnökhöz.
Az inkriminált MET Holding AG felemelkedése hazai megfigyelők szerint is Orbánhoz kapcsolódik. 2010-es választási győzelme után az új kormányfő az energiaköltségek csökkentését ígérte a választóknak. Az árak leszorítása érdekében az MVM állami gázcég megcsapolhatta a tartalékokat, és olcsón vásárolhatott gázt a világpiacon. Az MVM az Orbán-kormánytól kapott különleges jogokkal élve a MET svájci leányvállalatától Ausztriában olcsó gázhoz jutott, amit aztán belföldön a MET Magyarországnak értékesített.
A mérlegadatok elemzése szerint az állam ezen az ügyleten jóval kevesebbet kereshetett, mint a Mol résztulajdonában álló, javarészt offshore-hátterű MET. A kormány soha nem adott választ arra, miért is volt tulajdonképpen szükség közbenső kereskedőre, és az MVM helyett miért a MET-nél csapódhatott le több tízmilliárd forint haszon.
Ezen a ponton érdemes kiemelni, hogy tilos Magyarországon közpénzből átláthatatlan tulajdonosi hátterű (offshore) cégnek közpénzt fizetni a 2012. január óta hatályban lévő új Alaptörvény szerint.
A MET tulajdonosai 40 százalékban a Mol, 60 százalékban offshore-szerű, a kormányfőhöz (nagyon) közel álló Garancsi István cégét is magába foglaló hálózat. (…) Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy 2010 februárjában küldött titkos jelentésben – amelyet a Wikileaks tett közzé – megjegyezte, hogy az energiagazdaság különösen fogékony a korrupcióra: egy erős lobbi akadályozza a piac megnyitását, a nagy pártok konszernek által finanszíroztatják magukat: a szocialisták inkább az MVM gázkonszernnel, Orbán Fidesze főleg a Mol olajkonszernnel.
Hoppá! Hát elég érdekes hely ez a Zug. Megkaphatná a Tiszteletbeli magyar város címet.
(Forrás: fedor)
Bal-Rad komm: Dél-Koreában milliók tüntetnek az államelnök ellen, mert sikkasztott. (Tény ugyanakkor, hogy ott NEM TÁKOLMÁNYOSÍTOTT A LOPÁS-SIKKASZTÁS!)
Oroszországban a korrupcióellenes rendőri szerv vezetőjét korrupció miatt letartóztatták, és a legutóbbi: a gazdasági miniszter Uljukajev került rács mögé, “MINDÖSSZE” 2 millió dollárnyi kence átvétele miatt.
Uljukajevnek jelentős szerepe van a Paks-2 projekt körül.
„Többek közt annak a VET Banknak a felügyelőbizottsági elnöke, amelyiket kijelöltek a paksi hitel folyósítására.”
Gennagyij Zjuganov, az Orosz Kommunista Párt (KPRF) elnöke a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva nem zárta ki, hogy az Uljukajev-ügy “annak a jele, hogy az egész kormányt menesztik, erős csapatra van szükség”.
“…ez a cég, amely évi több tízmilliárdos kárt okoz a magyar államnak…és több szálon is kötődik a magyar miniszterelnökhöz…A svájci sajtó az utóbbi napokban felfigyelt arra, hogy a magyar miniszterelnök fél éven belül már másodszor járt magánúton az alpesi országban…tilos Magyarországon közpénzből átláthatatlan tulajdonosi hátterű (offshore) cégnek közpénzt fizetni a 2012. január óta hatályban lévő új Alaptörvény szerint…”
-Közép-Európa Döbrögisztán vajdaság nevű területének Ura és Parancsolója a Duna-parti Cirkuszpalotában LÁTVÁNYOSAN PÖKHENDI MÓDON, MEGKÖSZÖNI RAGÁLY TONYÓ PAJZSJÁTÉKÁT!
A magyarok pedig boldog átéléssel nézik a szellemi szennykanálisok bőséges kínálatát. A dorongokat már föltüzelték, mint ahogyan a kaszák-kapák-vasvillák nyeleit is. A vasrészeket meg leadták a MÉH-be.
Vették a lapot! Kuss!-vagy jön a TEK!
Tüntetgessenek a népek Dél-Koreában. A’ zoroszok meg vigyék Szibériába a SAJÁTJAIKAT!
A MIEINK SZENTEK! HISZEN ŐK MAGUK MONDJÁK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Svájci angyalvár bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Tonyo oda költözunk a szomszédságodba..
  Estéként majd grillezunk jokat beszélgetünk.
  Ma reggel is Tiroli gröstit bauerfanét regeliztunk töled pár kilométere.
  De annyira tetszik a házad,hogy kiveszunk a szzomszédságodban agy hasonlot.

  A ti utcátokban már találtunk is egy kiado ingatlant.
  Reméljuk jo kávét tudsz fözni, de mi is szivesen vendégül látunk.

  Tonyo Zugban jo postás lennél.
  Tudod miért?
  Egyik szemeddel a levelet néznéd,a másikkal a házszámot. 🙂

  Azért a sávjci elháritásnak nem árt oda figyelni mikor a Budai szervezett bünözés
  Apenzellben tanyátver.Ezek még Svájcot is szétlopnák.

  Mi és a FRenc hirszerzés különös figyelemmel kisérjuk az uriembereket.
  Pl most 0 fok és kissé ködös idö van Apennzellben Vaductol nem messze,ahol a postafiokok parkolnak a magyar bünözöknek.

  • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

   Tisztelt Orsos ur lehet,hogy ön hazájában miniszterelnöki tisztségben pozol,
   de mi itt önre csak köztörvényes bünözöre tekintünk,és megfigyeljuk önöket,
   a nap 24 orájában. De a jelek szerint sorban állunk a megfigyelök közt,annyian figyelik önöket.
   Eddig mi semmi konkrét adatott nem közöltünk, de a többiek nem ilyen nagyvonaluak.

 2. Hun szerint:

  Ujabb MNA-s kozlemeny: https://m.kuruc.info/r/2/166316/

  • Hun szerint:

   Erdemes vegigolvasni! Idezet a kozlemenybol: “nem árt végre nyilvánosság előtt feltenni a kérdést (és az ide fűződő kérdéscsokrot): valójában kinek a fegyveréből származott a Bőnyben elhunyt rendőrrel végző lövedék?”

   • Szaszi szerint:

    Ki nyilatkozik,közöl, az MNA nevében,tudja valaki?

    • POZSONY. 907 szerint:

     Ifj Györkös, legalábbis az előzőt ő adta, melyben nyíltan kimondta hogy összedolgoznak a Fidesszel, a Jobbik ellen. Volt itt (is) egy cikk simicskó reguláris terveiről, már akkor mondtam ezt, valszeg az öreg nem “hajlik”

     • Fergeteg11 szerint:

      Könnyű téged bevinni a bőnyi erdőbe, POZSONY. 907, vagy én értettem félre valamit, de nagyon. A Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozat Sz. Gábortól van, a Kuruc szintén az ő (volt) társaságától közöl nyilatkozatokat. Valami ilyesmire próbáltam utalni korábban: ha elkezdik dobálni a szart (a sajtó és a hatalom az MNA-ra, vagy az MNA valamelyik ága a másikra), a névbeli keveredés miatt az mindkét csoportra rátapadhat. És az emberek simán beveszik, terjesztik. Szerencsére az MNA mindkét (volt?) csoportja meglehetős önuralmat tanúsított mostanában, bár én eddig csak Gy.-ékre tett, néha nem túl kedvező utalásokat olvastam. Igaz, nagyon visszafogottakat. A másik társaság ifj. Gy. és testvére megszólalása óta mintha bezárkózott volna egy erődbe, vagy csak hozzám nem jutnak el a szavaik.
      Sajnálom, hogy Gy.-ék olyan lemondóan nyilatkoztak, ami az egész addigi létezésük értelmét szinte (de csak szinte) megkérdőjelezte, bár valahol mélyen megértem. Pedig kedvező irányba mentek el. Nem is akarom feszegetni ezt tovább, szemlélőként.

     • Szaszi szerint:

      Hát ez az.Nem tudom a lényeget idemásolni,de ezt, a közleményben leírt helyzetet ifj.Györkös cáfolta később. Bocs kuruc
      https://kuruc.info/r/2/165457/
      Nincs aláírva, csak MNA.Ha Györkös,miért nem magánemberként ír,az Arcvonal nem működik tudtommal.
      Na nem konteózok,nekem furcsa a film.Vagy a mozi.

     • Szaszi szerint:

      Pozsony 907-re a válasz.
      Amúgy meg,ja.

     • POZSONY. 907 szerint:

      Félre értesz, szándékosan lőttem bakot, így én is hamarabb s többet tudok meg, nem tudok mindent ollózni.

     • Szaszi szerint:

      Nem tudom nekem-e a válasz…de..és nem azért mert “Posta”,de az akkori helyzet végig szinte.Csak a hsz-ek között is szét kell nézni.Annyiból más,hogy nincs Jövőnk link,de érthető,tetten érhető
      http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=1513&c_start=0
      De van még,párat összeszedtem.
      Admintól meg elnézést.Szólj rám,ugrok odébb!

     • POZSONY. 907 szerint:

      Nem neked ment Szaszi, de jól jön az info így is, nem kell keresgélni.

     • Fergeteg11 szerint:

      Köszönöm, Szaszi, ez jobb rálátást ad. Olvastam a korábbi, ehhez kapcsolódó linkedet is. Most egy felületes átnézés után arra gyanakszom, hogy az első levelet valóban id. Gy. írhatta, a másodikat (amelyben az új képletről van szó) valaki más. Eltér a stílusa, és a hibák (nagybetűs hónapnév, szünet a felkiáltójel előtt stb.) szembetűnőek benne. Ha összerakom ezeket, meg amit korábban küldtél, arra jutok, hogy a második talán Sz. Gáboré.
      POZSONY. 907: rendben.

     • POZSONY. 907 szerint:

      Ok fergeteg 11, elierem nem a legbecsületesebb módja az infoszerzésnek, viszont annál célra vezetőbb. Nekem sem tetszik ez az ügy, egyre zavarosabb. Nem szabad elfelejteni hogy a fidesz nemzetvédő pártként akarja magát aposztrofálni.

  • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

   Az MNA nyilatkozat igen lájtos.
   Figyeljetek magyarban tartozkodo izraeli katonák:
   Ez a mi nyilatrkozatunk:

   Gyertek le Hévizre BTR 80-kal
   Fogjatok egy 8 éves orosz kis lányra fegyvert.
   A rabbid nem metélt körbe,akkor az a probláma ott megszünik. 🙂

   Gyertek.

   • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

    Multkor Keszthelyen miért voltatok beparázva? 🙂
    Nem mindig nagyvonaluak STpétervári oparativ irányito központ központ.

  • Smith szerint:


   Az (akár aktív, akár visszavonult) bajtársainkat ért jogsértéseket, meghurcolásukat viszont nem fogjuk szó nélkül végignézni! Pont annyit árthatunk, amennyit használhatnánk!

   Kétszer mérj, egyszer vágj!

 3. .... szerint:

  A Svájci ügyek mindig kényesek. Már a lovagrend odamenekülése óta. És kevertek lettek miután a jüde pénzügyesek átvették az teljes írányítást.
  Orbánról akkor az amerikai ak név szerint megmondták kikkel találkozott személyesn, mely bankok vezetőivel. 37 milliárdja volt akkor. Azóta a pénz a konzul barát segítségével közel keleti olajos országokba ment, majd egy nagy része Gyurcsány segítségével Szingapúrba. Erős Jánosnak valóban van háza Svájcban, de van neki Gyurcsánnyal közös tel-ken (keken), kastélyszerű kivitelezésű Bodonyban is. Érdekesség, ha vendégeket fogad, a magyar rendőrség biztosítja az ingatlant sőt az egész (zsák) falut. Semmi nem az aminek látszik !!!

 4. Szaszi szerint:

  Szóval megint teszteltél engem Pozsony907?
  Jó,hát te tudod.
  Akkor a maradék.

  https://szabadriport.wordpress.com/2013/01/06/az-arulok-akcioban/

  http://althir.org/becsulet-napja-bizonyitekkal-a-szervezo-jobban-cenzuraz-az-avh-nal-1798693.html
  Ne kelljen keresgélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.