Szíria

Könnyen elképzelhető, hogy Szíria-ügyileg még lesz egy utolsó diplomáciai nekifutás. Az alkalom lehet a perui fővárosban-Limában-zajló APEC-csúcstalálkozó. Ahová az orosz államfő kissé “kalandos” Európa-fölötti átrepülés után érkezett meg. (Svájc egy kicsit udvariatlankodott, ami miatt majd néhány dolog tisztázását várja az alpesi országtól Oroszország.)

De a diplomáciai lehetőségek azok a diplomatákra tartoznak, és nem azokra, akik a tűzvonalban vannak Szíriában. Ók viszont tették a dolgukat.
A nagy török sietség Al-Bab megkaparintásáért tegnap komoly árat követelt. A kalifátusisták leolvasztottak három török tankot, egy páncélozott csapatszállítót, és egy buldózert. Az eset Al-Babtól nyugatra, Hazwan falunál történt.

A szír kormánycsapatok és a velük szövetséges palesztin milíciák tegnap behatoltak a kelet-aleppoi ostromgyűrű Bustan Al-Basra nevű kerületébe. Este már mintegy háromnegyedét birtokolták a kerületnek. Jelentések szerint mindkét fél komoly veszteségeket könyvelhet el.

bul

A kormányhadsereg különleges erői tegnap estére elfoglalták a terület Tall Zouhor nevű dombját is, ahonnan a tüzérségük szinte az egész ostromlott területet “kényelmesen belőheti”. Ma hajnalban pedig támadás indult Hanano és Jabal Badro kerületek latorbandái ellen.
A Kelet-Aleppot ostromló kormánycsapatok parancsnoksága “utolsó ajánlatot tett” a martalócoknak. A civil lakosság kímélése és a további károkozás elkerülése érdekében tárgyaljanak a békés megolásról. Az eljárás alapjául a 2014-es Homszról szóló megállapodást javasolják a terroristáknak.
Tegnap-mondhatni-az orosz légierő szíriai kontingense szabad szombatot tartott. Ennek is betudható talán, hogy nagy események a szíriai polgárháború fő helyszínein nem voltak.
Talán Nyugat-Ghouta és Damaszkusz közvetlen környezete lóg ki a képből. Ennek viszont az an-Nuszra-banda talán nem nagyon örül. Tekintve, hogy ezeken a helyeken tegnap is ők húzták a rövidebbet.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. SirMock szerint:

  Szerintem már nem kéne tárgyalgatni ezekkel a bohócokkal, számtalanszor bebizonyították, hogy nem méltók rá, és ráadásul nem is hajlandóak rá. Aleppo offenzívája elkerülhetetlen, jobb elkezdeni előbb, mint utóbb, és lezárni ezt az egészet mihamarabb. Nem szabad tovább húzni, mert csak megerősödnek és új erőre kapnak, és annál nehezebb lesz visszafoglalni a keleti részt. Állítólag az SAA és szövetségesei részéről már minden és mindenki készen áll a támadás megindítására, kész a terv, megjött minden utánpótlás.
  Persze a legjobb lenne elkerülni minden háborút, de szerintem Aleppoban mindaddig nem csitulnak a harcok amíg egyik vagy másik fél meg nem szerzi azt teljesen, és erre most az SAA-nak jelentős esélye van. Hát akkor “nosza” 🙂

  • Muzzy mx szerint:

   Ne aggodj jobban tudjak ök mitt hogyan,a tavozas lehetösege cssk nezetelterest okoz a bandakközt es addig is irtjak egymast a gyurube.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Muzzy mx ! Énszerintem Sir Mocknak teljesen igaza van. Ez az egyhelyben toporgás elsősorban rontja a harci morált, másodsorban azokat az erőket MÁSHONNAN vonja el, pld. az ország többi részét való felszabaditástól, és mintha szándékosságot is vennék észre az álandó “tűzszünetesdik”-el. Ezt viszont még mink is látjuk hogy nem akarják a jószándékot értékelni, tehát végezni kellene velük, mert a civil lakosságot terrorizálják, gyilkoják. Szerintem a Szír kormánycsapatoknak egy általános rohammal kellene már megtisztitáni Aleppot, mégha egymást is gyilkolják a dzsihádisták, ami szerintem nem jelentős veszteség.

 2. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Svájcnak nem kéne duzzogni,hogy az orosz hirszerzés is kiváncsi az oligarhák mosodájára.

  Hol a picsába figyeljék a mosást,ha nem a mosodában.

  Tisztelt Svájc mi szeretjük az országotok, DE
  és itt van ez a DE
  Nem türjük ,hogy orosz közpénzeket bünözök ellopjanak,és másik ország területén akkumlálják.Ezért besértödni felesleges inkább igyunk egy FALKEN sört az egéségetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.