Aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát

Döbrögi: A régió legjobb vállalkozói világát akarjuk létrehozni

Képtalálat a következőre: „Orbán a király-mém”

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának adott interjút vasárnap. A beszélgetésből már korábban megjelentek szerint a miniszterelnök arra számít, hogy a vállalkozókkal való megegyezés magasabb minimálbér-emelést eredményezhet, amely végül akár magasabb nyugdíjemelést is biztosíthat.

Minden magyar vállalkozónak előnyös az egy számjegyű, 9 százalékos társasági nyereségadó, ami kétségkívül egy „kiemelkedő hegycsúcs” a magyar gazdaságpolitikai történetében – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Azért beszélhetünk társasági nyereségadó-csökkentésről, vagy a minden korábbinál nagyobb mértékű minimálbér-emelésről, illetve a kisvállalkozások adókedvezményeinek – a katának és a kivának – növeléséről, a családi adókedvezmény szélesítéséről, mert megvannak azok az alapok, melyekből kinőhetnek ezek a gazdasági intézkedések.
Emlékeztetett: 2010-ben a görögországinál rosszabb helyzetben volt a gazdaságunk. Nem csak az volt a baj, hogy rossz volt a gazdaságpolitika, nem voltak világos alapjai a magyar gazdaságnak. Muszáj néhány vasszabályt, ökölszabályt, meg nem sérthető elvet kijelölni, amire föl lehet építeni utána egy működő gazdasági rendszert – hangoztatta.
Aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát
Az első, amit kimondtunk, nem méltó a magyar emberhez, hogy másnak a lábán álljon. Hiszen aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát. Vagyis egy eladósodott országban az IMF mondja meg, mit csináljunk, és nem mi. Ezért az IMF-et haza kellett küldeni, és s saját lábunkra kellett állni – magyarázta a kormányfő.
A másik, amit ki kellett mondani, hogy nem akarunk segélyen élni. Kell egy olyan gazdaságpolitika, amely segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot teremt. Legyen először munka, utána pedig még érje is meg dolgozni – fogalmazott Orbán Viktor, aki felhívta a figyelmet arra: 2010-ben 1,8 millió ember fizetett adót, ma pedig fizet 4,3 millió, soha nem látott arányban dolgoznak az emberek, 5 százalék alatt van a munkanélküliség, közel vagyunk a teljes foglalkoztatottsághoz, gyakorlatilag munkaerőhiány van, nem munkaerő-felesleg – érvelt.
Kimondtuk ezeket az elveket és érvényesítettük őket, majd 3-4 évig működtettük ezt a masinériát, és most megjöttek az eredmények. Az alapok rendben vannak, a költségvetés rendben van, az államadósság csökken, pénzügyi helyzetünk stabil. Ez köszön vissza a hitelminősítő intézetek véleményében is – jegyezte meg.
Kudarcra és pesszimizmusra vagyunk iskolázva
A magyar egy olyan fajta, mely elvesztette a XX. századot. Mi kudarcra és pesszimizmusra vagyunk iskolázva. (…) Ebből nem olyan könnyű előjönni, és azt mondani, holnaptól elhiszem, hogy jobb lesz. Ezért fontos, hogy olyan emberek álljanak a kormányrúdnál, akiknek az életszemlélete eleve derűs, bizakodó, és ki mernek tűzni nagy célokat, meggyőzni a polgárokat, emberek, ezt érdemes csinálni – hangoztatta.
Kell még sok-sok év, hogy naponta sikerrel is szembesülhessenek az emberek. Ha ma sikerről beszél egy politikus, azt sikerpropagandának tekintik az emberek, és nem egy tudósításnak a valóságról. Azonban elindultunk egy olyan irányba, melynek a sikerében lehet bízni. A magyar modell sikeres. A Most pedig jön a következő szakasz, egy hatéves gazdasági tervről tárgyal a gazdasági miniszter a munkaadókkal és a munkavállalókkal, nem vagyunk messze a megállapodástól, a szakszervezetekkel való együttműködés bajtársias, a vállalkozóknál megosztottság van – tájékoztatott a kormányfő.
Arra a kérdésre, hogy a társaságinyereségadó-csökkentésnek köze van-e a Brexithez, a miniszterelnök nemmel válaszolt.
Nem vagyunk kommunisták
Nem vagyunk kommunisták. Nem hiszünk abban a sok szomorú és buta dologban, melyek tönkretették az egész közép-európai térség gazdasági rendszerét. Nem gondoljuk azt, hogy az állam direktben fogja működtetni a gazdaságot, ezért hinnünk kell a vállalkozókban, szükségünk van rájuk. Mi csak szabályozni tudunk, működtetni nem. A kormány úgy tudja segíteni a vállalkozókat, hogy minél kevesebb bürokratikus akadályt állít eléjük és csökkenti az adókat – mondta Orbán Viktor.
Ha jól csináljuk, akkor a gazdasági teljesítmény is nő, és kisebb adókulcsok mellett is meglesznek az állam bevételei. Nem mondok le arról a célról, hogy kisebb adóval színvonalasabb sport, kultúra teremthető meg – emelte ki.
Arra a kérdésre, számolnak-e azzal, hogy az adócsökkentés hatására a külföldi cégeknek vonzóbb lesz Magyarország, illetve hazahozhatnak külföldön élő magyarokat a szaktudásuk miatt, azt válaszolta: az ide érkező befektetések nőni fognak. Az adórendszerben bekövetkezett változás azonban nem azonnal váltja ki a kívánt hatást. Ehhez kell 2-3 esztendő.
Fel kell készülni arra, hogy a magyarok jönnek-mennek
A külföldön dolgozó magyarok tekintetében mindenki jajgatva beszél, én azonban lehetőséget látok ebben – fogalmazott a kormányfő, aki emlékeztetett arra, korábban azért harcoltunk, hogy ha külföldön akar dolgozni egy magyar, akkor ezt az európai államok ne tagadhassák meg tőle. Most pedig ha él ezzel a lehetőséggel, a politikusok fejében átfordul negatív megítélésbe, az emberek fejében azonban nem. Inkább arra kell felkészülni, hogy egy olyan világban élünk a következő időszakban, amikor Magyarország az egységes európai gazdasági tér tagállama, országa, lesz, és a mi embereink is jönnek-mennek, és nem javaslom, hogy az állam ebben korlátozza őket – érvelt.
Kérdésre válaszolva elmondta: a helyi iparűzési adót nem tervezik megszüntetni.
(hirado)
Bal-Rad komm: Egész egyszerűen hihetetlen, hogy ennyi marhaságot még bárki össze merjen hordani!
“…korábban azért harcoltunk, hogy ha külföldön akar dolgozni egy magyar, akkor ezt az európai államok ne tagadhassák meg tőle…”
-HOGY MIÉRT ÉS KI HARCOLT? Azért az EU-ban vannak alapvetések. Ilyen többek között a MUNKAERŐ SZABAD ÁRAMLÁSA! Ami az uniós tagsággal együtt jár. Mint pl. a lízingdíjként kezelendő júdáspénz! AMIT PERSZE A LEGNAGYOBB HARCOSOK LOPNAK EL!
Persze a dolgok lényegét tekintve már nem volt egyértelmű a károgása:
“…magasabb minimálbér-emelést eredményezhet, amely végül akár magasabb nyugdíjemelést is biztosíthat…”
-Hat…-het! Feltételes módban! Amiről a “szakma” már kitárgyalta: A NAGYOK PROFITKIVITELÉHEZ AZ ADÓTÖRVÉNYEK HATÁSAKÉNT MÁR KÉT TALICSKA KELL! Eddig egy is elég volt!
Mert ugye “…Aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát…”
Márpedig a “nagyok” fizetik a prímást! Az meg nekik húzza a bandával!
“…Nem vagyunk kommunisták. Nem hiszünk abban a sok szomorú és buta dologban, melyek tönkretették az egész közép-európai térség gazdasági rendszerét…”
-HIHETETLEN! Itt ülünk egy ország romjain! Az egykoron virágzó szocialista Magyar Népköztársaság romjain, és az egyik legfőbb kártevő-haszonélvező AZT A KORSZAKOT TARTJA MOSTANI BAJAINK OKOZÓJÁNAK!

dkir

Ez az ember egy dülyfölő bolond! De azok is, akik egy szusszanását is elhiszik!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. egy paraszt szerint:

  Hogy mit teremtettek meg lehet elmélázni a narancsos szimpatizánsoknak!

  Gondolatébresztőnek számítsák ki, hogy ha a -hivatalosan elismert- 600.000 nyugaton munkát vállaló hazajönne dolgozni, miként teremtenének alsó hangon 500.000 új munkahelyet; mekkora is lenne a munkanélküliség? + közmunkások + egyebek.

  A führer nagy szerencséjére nem akarnak ezek a magyarok hazajönni, mert akkor kínjában vakargathatná királyi ülepét!
  Ennek még a “disszidálás” is kapóra jött!

  A minimálbér emelésének fő előnye, hogy a döbrögista hordának nagyobb lesz az államilag kivetett bevétele, míg az ő adójukat – ha már a közpénzbe vastagon beletenyerelnek- nagymértékben csökkentik; mert hát mégse lehet úgy gázt szerelni, hogy közben adózik is az ember!

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   +1
   Majdnem igazad van. -majdnem: Mert ez a rendelkezés csakis a közepesnél nagyobb vállalkozásoknak kedvez. A KKV-k megint megszívják vele.

   • egy paraszt szerint:

    Az állításom ilyetén vonatkozással nem foglalkozott,
    de teljesen igaz a KKV-k ellehetetlenítése, mert a bevételt kellene megteremteni először, hogy abból lehessen bért fejleszteni!

    A közép vállalatokat azonban kivenném ebből a megállapításból, mert a hétköznapi gondolatokban az már vastagon nagyvállalat, amelyik akár 250 embert is foglalkoztathat, meg 50millió Euró az árbevétele is lehet.

    Leszámítva persze “1-2 kormányközeli kis cégecskét”, amelyek ezeket a korlátokat kezdték átugrani, a magyar átlag vállalkozóknak ez csak délibábos vágyálom marad!
    Meg marad nekik az emelt járulékbefizetés!

    Az élelmesebbek egyébként is offshore-ba pakolták az árbevételüket, hogy még azt a 9%-ot se kelljen a magyar költségvetésbe fizetni, részben is a magyar nép szolgálatára.

    Azt azért megfigyeltem, hogy a führer uralkodása alatt a gazdasági teljesítmény növekedését meghaladó volt a bérnövekedés bruttóban. Ráadásul a GDP növekedés motorja a multi és nem a magyar.
    Mondjuk ez a bruttó bérnövekedés a nettóban egyáltalán nem köszönt vissza, főleg nem az átlagosnál alacsonyabb keresetűeknél!
    De a 8 milkósnál már vastagon!

    Azt viszont a hülye is látja, hogy a bérnövekedéssel arányosan az infláció is nőni fog, csak a bandzsa debilék nem látják, meg a vak, de ez egy és ugyanaz!

 2. Már Tamás szerint:

  Kedves Egy Paraszt!
  Egy kivétellel egyet értek az általad leírtakkal. A führer megfogalmazás nem valószerű ebben a szövegkontextusban sem, mert A.H. (nem tárgyalva a teljes hatalmi pályáját) a gazdasági recessziótól sújtott évektől kezdve valóban rengeteg munkahelyet teremtett Németországban. Mielőtt nekem estek, még egyszer, nem a teljes pályafutását említettem!!!
  A kedves Vitya a nép bölcs vezetője helyett legfeljebb csak egy machiavellista zsebdiktátor.

  • vitorla123 szerint:

   A gyerekeink hazahozatalához az kellene,hogy a munkaidő 6 órára csökkenjen.Azonos bér színvonal mellett.Sőt emelni kellene,hogy a családi gazdaságok tőkeigényét ki lehessen egyenlíteni.Azt mondták nekem tegnap,hogy Angliában az unokámnak 5-6 ezer forint az órabére.Miért ekkora különbség? Azért,hogy a termelést Magyarországra hozzák!Csakhogy eszük ágában sincsa. London az London.Ez a bér viszont hazaküldve 27 % ÁFA-val adózik.Vagyis lopás folyik itt javában befektetés nélkül!

   • Már Tamás szerint:

    Igazad van Vitorla!
    Egy kis adoma az általad leírtakhoz. Kedves jó-barátom építési kisvállalkozóként tevékenykedik (e közben sokszor ő maga is effektív fizikai munkát végez, tehát nem a kimondott harácsoló.
    Sok jelentős megrendelése lenne, de létszámgondok miatt többet vissza kell mondania, ugyanis…
    Ugyanis az az összeg amit a beruházó ki óhajt fizetni neki, nem teszi lehetővé, hogy a bérezésekkel közelítsen a nyugati bérszínvonalakhoz. Így viszont a jó munkaerői elmentek, elmennek pl. Angliába, ahol pl. az egyik burkolója 24 Ł órabért (!!!) kap.
    Itthon épkézláb munkaerőt, aki valóban dolgozni akar és tud, nem igen talál már. Marad a selejt a rendszeres slendrián munkákkal, károkozásokkal.
    Végül is lassan mindegy, hogy azért nem tudja fejleszteni a vállalkozását, mert nincs megrendelése, vagy azért mert nincs akivel kivitelezhesse. Itt tartunk ma. És ez még nem a gödör legalja.

  • egy paraszt szerint:

   Teljesen jogos az észrevétel; bár biztosan nem népszerű.
   A vezetőt, mint fanatizáltságot értem és nem érdemei alapján!

   Azért bátorkodnék feltenni a kérdést, hogy árbevételt, exportárualapot miként lehetne teremteni?
   Mert ugye hogy olcsó és jó, attól még senki sem veszi meg, főleg ha magyar!
   A költségvetés már régen kifeküdt volna, ha a külföldön dolgozók leállítják euró hazautalásaikat. Úgy kell a kormánynak a 600.000 “migráns”, mint éhezőnek a falat kenyér!

 3. .... szerint:

  Hivatalosan 350 ezer “magyar” dolgozik nyugaton.
  A kisvállalkozások jó állapotban vannak. Elhallgatott jövedelmeik meghaladják a bevalott bevételeiket. Próbálj meg megrendelni munkát, és kiderül nem kellesz megrendelöként nekik. Életszínvonaluk jóval magasabb, mint azt hivatalos jövedelmeikkel lehetne indokolni.
  Az ország tele van csalókkal. Senki nem az aminek látszik. Az admin pl baloldalinak mondja magát, de mivel nem az aminek látszik, a kormány szekerét tolja.

  • cicvarek szerint:

   Hivatalosan is 600 ezer dolgozik külföldön. A hazautalt pénz alapján (MNB adat). Valójában 1 millió körül.
   Maunika, megszűnt a show? 🙂

  • egy paraszt szerint:

   A hivatalos alatt érthető a kormányszintű elszólás is, mert a 600.000 ren is túlmutatnak a becslések. De mivel kormányunk ilyen jellegű felmérést nem végez (talán érthető okokból), marad a kormányzati megrendelésre készített éppen aktuális becsült “külföldi telephelyen ” munkát vállalók száma, másrészt a munkaügyi nyilvántartás látóteréből kikerült egyének.

   De pontosan informált az elhallgatott jövedelem nagyságáról! Saját kutató cége van?
   Nem kell ám a “kormányközeli” vállalkozások állapotát a teljes társadalomra levetíteni, mert van akinek járulékot és adót is kell fizetnie!
   Ettől függetlenül persze kivétel erősíti a szabályt, de a kollektív általánosítás vérlázító! Nem minden vállalkozó gázszerelő, vagy filmes, esetleg celeb!

   Persze! Nálam se tolonganak a kivitelezők, főleg, ha a vállalási árat én akarom megmondani!
   Az utolsó provokatív mondatra pedig -asszem- nem csak én háborodok fel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.