Kirill Pátriárka a Szovjetunióért!

Oroszországban dúl egy “titkos, hadüzenet nélküli háború” az ország “deszovjetizálásáért”. A lényeg a szovjet múlt lehető mihamarabbi felszámolása.

Ennek jegyében szüntettek/szüntetnek meg emlékműveket, neveznek át helyeket,-és hát mi itt Döbrögisztánban már csak tudjuk-széles tárháza van a politikának a múlt befeketítésére, átszínezésére. Vannak tehát ilyen törekvések Oroszországban is. “Deszovjetizálni” az országot. Kitörölni a szovjet múltat.
Ebbe a háborúba szállt be most Moszkva és Minden Oroszok legfőbb vallási vezetője, Kirill Pátriárka.

kip

“Álljunk már meg Béláim”-magyaríthatnánk az egyházfő intelmét, amelyben kikel a deszovjetizálás ELLEN!
EZ A MI TÖRTÉNELMÜNK! BŰNEIVEL ÉS HIBÁIVAL EGYÜTT IS!-NEM CSAK A DICSŐSÉGEIVEL. Történelmünk emlékeit pedig meg kell őriznünk, és el kell ismernünk-megbecsülnünk! A szovjet-korszak pedig nem szégyellnivaló népünk számára! A Szovjetunióra sokan jó szívvel emlékeznek.
Ilyet mondott ez a Kirill Pátriárka egy moszkvai nemzetközi vallási fesztivál alkalmából! Október 25-én.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kirill Pátriárka a Szovjetunióért! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. IB szerint:

  Teljesen igaza van neki !!!

 2. Realista szerint:

  Erről beszéltem sokszor. Ezért nagy és tisztelni való Nemzet az Orosz. Azt leszögezik, hogy soha többet nem lesz kommunizmus, és soha többet nem lesz cárizmus. De fasizmus sem, ahogy és legfőképpen sem liberalizmus. Hazaszerető, hagyománytisztelő nép, aki tiszteli történelmét. Azt a történelmet ahol megfér a cári múlt és a kommunista múlt is. Nem tagadja meg történelme egy pillanatát sem, hanem elfogadja, büszke rá, tanulja, tanítja, nem hamisítja, hanem ápolja és emlékezik mindenre. Megfér egy díszszemlén a cári jegyek, külsőségek, ahogy a kommunista jelképek, de az egyházi jelképek is. Mert mind a dicső Orosz múlt részei. Nem Hollywoodi álomgyárban készült legendák a hős jenkikről és a csúnya gonosz ruszkikról. Egy múlt nélküli, nemzeti identitás nélküli katyvasz nép, akinek történelme népirtásra alapul, polgárháború, rabszolgatartás, és hasonló nyalánkságok, ezt soha sem fogják megérteni. De itt nálunk sem. Van aki kommunistát vél látni az Oroszokban, ezért hiú reményeket táplál, van aki szovjet túlkapások miatt rinyál, más meg az atlantista propaganda hatására azt sem tudja miért, de utálja őket.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T.realiiista! Nem Hollywoodi álomgyárban …. Azt meg én teszem hozzá,hogy a mai Amerikánusok ősei Európa szemete, gyilkosok, rablógyilkosok leszármazottai, akik anno amikor rablást, gyilkosságokat követtek el az igazságszolgáltatás,a törvény elől oda menekültek, ottan már nem érte utól őket az Európai törvények szigora. Ami miatt Európát el kellet hagyniuk, azt az Amerikai kontinensen folytatták, gyilkolták az őslakosokat bántatlanul, saját maguk szabta “törvények” szerint. Ezek a gének bennük van,-öröklődnek- a gyilkkolási vágyban jönnek elő. Teljesen egyetértek önnel. Nagyon szépen fogalmazott.

 3. Jakocs Gábor szerint:

  Realistának:nincs más alternatíva a társadalmi fejlődésnek,mint a szocializmus!Jó lenne egy kicsit lapoznia politikai gazdaságtan szakirodalmát!A kapitalizmus olyan mint a szakadt nadrág:foltozzák,de mellette ismét kiszakad!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Mert már anyira el van nyűve vékonyodva,hogy nincsen szilárdsága,EL VAN KOPVA, t. Jakocs Gábor. Már nem ártana,ha szerte szét szakadna.

 4. János szerint:

  Ha nem lett volna szocialista forradalom, ha nem lett volna Szovjetunió, hogy nézne ki ma Oroszország? Csak gondoljuk végig. Mindenki maradt volna analfabéta, ahogyan az isteni Cár atyuska elmebajos zsarnok hülye picsa feleségének az uralma alatt volt! A transz szibériai vasút továbbra is Mandzsúrián át ment volna, amit ugye a japánok a 30-as években elfoglaltak. Nem lenne orosz távol kelet. Nem iparosodott volna az ország. Maradt volna a faeke, az örökös éhínség és a már kora reggel részeg agyatlan földesúri kaszt! Nem lenne nehézipar az Urálban és attól keletre! Az ős liberális fasiszta disznó üresfejű német liberáltszarok a játéktankjaikkal egy-két hónap alatt Vlagyivosztokig értek volna! Nem lenne Oroszország. Nem lenne űrhajózás, nem lenne orosz rakéta technika, nem lenne ma nemzetközi űrállomás, nem lenne orosz atomfegyver, aminek következtében örökös totális háborúban állna az emberiség! A magyar népet pedig már az utolsó szálig már ki is irtották volna, ahogyan azt a Hitler nevű ősliberális barom ígérte. Minden embert hatvan éves korában kivégeznének, mert ezt is szó szerint megígérte az a Hitler nevű ősliberális német barom! Angéla Merkel lenne Eurázsia zsidó nemzetiségű császárnője, és mindenkinek földig hajolva, rabszolgaként kellene imádni a zsidókat, és minden egyéb szemita söpredéket! Lenne itt “RefugeWellkámp” orvérzésig, Lisszabontól, Vlagyivosztokig! Dicsőség Isten “választott népének” akik magának az Istennek az anyagi megjelenési formái – ezt lenne kötelező reggeltől estig hajtogatni! Eurázsia minden gyára fegyvereket gyártana és ajándékba adná Izraelnek, ahogy az ősliberális szar németország teszi napjainkban! Szóval, ha valaki ellene beszél a szocializmus korának, az ezt a jövőt szerette volna, és ma is ezt szeretné! Gratulálok, és a diliház meg be van zárva! A szocialista iparosítás nélkül Oroszország védtelenül, ipar és mezőgazdaság, fegyverek és ennivaló nélkül átt volna szemben a németekkel, az ősliberális szar németek megnyerték volna a II. Világháborút. Ez egyszerű logika! Ez a főpap csak végiggondolta az eseményeket és gondolkodásra intette a hallgatóságát!

  • józsi szerint:

   János:+100

  • Kálmán Lőrinc szerint:

   Nnnna!
   Azért itt keveredik rendesen minden.
   HA a németek nyerték volna a II.VH-t, akkor nem lenne jelenlegi formájában izrael, kárpótlás és holokausztozás úton-útfélen,nem egy Merkel féle hazaáruló lenne a III.Birodalom feje.
   A többi, miszerint esélyesen mi sem lennénk, sajnos nagyjából igaz…..

 5. szigony szerint:

  Érdekes, hogy minduntalan felmerül az emberiség valódi érdeke felismerésének teljes hiánya azokban az – egyébként tanult – emberek körében IS, melyek annyit hangoztatják műveltségüket, de minden kritikus, kiemelt esetben azzal szöges ellentétben lévő állásfoglalásra ragadtatják magukat !

  Ha csak az emberiség történetének valamely ismeretében csekély mértékben IS elmélyedünk, egyértelművé válik, hogy a fejlődés hatalmas akadályát okozza az a rendszer, melyet kapitalista termelési rendszernek nevezünk, és oly sokan (?) támogatnak, saját érdekükben, vagy annak ellenében IS !

  A sorozatos nehézségek felett csak a fejlődés – vonatkozik ez elsősorban a társadalmi rendszerre, mint keretre – mentén van lehetősége az emberiségnek felülemelkednie, vagy ‘ kipusztul ‘ !

  Az a zsigeri ellenállás, mely a múlt század eleji változást kíséri – bukdácsolása során IS, és ellenére – a múlt társadalmak előnyét élvezők részéről , sokáig már nem tartható, globális váltására van szükség, melyet az orosz nép cári uralom utáni történelme fényesen igazol. Erről ‘ János ‘ fenti bejegyzésében világos, igaz utalást olvashatunk….

 6. mor szerint:

  A komunizmus, szocializmus, cárizmus, fasizmus liberalizmus stb sem volt jo akkor mi lenne jo a továbbiakbann a mai társadalomnak ?

 7. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Mi ebben a baj?
  Egy néphez, országhoz hozzátartozik annak történelme “fényeivel s árnyaival” együtt.
  Kurvára nem szeretem a lófejű angolokat, de szerintem az ilyet ők “kezelik” a legjobban.
  Anglia középkori és újkori történelme tele volt gyilkolászásokkal, “puccsokkal”, összeesküvésekkel, intrikákkal stb. Anglia történelméhez talán egyedül a Borgiák korát lehetne hasonlítani, de azok csak 1-2 évtizedig csinálták, míg Angliában századokon keresztül ment folyamatosan, sőt durvábban!

  Angliában “szuperül megfér” egymás mellett IV. Károly, és az őt kivégeztető Cromwell szobra is. Mert hozzátartozik a történelmükhöz.

  A “russzhoz” pedig hozzátartozik a cári időszak, annak éppen őrült, vagy éppen “nagyszerű”, építő, az országot hatalmassá – akkori viszonylatban (is) nagyhatalommá tévő cárok, aztán a Szovjetúnió időszaka az minden fény és árnyoldalaival, majd a Jelcin féle “szarok bele csak vodka legyen időszak”, és a mostani Putyin féle Oroszország is.

  A pátriárka nem azt mondta, hogy minden fényes és jó volt, hanem azt, hogy EZ IS AZ Ő TÖRTÉNELMÜKHÖZ TARTOZIK!

  Na, valahogyan így kell/ene valamiféle egységbe foglalni a dolgokat nekünk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.