Most fog csak izmosodni a “magyar gazdaság”!

Ellehetetleníti a vállalkozásokat a béremelés?

Képtalálat a következőre: „Magyar gazdaság-kép”

Csak a nagyvállalati szektornak jelent érezhető könnyebbséget a kormány javaslata, amely révén jövőre egységesen 9 százalékra mérséklődik a társasági nyereségadó, míg a kisebb vállalkozások nem lesznek képesek kigazdálkodni a kötelező béremelést – közölte a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) hétfőn az MTI-vel.

Az MNKSZ úgy véli, bár ez a lépés jelentősen növelheti Magyarország versenyképességét más országokkal szemben, az intézkedés csak az 500 millió forintnál nagyobb eredményt elérő vállalatokat érinti pozitívan, ahol idén még 19 százalékos a társasági nyereségadó.
A kis- és közepes vállalkozásokra (kkv), amelyekre 10 százalékos nyereségadó vonatkozik, a kormány intézkedése révén csupán 1 százalékpontos csökkenés vonatkozna – tették hozzá.
Az MNKSZ ezért úgy véli, hogy a kormány által javasolt 4 százalékpontos munkáltatói járulékcsökkentés és a nyereségadó mérséklése nem képes érzékelhetően segíteni a vállalkozásokat a kötelező béremelés kigazdálkodásában.
Kiemelték: a tervezett 15 százalékos minimálbér és 25 százalékos szakmunkás garantált bérminimum-emelést és a bérstruktúrára gyakorolt hatásait képtelenek előteremteni azok a vállalkozások, amelyek tevékenységüket nem az ország prosperáló részein folytatják, illetve a feketegazdaságban tevékenykedő piaci szereplőkkel kénytelenek nap mint nap versenyezni.
A szövetség ezért arra kéri a kormányt, hogy a 2017-es bérek és bérterhek érdekegyeztetési folyamatába vonja be az MNKSZ-t és a kkv-szektor más civil szervezeteit, mert szerintük a kormány béremelési javaslata ellehetetleníti a magyar vállalkozásokat és csak a nagyvállalatok érdekeit veszi figyelembe.
(mno)
Bal-Rad komm: “…a kormány béremelési javaslata ellehetetleníti a magyar vállalkozásokat és csak a nagyvállalatok érdekeit veszi figyelembe…”
-Ehhez 27 év alatt hozzászokhattak volna már! CSAK MOST FÖLGYORSUL EGY FOLYAMAT! Természetesen a NER-jegyében! A “magyar gazdaság” föllendítése érdekében!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Most fog csak izmosodni a “magyar gazdaság”! bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  “nem képes érzékelhetően segíteni a vállalkozásokat a kötelező béremelés kigazdálkodásában.”
  Nincs is kötelező béremelés, csak a minimálbért emelik. Márpedig egy magyar kkv sem tart magyar embert rabszolgaként minimálbéren. Ilyet csak a mocskos multik tesznek. Fújj!

  • egy paraszt szerint:

   Kb. több mint félmillió magyar önfoglalkoztató cég, vagy egyéni vállalkozó minibálbéren foglalkoztatja önmagát!
   Fújj, hogy mire nem vetemednek. Nem fizetnek maguknak tisztességes bért! Ja, hogy még erre a járulékbefizetésre sem fussa a bevételből? Az má tényleg az ő bajuk!

   Kötelező béremelés az nincs, csak a minimálbért kell az átlagjövedelem felé emelni és már ott van az általános béremelés! Hogy van ez?
   A költségvetés meg besöpörheti a megemelt bér után kötelezően befizetett járulékokat,a dézsmát, amiért persze nem jár emelt szintű egészségügyi ellátás, nyugdíj meg egyáltalán nem!

   Ugyan má! Nem lehet mindenkiből a nemzet gázszerelője,meg sikeres vejkó, meg offshore lovag sem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.