Szíria

Limában a Csendes-óceáni térség gazdasági csúcsán találkozott egymással Vlagyimir Putyin orosz államfő és a leköszönő Obamaki. Aztán pár perces – egyes hírügynökségi jelentések szerint csak négy percig tartó – megbeszélést folytatott egymással.

Obamaki arra szólította fel (!) az orosz államfőt, hogy Maradék-Ukrajna ügyében tartsa be (!) a minszki megállapodásban foglaltakat. (Utalnánk itt Gerascsenko kijevi belügyéri főtanácsadó pénteki nyilatkozatára, miszerint Kijevnek ESZE ÁGÁBAN SINCS BETARTANI a minszki paktumot. Lehet persze, hogy Obamaki a búcsúturnéi közben nem is értesült erről!)
Szíriát illetően pedig azt javasolta, hogy a két ország külügyminiszterei továbbra is egyeztessenek annak érdekében, hogy csillapodjék az erőszak szír földön. Putyin elnök barátságosan megpaskolta Obamaki karját: eredj haver!-aludd ki magad!
Staffan De Mistura az ENSZ-főtitkár szíriai különmegbízottja előállt a legújabb agyrémével a Kelet-Aleppoban körülzárt terrorbandák megmentésére. ISMERJE EL SZÍRIA KORMÁNYA ÖNÁLLÓ ADMINISZTRÁCIÓNAK KELET-ALEPPO TERRORTÁBORÁT! Kvázi önálló városállamként!
Mistura “javaslatát” hallva Szíria külügyminiszterének Walid Al-Moalemnek tán még a szava is elakadt. Olyannyira, hogy fél napba is beletelt, mire szóhoz tudott jutni. Azért volt annyira udvarias, hogy nem hülyézte le kapásból az ENSZ-különmegbízottat, hanem a lényeget illetően kifejtette: SZÓ SEM LEHET RÓLA! Legfeljebb arról, hogy áttelepüljenek Idlibbe. Mint a többiek Daraaból, Hamahból, meg még néhány tartományból. (Az odatelepülteket meg intézi az orosz légierő)
Nagyjából Mistura damaszkuszba érkeztével egyidőben kezdték gradozni az ostromgyűrűből a pribékek Aleppo északi al-Forqan negyedét.
isk
Hét gyerek halt meg, 19-en-tanárok-gyerekek sebesültek meg. A szomszédos al-Sahba lakótelep kórháza és annak Fawzi al-Jesri nevű oktatási intézménye is kapott a rakétákból. Itt egy nő halt meg, tucatnyian megsebesültek. Erről az esetről tegnap a nyugati fősodratúak beszámolói úgy adtak hírt, hogy “a’ zoroszok vótak”!

bap

 

Az “alku tárgyát” képező kelet-aleppoi terület ostromgyűrűbe zárt latorbandái talpa alatt egyre inkább melegszik a talaj. Szeretnének is nagyon a szorult helyzetükből szabadulni. Tegnap rá is szánták magukat, hogy a már Jabal Badro területre behatolt kormánycsapatok és palesztin milíciák ellen támadást indítsanak. Ami éppen egybeesett az ostromlók offenzívájának második hulláma kezdetével. A rettenetes dulakodás vége a latrok újabb térvesztése lett.

Jabal Badro fontosságát az adja, hogy szomszédságában található Aleppo egyik legfontosabb ipari negyede a Sheikh Najjar, illetve a város nemzetközi repülőtere.
Az ostromgyűrűből menekülnének a civelek is-ha hagynák őket a martalócok! De azok mindent elkövetnek, hogy a civil lakosságot élő pajzsként bent tartsák a gyűrűben. Persze a lakosság azért próbálkozik. Legutóbb két családnak sikerült kimenekülnie.
Kimenekítésükre az orosz és szír erők egy szabályos mentőhaditervet készítettek!

Deir ez-Zor repülőtere ellen indított tegnap támadást a kalifátusista horda. Az akció mintegy négy órán keresztül tartott. Végül minden maradt a régiben! Leszámítva, hogy pár tucatnyi pribék kiadta a páráját.
A Golan-fennsík Nyugat-Ghouta térségében az an-Nuszra banda utolsó nagy erőssége, Khan Al-Sheih is a kormánycsapatok kezére került tegnap.
Új művelet vette ezzel tegnap kezdetét. A kormányhadsereg megkezdte a térség izolálását az izraeli határtól. Ha ez sikeres lesz, a martalócbandák utánpótlása teljesen megszűnik Izrael felől.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Anonymous visszatér szerint:
 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Nyugtával dicsérje a napot Anonymous ! Majd akkor beszéljünk a bebukásokról, ha a Szír orosz csapatok teljesen, VISSZAVONHATATLANÚL kipucolták Szíria területéről az amerikaiakat,törököket,angolokat,franciákat, izraelieket, magyarokat, katariakat, no meg persze a szaudi arabokat. Ha ezektől ki lesz tisztitva a Szír köztársaság egész álamformációja, minden jött-menttől, akkor teljes biztonsággal leírhatja azt a mmondatot, hogy : “Szíriát bebukták a globalisták”, de addig még nagyon sok minden megtörténhet.

  • Balázs szerint:

   “magyarokat”….?

   • egy paraszt szerint:

    Hát nem ismerős?
    A gaz nácikok mindenhol jelen vannak, ahol a közrendet kell aláásni, vagy rabolni és gyilkolni!

    Ja, hogy se olasz, holland, se jordán.
    Hát csak kell bűnbak! Ha már a magyarok elvitték az I-II v. h. s balhét, ez a csekélység már meg se kottyan.

    Éljen a nemzeti egység és büszkeség!

  • Hun szerint:

   Anonimus szerintem jol latja a helyzetet. Lehet hogy arra gondolt hogy ez a lepes az Oroszok reszerol egy figyelmeztetes a nyugatnak, hogy Sziriat barmi aron megvedik!

 3. .... szerint:

  Az orosz nem megvédeni van ott Szíriában. Elvégre Israeli repülő gépek a jelenlétükben bombázzák szarrá Aszad erőit ha kell.
  Semmi nem az aminek látszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.