A tehenek védelmében…

Kutyatejet itatott a PETA a járókelőkkel, akik idegbajt kaptak

Az állatvédő szervezet a Don’t Panic londoni kreatív ügynökséggel társulva készítette el új kampányát, melynek lényege az volt, hogy aktivisták kóstoltatták véletlenszerűen kiválasztott járókelőkkel a tej új alternatíváját, majd megkérdezték őket annak ízéről és állagáról.

Egyesek édesnek érezték, mások a könnyed jelzőt találták rá megfelelőnek.
Na most, mikor válaszoltak a kérdésekre, azt mondták nekik, hogy kutyatejet ittak. Az áldozatok pedig nem örültek neki.
Ez nyilván nem volt igaz, igazság szerint mindenki szójatejet kapott kóstolóba. A PETA a tehenek védelmének jegyében verte át a résztvevőket.
Kutyatej, macskatej, patkánytej, tehéntej. Mi a különbség?– áll a szlogenben.

(24.hu)
Bal-Rad komm: Amikor a pékszövetség panaszkodik, hogy az ADALÉKANYAGOK ÁRÁNAK emelkedése miatt drágul a kenyér ára,-akkor bizony nem ártana elgondolkodnunk azon, hogy mik lehetnek azok az adalékanyagok?
-Emlékeink szerint (igaz régiek) a kenyértésztához kell liszt, élesztő (morzsoltka) víz, só.
Talán jobb is ha nem tudjuk, hogy mik azok az adalékanyagok! Mert lehet olyan pofákat vágnánk, mint a videon szereplő alanyok!
De hogy a tehenek védelméhez mi köze volt az akciónak?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
 
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A tehenek védelmében… bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  A disznóknak csörgőlabda és rágóka – a tyúkoknak ki tudja miből kevert táp (büdös is tőle a fagyasztott csirkehús mint a rosseb). A teheneknek andalító zene.
  A libákat és kacsákat nem szabad tömni, a disznóval moslékot etetni.

  Na most az andalító zenét a Fidesz nyomja nekünk – a beadott hazugságaikon meg rágódhatunk kedvünkre – a moslékot meg mi esszük nem a disznók.

  A szójáról meg már ezerszer kimutatták, hogy túlzott emberi fogyasztása súlyosan kihat az egészségre.

  Ja, és rég nem a teheneket fejik már, hanem bennünket. 😛

 2. Már Tamás szerint:

  Miként is szólt a patás az “Indul a bakterház”-ban? Bassza meg a veres seggű ördög!
  Tényleg, mi a szart keres a szója a kenyérben? Ezen kívül hihetetlenül sok élelmiszerbe belekeverik még (pl.párizsi, virsli, édességek, stb…). Emlékszem, gyerekkoromban csak a hozzávalókból készültek az étkek, sült a kenyér.
  Valóban minden szart megetetnek az emberekkel a haszon reményében. Undorító.

  • egy paraszt szerint:

   Magas a fehérjetartalma, de a biznic, hogy jó sok vizet felvesz.
   A víznél meg még egyelőre nincs olcsóbb élettanilag semleges alapanyag.

 3. Sertés szerint:

  Egy igazi férfi nem is iszik tejet….

  • Sub Zero szerint:

   A régi szép időkben televolt Budapest igazi hentesboltokkal. Ott mindig volt tej a pecsenyéhez. 50dkg. kolbász, 6-8 zsemle vagy 1/4 kiló kenyér, és 1 liter tej. Aki ezzel nem birkózott meg, az nem volt férfi! Micsoda sült császárok voltak meg tarják! Kovászos ubik, ecetes paprikák és csalamádék is voltak. Alig tudok ma 4-5 ilyen hentest a városban. A legtöbbjük bezárt. Lett helyettük Burger King, McDonalds. Hülye aki odamegy.

 4. "Szélsőjobb" :D szerint:

  A falunkban van egy tejautomata. A falu alapítványa csináltatta, egy picike faház, abban pénzbedobós tejautomata van. Helyi teheneknek a teje van ott “kimérve”.
  A gazda vagy a gazdaasszony megfeji a teheneket géppel (8-10 tehén), leszűri a tejet, majd feltölti az automatát.
  170 Forint egy liter “nyerstej”, ami simán van 3,8-4,5%-os zsírtartalmú.
  Szóval basszák meg a Mileko vagy mifene nevezetű tejnek csúfolt szlovák meg kitudja milyen eredetű szójaitalaikat az áruházláncok.
  Érdekes, de ettől a házi nyerstejtől nem fosik a nép mint a guminyúl, és tej íze is van.
  Már nemcsak a szomszédos falvakból járnak ide tejért, hanem sok városi aki a szőlőhegyről megy hazafelé is erre felé veszi az irányt.
  Lassan már őrt kell állítani a bódé mellé, hogy a falubelieknek is jusson tej. 🙂

  • Emeric szerint:

   Nem izsáki vagy véletlenül? Ott is lehet így kapni tejet, és kifőzve remek az íze 🙂

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Nem, Én Veszprém megyei vagyok. Ajkától nem messze lakok.
    Én nyersen iszom a tejet, ahogyan gyerekkoromban is, amikor a nagyszüleimnek még voltak tehenei. Nagyon finom volt a frissen fejt és leszűrt még meleg tehéntej egy szelet kenyérrel reggelire.
    Most is azt szoktam reggelizni hetente legalább kétszer.
    Néha jó sűrű szilvalekvárral megkenve a kenyeret olyannal, aminek az állaga hasonlít a régi “kocsikenőcsre”, értsed amivel a szekerek tengelyét szokták megkenni 🙂

    • Szaszi szerint:

     Nálunk,mocskospestieknél 280 forintért van félig kirabolt “házi tej”,amit egy gulyáságyú szerű tartályból csorgatnak ki saját pillepalackba,az utcán.
     Hiába,csak konc vagyunk a vidék nyakán.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Azt a tejet Szaszi amit veletek ott megitatnak, nem a termelők, hanem a vidéket járó tejfelvásárló nepperek adják el nektek. Sok pesti és más nagyvárosi “termelői” piacokon megtapasztaltam ezt. A Somlón is megjelentek -igaz nem tej, hanem borfelvásárlók, hogy az egyik nagyon neves pincészet adjon el nekik 500 liter Juhfark szőlőből készült bort, de 5000 literről adjanak számlát és eredet igazolást.
      Nem jártak sikerrel, mert sem bort, sem “igazolást” nem kaptak – egyetlen termelőtől sem. Gondolhatod, a mocskot árulták volna az igazolás fedezete alatt méregdrágán, mint Somlói juhfarkot.
      A tejhez, eredetéhez meg ugye nem is kell igazolás. 🙁

     • Szaszi szerint:

      Tisztában vagyok vele,nem is veszek onnan,csak hogy te is tudd ha legközelebb felelőst keresel az ország bajaira,miután ezt a rengeteg észt kiosztottad nekünk.

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     OK Szaszi. A tehenek a felelősek, hogy te kurva drágán iszod a kurva szar tejet. Na itt a felelős az ország bajaira 🙂

 5. Fergeteg11 szerint:

  Nem tudom hova tenni, talán valakit érdekel a folytatása a Bal-Radon is megjelent korábbi hírnek:
  http://foter.ro/cikk/20161108_mit_arulnak_el_a_honfoglalo_magyarokrol_a_kaukazusi_leletek
  “Természetesen nem mondhatom el, hogy hol és mit, hiszen az orosz kollégákkal tárgyalást folytatunk a leletanyag közlése céljából, azonban azt leszögezhetem: a síkságról olyan leletanyagot sikerült dokumentálnunk, amely a Kárpát-medencében Kolozsvártól Gnadendorfig a fegyveres elit temetkezéseiből jólismert. Tehát: nem a »magyarok«, hanem a »fegyveres elit« temetkezéseinek leletanyagát dokumentáltuk. Az expedíció nagy nyeresége ez, ami egyet jelent: tovább kell kutatni – de most már koncentráltabban a Terek, Kuma, Kubán folyók vidékére összpontosítva. Hogy ez más tudományágakat is implikál, az több mint evidens, a nyelvészettől kezdődően az etnológiáig.”

  • Emeric szerint:

   És ennek mi köze van a tehenekhez? Netán azt is áldoztak a holtaknak? Tudtommal az inkább egyiptomi szokás volt.

  • egy paraszt szerint:

   “mit jelentett a 9. században a „magyar”: 1. a hatalmi struktúrát vezető nemzetség (?), amelynek nevét mintegy átvette később e hatalmi konstrukció népessége? 2. beszélhetünk népről mint horizontális identitásról, csoporttudatról? Ez az, amire régészként nem mernék válaszolni,”

   “ez a nem mernék” kijelentés korrekt -szerintem-,
   mert az majdnem mindegy, hogy azonos identitású tömeg milyen egyezményes elv alapján nyer elnevezést, a lényeg, hogy vallja és nem az ellenségtől kapott gúnyolódó megnevezésként.

   Vezetőit pedig általában csak maguk közül választották és nem a vadidegen kultúrából pottyant közéjük.
   A vezető réteg valamilyen rendező elv alapján kerülhetett a többség élére, mert a kínai uralkodói dinasztiát sem azért alapíthatta hun entitás, mert egymaga bekopogtatott az ajtón, hogy császár akar lenni, hanem az “övéinek” erős karjának segedelmével .

   A másik:
   a temetkezések valóban sok információt takarhatnak a múlt koráról, de ugyanakkor félre is vezethetnek, mert a hétköznapi élet gyakorlatától nagyban el is térhetnek.
   Pl., ha manapság a kor sírjait exhumálnák, “ufo” legyen a talpán, aki képes megmondani, hogy az illető hogyan élt és milyen társadalmi körülmények között a földi léte során!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.