Donbassz

Az orosz HM-tegnapi bejelentése szerint az ukrán SZBU elrabolt és Maradék-Ukrajna területére hurcolt két orosz katonát a Krímből. Az SZBU tulajdonképpen nem is tagadja az akciót! Szerintük a két katonát a közös határon fogták el. (Ezen az alapon…)

Moszkva “durva provokációnak” minősítette az esetet, és követeli, hogy a kijevi hatóságok azonnal engedjék vissza a két katonát Oroszországba. Kijev szerint viszont az elfogottak korábban ukrán katonák voltak, és árulásért kell felelniük. A Krím oroszországhoz csatlakozásakor “átigazoltak” az orosz hadseregbe.)
Nyilvánvaló, hogy az akció nem tompítja Moszkva idegességét! Ugyanakkor erősíti azokat az aggodalmakat, miszerint Kijev a Trump beiktatásáig hátralévő időben igyekszik “kész helyzetet” teremteni.
Tegnap Maradék-Ukrajna “ünnepelt”! Majdant ünnepeltek még, és ez azért-bármily furcsa is-érződött a donbasszi frontokon. “Csendes és visszafogott” volt ma reggelig Valcman latorhada. Tüzérségük-elnagyolt számítások szerint-“csak” mintegy 500 gránátot lőtt ki a donyecki frontszakasz mentén. Ami az elmúlt napokhoz képest “ijesztő csendességnek” tűnt!
Persze nem mindenhol. Jaszinovataja, Gorlovka, és Donyeck északi, nyugati kerüleinek lakói a már “megszokott” éjszakai szórakozásaiknak élhettek. Futás a pincékbe!
Luganszkban is “ünnepeltek” tegnap a Majdan-fölfordulás harmadik évfordulójára emlékezve. Kiállították az első ukrán tankot, amit zsákmányoltak a fiatal Népköztársaságra rontó latorhadtól. Még 2014 június 17-én lőtték ki az önvédelmisek Metalliszt határában.
lta
A tankot helyrepofozták, kiglancolták, és egy emelvényre fölállították. Tegnap pedig sort kerítettek az “emlékmű-avatásra” is.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. "Szélsőjobb" :D szerint:

    Gondolom ezt a zsákmányolt T72-t majd az ünnepségek után a talapzatról visszaviszik a frontvonalba. Legalábbis én ezt tenném. Nagy kincs egy ilyen masina “bizonyos helyzetekben” és nem hinném, hogy a népköztársaságoknak lenne sok felesleges tankjuk.

  2. manchester united szerint:

    Admin tuósits mi lett a kèt katona sorsa. Hihetetlen hogy mit megengednek maguknak ezek az ukranok. Remèlem lessz erre vállaszadás is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.