Mikhál a falnál

Óriási minimálbér emelés jön – megvan a megállapodás

Képtalálat a következőre: „Varga Mihály-mém”

Jövőre 15 százalékkal, 2018-ban pedig további 8 százalékkal nő a minimálbér.

Megállapodott a kormány a szociális partnerekkel, a minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkennek, 2018-ban a minimálbér újabb 8, a bérminimum 12 százalékkal nő és további 2 százalékponttal csökkennek a járulékok – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően kedden Budapesten.
A miniszter újdonságként tálalta Orbán Viktor múlt heti bejelentését, mely szerint a kormány vállalta azt is, hogy jövőre a társasági nyereségadó egységesen 9 százalékra csökken az eddigi 19 és 10 százalékról.
sf
Varga Mihály elmondta, eleget tett a miniszterelnöki elvárásnak, “elment a falig”, és minden partner elment a lehetséges határig, amelyet a felhatalmazó érdekképviselet lehetővé tett a számára.
(mfor)
Bal-Rad komm: Valóban remek hír! Hacsak egy kiadós infláció nem jön közbe, többet tud költeni a magyar a MULTIK ÁRUHÁZAIBAN!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mikhál a falnál bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Pont ez a cél. Az alacsony infláció simán elszállhat pár százalékot, a költögetés meg a felpörgeti a multikat, jöhetnek a statisztikák, hogy pörög a belső gazdaság, nő a fogyasztás, a jólét. Több tévé, meg kocsi fogy, ugyanis senki sem fogja a párnába varrni azt ha van pénze, hanem költi. Új üzleteket lehet nyitni, és mehet a látvány. Az új tévéken meg lehet sok sok retek klubot, valóság show-t, agy gyaluló műsorokat bámulni. Sör, műsor legyen és akkor letojják a politikát. Had morogjon az a pár tízezer lázadozó, azok csak marginális kisebbség lesznek, nem tényező. Az embereket meg legkevésbé érdekli majd politika, inkább csak a sorozatuk folytatása tartja lázban majd.

  • vitorla123 szerint:

   Ez gyakorlatilag nem oldja meg a mindennapi problémákat.!Erre évenkéni gyakorisággal lenne szükség.Igy is 100 év alatt érjük utól a Londoni szinvonalat.A fiatal ha felül a repülőre 2 óra alatt ott van és 10 szer magasabb bérér csinálhatja ugyan azt amit idehaza.Ennyiért érdemes angollá ,németté válni mert mindenkinek egy élete van.Kádár idején csak fele annyiért dolgoztunk,ma szerintem rosszabb az arány az 1:10 től. Fel kellene fogni végre,hogy a polgári rendszer a tőkés integrációra alkalmatlan. Minden a nagyobb, az erősebb gazdaságokba tevődik át.Nekünk meg a semmi marad.Mindegy hogy mennyi pénz nem ér semmit.Példa milyen volt az árszínvonal a Kádárrendszerben és milyen most. Három forint hatvan fillér volt egy kiló kenyér most 290,370,400 forint és most kell emelni. Vagyis kb 1:100 hoz az arány.

   • Realista szerint:

    De Kádár idejében is mentek volna, az akkori bérek is el voltak jócskán maradva. Viszont nem tudtak menni, innen sem engedték őket, ott sem fogadták. Mentek a Jugók meg a Törökök. Helyette itthon élhetőbb mindennapok voltak.

  • Már Tamás szerint:

   Igen, igazad van, hiszen választást megelőző év lesz jövőre. Mondhatni a beetetés éve, hogy 2018-ban ismét a jelenlegi “kiválóságokra” szavazzon az aranyhal memóriájú amnéziás nép.
   Mert, és ebbe teljesen biztosak lehetünk, néhány odadobott fityingért elfelejtik az amberek az elmúlt nyolc, de akár harminc évet is. Növekszik majd a vásárló kedv, miközben az értékteremtő munka szintje továbbra sem változik. De a fő cél úgy is csak az, hogy fityiszék majd eltereljék a figyelmet a stadionokról, kisvasútról, Tonyóról, Habonyról, az “ország” nagypapijáról, stb…

   • Jakocs Gábor szerint:

    100%-ig igaza van Márt Tamásnak!

   • Realista szerint:

    Az emberek döntő többségét egyáltalán nem érdekli “stadionokról, kisvasútról, Tonyóról, Habonyról, az “ország” nagypapijáról, stb”.

    Az emberek elvannak a maguk politikamentes világában, a bulvár meg a való világok szférájában és élik a mindennapjaikat. Sokan azt hiszik mekkora tényező a politika. Igen. Pár százezren elolvassák a kedvenc híroldalaikat, ki-ki a magáét, de utána kikapcs. Mindig elmondom. Választani elmegy jó esetben 5 millió akik közül tudatos és hozzáértő jó 1 millió. 2 millió már nagyon felületes és feledékeny, másik 2 millió meg a totál agyhalott.

    • vitorla123 szerint:

     Főleg,ha sikerül béremeléssel érzésteleníteni az állapotukat.Az ár emeléssel meg vissza vaveszik a béremelés értéket.Duma az egész!

 2. Sub Zero szerint:

  A minimálbér emelés nagyon szép dolog. Most viszont egy kicsit önző módon saját szemszögemből közelítem meg. Egy mondattal is le tudom ennek hatását írni.
  Még nagyobb versenyhátrányba kerülök más tisztességes építési szakipari céggel együtt a bejegyzett cég nélküli fekete vállalkozókkal szemben a magán megrendelőimnél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.