Minden kész az újragomboláshoz!

MEKKMESTER ÉS DÖBRÖGI, A FEGYVERES KÉREGETŐK

vaku

Egész életemben szerettem kitűnni, kicsit másnak lenni, mint a többiek. Ez eleinte abból adódhatott, hogy – finoman szólva – nem voltam túl közvetlen, magamat szívesen produkáló gyerek. Inkább az undok jelzőt használnám – ha jobban belegondolok.

Mint ilyen, soha nem voltam a társaság vezéregyénisége. Inkább a háttérből figyelő szerepét választottam, és idő teltével, annyira megszoktam ezt a pozíciót, hogy sajátommá vált, és így is maradtam. Úgy próbáltam – legalább magam előtt – erényt fabrikálni ebből kirekesztődésből, hogy felsőbbrendűségem teljes tudatában, önként vállaltam „másságomat”.
Egészen az elmúlt napokig nem is volt ezzel semmi bajom. Na jó, talán annyi, hogy egyik unokámban napról-napra látom viszont mísz önmagam. Ez csak néha tölt el öntudatlan örömmel, mert tudom, hogy így nem mindig lesz egyszerű az élete – de hát volt neki honnan örökölnie! Mondom, egészen mostanáig csöndben emeltem ég felé az orromat, de amikor Matolcsy azt üzente nekem, hogy az általa birtokolt MNB friss jelentése arról tanúskodik, hogy én – mint minden magyar állampolgár, legyen az egy napos, vagy akár száz éves – havonta 10 ezer forintot takarítok meg, amihez az eddigi spórolásaim révén, hozzájön ugyanennyi hozam is, egyszerre belém csapott a felismerés: biztos, hogy élethosszig ki akarok lógni a többségből? Ugyanis, mint minden statisztikai felmérés, ez is biztosan az átlag magyarról szól!
De itt még nem ért véget hazánk anyagi felvirágoztatójának üzenete, mert azt is az orrom alá dörgölte, hogy Pannóniában minden átlagos családnak 10 millió forint megtakarítása van, amit döntő többségünkben otthon, a párnacihában, a stelázsiban – kinek melyik a szimpatikusabb – tartunk. Hát én minden zeget-zúgot felforgattam, hiszen ha az Igazmondó legjobb matekosa ezt üzeni nekem, akkor biztosan így van, mert mint a mondás is tartja: embert barátjáról…..
Tovább olvasva a kimutatást, miszerint mindannyian nyugodjunk le, hazánkban minden a legnagyobb rendben van, és ő mindennel maximálisan meg van elégedve, még ahhoz is volt arca, hogy a nyugdíj-megtakarítások alakulását szintén rendben levőnek tartsa, kiemelve, hogy a magánnyugdíjpénztárakban közel 230 milliárd a megtakarítás. Volt képe hozzá, hogy ezt a kifejezést egyáltalán a szájára vegye, sőt, még azt a magánnyugdíj-pénztári megtakarítást is a háztartások vagyonának részeként tartja nyilván, amit már államosítottak, és ez 2837 milliárd forintos követelésként van jelen a statisztikákban.
Nem elég, hogy egyik napról a másikra, a megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül megloptak minden pénztári tagot, elhitetve a bárgyú milliókkal, hogy jobb helyen lesz náluk a pénzünk, mint az addig kisebb-nagyobb hibákkal ugyan, de jól működő, évente ellenőrizhető megtakarításokat fialtatóknál. Hihetetlen, hogy ezt a szégyenletes „fegyveres kéregetést” is ünnepeltetni akarja a néppel Orbán mára látványosan üszkösödő jobbkeze.
Persze, hogy mindezt megmerjék tenni, biztosnak kell lenniük a magyar néplélek működésében, abban, hogy mint amikor a lopás megtörtént, úgy most sem vetődik fel a kérdés elég emberben, hogy miért szavaz még ma is bizalmat több millió magyar azoknak, akik szembe hazudják, kifosztják, megalázzák őket. Az Orbán-hívőkben még ma sem realizálódik a tény, hogy ezt a pénzt soha nem fogják visszakapni, hogy nem lett semmi a külön számlákból, azok örökölhetőségéből, hogy nyomon követhetetlenné vált, hogy mennyi a hozam, és persze arról is kussolnak, hogy azok a rebellisek jártak jobban, akik bent maradtak a magánnyugdíj rendszerében.
Nem, egyszerűen vakon hisznek!

keke

Nem akarnak kilógni a sorból, nem akarnak gondolkodni, élni a kétkedés jogával. Mindeközben azt sem veszik észre, hogy ezzel a magatartásukkal mindannyiunkat kitaszítottságba kényszerítenek, hiszen páriák vagyunk a környező országok polgárainak szemében, s ugyan minden előnyét ÉLVEZIK a MI MAGUNK választotta uniós tagságnak, MI a perifériára szorultunk.
Semmi nem számít, csak a Viktor boldog és megelégedett legyen, ugye viktoriánusok?
(kím)
Bal-Rad komm: Ami SZÁMÍT!-azt megcsinálták! Félmillió döbrögista more szavazó! Háromnegyedmillió határon túli döbrögista szavazó! Másfél milliós “karbantartott” döbrögista rajongótábor. Min. hatszázezer elüldözött SZAVAZNI NEM TUDÓ NEM DÖBRÖGISTA! Kiválóan kiépített választási és szavazatszámlálási rendszer!
MINDEGY EGYÜTT VAN AKÁR A HÁROMNEGYEDHEZ IS!
Hát mi kell még? Egy nagyszerű álellenzék!
JAH! AZ IS MEGVAN!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Minden kész az újragomboláshoz! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

  Ez olyan admin,mikor egy magyar városban a kocsmáros
  kivette a kocsmájával szembe lévö kocsmát is.
  Megkérdezték töle : Hülye vagy?
  Azt válaszolta: Nem igy magam konkurenciája vagyok.

  A jobbik szavazok most kezdenek ébredezni,hogy a jobbik a fidesz leány cége.

  • Kazarok a Kazarok ellen. szerint:

   Vona mutasd meg,hogy van tököd.
   Vagy te is félsz a cigánytol,és csicskája vagy?
   Frankenstein ellen is fellázadt a teremtménye.

   Mutasd meg,hogy ravaszabb vagy mint az elmebeteg gazdád.
   Cserébe hatalmat kapsz.

   Ne félj legyen tököd a Jani segiteni fog az akadájok leküzdésében.
   A cigo panel meghibásodott,muszály kicserélni,és most te vagy rá a leg alkalmasabb.

   Gyurcsány haza vágta az MSZP
   Orbán haza vágta a Fideszt.

   Vona most nálad a staféta te komolyabb ember vagy mint ez a két kretén.

   • POZSONY. 907 szerint:

    Mit szólnál ha azt mondanám hogy balszárny is, jobbszárny is ugyanahoz a madárhoz tartozik? “

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Az embertömegek meg csak hobbiból járnak a nélkülözők részére fenntartott ingyen konyhákra. Hiszen Magyarországon nem lehet senki nélkülöző, mert van 10millió Forint megtakarítása!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.