Rettegésből generált háború

FAZ: Orbán új kedvenc ellensége nyílt hadüzenetet küldött

vodo

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német konzervatív lap a Jobbikról írt a keddi számában.

Magyarország szélsőjobbosai kihívják a miniszterelnök pártját, és törekvésük sikeréért arculatváltást hajtanak végre, amely azonban számos okból kevéssé hiteles – írta az Orbán új kedvenc ellensége a jobbszélről című, Vona Gábor pártelnököt is megszólaltató írásában a szerző, Stephan Löwenstein.
A Jobbik a magyar szélsőjobb képviselője a parlamentben, de Vona Gábor nagyjából két éve igyekszik lemosni a szélsőjobb címkét a szervezetről – írta a FAZ. Az ellenzéki párt elnöke ezzel kapcsolatban a lapnak azt mondta, hogy sok közös elem van a jobboldal, illetve a baloldal szélére sorolt erők között, és ez a fajta megkülönböztetés ma már nem iránymutató, a törésvonal nem a két oldal, hanem a 20. és a 21. század között van.
A FAZ szerzője hozzátette, hogy Vona Gábor és pártja vált a kormány és a hozzá közel álló médiumok politikai támadásainak fő célpontjává.
Ezt a folyamatot a nemzet ügyének elárulására vonatkozó politikai természetű vádak mellett személyes mélyütések is jellemzik – tette hozzá, beszámolva a politikus állítólagos homoszexuális kapcsolatairól szóló híradásokról, amelyekkel kapcsolatban kiemelte, hogy akár politikai halált okozó támadást is jelenthetnek, legalábbis egy olyan párt vezetője ellen, amelyben a homofób hangok a normalitás részét alkotják.
Az elbukott alkotmánymódosítás ügyét taglalva hozzáfűzte, hogy a nyílt hadüzenet megküldésének időpontja november 8., amikor Orbán Viktor kormányfő Vona Gábor miatt 2010 óta első alkalommal vereséget szenvedett a törvényhozásban.
Kiemelte, hogy Orbánnak a Jobbik konkurenciája 2014-ig nem okozott gondot, inkább “stratégiai pluszt” jelentett, mert nem kellett tartania a baloldal és a szélsőjobb összefogásától akkor sem, ha a Fidesz esetleg gyengülne.
Azonban a kormánypárt támogatottsága a 2014-es újabb választási győzelem után gyors ütemben csökkent, a Fidesz elveszítette az alaptörvény módosításához szükséges többséget, miközben a Jobbik megindult a politikai spektrum közepe felé, ami “egyértelmű politikai támadás” volt a Fidesz ellen.
Stephan Löwenstein a többi között hozzátette, a Fidesz soraiban úgy látják, november 8-án ugyan taktikai vereséget szenvedtek, de egyben stratégiai győzelmet arattak, mert ezután mindig meg lehet vádolni a Jobbikot a nemzeti érdekek elárulásával.
A Jobbik önálló alkotmánymódosítási kezdeményezésével kapcsolatban kiemelte, hogy Vona igyekszik egy manőverrel válaszolni erre a törekvésre, és majd kiderül, hogy két, egyformán ideologikus narratíva közül melyik érvényesül tartósan.
(HVG)
Bal-Rad komm: A döbrögista horda minden cselekedete arra utal, hogy ők sem hisznek saját udvari fölmérőcégeik közvéleménykutatási adatainak! Ezért aztán vadul keresik a BÁRMI ÁRON A HATALMONMARADÁS megbízható receptjét!
A kvótanépszavazás-már látható-teljesen megrendítette a hordát! A cikkíró véleményével ellentétben állítható: a HORDA STRATÉGIAI VERESÉGET KÖNYVELHETETT EL! Hiszen ők maguk is tisztában vannak vele: a 98 százalékos “NEM” szavazatok legalább felét NEM A DÖBRÖGISTA SZAVAZÓK ADTÁK LE! Ráadásul ez a fertelmes banda 2014-óta csak bukfencet-bukfencre halmoz minden “választáson”! Talán túlzottan megrettentek a Jobbiktól, és kétségbeesésükben olyan vágásokat ejtettek a szélsőjobbon, amit begyógyítani nem fognak tudni!
Ezzel együtt is van némi alapja a szélsőjobb és a legszélső bal néminemű összekacsintását felfedezni. De ez az ország egyértelmű tönretételének következménye! Bármilyen furcsa is, a nemzeti jobb ugyanazt a kádári korszakot sírja vissza, mint a legszélsőbb bal, megegyezve még abban is, hogy az ugyan már nem jöhet vissza, de valami hasonló kihozható!
A döbrögista horda a Jobbik elleni támadásokkal egy esetleges összeborulást akar megelőzni! Amely összeborulás-és ezt ők is érzékelik-MÁS “BALLIBERÁLIS” ÁLELLENZÉKIEK SZAVAZÓBÁZISÁBÓL IS KOMOLY TÖMEGEKET lenne képes magához vonzani, nem is beszélve arról, hogy saját táboruk sem igazán stabil már!
A döbrögista horda célpontjává azért vált a Jobbik, mert az egyedüli olyan szervezett politikai párt, amely potenciális RENDSZERELLENZÉK lehet! Az már csak hab a tortán, hogy a Vonát ért igencsaknemtelen támadások még a liberális álellenzéknél is kivágta a biztosítékot, és szimpátiát váltott ki köreikben a gondolat, hogy a Döbrögitlenítés érdekében mégiscsak kooperálni kellene összellenzékileg!
Summa-summárum: pánikban a horda! Helyzetükön pedig jottányit sem fog javítani a béremelés-adócsökkentés játék!
Viszont az Új Nemmzetthy Elyth pöffeszkedése igencsak mély nyomokat szántott/szánt a magyarok lelkületén!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Rettegésből generált háború bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  “Bármilyen furcsa is, a nemzeti jobb ugyanazt a kádári korszakot sírja vissza, mint a legszélsőbb bal, megegyezve még abban is, hogy az ugyan már nem jöhet vissza, de valami hasonló kihozható!”

  Tökéletes a meglátás.
  Mindegyik egy élhetőbb országot akar. Ahol jó magyarnak lenni.

  • POZSONY. 907 szerint:

   A fene a bűrüket, hát nem volt elég 26 év hogy jogosan szídhassuk?? :)) legalább dobtak volna össze valami megközelítőt.

 2. öregkun szerint:

  Szélsőjobb? Még nyomokban sincs jelen Magyarországon!

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Ez egy libsik által generált megfogalmazása annak, amitől rettegnek: attól, hogy hatalmukat veszítik a nép fölött.
   Amúgy retorikájában a Fidesz egy “jobboldali”, de valójában egy szélliberális gittegylet. Vagy a rosseb tudja besorolni őket.
   Az biztos, hogy a liberális oldalra magukat helyezők és a Fidesz ugyanannak a kutyának a kölke.

   • vitorla123 szerint:

    Ez egy nagyon jó meglátás! Engem megdöbbentett.hogy az ifjabb Györkös és Thürmer sajtótájékoztatóján Györkös elmondta a Munkáspárt programját!Támadják is őket rendesen.Egyébként most olvastam,hogy állítólag a rendőrt nem Györkös lőtte le,hanem “baráti” tűz áldozata lett szerencsétlen.A nyomozás érdekében a Rendőrség nem ad ki információt.Egyébként a bűnügyi technikusnak 5 perc alatt kell megmondani,hogy a halálos lövést AK,vagy pisztoly lövedék okozta e? Mi ebben a bonyolúlt és miét nem nyilvános.Vannak érthetetlen dolgok!

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Igen, a Győrkösök és az MNA.
     De a tisztánlátás végett az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy Thürmer – NAGYON OKOSAN(!) a helyén kezelte a dolgot. – Mármint Győrköséket.
     Vegyük sorra.
     Először az MNA rendezte meg a “Becsület Napja” rendezvényt, amelyeken nyíltan csakis a Budapestet védő SS és Nyilaskeresztes fasisztákat tartotta hősöknek, és csakis rájuk építette a “megemlékezést”.

     Később a JOBBIK is megrendezte a saját rendezvényét ez ügyben, de már annak a “Kitörés Emléktúra” nevet adta. A JOBBIK az MNA-l ellentétben már megemlékezett az ostromban részt vevő összes katonáról (még a szovjetek halottjairól is!), akiknek értelmetlen halált kellett halnia a II.Vh. idején.
     Szinte minden évben a Mányi emlékműnél elhangzik egy beszéd. Valamint a JOBBIK (IT) tartja karban a katonasírokat is, sokat ők “tártak” és újítottak fel. – volt köztük szovjet is, de azokat azokat “elszállította a nemzetközi hadisír gondozó szövetség – vagy mi a pontos nevük.
     Az MNA (Győrkösék) megorroltak, mert szerintük a JOBBIK “nem elég nemzeti” – értsed fasiszta.
     Ekkor (kb 2. alkalom után) kezdtek el különválni a JOBBIK rendezvényétől és kezdték el a környező országok ultrasoviniszta szervezeteit meghívni, így pl a Szlovák Testvériséget”, a szerb “SZTROJ 88”-at, a román “Noua Dreaptát” és bizony(!) az Ukrán “Jobb Szektort” is!
     Ez már több MNA tagnak is sok volt, betette nekik a kaput. A Győrkösök “szelektálásba kezdtek”, az az a saját tagságukat nyírbálták meg. Még a szkínhedek is otthagyták őket, a “Vér és Becsület” (Blood & Honor) is elhatárolódott tőlük. Nem vette be már a punkok és kopaszok gyomra sem, hogy Győrkösék a magyargyűlölő szervezetekkel kokettálnak.
     Utána megint váltottak Győrkösék. – Dörgölőzni próbáltak a Munkáspárthoz, de ez sem tartott sokáig, megint “irányt váltottak”.
     Nyíltan hangoztatták, hogy ők egyetértenek a Fidesz politikájával, a JOBBIK-t pedig elkell taposni – hirdették.
     Ekkortól hangoztatta Győrkös úton útfélen a “Csornai Bronzos” (Áder János) féle rokonságát is.

     Az MNA és JOBBIK összemosását aztán a Fidesz az amúgy “érdekes” Győrkös eset után és az MNA-t érintő TEK akciókat követően kezdte el hangoztatni. – Persze hazug módon másra fogva azt, pedig az MNA és Győrkösék nyíltan Orbán mellett “tették le az esküt” legutolsó pálfordulásukkor.
     Áder még a nyílvánvaló és bizonyított rokonságot is letagadta!

     Szóval csínján a Győrkösökkel. Akiknek ilyen barátai vannak, annak már nemigazán kell ellenségről gondoskodnia magának.

     • Fergeteg11 szerint:

      Sok lesz, nem? Ennyi állítást illene bizonyítani.
      –http://www.paxhungarica.org/vbke/irodalom/vbkestory.html
      “A Vér és Becsület Kulturális Egyesületet (eredeti nevén: Vér és Becsület Ifjúsági, Kulturális és Hagyományõrzõ Egyesület) a Magyar Nemzeti Arcvonalból kivált tíz budapesti és békési skinhead alapította 2001. január 5-én, egy csepeli koncert után.
      (…)
      Õsszel elhatároztuk, hogy 2003 februárjában mi rendezzük a Becsület Napját, méghozzá Budapesten, lehetõleg a várban, mivel az MNA, – mely a megemlékezéseket 1997 és 99 között magas színvonalon bonyolította – már egy ideje letett errõl. Eme döntésünkkel vette kezdetét kálváriánk.”
      Hol volt ekkor még a Jobbik? Az első Kitörés emléktúrát tudtommal 2006-ban szervezték egyesületi úton.
      A Becsület Napja pedig 2004-től a Hazáért Egység Mozgalom neve alatt futott, amelynek utóda az NS Front.
      –https://kuruc.info/r/6/53248/
      Az MNA Gy.-féle (eredeti) vonala ebből rég kiszorult:
      –https://szabadriport.wordpress.com/2012/12/31/a-becstelenek-napja/
      “Értesültünk arról, hogy szervezés alatt áll a Becsület Napja megemlékezés. Az MNA-ból kiszakadtakat, az esküszegőket, az árulókat, a júdás-csürhét a főkolomposok szervezik arra, hogy jelenlétükkel, megjelenésükkel meggyalázzák a hősök emlékét. A budai kitörés hősei nem ideológiákért, még csak nem is a szülőföldjük védelméért, hanem egyetlen ok, az esküjük betartása miatt vállalták a biztos halált. Akik harcoltak ellenük azokat is a katonai esküjük kötötte, tehát ez a mindkét oldalon közel összesen százezer halottat követelő két nap semmi másról nem szól, csak a katonai eskü betartásáról, a hűségről. Az esküszegő szakadárok most ezeknek a hősöknek az emlékét, az emlékműveit, a sírjaikat akarják leköpni úgy, hogy oda hurcolják az árulás és az esküszegés sötét szellemiségét.”
      Ez Gy.-ék véleménye volt. Amennyit tudok róluk a hírekből, annak alapján azt gondolom, badarságokat állítasz, és összekeversz mindent, legfőképp a két MNA-ágat. Egyelőre – jóindulatúan – azt feltételezem, hogy nem szándékosan teszed.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Szóval Fergeteg11 barátom, akkor Győrkösék ide oda való csapongásai sem igazak?

      https://youtu.be/uWwByZeZ-0Q

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      A második Fidesz-kormány alatt olyan „pozitív intézkedések történtek az országban”, amelyek miatt a hazafias szervezetek „légüres térbe” kerültek, sok közülük megszűnt.
      Forrás: https://kuruc.info/r/34/166431/

      Mondta egy volt MNA vezető.
      És mondott még sok mást is. 🙂

      Amúgy információimat egy közeli ismerősömtől kaptam, aki 2002-től 20011-g MNA tag volt.
      Neki (is) az tette be a kaput, hogy összeborultak az ultrasovén magyargyűlölő szervezetekkel.

     • Fergeteg11 szerint:

      Bocsánat, de jelenleg nem tudom megnézni a videót. Ki nyilatkozik? Én egy “Sz. Gábor” nevű illetőről tudok, akivel a Magyar Nemzetben is jelent meg egy rövid cikk. Ő egyértelműen nem Gy.-ék szárnyához tartozik, hanem a másikhoz, savazták egymást épp eleget, tudható hogy az Sz. az micsoda. Ha elkezdődik a szardobálás, és csak az egyik felet hozzák, a végeredmény sejthető. A szakadásuk után értelemszerűen csak magukról nyilatkozhattak, így miért kellene ráhúzni a dolgaikat a másik csoportra, “barátom”?
      https://nemzeti.net/megszolalt-az-mna-korabbi-csoportvezetoje-a-fideszt-szeretik-a-jobbikot-nagyon-nem-7028403.html

     • Fergeteg11 szerint:

      Id. Gy. “csapongásáról”: nem jó helyen kezdte, de jó irányba tartott. Ez sokakban ellenszenvet keltett.

     • Fergeteg11 szerint:

      Az összeborulásról: szemlélőként nem tudom, és nem is akarom megítélni, jó volt-e az “összeborulás” a térség hasonló érzelmű, nyitottnak mutatkozó szervezeteivel. Az viszont biztos, hogy egy felismerés húzódik mögötte, mégpedig az, hogy összefogás nélkül vereségre lennének ítélve.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      “”Az összeborulásról: szemlélőként nem tudom, és nem is akarom megítélni, jó volt-e az “összeborulás” a térség hasonló érzelmű, nyitottnak mutatkozó szervezeteivel. Az viszont biztos, hogy egy felismerés húzódik mögötte, mégpedig az, hogy összefogás nélkül vereségre lennének ítélve.”

      UFF EZ FÁJT!
      Én nem akarok olyanokkal összeborulni, akik mondjuk azt hangoztatják-követelik, hogy “ki a magyarokkal Erdélyből”, akik Délvidéken magyarokat támadnak meg, akik Felvidéken szintén a magyarok elleni “hősi” tetteikről és nyilatkozataikról híresek.
      Javaslom menj el pl Kézdivásárhelyre és mond el az ottani góbéknak, hogy szerinted helyes dolog a Noua Dreaptával összeborulni.
      Garantálhatom neked, hogy egy hideg körmöző kacorral rögtön kigöbéznek, a tökeidet beteszik a szivarzsebedbe, aztán mehetsz a templomi kórusba szopránt énekelni. 🙂

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Amúgy szerintem, ha Ekrem Kemál ezt megérte volna, Győrköst ő maga lőtte volna tarkón

     • vitorla123 szerint:

      Tudod mi katona emberek másként látjuk a világot!Nekünk édes hazánk Magyarország fennmaradása a fontos.-Ehhez családok,gyerekek,iskolák tisztességes bér és prosperáló ország kell. Ten-szió-ping mondta:”Mindegy,hogy a macska fehér vagy fekete lényeg,hogy megfogja az egeret!” Ezért javasoltam sima derékszíjban egy Kádár ünnepségeni katona tüntetést!Kádár címeres nemzeti zászlóval.Ha van egy századra való harcos fiatal megrendezem!Keménynek ígérkezik!Van is alkalmas hely a gyakorlásra.

     • Szaszi szerint:

      Fergeteg 11
      Kassai Ferenccel csínján!
      Jótanács.

     • Fergeteg11 szerint:

      Szaszi: köszönöm. Tisztában vagyok a név történetével, bár nem tudom, hogy éppen ki használta az MNA oldalán. A múlt bélyege. Talán ezért sem vették őket komolyan.
      Szélsőjobb: tudod, van pár dolog, amit alaposan megtanultam az életben. Az egyik, hogy csak olyan emberrel szemben érdemes lovagiasnak lenni, aki biztosan nem tud orvul támadni, mert nem ellenfél.
      Te most épp ilyen vagy. Egyelőre ott tartunk, hogy a számba akarod adni: szerintem jó dolog az összeborulás, holott épp pár sorral feljebb idéztél tőlem valamit, amiben nem foglaltam állást. Az, hogy kivel “borult össze” az MNA Gy.-féle ága, nem az én dolgom. Egyelőre csak a te szavaid állnak itt, minden bizonyíték nélkül. Ez kevés.

  • akárki szerint:

   igaz.-öregkun.

  • cicvarek szerint:

   Így igaz.

 3. POZSONY. 907 szerint:

  Itt mindenki szélső, aki hátára sem kívánja a politikai elitet. :))

 4. Jakocs Gábor szerint:

  Nincs legszélsőbb bal ,csak egy baloldali párt van,a Magyar Munkáspárt, a többi ,magát baloldalinak kikiáltó párt valamennyien a kapitalizmus hívei vagy szekértolói,tehát a valódi ,értékalkotó dolgozók ellenségei.Ennyi tisztánlátás elvárható a kommentelők részéről is!A Munkáspárt kulturált emberek pártja,nem lövöldöz nem robbantgat,nem mocskolódik,ergó nincs semmi szélsőségeskedés bennünk!Tisztelettel és elvhűséggel ajánlom elgondolkodni a fentieken!

  • Emeric szerint:

   Jaja, mi vagyunk a legjobbak – vagy legbalak – hülye terminológia.

   A jobbosokkal ellentétben nálunk a kétkezi munkás is embernek számít, nem csak az értelmiség/elit, és tényleg azért harcolunk, ami fontos mindenkinek.

 5. varga istván szerint:

  továbbra is azt mondom hogy kár lovagolni pártokon mert mindegyik zsido s minden politikus zsido—hihetetlen hogy birka gyagyás magyarok még 26év után is hisznek a mesékben–majd egy másik párt jön s minden jo lesz-még a kerités is kolbászbol lesz…hahahaha—én maradok a géppisztolyos megoldásnál—az olom nem hazudik

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Aztán mióta vívod a fegyveres felszabadító harcodat a gyagyás magyarságot felszabadítandóan Varga István?

   • Emeric szerint:

    Amióta elvitték a gumiszobába.

   • varga istván szerint:

    Mivel minden zsido ellenörzés alatt müködik igy ostobaság akkármilyen hangzatos nagy magyar mint például betyársereg is csatlakozni bár voltam egy nemzetörségnek tagja—de az a igazság hogy olyan mint magyarország már nagyon régota nem létezik s nemcsak szellemileg értem ezt hanem jogilag sincs ország-még gyarmati státusz sem tudnám ráaggasztani-igy ugyan milyen felszabadito harcot kezdhetnék???—az homo pasiens ideje lejárt-pusztulása-pontosabban megsemmisitése elkerülhetetlen—igy amig gonosz kikerül addig nem piszkitom be kezemet vérrel—én mossom kezeimet-nemrajtam mult hogy igy alakult

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Akkor meg milyen géppisztolyos megoldásról hablatyolsz itt össze vissza???
     Ezek szerint te egy uszító szar alak vagy, aki a kezét nem piszkítja be, helyette másokat uszítanál a mocskos munka elvégzésére.
     Tudod Varga István, egy jó vezető arról ismerszik meg, hogy nem azt mondja ELŐRE! – hanem azt, hogy UTÁNAM!

 6. Tarna szerint:

  A Jobbik csinált egy hátra szaltót és a liberális oldalra pottyant.
  Most meg a pénzen marakodik, de viszonzásként kapja a maflásokat.
  Lehet, hogy az ütésektől Vona úgy el szédül, hogy beáll Gyurcsány pártjába?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.