Szíria

Samantha Power a világ elsőszámú latorállamának-az USA-ENSZ-nagykövete tovább üti a “civilgyilkos szír hadsereg” nevű, de már kihülőben lévő vasdarabot. Végülis ez a dolga! Tegnap is csak a dolgát végezte, amikor ajvékolásával zavarta a BT-tagok csendes szunyókálását. Közölte is az amerikai nagykövet, hogy tegnaptól Suheil Al-Hassan ezredest (a szír hadsereg felderítésének egyik jelesét) fölírta az USA a szankcionálandók listájára.

Nagyjából Samantha Power jajveszékelésével egyidejűleg halt meg Rakkában tíz civil. Amikor az amerikai légierő gépei próbáltak segíteni az elakadt ISIS-elleni offenzíván.
Szíria fölött tegnap ismét martalócijesztő jelenséget videoztak. Az orosz stratégiai légierő gépei okoztak riadalmat. Momentán nincs arról értesülésünk, hogy merre jártak, mit csináltak?
szf
De eddig nem az volt a jellemző, hogy csak lélektani nyomásgyakorlás vagy magamutogatás céljából repkednek Szíria fölött. Oroszországból oda-meg vissza!

Közben Aleppoban “szép csendesen” zajlik tovább a “minden csaták anyja” becenevű háborúcska. Azt még a leglelkesebb és legfanatikusabb körbezárt martalócok sem mernék állítani, hogy számukra reményteljesen.
kpo
Történik pedig mindez az orosz légierő csapásai és rakétacsapások nélkül. Megfigyelők már nem tartják kizártnak, hogy CSAKIS A SZÍR KORMÁNYERŐK fogják felszabadítani Aleppo teljes egészét.

Aleppotól keletre Deir Al-Hafer és Tal Al-Sous térségében a szír légierő vette el a kalifátusisták binbózó reményeit, hogy eljutnak szorult helyzetben lévő cimborikhoz. Egy egész konvojukat bombáztak le. Tankokat, teherautókat, és egyéb más készségeket. Na meg egy csomó latoregyed is odaveszett a légicsapásban.
Deir ez-Zor környékén sem csitul a kormánycsapatok latorirtó hangulata.

Ráadásul idegesek is a kormányhadsereg katonái. Tegnap hat társukat csapdába csalták a kalifátusisták, és fogságba estek. Ismerve a pribékprotokollt, jogos lehet a katonák dühe és aggodalma társaik sorsát illetően.
Al-Bab “ostromlói” úgy döntöttek, hogy kicsit leállnak. Túl sok török tank olvadt le az utóbbi két napban, és a “szabad szírek” is sok embert bebuktak. Meg kéne várniuk dél-felől a kormánycsapatok érkeztét.
Homsz-tartomány keleti végein a kalifátusisták tegnap Jubb Al-Jarrah falunál buktak be egy kisebb seregre való latoregyedet. Pedig számukra szépen indult a nap, hiszen ők indítottak támadást a kormányerők ellen. De a felderítésük-ha volt-rosszul mérte fel a dolgokat. Így fordulhatott elő, hogy a damaszkuszi kormány csapatai szinte akadálytalanul nyomulhattak Rahoum, Rasm Al-Sab’ah, Ank Al-Hawah, és Al-Mushairfah falvakig.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. én szerint:

  Alepponál most csapat összevonás van , elfoglaltak tegnap egy jó kiinduló állást az offenzivához a kormányerők .

 2. manchester united szerint:

  Éljenek a kormànyerők!!!

  • Emeric szerint:

   Éljen Aszad, Szíria demokratikusan megválasztott elnöke, éljen a szír nép, mely nem engedi hétezer éves kultúráját. Éljenek a harcosok!

   • Emeric szerint:

    Ja és az aleppói várat le ne rombolják! Azt még II. András építtette, az a király aki nagyobb sikert ért el mint az oroszlánszívű.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.