Van ok a libsiizgalomra

Trump elmondta, mit tesz majd első hivatali napján

dtru

Donald Trump megválasztott amerikai elnök videoüzenetet tett közzé, amelyben kifejti, hogy első hivatali napján milyen fontos döntéseket hoz majd.

A két, talán legfontosabb bejelentés, hogy az Egyesült Államok kivonul a nagy szabadkereskedelmi megállapodásokból és elindíttatja a munkavállalási vízumok programjának felülvizsgálatát az esetleges visszaélések kiszűrésére.

November 8-ai választási győzelme óta a republikánus politikus nem tartott sajtótájékoztatót, és ez az első alkalom, hogy az amerikai nemzet egészéhez fordul.
“Az én programom egy nagyon egyszerű elven nyugszik: Amerika az első. Legyen szó acélgyártásról, autók előállításáról vagy betegek gyógyításáról, azt akarom, hogy a következő generációs termelés és innováció itt történjék, a mi nagyszerű hazánkban, Amerikában, és ezzel az amerikai dolgozó embereknek teremtsünk gazdagságot és munkahelyeket” – mondta.
Se TPP, se vendégmunkások
Trump tehát bejelentette szándékát, hogy az Egyesült Államokat kivonja a készülő ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből (TPP), amit kétoldalú, “korrekt” kereskedelmi egyezményekkel helyettesít majd, amelyekkel “visszahozza a munkahelyeket és az ipart” Amerikába.
Trump a TPP-t az Egyesült Államok “potenciális katasztrófájának” minősítette.
Egyúttal bejelentette azt is, hogy felold néhány energetikai korlátozást, így ismét lehetővé válik “a tiszta szén” és a palaolaj kitermelése, amely Trump szerint “több millió jól fizető munkahelyet teremt majd”. Megígérte: a munkaügyi minisztériumot felkéri, hogy vizsgálja meg az esetleges visszaéléseket a vendégmunkások munkavállalási vízumait illetően.
Trump kitért arra is, hogy az átmenet “nagyon gördülékenyen és hatékonyan” zajlik.
Szerinte “igazán nagyszerű és tehetséges emberekkel, valódi hazafiakkal” folytat megbeszéléseket, akik közül sokan nemsokára a kormány tagjai lesznek és “ismét naggyá teszik Amerikát”.
Trump egyelőre viszonylag kevés munkatársat nevezett meg a nyilvánosság előtt is:
Reince Priebust, aki a Fehér Ház kabinetfőnöke lesz,
Steve Bannont, leendő főtanácsadóját,
Michael Flynn altábornagyot, leendő nemzetbiztonsági tanácsadót,
Mike Pompeo kansasi politikust, akit a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére állít,
Jeff Sessions alabamai szenátort, aki igazságügyi miniszter lesz.
Vasárnap és hétfőn Trump egymás után tárgyalt republikánus politikusokkal, köztük korábbi bírálójával, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzóval is.
Tudatta: azt szeretné, ha Nigel Farage, a brexitet szorgalmazó és az Európai Uniót rendszeresen bíráló Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) lemondott vezetője lenne a brit nagykövet az Egyesült Államokban.
(origo)
Bal-Rad komm: HA ÉS AMENNYIBEN Trump beváltja ígéreteit, az a neoliberalizmus amerikai végét jelenti! Nemzeti gazdaság fejlesztése az ORSZÁG HATÁRAIN BELÜL!
Ez Döbrögisztánban nem hangzik ismeretlenül, csak éppen a tartalom ellentétes. Az pedig, hogy kivonná az USA-t a “szabadkereskedelmi egyezményekből”-egyenesen Döbrögi elleni vétek lenne!
Persze minden igéret annyit ér, amennyit abból megvalósítanak! Trump igéretei azt súgalmazzák, hogy nem biztos hogy kitölti elnöki mandátumát!
Ha most szarkasztikusak akarnánk lenni, azt mondanánk: az orosz elhárító szervek előtt soha ekkora feladat még nem volt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Van ok a libsiizgalomra bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  “Ha most szarkasztikusak akarnánk lenni, azt mondanánk: az orosz elhárító szervek előtt soha ekkora feladat még nem volt!”

  😀

  Admin. Majd jön a pártfogoltad az idióta reszketeg, és elélvezve szavaidon ismét orosz elháritó szervnek képzelve magát, hatalmas hozzászólásözönt fog létrehozni, megspékelve a szokásos videóival és az elmaradhatatlan kazározással 🙂 Örvendetes feladatot adtál neki.

  • Már Tamás szerint:

   Igen, jó Ivánunk biztosan beletemetkezett a svájci tóparti ingatlanhirdetésekbe, ezért nem részesített még minket a mai napon még a bölcsességeiben.
   Viszont abban igaza van, ha a kazárokat, de főleg a cionistákat ki lehetne vonni az egyenletekből, az egész világ egyből élhetőbb lenne…

   • Emeric szerint:

    Kik azok a kazárok? Valami rémlik az ókorból, középkorból talán, de azóta semmi.

 2. lacii szerint:

  Szerintem nem lesz elnök.
  Simán lefog mondani.
  Ez olyan biztos, mint a kocsimon a visszapillantó tükör.
  Végül is süt a nap.
  További szép napot.

  • vitorla123 szerint:

   Ez a program tulajdonképpen nagyon közel áll a nemzeti kommunista felfogáshoz.Nem semmi!kommunista felfogású Amerikai Elnök! Szegény Kenedy is belebukott és nem volt kommunista.Szerintem a felismerés az nagy erő!Az USA világuralma finanszírozhatatlan.

 3. Már Tamás szerint:

  Azért lássuk be, Donald Trump elnöksége rejt majd némi veszélyt saját magára nézve. Volt már olyan elnöke az USA-nak, aki pl. állami kézbe akarta vonni a FED-et, és az ez irányú tévébeszédét követően, két hét múlva Dallasban lelőtték mint a vadkacsát.
  Trump is rengeteg cionliberális érdeket sért. Félő, hogy ezeknek az ultratoleráns férgeknek a reakciója is az előzőekben tárgyaltak szerinti lesz.

 4. .... szerint:

  Anno A.Pike már leírta, hogy a 3. vh mit fog jelenteni, milyen összetevőkkel kell kirobbantani. Trump tökéletesen annak megfelelően cselekszik, illetve tervez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.