Donbassz

Minszkben ma tárgyalási fordulót tartanak Donbasszról az érintettek. Vlagyiszlav Gyejnyego LNR delegációvezető közleménye szerint Kijev küldöttsége fél napos késéssel meg is érkezett.

A frontokra pedig kezd “visszatérni az élet” a kijevi nagy ünneplések után.
Kominternovo és Szahanka térségében tegnap délután rendkívül heves harcok törtek ki.
A valcmanisták nehéztüzérségi előkészítés után tankok fedezete mellett próbáltak betörni a pufferzónába. Saját tájékoztátásuk szerint súlyos helyzet állt elő. A betörési kisérlet zátonyra futott. Az “ATO”-szóvivő közleményében veszteségeket nem számszerűsített. Donyecki jelentések szerint több tucat lator lett kiiktatva. Késő este a DNR-járőrei öt latorhullát gyűjtöttek be.

hagy

A DNR-jelentés két saját katona elestéről számolt be.
A mára virradó éjszaka latortüzérségi aktivitása pedig feledtette az elmúlt napok viszonylagos csendességét.
Mind az LNR, mind a DNR-területére folyamatosan hullanak a latorgránátok.
Tegnap késő délután az orosz külügyminisztérium is kifejtette álláspontját a két orosz katona minapi elrablásával kapcsolatban. Az esetet előre eltervezett, Oroszország elleni provokációnak minősítve.

Mikolajev és Uljanovka között is rövidült a kijevi zsoldlista. Viszonylag távol a donbasszi fronttól. Közúti balesetben veszített a kijevi junta három egyedet. A negyedik életben maradására sincs sok esély.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:
 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Tegníp késő délután az orosz külügymminisztérium is kifejtette áláspontját a két orosz katona minapi elrablásával kapcsolatban, idézet vége; MONDHATOM GYORSAN REAGÁLTAK !! Evel mindent el is intéztek, hogy “csak” oroszország elleni provokációnak minősitik az orosz hadsereg személyeinek a biztonságát. Ezek szerint a jövőben egy egész csapat egységet, egységeket elrabolhatnak az ukik “CSAK” provokációnak fogják minősiteni a történteket, aztán evel mindent el is intéztek, folyathathatja bárki az emberrablásokat, megtehetik, a Kremelből TÉTLENÜL és megtorlatlanul fogják szemlélni . Igaz már edig is tűrték az uki ágyuzásokat, mmert FÉLNEK az UKIK-tól !!! EZEK SZERINT, NEM LEHET MÁSRA GONDOLNI !!

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Valami rohadtul készülődik – lehet, hogy Putyin beleunt a vízgereblyézésbe?

   EBESZ: Harmincezer egyenruhás lépett be a Donyec-medencébe Oroszország felől

   Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) csupán két ukrán–orosz határátkelőhelyen több mint 30 ezer katonai egyenruhát viselő személyt számolt meg, akik beléptek Ukrajnába – közölte a Szabadság Rádió Daniel Baerre, az Egyesült Államok EBESZ-képviselőjére hivatkozva.

   Baer az EBESZ megfigyelő missziójának Hukovo és Donyeck (Oroszország, Rosztovi terület) átkelőhelyeken végzett munkájáról beszámolva arra kérte a hallgatóságot, gondoljanak bele, mi folyhat a többi határátkelőhelyen az ukrán–orosz határ Kijev által nem ellenőrzött szakaszán, ahol nincsenek EBESZ-megfigyelők.

   (Karpatinfo.net – ma)

   • petymeg szerint:

    Elég kevés,mehetne még tizszer annyi a megfelelő felszereléssel!

   • TERMIN8ATOR szerint:

    ” Szélsőjobb”: D ! Karpattinfo.net ! Nos tisztelt “szélsőjobb” ez a web oldal is a Kijevi junta ( ejdsd- hunta- dr. Priszter Szaniszló) szócsöve, ugyan úgy mint a 112 Ua. vagy a többi, a junta szócsöve, amiből csepeg az oroszellenesgyűlöletnek a méreg nyála. Még ott is oroszt látnak, ahol soha sem volt. A “szabadság rádió” meg szerintem ugyanolyan hazug, oroszgyülöleletet szító adó álomás, mint volt anno a “Szabadeurópa”rádió- ez is- az is Amerikai pénzen apanázsolt rádiadó álomás, amelyikek non stop szórják avilágba a hazugságaikat, még mindig,és mégmindig van aki hiszi a hazugságaikat.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  “akik beléptek Ukrajnába – közölte a Szabadság Rádió Daniel Baerre, az Egyesült Államok EBESZ-képviselőjére hivatkozva.”

  Nos itt az ellenlépés az emberrablás álcázására, és előkészítés Minszkre. Mi is valójában az EBESZ?, -és mi az USA?

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Az alábbi cikket még a La’ Figaro francia lap internetes oldalán találtam kb jó egy éve, és kezdtem el lefordítani. (nehezen ment, mert felejtettem is a nyelvet 26 év után, meg különben is csak konyha szinten beszéltem akkor is)
   Aztán a fordítást elmentettem,ma találtam meg a dokumentumok mappában, amikor “takarítottam” azt.

   Tehát a cikk.

   A NATO felfejlődött Oroszország határainak közelében. Oroszország még csak most kezdte ezt meg. – Kálinyingrád pl.
   Putyinnak még idő kell. A legújabb orosz technológiákat még harcrendbe kell állítania. A NATO nem az orosz “hagyományos” fegyvereitől fél hanem attól, hogy Oroszország ha sarokba szorítják beveti az atomot is. Putyin ezt a megoldást mindenféleképpen szeretné elkerülni, ezért gőzerővel készíti fel “Oroszország Anyácskát” az elkerülhetetlen háborúra. A nyugatnak van hova visszavonulnia egy elveszített hagyományos háborúból, de Oroszországnak nincs hova hátrálnia. Viszont a nyugat ha megnyeri a háborút, akkor rákényszerítheti Oroszországot arra, hogy átvegye az ő “értékrendjét”, és a kimeríthetetlen orosz erőforrásokra is rátudja tenni a kezét. Oroszország után aztán “fontossági sorrendben” jönne Kína. Kína Oroszország nélkül nem tudna nyerni a nyugat felett. Viszont, ha Oroszország nyerné meg a háborút és a nyugatot meghátrálásra tudná kényszeríteni, akkor az lenne, ami előbb utóbb de belátható időn belül amúgy is bekövetkezne – teret vesztene a nyugat és kénytelen lenne megelégedni a világ egy kisebb befolyásolási övezetével.
   Ennek a háborúnak a felkészülési jegyében történik az, hogy Oroszországot bizonyos mértékig, de csak nagyon óvatosan, igyekeznek kész helyzet elé állítani. A nyugat prioritása az, hogy amennyire csak tudják fékezzék és gátolják Oroszország megerősödését a hagyományos fegyverkezés terén, gazdaságilag nehéz helyzetbe hozva. Ezt a célt szolgálják a szankciók is, illetve, hogy Franciaország nem adta át a két Mistral helikopterhordozót Moszkvának.
   Ez nagyon megterheli főképpen az EU országainak gazdaságát is, habár az orosz gazdaságnak is nehézségeket okoz, de Putyint csak lefékezni (hátráltatni)tudják, megállítani nem.

   Ez valamivel több mint 1 éves cikk.

 4. Kósa Lajos szerint:

  Admin. Erről mi a véleményed? Hiteles?:- http://frissvilag.com/megindult-putyin-hadserege-pusztito-tuzersegi-tuzrol-szamolnak-be-a-kelet-ukran-frontrol/

  Bár az lenne!

  Admin:

  Hajnali három óta nem hallottam ilyesmiről. Biztosan titkolják.

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem ez a hír ,amit ön közölt t. Kósa lajos, az “orosz hír” nevü cikknek a szerzőjétől vagy tájékozatlanságot, vagy PÁNIK és HISZTÉRIA KELTÉS a célja. Ha igaz lenne, akkor a nyugati médiák már világá orditották volna, nem beszélve arról, hogy a világürben lévő műholdak ontanák a felvételeketaz úgynevezett támadásról. A mai világban nincsen olyan cselekedet, amit ellehetne titkolni, mivel a média OTT VAN MINDENHOL ! Sem a dnr-news.com, sem a Luganszki web oldal, sem pedig a Orosz web oldalakon nincs semmi jele a hír megerősitésének. Márpedig ha valami ilyesmi történne, nem titkolnák,nemis lehetne eltitkolni, a fenteb leirt okok miatt. Példának hozom fel a Szíriának nyujtott orosz segitséget. Szerintem semmi alapja nincs a ” friss világ” által közölteknek, szerintem. És még valami ! A fősodratu egész nap, első helyen foglalkoznának vele, szerintem. Győződjön meg róla személyesen, t. Kósa Lajos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.