A munka értelme

Döbrögi a béremelésről: megéri dolgozni

A bértárgyalásokat mindvégig a megállapodásra törekvés jellemezte, mindenki, nem csak a kormány, hanem a munkaadók és a munkavállalók is “elmentek a falig” – mondta a nemzetgazdasági miniszter a bérmegállapodás aláírásakor csütörtökön Budapesten.

Varga Mihály hozzátette: a mostani kivételes, egyszeri lehetőség, ritkán fordul elő, hogy távolabbra lehet pillantani, a 6 éves megállapodás ennek a kereteit teremtette meg.
Orbán: megéri dolgozni
A kormány számára a bérmegállapodásnak az az értelme, hogy “azt mondhatjuk, nemcsak van munkahelyünk, hanem megéri dolgozni” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a 2017-2018-as bérmegállapodás aláírásakor csütörtökön, a Nemzetgazdasági Minisztériumban.
A kormányfő hangsúlyozta: a béremelés lehetőségét nem egy nemzetközi konjunktúra tette lehetővé, “nem az IMF adta”, és nem a jó szerencsének köszönhetjük.
Ezért a béremelési lehetőségért az elmúlt években millió és millió magyar ember dolgozott meg, emögött teljesítmény van – szögezte le, hozzátéve, hogy a bérmegállapodás “nem egy látomásra épülő megállapodás”, hanem a mögöttünk hagyott években elvégzett kemény munkára épülő megállapodás, “amiért megdolgoztunk”.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Volt egy időszak Magyarországon. A II.vh. után, amikor Hitler utolsó szövetségeseként, legyőzött országként álltunk itt Európa közepén! Egy romos ország, háborús jóvátételi kötelezettséggel terhelten, iszonyatos emberveszteséggel. Minden segítség nélkül.
Ne részletezzük, hogy 1989-re azért lett itt valami! Azt se részletezzük most, hogy miért lehetett! Maradjunk annyiban, hogy a maradék ország polgárainak szorgalma döntő fontosságú volt abban, ami itt létesült ’89-ig!
Maradjunk annyiban, hogy azok a magyarok maguk is úgy hitték, hogy megéri dolgozni! A többség-a túlnyomó többség!-jól hitte. Valóban megérte!
Aztán jött valami rettenet! Ma a többség azért dolgozik, hogy MEGÉLJEN! Országépítésről, az Új Nemmzetthy Elythen kívül állók gyarapodásáról CSAK A DÖBRÖGISTA HORDA BESZÉL MA MÁR!
De tudod Döbrögi mikor mondhatod te azt hogy megéri dolgozni?
Amikor majd Szibériában este lerogysz a priccsedre vagy a szalmazsákodra! Azzal a tudattal, hogy reggelre nem fogsz megfagyni, mert sikerült ma estére befejezni a barakktetőt! És holnap talán tudsz majd szerezni egy bádoghordót is, amibe holnap este be tudsz gyújtani egy kicsit!

Képtalálat a következőre: „Kényszermunka Szibériában-kép”

És amikor körbeülitek a cimborákkal a hordót-este-azon fogtok tanakodni, hogy milyen jó is lesz, ha az egésznapi favágási meg kőtörési munkátok elismeréseként kaptok még néhány méternyi füstcsövet is!
AKKOR FOGJÁTOK ÚGY ÉREZNI, HOGY MEGÉRI DOLGOZNI EGY KÉMÉNYT IS CSINÁLNI!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A munka értelme bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. DUNAI JÁNOS szerint:

  Nemzetközi támogatás nélkül nem lehet Orbánt legyőzni.Itthon ugyanis nincs munkáspárti-dolgozópárti- pénzes támogató.A baloldal azért gyenge mert ugyanazt folytatnák mint az Orbánék csak ők ülnének a trónra.KAPITALIZMUS NEM KELL.TŐKE -PÉNZHATALOM-URALMA HELYETT A MUNKÁSOK -FIZIKAITÓL ORVSIG-URALMÁT.A MINIMUM A MINDENKORI !!LÉTMINIMUM FELETT 15%-AL ALEGKISEBB NYUGDIJ A LEGKISEBB MUNKABÉR ENNEK DUPLÁJA NETTÓBAN.6 BÉR ILL.NYUGDIJCSOPORT.A MAX.ENNEK A MEGALLAPITOTTAKNAK A DUPLÁJA.TERMÉSZETESEN A TB UGYANENNYI ES SZJA MEGSZÜNIK!!

  • fatum szerint:

   Jelenleg ha azorbán bukik, akkor az országot elözönli az invázió Holtak között nincs munkásember sem.
   Merkel és a bandája nem nyugszik
   http://almafroccs.blogstar.hu/2016/11/23/merkel-ujabb-aranykopese/32043/
   Merkel újabb aranyköpése

   A menekültek beözönlése nagyobb biztonságot nyújt Németországnak… Angela Merkel árnyaltan, nyitottságnak fogalmazza meg azt, hogy Németország milliószámra ellenőrizetlenül engedi be, a ki tudja honnan özönlő muszlim menekülteket. Mert Merkel szerint ez a nyitottság jó, sőt, tovább kell dolgozni a legális migráció lehetőségeinek megteremtésén.
   Hangsúlyozta az interneten mutatkozó gyűlölködéssel szembeni fellépés fontosságát
   Hangsúlyozta az interneten mutatkozó gyűlölködéssel szembeni fellépés fontosságát
   Angela Merkel árnyaltan, nyitottságnak fogalmazza meg azt, hogy Németország milliószámra ellenőrizetlenül engedi be, a ki tudja honnan özönlő muszlim menekülteket. Mert Merkel szerint ez a nyitottság jó, sőt, tovább kell dolgozni a legális migráció lehetőségeinek megteremtésén
   Németországnak a nyitottság nagyobb gazdasági és társadalmi biztonságot nyújt, és jobban hozzájárul a béke és a szabadság megőrzéséhez, mint a bezárkózás – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió elnöke szerdán a szövetségi parlamentben elmondott beszédében.
   Angela Merkel először szólalt fel a Bundestagban, amióta bejelentette, hogy ismét pályázik a CDU elnöki tisztségére, és pártja kancellárjelöltjeként kíván indulni a jövő őszi választáson.
   A 2017-es költségvetés általános vitájában elmondott “programadó” beszédében kiemelte, hogy a globalizáció és a digitalizáció révén megkérdőjeleződött a szabad, demokratikus jogállamtól az erőszak állami monopóliumáig számos alapelv és érték, amely az ország újraegyesítésének idején természetes volt, megerősödött a populizmus, és sokan aggódnak a megszokott rend stabilitásáért.
   Erre a kihívásra a nyitottság, a szabadságjogok és a szociális piacgazdaság melletti kiállással, a nemzetközi együttműködés és az Európai Unió megerősítésével kell válaszolni. Ez lesz a legfejlettebb iparú államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat, illetve az EU-t mint intézményt összefogó G20 csoport decemberben kezdődő soros német elnökségi programjának alapja is – mondta Angela Merkel.
   Az utóbbi évek gazdasági eredményeit méltatva hozzátette: a bizonytalanság és aggodalom erősödése közben nem szabad megfeledkezni arról, hogy a németek minden eddiginél jobban élnek.
   A kancellár alapvető jelentőségűnek nevezte a politikai kommunikáció átalakulását, mint mondta, az internet és a digitalizáció révén a véleményformálás teljesen másként történik, mint 25 éve, egyre nagyobb szerepe van az olyan kevéssé ellenőrzött vagy szándékosan hamis tartalmaknak, amelyeket nem a szakmai szabályok keretei között működő újságírás hoz létre. A politikának meg kell tanulnia kezelni a többi között az álhírportálok és a manipulációra kifejlesztett, algoritmusok által vezérelt “véleményerősítő” eljárások révén kialakult új környezetet, és szükség esetén szabályoznia is kell – fejtette ki Angela Merkel, hangsúlyozva az interneten mutatkozó gyűlölködéssel szembeni fellépés fontosságát.
   A többi között hozzátette, hogy a digitalizáció a korábban vártnál gyorsabb és mélyebb változásokat okoz, amire fel kell készülni. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az utóbbi tíz évben megduplázták az oktatásra fordított kiadásokat, és jövőre további 7 százalékkal növelik.
   A német kancellár külpolitikai ügyekről szólva iránymutatónak nevezte az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást (Ceta), amely szavai szerint arra példa, hogy ki lehet küszöbölni az eddigi hasonló egyezmények hibáit és emberi keretek közé lehet terelni a globalizációt.
   Azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump megerősítette a Csendes-óceáni szabadkereskedelmi övezet kialakításáról szóló egyezmény (TPP) felmondására irányuló szándékát, Angela Merkel – a megválasztott amerikai elnök nevének említése nélkül – aláhúzta, hogy nem örül ennek a fejleménynek, és nem tudja, hogy kinek lehet előnyös a TPP felmondása. Az viszont biztos, hogy továbbra is köttetnek majd szabadkereskedelmi egyezmények, és félő, hogy nem tartalmaznak majd olyan erős, az embereket és a környezetet szolgáló szabályokat, mint a TPP vagy a tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) – tette hozzá.
   Angela Merkel eredményesnek nevezte a menekültválság kezelését, és hangsúlyozta: tovább kell dolgozni a “legális migráció” lehetőségeinek megteremtésén és az EU-Törökország megállapodáshoz hasonló egyezmények kidolgozásán más partnerekkel, elsősorban az észak-afrikai térség országaival. Megjegyezte: “sok munka áll előttünk és nagyon sok vita”.
   A kancellár egy sor ügyben megerősítette eddigi álláspontját. Például Németország és Törökország viszonyával kapcsolatban ismét élesen bírálta az ankarai vezetést, kiemelte, hogy semmivel sem lehet igazolni a sajtószabadság korlátozását és tömegek bebörtönzését. Ugyanakkor továbbra is fenn kell tartani a párbeszéd lehetőségét Recep Tayyip Erdogan államfővel – tette hozzá.
   A szíriai polgárháborúról szólva ismét bírálta Oroszországot a damaszkuszi vezetés támogatása miatt, és aláhúzta, hogy a büntetőjog eszközeivel kell fellépni azok ellen, akik kórházakat bombáznak és civileket támadnak.
   A koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) részéről mérsékelten, az ellenzék oldaláról hevesen bírálták a kancellárt a Bundestag költségvetési vitájában. A legélesebben az SPD-től balra álló ellenzéki párt, a Baloldal társ-frakcióvezetője, Sahra Wagenknecht fogalmazott, aki szerint Németországban “ragadozókapitalizmus” alakult ki, és a kormány fontosabbnak tartja a gazdasági lobbik érdekeit, mint a lakosság életkörülményeit. A kormánynak végre komolyan kell vennie az emberek aggodalmait és változtatnia kell, mert mostani politikájával csak “egy német Donald Trump útját egyengeti a kancellári hivatal felé” – mondta Wagenknecht.

   • vitorla123 szerint:

    Merkelnek igaza van! A németek nagyon jól élnek! Amit a volt szocialista országok kifosztásából és a gyerekeink ellopásából fedeznek!Aknazárat és sorompót,fináncot a határra!Akadályozzuk meg,hogy a mocskos német újra kirabolja országunkat.Le a kollaboráns rendszerváltó kormányokkal! Petőfi írta:”Mit nem beszél ez a német!Hogy a fene enné meg!”

 2. fatum szerint:

  Admin. Kifelejtetted, hogy ez a bérmegállapodás azt jelenti, hogy a a magyar állam fizeti a tőkés gazemberek béremelését. Sőt az adókedvezménnyel az állam nagyobb fejését biztosítják a nyugati és hazai imperialista rablóhordáknak. Ha esze lett volna dupla fizetést akar és akkor kitakarodnak a multi nyugati imperialista rablók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.