Ez igen!

Parragh: hihetetlenül nagy nyertese Magyarország az EU-csatlakozásnak

Képtalálat a következőre: „Parragh László-kép”

Elképesztő téveszmék vannak a magyar gazdasági elit fejében arról, hogy Magyarország milyen gazdasági mérleget produkált eddig a 2004-es EU-csatlakozás óta, hiszen a rövidesen megjelenő elemzésünk szerint “mi hihetetlen módon vagyunk nyertesei az EU-csatlakozásnak” – jelentette ki a mai fejlesztéspolitikai konferencia keretében Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mindezt Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökség vezetőjének jelenlétében mondta, aki korábban többször is arra célzott, hogy mindent figyelembe véve végülis Magyarország vesztese az EU-csatlakozásnak.

Parragh László előadásának, illetve az általa részletesen még nem bemutatott elemzésnek a főbb üzenetei:
Amennyiben a közös EU-kasszába való be-és kifizetés szaldóját nézzük, akkor 2004 óta Magyarország mintegy 20 milliárd eurót (átlagos árfolyamon mintegy 5500 milliárd forintot) nyert az EU-tagsággal
Az EU-csatlakozással kieső vámbevételek (az itteni vámbevételek 75%-a az uniós kasszába megy) “697 milliárdos mínuszban vagyunk”, de még ezzel sem fordul távolról negatívba az anyagi mérleg
A nagy, külföldi hátterű cégek kapták az EU-források több mint felét Magyarországon (pl. vasútépítésen keresztül kiment a pénz)
A szabad munkaerőáramlás komoly költségbe került az országnak, hiszen mintegy 300 ezer ember ment el itthonról (az itthoni képzési és egyéb költségek mellett).
Idősorosan nézve 2004-2006 között veszteséges volt nekünk az EU-tagság
207-2013 között már pozitív a szaldó: Magyarországon sokat jelentett a GDP-növekedésében az uniós források megjelenése – fogalmazott, de egyelőre konkrét számokat még nem említett.

orp

Parragh leszögezte: ő a tagság anyagi mérlege alapján is inkább EU-párti, miközben persze vannak problémák az EU-val. Azt is hozzátette, hogy bár fontosak, de a magyar gazdaságot nem az EU-források mozgatják, azt pedig a kormány bölcs döntésének nevezte, hogy az előző ciklusbeli 15% körüli arányhoz képest a 2014-2020-as ciklusban a források 60%-át gazdaságfejlesztésre kívánja fordítani.
Lázár: beszéljünk őszintén Magyarország korruptságáról
Mivel van politikai stabilitás Magyarországon, így őszintén beszélhetünk a problémákról is: Magyarország versenyképessége brutálisan romlott az elmúlt években – többek között ezt a határozott kijelentést tette Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője az EU-s fejlesztésekről szóló kormányzati konferencián. Azt a kérdést is körbejárta, hogy valóban korrupt országnak tekinthető-e Magyarország az EU-források terén.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Parrafh Nyalonc “…mindezt Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökség vezetőjének jelenlétében mondta, aki korábban többször is arra célzott, hogy mindent figyelembe véve végülis Magyarország vesztese az EU-csatlakozásnak…”
-Parragh Nyalonc figyelmébe ajánlanánk: az EU-csatlakozásunkra MÁR ELFOGYOTT AZ ORSZÁG BAROMORCA!
Gazdaságunkért, piacainkért-ORSZÁGUNKÉRT!-lízingdíjat fizet az EU! JÚDÁSPÉNZT! 16 évi futamidővel! Kamatmentesen! Amit többnyire az Új Nemmzetthy Elyth nyúlt/nyúl le!
Ez a júdáspénz! ORSZÁGUNKÉRT! A hazaárulók jutalmazására! A Magyar Népköztársaság VAGYONA mai reálértéken nem 10 ezer milliárd forint volt ám! Amit a lejárati idő (2020) végéig csurgat az EU!
Lézerjani pedig “…Azt a kérdést is körbejárta, hogy valóban korrupt országnak tekinthető-e…”-Döbrögisztán. El nem hiszik olvasóink, hogy mire jutott a Jani!
NEM! NEM KORRUPT! Erre a megállapításra jutott!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez igen! bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  #forradalom2018 hajítsuk ki őket szíbériába! Érje meg nekik dolgozni.

  Együtt menni fog.

  • Gonda István szerint:

   És a kihajítás után mit tervezel?

   • Emeric szerint:

    Természetesen újjáépítteni az országot, mert gyakorlatilag romokban heverünk. Felépíteni a gazdaságot (könnyűipart, feldolgozóipart), hibrid szövetkezeti rendszereket kialakítani a hatékony élelemtermelés biztosítására, a földművelők és a vidék helyzetének javítására, valamint az informatikaoktatás megreformálását. A többit meg majd a Munkáspárt csinálja meg, ahhoz ők értenek jobban.

    • Gonda István szerint:

     Az általad felsoroltak megvalósítása szerintem egyáltalán nem igényel forradalmat, még talán kormányváltást sem.
     – “romokban heverünk”
     Biztosan nagyon fiatal vagy, és így nem emlékezhetsz azokra az időkre, amikor tényleg romokban hevert. Ennél szebben szerintem még nem nézett ki, mint most.
     – “Felépíteni a gazdaságot (könnyűipart, feldolgozóipart)”
     És ki fogja adni a tőkét hozzá? Mert a mai tőkések (kevés kivételtől eltekintve) ezekben az iparágakban nem látnak üzleti lehetőséget. Pl. a könnyűiparban hogyan akarsz versenyezni az ázsiai bérekkel? Leviszed ara a szintre a minimálbért?
     – “hibrid szövetkezeti rendszereket”
     Beszéltél gazdákkal? Szerinted szeretnének szövetkezni? Mert én nem látom ennek jeleit.
     – “a földművelők és a vidék helyzetének javítására”
     Épp most van csúcsra járatva a földművelők uniós támogatása. 2020-tól ennél csak kevesebbre számíthatnak.
     – “informatikaoktatás megreformálását”
     ezzel teljes mértékben egyet tudok érten. Lenne is pár tippem, hogy mit kellene tenni, de a jelenlegi informatika tanári kar erre képtelen (tisztelet a kivételnek), legfeljebb, ha korbáccsal kényszerítik rá.

     • M szerint:

      Ön saját korlátai rabja. Ez sajnos rendszer hiba.

     • Emeric szerint:

      Csúcsra járatva a földművelők uniós támogatása? Mi a faszt hordasz itt össze? Voltál egyáltalán falun?

      Tudod, ahol a boltban egy hétre van 5 csomag farhát (és hasonló mennyiségben még ez-az), és van egy bolt ahol ilyet lehet kapni, de legtöbbször üres a húsos rész, vagy kurvadrága. Az emberek meg aki tud megy be a mercedes gyárba, dolgozik napi 12 órát, azt otthon már fogni sem tud a kezével, de van aki csak napszámból, ebből, abból tengődik, mindent szétlopnak ha nincs őrzője, és sorolhatnám. Ja van egy pár gazda aki a földek 80%át birtokolja és épp megél belőle…

      Mi van ezen csúcsra járatva?

     • Emeric szerint:

      Na és a legjobb: a falu amiről beszélek bács-kiskun megyei, konszenzus van arról, hogy a TSZ-ek idején jobb volt, lakottabb volt a környék, volt miből megélni.

      A fentiek tükrében apró adalék, hogy 2010 óta ~1500 főről ~1200-ra csökkent a falu lélekszáma.

      Ha ez neked csúcs-mezőgazdaság, akkor megnyugtatlak, ez a béka segge alatt van.

     • petymeg szerint:

      Gonda Úr!
      Javaslom kérjen időpontot a szemészetre”ennél szebben még nem nézett ki mint most” .Ez ígaz az 1800-as évekhez képest!

     • Gonda István szerint:

      – “Mi a faszt hordasz itt össze? ”
      A fentiekben a FÖLDMŰVELŐK uniós támogatásáról volt szó, ami tényleg nagyot emelkedett, te meg a bolti farhátról írsz (apropó falun miért nem tartanak otthon tyúkot?), meg a Mercedesben dolgozókról.
      – “Ha ez neked csúcs-mezőgazdaság, akkor megnyugtatlak, ez a béka segge alatt van”
      Tegnapi hír, hogy még sosem volt akkora termés Mo.-on, mint idén.
      – “Javaslom kérjen időpontot a szemészetre”ennél szebben még nem nézett ki mint most”. Ez igaz az 1800-as évekhez képest!”
      Tegnap kértem időpontot, és dec. 21-re kaptam is. Ami meg az 1800-as éveket illeti: szeretnék kapni Öntől egy konkrét évszámot, amikor Mo. szebben nézett ki.

     • akárki szerint:

      a “romok” nem csak szó szerint értendők. a nyomorban és az utcán élők is a romokhoz tartoznak. stb……ne csak mindenre azt mond ,hogy nem jó,nem lehetséges.hanem legyenek építő előre vivő gondolataid.

 2. Jakocs Gábor szerint:

  Ifjuságunk pedig máris az informatika rabja . se lát se hall!Ennél butább nemzedék csak Hitler ostoba “jugendjei ” voltak!Szerencsére a magyar tini még veszélytelen,de belőle társadalom formáló ,ügyes felnőtt biztos nem lesz, a tőkések és az USA nagy örömére!De hát ez is a cél!PC függők lehet nyafogni:De hát ez nem is igaz!Jó ha a gyerek a dorombolós telóját nézi óra alatt és nem figyel a hülye tanárjára:”Mit mondtál,te öreg [email protected]?Hogy nem figyeltem? Na és?De tudok CD-t írni meg szelfizni!!!!Az ám a valami!”

  • Emeric szerint:

   Pc még mindig jobb mint a konzol…

   Az informatika oktatása azt IS jelenti, hogy nem a microsoft és tsai bűnbandák drogdílerjei vagyunk, hanem azt, hogy helyén kezeljük az eszközöket, hogy tudjuk mi micsoda, pl: a felhő csupán annyi, hogy más gépén tárolsz és futtatsz dolgokat, nem pedig az infósvilág messiása.

   Vagy a kibaszott freetoplay faszságok, amik cukimázba bújtatott pavlovi szinttel felérő kis ketrecek, csak azért hogy egy óvatlan kisgyereken keresztül lenyúlják egy család havi appanázsát.

   Bocs, kicsit utálom az informatika mai helyzetét. Programozást, programfelépítést kéne tanítani nem pedig Word-öt.

   • vitorla123 szerint:

    Algoritmusokat és modellezést! Akkor mindent meg tud oldani és nem lehet átbaszni!Mint a véneket ma “NYUGATI FÉNY”-el. A német meg alsóbbrendű,parazita nép.Ezt most ráfogták Sorosra! Ennyi a történet.Pont úgy mint Hitler tette és kajálják!Tehát igazuk van! Pontosan úgy mint a becsület napja.Tök felesleges volt a kitörés,már Kurszk után le kellet volna tenni a fegyvert.Az lett volna a katonai becsület!

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     ” Kurszk után le kellet volna tenni a fegyvert”
     Joseph Dietrich “VI. SS-Panzer Division Leibstandarte SS Adolf Hitler” hadosztálya meg itt volt Bécs alatt.
     Ugyanis a Doni front összeomlása után a nácik (Hitler) már tudta, hogy ha a magyarok tehetik, kiugranak a háborúból.
     Joseph Dietrich tankhadosztálya 80 darab Tigrisből, 45 darab Párducból, és kb 130 darab ilyen-olyan könnyűpáncélosból állt, “megtámogatva” néhány “Ferdinánd” típusú önjárólöveggel.
     A teljes emberállománya a hadosztálynak 12ezer fő volt.
     Ezzel szemben nekünk itthon Esztergomnál volt 60 darab Toldi könnyűharckocsink, Vecsésnél 8 darab Zrínyi rohamlövegünk, Budapesten 15 darab 1920-s években beszerzett Ansolo olasz gyártmányú tanknak nem nevezhető bádogdobozunk, kéttucatnyi Csaba felderítő járművünk, 6 darab TURAN típusú légvédelmi ágyúval felszerelt “nyitott” harcjárművünk, meg alig 4 ezredünk, akiknek zöme besorozott egyetemista, meg levente volt.
     Te Vitorla!
     A VI. német panzerkaupf úgy ment volna keresztül rajtunk, mint libán a fos!
     A fronton harcoló magyar seregmaradványokat kihátrálás esetén meg kb félóra alatt ripityomra lőtték volna az SS alakulatok, meg a Wehrmacht.
     Ne hidd azt, hogy Hitler engedte volna, hogy egy erős kontroll nélküli “szövetséges” (kényszerszövetséges) csak úgy leléceljen tőlük és esetleg hátba is támadja őket. Semmi esély nem volt arra, hogy a nácik ellen menjünk.
     Mondtam már, hogy maradj a realitás talaján, ne írd át a történéseket. A valós lehetőségek meg az utólagos ábrándok között óriási ám a szakadék!

   • Gonda István szerint:

    “nem pedig Word-öt”
    Szerintem azért a Word, Excel, Prezi alapból kellene mindenkinek, és utána kódolás, robotika minden mennyiségben.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Kalászosok:
  ”Tegnapi hír, hogy még sosem volt akkora termés Mo.-on, mint idén.”

  KSH Közzététel: 2016. szeptember 29.

  “2016-ban az előző évinél 0,4%-kal kisebb területen 5,1%-kal több, 7,9 millió tonna kalászos gabona termett. A termésátlagok az összes gabona esetében felülmúlták a 2015. évit. A búza termésátlaga csupán 1988-ban volt magasabb az ideinél, az elmúlt öt év átlagát 20%-kal haladta meg. A magasabb hozamok a tavalyi évhez hasonlóan leginkább a növények számára kedvező időjárással magyarázhatók.”

  1988. a létező szoc. éve volt.
  Helyesen a rendszerválás óta soha ilyen magas nem volt a termés. No és a többi termény, a parlagon hagyott területek?
  A föld fosztogatásánál szórólapként osztogatták az aranykalászos oklevelet az újdonsült tulajdonosoknak. Kamu vizsgák, kamu ismeretek.
  A Kádár korszakhoz képest nagyságrenddel esett vissza a mezőgazdaság színvonala. Csak végig kell menni az országon és látszik. Legyen az állattenyésztés, növénytermesztés, kiegészítő ágazatok, háztáji gazdálkodás, erdőgazdálkodás, vagy bármi más. A vadászat viszont fejlődött, legalábbis a védett állatok irtásában.

  Az oktatásról Magyarországon hosszú évtizedek óta milliónyi szakértő nyilatkozik. Itt a fél analfabéta lumpentől kezdve mindenki jobban ért hozzá, mint azok akik gyakorolják is. Pedig minden területen van elég kókler. És ezt rendszeresen tapasztalom is, mégsem ócsárolom le a szakmákat gyakorlókat, mert kollektíven az állítás hamis lenne. No és korbáccsal sem fenyegetőznék, mint egy egy ültetvény tulajdonos, vagy felügyelő.

  Egyesek keverik az informatika és a számítástechnika fogalmát. Az informatika lapvetően nem feltétlen a számítógépről, és semmiképp nem a programozásról szól.
  Az számítógépes informatika pedig pont a számítógép alkalmazói területéhez kötődik és nem a programozáshoz.
  Nem tanulhat mindenki programozást, legfeljebb programozgatást, már ha egyáltalán írni, olvasni, és számolni megtanult. Még a programozáshoz is kell véna, és feltétlen magas szintű matematikai ismeret. Tessék elképzelni azt a nebulót, aki 8 évfolyam végére csak nagybetűkkel ír, még pedig úgy, ahogy a szavakat ejti, és 10-ig is az ujján számol.
  Ahhoz hogy valaki profi legyen magát a gép lelkét és közvetlen programozását el kell sajátítania.
  Az informatika tanárok pedig nem programozók, legfeljebb (néhány százalék kivételével) programozgatnak.
  Amúgy hogy mit és hogyan kell tanítaniuk, a mindenkori hatalom szabja meg, és a képzés is aszerint folyik (ez minden szakterületre igaz). Tehát a korbács nem nekik járna.
  Algoritmus ismeretek az ókor óta léteznek. Számítógépeshez kapcsolhatók is régebben, mint ahogy az első gépek Neumann idején megjelentek. A tanulók első osztálytól kezdve írnak algoritmusokat, de ettől szerencsére még nem lesz 10 millió programozó.
  Pont az alkalmazói ismeretek hiányoznak. Az átverés pedig még programozói ismereteknél is bekövetkezhet. Még a katonai területek sincsenek biztonságban.
  Jó lenne, ha mindenki a saját szakterületével foglalkozna és abban keresné a hatékonyabb megoldásokat ( mindenütt lenne mit javítani), mert az tényleg hatékonyabb eredmény hozna.
  Viszont ez egy gyarmati sorban lévő országban megérné?

  • egy paraszt szerint:

   A földtulajdonhoz:
   Ha jogi tanácsra van szükségem, már nem is tudom, nem-e célszerűbb egy traktort leinteni a tábla szélén, mert a tisztelt ügyvédek nem győzik a frissiben nyert földbirtokaikon a munkát, már nincs idejük az irodáikba bejárni sem!

  • Emeric szerint:

   Megjegyzem, sokkal könnyebb megérteni a word-ben tárolt szöveget, ha ismeri az ember az objektumorientált szemléletet, meg mondjuk látott már html-t, vagy phpbb-t.

 4. petymeg szerint:

  Gonda Úr!
  Csak egy mondat erejéig 1840-ben nagyobb ipara volt az országnak mint ma!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.