Hajrá magyarok (?!)

Kizavarták a munkásokat, botrány a kecskeméti Mercedes gyárban

agyt

Sztrájk volt éjjel a Mercedes kecskeméti gyárában, miután zátonyra futottak a bértárgyalások – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Vasas Szakszervezeti Szövetség Dél-alföldi Regionális Képviselete.

November 23-án délután a Vasas Szakszervezeti Szövetség sztrájkbizottsága eredménytelen bértárgyalást folytatott a vállalat menedzsmentjével. Ezután a helyi Vasas alapszervezet bizalmi testülete és a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy 24-én 0.30 órától kétórás sztrájkkal adnak nyomatékot követelésüknek.
Mint írják, a szakszervezet három tisztségviselőjét a cégvezetés nem engedte be a sztrájkoló dolgozókhoz a gyárba. Sőt honlapjukon egyenesen arról számoltak be, hogy a hideg időben “a kollégákat kizavarták az udvarra.” Az érdekképviselet álláspontja szerint “ez a fajta viselkedés méltatlan a márka hírnevéhez.” Hozzátették, “azokat a dolgozókat, akik csatlakoztak a sztrájkhoz elküldték a munkaterületről, akik tapsolva, remek hangulatban vonultak ki, azt skandálva: Hajrá magyarok!”
(atv)
Bal-Rad komm: “…a kollégákat kizavarták az udvarra…A munkatársak a himnuszt éneklik és kitartanak!…Együtt erősebbek vagyunk!”
-Információink szerint a Lufthansa germán légitársaság néhány leányának pilótái is sztrájkolnak. Meg néhány velük szolidáris társulás.
Igaz persze, hogy nem kettő órát, hanem három napot. Talán ennek tudható be, hogy “AZOK” a sztrájkolók nem a repülőterek betonján “überalléznak”!
Más okra gondolni sem tudunk, hogy a GERMÁN TULAJDONÚ MERCEDES “HUNGÁRIA” KFT-nél a MAGYAROK miért a gyárudvaron dideregnek, ha sztrájkolnak! Két órát kibírnak féllábon is a fagyban!
AKI SZTRÁJKOL-NEM ÉRDEMLI AZ ÜZEMI MELEGET!  (Döbrögisztáni összeszereldében NEM!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hajrá magyarok (?!) bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  Na már írhatod is a helyreigazítást,jön a megbízott meg a jogászok.

  • László szerint:

   Szaszi! Köszönjük, leülhetsz! 😂

  • Smith szerint:

   A Mercedes-Benzt negatív színben feltüntetni? Nem egy rohadék közpénztolvaj politikus, akit szabadon lehet szidni. Biztos, hogy helyreigazítást fognak kérni, mert a multikat tilos bírálni. Nem szocializmus van, ahol a népnek van kormánya, hanem kapitalizmus, ahol a vállalatoknak van kormánya.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Hajrá magyarok!

 3. Gonda István szerint:

  Azt olvastam, hogy a 4000 dolgozóból 60 sztrájkolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.