Szíria

Az ENSZ-közbeiktatásával csak tovább üti az aleppoi banditacsapatok kimentésének ötletét az apanázsoló nyugati hatalmak csoportja. Tegnap Staffan de Mistura ENSZ.-különmegbízott Damaszkuszban hátrahagyott “lobbystája” erőszakoskodott, hogy a jövő héten a szír hadsereg hagyjon fel kitartottjaik irtásával.

iko
Az RT orosz hírtelevíziónak ma reggel nyilatkozó prosz HM-szóvivő Igor Konasenkov véleménye szerint ennek-márminthogy tűzszünet-az égvilágon semmi akadélya! Amennyiben az ENSZ GARANCIÁKAT AD ARRA, hogy a latorerők nem saját harci képességeik pótlására használják fel a tűzszünetet!-mint azt tették eddig minden esetben.
Viszont sem az ENSZ, sem pedig más tűzszünetkövetelők eddig semmiféle garanciát nem adtak, csak követelőztek!.nyilatkozta Konasenkov vezérőrnag, aki pedigfölsorolt még néhány jogos sérelmet, hogy a terroristák miként “hálálják meg” az életben maradási esélyeiket! Egy-egy tűzszünet alkalmával.
Amely latoréletbenmaradási-esélyek Aleppoban igen gyorsan romlanak. Tegnap ráadásul az orosz légierő is beszállt az esélyrombolásba a város déli végein. Rasiddeen Al-Mansoura külvárosokban. Nem javította a martalócesélyeket az sem, hogy tegnap délután több csapást is mértek az Aleppo-Damaszkusz között húzódó M-5 jelű autópályán fölbukkant pribékkonvojokra.
Az ostromgyűrűbe fogott hordákat tegnap is tovább nyomorgatták a kormánycsapatok, és a velük szövetséges palesztin meg egyéb milíciák. Az ostromlók helyzete nem egyszű. Sajnos a terrorbandák szó szerint kiterelik a civileket a tűzvonalba, mintegy élő pajzsként maguk és az ostromlók közé. Ha az ostromlók ügyelni akarnak a jó hírükre, legfeljebb a fogaikat csikorgathatják. Az eredmény viszont ügyanaz! A civilek mindenképpen meghalnak, hiszen a banditák élő tanúkat nem akarnak hátrahagyni.
Tegnapelőtt megint egy rosszul kreált “reklámvideo” került fel a netre, bizonyítandó a’ zoroszok civilbombázásait. A halott már alig várta, hogy a “fehérsisakosok” hozzáérjenek. Rosszul sikerül a felvétel megvágása.

Al-Bab környéként ismét érdekes felállás alakult ki. A kormányerők is lőtávolságba értek. Törökök, “szabad szírek”, kurdok, ISIS, kormányerők. Céloznia sem kell a tüzérségeknek, csak tölteni és lőni! Mindegy hová esik a gránát, ellenséget talál.
Ha pedig valamelyik fél bevonul egy településre, fél napnál tovább nem képes birtokolni. A kurdok tegnap este bevonultak az Al-Babtól mindössze 11 kilométerre lévő Nayrabiyah-településre. Most minden más társulás azt lövi. Qabasin egy hét alatt hatszor cserélt gazdát. Ritka eset volt, ha ugyanazok tértek vissza másnap, akik korábban is ott voltak. Mindenestre a vidéken nem az ISIS-nek áll a zászló.
Latakia-tartományban a szír kormányerők indítottak offenzívát tegnap az an-Nuszra banda ellen. Haladt is a dolog szépen, mígnek a török tüzérség közbe nem avatkozott. Az pedig a Nawara város környéként nyomuló kormánycsapatokat ágyúzta, kimentve ezáltal a banditákat. A dolog miatt biztosan lesz egy kis diplomáciai ökölrázás!

izh

A Golan-fennsíkon a kormányerők folytatták műveleteiket a Hadar-Quneitra útvonal feletti ellenőrzés megszerzéséért. Sikeresen működtek. Több-stratégiainak mondott-magaslatot is birtokba vettek a terroristáktól, és komoly esélyük van, hogy el tudják őket izolálni az izraeli beszállítóiktől.

Kelet-Ghoutában tegnap Douma városában törtek ki heves összecsapások a kormányerők és a brigantibandák között.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Nehogy már behagyják magukat a Szír-orosz páros belerángatni egy végnélküli “tűzszünetezsdibe”, meghosszabitva az otttani civilek szenvedéseit. Ha az “ENSZ” nem tette azt a kötelességét, hogy megakadályozza a háboru kirobbanását Szíriában, akkor most KUSS legyen ONNAN az “ENSZ”-nek . Egy alkalommal már volt egy hasonló videó az úgynevezett halottakról akik a leplek alatt mozgtak, igaz nem “fehér sisakosok” voltak mellettük.

 2. SirMock szerint:

  Szerintem is. Mihamarabb bele kellene kezdeni a rég beharangozott offenzívába, mert így terroristáék csak rendezik soraikat és felkészülnek. Vagy előbb-utóbb megint indítanak ők előbb egy újabb támadást, aminek ki tudja mi lenne a kimenetele, minden összecsapás más.
  Egy a lényeg, ezt az Aleppo-ügyet minél hamarabb le kell zárni, és onnantól kezdve a jihadisták szinte “letudva”, a Nyugat meg mondhat bármit, lényegtelen lesz.
  Persze a szír és orosz vezetés okosabb nálam, csak ha már beharangozták a “szír háború eddigi legnagyobb katonai offenzíváját”, akkor már kíváncsi lennék rá : )

 3. petymeg szerint:

  Miért nem lehet odab@.ni a török tankoknak és tűzérségnek amikor a kormányerőket lövik?
  Légicsapás aszt “hoppá elnéztük,bocsi”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.