Donbassz

Politikai elemzők egybehangzó véleménye szerint a kijevi udvar úgy határozott, hogy ameddig csak lehetséges, szabotálni fogják a Minszk-2 megállapodás végrehajtását. Mindaddig, amíg valami (!) ki nem kényszeríti a teljesítést. Ez a kikényszerítés viszont lehet Trump hivatalba lépése. Ám addig még sok víz le fog folyni a Dnyepren meg a Potomacon. Ebben bizakodnak Valcmanék! (A Moszkva vizével nem kalkulálnak!)

Nyalókakirály igencsak lógó orral vette tudomásul a tényt Brüsszelben: ezúttal sincs a beígért vízummentesség. Most azzal vigasztalja az udvar a becsapott alattvalók millióit, hogy Döbrögisztán ingyenessé teszi hamarosan a munkavállalói vízumot, Svájc pedig szintén könnyítést lengetett be e téren. Bár ott csak turistáskodni vágyó ukránokat akarnak, nem lesz egyszerű a történet. Csak a svájci vízum egy személy közel egy heti megélhetési költségével azonos árú! (Egyszerű valcmani alattvalóról beszélünk!)

bevi

Donbassz frontjain pedig az égvilágon semmi változás!
A latortüzérség-mint mindig-most is szorgosan ágyúzza a Népköztársaságok területeit. Tegnap délután óta ismét súlyponti áthelyezés történt. A legintenzívebben a Donyecktől délre fekvő DNR-területet bombázták. Újból műsorra került Sirokino, a romfalu is.
Zajcevoban ismét súlyos civil sebesülést “eredményezett tegnap délután a hoholtűz.
Nagyon az LNR-területe sincs kímélve. Egyszóval minden változatlan!
“Malőr” történt Nyikolajev katonai repülőterén hétfőn. Őfelsége Valcman Nyalókakirály légiereje a jelek szerint nem a legkifogástalanabb műszaki állapotban van.

Tegnap befutott az 58. “gumkonvoj” Oroszországból Donbasszba. 46 fehér kamion gabonát, gyógyszereket, és gyermektápszert szállított Luganszba és Donyeckbe.

Tervek szerint az idei esztendőben meglesz még a 60. segélyszállítmány is. Noginszkban ugyanis már készítik az újabb szállítmányt, ami 59-ként az európai Karácsony előtt közvetlenül fog érkezni, míg a 60.-at december 29-én tervezik érkeztetni Donbasszba.

karf

Luganszk főterén már tegnap föl is állították a Népköztársaság karácsonyi fenyőfáját.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. forradalom! szerint:

    Érthetetlen!Mindent kiirtanak,ami orosz,de az orosz fegyverek jók,még akkor is,ha működtetni nem tudják.Miért nem ukrán repülők,harckocsik,fegyverek a felszerelés.Ha ők csinálnák,biztosan működnének.

  2. zls-179 szerint:

    az Ukrán hadsereg vagy az igazság oldalára áll,vagy elenyészik mind a tegnap!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.