Pályázzatok!

Döbrögisztán 2016: összedőlhet a márfai könyvtár és orvosi rendelő

marfa

A bádogosok sem mertek felmenni a tetőre, olyan rossz állapotban van a Baranya megyei Márfa község orvosi rendelője és könyvtára. A polgármester szerint bármikor kidőlhet az egyik fal, ezért a környékét lezáratták. Statikusok szerint az épület egy része életveszélyes. A település vezetése kijavítaná, de a polgármester azt mondja, ehhez nem kapnak segítséget. A Belügyminisztérium ezt cáfolta.

Ujjnyi vastag repedések vannak a falon és potyog a vakolat az 1900-as évek elején épület téglaépületről, amelyet évtizedek óta nem újítottak fel. Statikusok szerint a hely egy része életveszélyes, mert a fal ott kidőlhet, azt tilos megközelíteni – mutatta meg Farkas József polgármester.
Sárga szalaggal kerítették el az épületet, amelynek a belsejében is látszanak a problémák. Hiába szigetelték a falat, hamar kirepedt újra. A csempe is megrepedt és pattog lefele.

 

A könyvtárba gyerekek is járnak, de programokat már mernek szervezni nekik, ha mégis, akkor az épületen kívülre.
A könyvtár épületében van a háziorvos rendelője is. A polgármester szerint félő, hogy nem megy többé orvos a községbe, ha nem változik a helyzet.
A tetőcserére lett volna pénz, de azt senki sem vállalta, mert senki sem akarta kockáztatni az életét.
Az önkormányzat az évi 11 millió forintos költségvetéséből nem tudja újjáépíteni az épületet, a polgármester ezért a Belügyminisztériumtól kért segítséget, de azt mondta: 2014-ben írt levelére azóta sem válaszoltak.
Az RTL Híradó megkereste az ügyben a tárcát. Közleményük szerint tavaly értesültek a problémáról, a márfai önkormányzatnak pályáznia kell, amihez minden segítséget megadnak. Idén például egymillió forintot kaptak már az omladozó épület aládúcolására.
(HVG)
Bal-Rad komm: PÁLYÁZZATOK! Ha jó a pályázat, és HA van pénz, és HA szerencsések vagytok!-AKKOR NYERHETTEK!
Addig segít a qrmány az aládúcolásban!
Nincs ebben semmi különleges! Egy önálló gazdaság nélküli országban a júdáspénzből ha jut valamennyi, akkor ott dúcolnak. Legalább NEM MOST DŐL ÖSSZE AZ ÉPÍTMÉNY! Ami már több évtizede-legalább 27 esztendeje-csak van! KARBANTARTÁS NÉLKÜL!
Ez az önálló nemzeti gazdaság nélküli Döbrögisztán! A “Szárnyalás” hetedik évében!
PÁLYÁZZATOK! Vegyetek példát Felcsúffról!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Pályázzatok! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kazárok a kazárok ellen. szerint:

  Szeretnénk megkérdezni a Budai közpénzeken lopott villák lakoit.
  Mikor sétáltak utoljára magyar vidéken?
  Olimpiát akartok rendezni? 🙂

  KILOG A GATYÁTOKBOL A PICSÁTOK.

 2. Galagonya szerint:

  Egy ilyen kis településen ne is várjunk mást. A nagyobb önkormányzatok pályázatíró cégekkel állnak napi kapcsolatban, vagy külön szakemberük van erre a célra. A márfai költségvetés 11 millió 😮 forintja szerintem még a működésre sem elég, főleg ha a településen tényleg 190-en élnek.
  A társadalmi megbízatású Józsi bácsi mellett azonban szerintem senki sem áll hogy segítsen neki. Gondolom a településen biztosan nincs hivatal. A körjegyző és a pénzügyes kollegina sem igazán foglalkozik a kis településsel, ha tényleg ezek a költségvetési számok. Kiváló példa a mai magyar kistelepülések zömére:
  A polgármester nem tud, a többiek nem akarnak segíteni.

  • Galagonya szerint:

   Bocsi! Nem láttam a videót!!
   A polgármester a balfék! Ő nem egy Józsi bácsi.

 3. sandor67 szerint:

  kicsit más téma, de hátha érdekli az agymosottakat a gyülölködésen kívül más is !!! 🙂 Áldás reátok 🙂 http://www.fidesz.hu/hirek/2016-11-25/orban-viktor-telefonon-beszelt-donald-trumppal/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.