Ragály Tonyó árnyéka

Árnyékbizottság vizsgálja a letelepedési kötvényeket

Megkezdte munkáját pénteken a letelepedési kötvények rendszerét vizsgáló ellenzéki árnyékbizottság.

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az ülést követő sajtótájékoztatón bírálta, hogy nem működhetnek hivatalos parlamenti bizottságként. Szerinte ez egy MSZP-Fidesz paktumnak köszönhető. Ismertette, hogy a tavaszi ülésszak végén jelentéssel szeretnék zárni munkájukat, addig pedig hatóságokat, a kötvénykibocsátó cégek képviselőit, politikai szereplőket hallgatnának meg.
Az árnyékbizottságot rotációs rendszerben elnöklik, a december közepére tervezettet az LMP vállalta, s azon a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékeseit szeretnék meghallgatni a sajtó nyilvánossága előtt.
Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője azt hangoztatta: munkájuk bizonyítja, hogy kormánypártok nélkül is van népképviselet. Szóvá tette, hogy a Fidesz 2010 előtt az offshore üzletek ellen volt, a kötvények esetében azonban azok megmaradtak, mert – mondta – ez volt a kormánypárt érdeke.
Az ellenzéki politikus jelezte, írásbeli kérdéssel fordul Rogán Antalhoz, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjéhez az ügyben, milyen személyes anyagi érdekeltsége van a letelepedési kötvényekben.
Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa, független országgyűlési képviselő egyszerű lopásnak minősítette azt, ami a kötvényekkel történik. Elmondta azt is: vállalta annak megszervezését, hogy gazdasági szakértőkkel, nemzetközi jogászokkal tekintsék át a rendszer hátterét.
Sermer Ádám, a Liberálisok ifjúsági tagozatának (LiFT) elnöke a párt képviseletében közölte: konstruktívan kíván részt venni az anomáliákat feltáró munkában, hogy mielőbb meg lehessen szüntetni a letelepedési kötvények jelenlegi, veszélyes és kockázatos formáját.
(nepszava)
Bal-Rad komm: A Jóistenért se venné magának a Bal-Rad a bátorságot, hogy föltételezze: az itt megjelent óhaj tükröződok ebben az árnyékbizottságban. (Hetekkel ezelőtt reklamáltuk, hogy miért nem vetik rá magukat az álellenzéki maffiák a témára, hiszen pénzük-embereik-energiájuk van rá! Ne a sajtó híreiután kullogjanak!)
Reméljük nem fog lanyhulni a kezdeti elszántság és lendület!
És hát persze még néhány bizottság faggatózhatna! Téma lenne bőven!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ragály Tonyó árnyéka bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Mert először egy parlamenti jóváhagyás kell, hogy bárminemű bizottság vizsgálódhasson bármiben is. Amennyiben ezt a parlament (by Orbánék) elutasítják, lehet az alkotmánybírósághoz fordulni. A Fidesz megpróbálta megszabotálni az egészet, de túl messzi most nem mertek menni.
  Azért vélelmezem, hogy így is kellő időt adtak maguknak a “kompromittáló kényes tények” javarészének gyors eltüntetéséhez.
  A JOBBIK lendülete az biztos nem fog lanyhulni. Rohadtul rávannak kattanva Orbánékra. Ezért is próbálja a Fidesz mindenféle módon még becstelen hazugságoktól rágalmaktól sem visszariadva a JOBBIK-t kivéreztetni.

  Aztán a híres kormányzati igazmondás: A független Závecz Research felmérése szerint nagy mértékben erősödött a JOBBIK.
  Az elmúlt egy hónap alatt a Jobbik és a Fidesz közti különbség 9 százalékkal csökkent.
  A kormányközeli intézetek ennek pont az ellenkezőjét mutatták ki.

 2. ficko szerint:

  Ez a letelepedési kötvény a pénzről szól ! Arról hogy ki offshortozzék, az üzlet az üzlet !
  Magyarország ebből nem fog profitálni:(

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.