Szíria

Az ankarai maffia által Észak-Szíriában indított “Operation Shield of Eufrátesz” nevű kalandorakció “beérett”! A Hürriyet török hírügynökség beszámolója szerint a damaszkusz kormány türelme egészen tegnapig (!) kitartott. Tegnap aztán elfogyott. A Hürriyeten kívül más források által meg nem erősített hír szerint a szír légierő gépei hétfőn (!) és tegnap is Aleppo tartományban légicsapást intéztek a török hadsereg Szíria területén ügyködő egységei ellen.

A tegnapi akció során három török katona halt meg, tíz pedig megsebesült. A Hürriyet török katonai forrásra hivatkozva adott hírt az esetről, ami valahol al-Bab környékén történt. Hogy a hétfői esetről-ami azért nem jelentéktelen dolog-miért csak tegnap számoltak be a egyik érintett fél?-(Szíria nem közölt ilyesmiről hírt)-nem tudni.

karta_alepo3

A Szíriai Ara Hadsereg Légireje ( (SAAYF) egyik magasrangű tisztviselője tegnap este cáfolta, hogy a szír légierő akciózott volna a törökök ellen.
“Nem szíriai vagy orosz repülőgép bombázta a török hadsereget al-Bab közelében. Az összes ilyesmit állító jelentés hazugság. Törökország ugyanakkor valamit forral a Kelet-Aleppoban ostromgyűrűbe zárt lázadók megsegítésére, és a jelek szerint a légitámadásról szóló hírt a helyzet eszkalálódására kívánja felhasználni!”-így a közlemény.
Az viszont tény, hogy Latakia-tartományban a török tüzérség tegnap szír kormánycsapatokat ágyúzott a Turkomán-hegyekben.

Al-Bab és Arima között egyébként tegnap a törökök által támogatott “szabad szírek” két falut elragadtak az ISIS-től.

00

A Kelet-Aleppoban ostromgyűrűbe zárt pribékhordák pusztulása gyorsabb ütemű, mint azt maguk is gondolták volna. A szír kormányerők ugyanis már mélyen “berágták” magukat Hanano és Sheikh Khodr kerületekbe, és egy “zseb” kialakításán ügyeskednek. A Sakhour kerületben földúsult kormányerők felé terelgetik a latorhordát. Ha ez bejön nekik, lefőtt a martalóckávé az egyik legforróbb aleppoi kazánban.
Amely kazánt már fölülről is kezdett fűteni tegnap a szír légierő.

Az al-Bab fennsíkon indított kormányoffenzíva tegnap Tal Sha’er falu elragadását eredményezte az ISIS-től, míg a kurdok Hasseen településről szorították ki a kalifátusistákat.

2

Deir ez-Zor kalifátusistái rettenetes veszteségeket szenvedtek tegnap a szír-orosz légipáros csapásaitól Ayash falu, Saqr-szigeten és Murat településnél. Az Al-Omar olajmezőn csoportosuló bandítákra a hadsereg tüzérsége csapott le, míg az az “Al-Mohassan” területen szintén légicsapás pusztított el egy latorkonvojt sofőröstül-martalócostul. Itt valamiféle emír is elpusztult.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Istvan szerint:

  Az egy szép húzás lesz,ha valóban saját képű támadás a török horda ellen!Ez okot szolgáltat arra,hogy más ,NATO tagország is belépjen Törökország mellett, szír területen,mivel támadás ért egy NATO országot!
  Az a NATO-t teljesen hidegen hagyja(hagyná),hogy mind az USA,mind a törökök jogtalanul tartózkodnak szír területen,és végeznek hadműveleteket,látszólag az ISIS ellen!
  Ráadásul nincs tisztázva,,és már nem is lesz,hogy mely lázadó csapatok a “mérsékeltek”,ami már a kezdetektől egy hazugság volt!
  Úgy látszik,hogy minden áron ki akarják robbantani a III.VH.-t,erre utal a két orosz katona elrablása a Krim területéről,és a hónapok óta Szíria területén végrehajtott NATO kalóztevékenység is!
  Ráadásul Európában,de valszeg a világon is,igyekeznek az orosz médiák híreit eltitkolni a világ elől,és a saját hazugságaikkal traktálják a nagyérdeműt,aminek az alig titkolt szándéka,hogy félrevezessék,és hangolják a háború kiterjesztésének elfogadásra a világ közvéleményét az oroszok ellen!
  Nagyon sietős lett a dolog,úgy látszik,félnek,hogy a Trump adminisztráció “hatályba”lépése után már nem lesz alkalmuk ilyen aljas provokációkra!!
  Lehet,hogy csak félnek tőle,és nem lesz Trump annyira következetes az ígéretei betartásában,de biztos,ami biztos alapon,igyekeznek felgyorsítani az eseményeket!!

  • Zeta szerint:

   Semmiféle NATO beavatkozásra alap nincs. Idegen országban történt az eset, nem török földön

 2. Pex szerint:

  Viccesek a török hírek. Ha a szír hadsereg légitámadást intézett Szíria területén (!), akkor azt kizárólag terroristák ellen intézte. A török hadsereg (hivatalosan)nincs jelen a területen. Aki jelen van, török állampolgár, a szír kormány engedélye és tudta nélkül, az egyértelműen terrorista minőségében tartózkodik ott. A szír kormány tehát ezért nem erősítette meg a török hadseregre mért csapást, mert ők a terroristákra mértek csapást.

 3. böske szerint:

  Tudtommal, a Nato védelmi pontja nem tartalmazza egy harmadik országban történt megtámadást.
  Tehát ezért nem lehet nagy bukfenc. Viszont egyáltalán nem jogtalan a Török beavatkozás mivel Ensz felhatalmazás van rá, amit az orosz is megszavazott..

  • petymeg szerint:

   Tévedés nincs ENSz jóváhagyás,még az USA-nak sem csak kutyultak egy koaliciót amiben sincsenek benne a törökök.

 4. petymeg szerint:

  Már régen meg kellet volna tenni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.