A lényeg a kokárda a mellen!

Pasa-parki bizniszben tűnt fel Fodor Gábor korábbi mentora, Törő Csaba

tcsa

A lényeg a kokárda a mellen! A zakó minden látványelemet elvisel!
Az Exim Bank által életre hívott és Rogán Antal komái által kezelt tőkealap, valamint az állami megbízásokkal hizlalt traffipaxkirály i-Cell-tulajdonos frissen bejegyzett vagyonkezelő cégének ügyvezetője Fodor Gábor liberális minipártvezér egykori, még az SZDSZ-es időkből való barátja és finanszírozója, Törő Csaba üzletember lett.

Törő Csaba üzletember maga a folytonosság az „elmúltnyolcév” és a NER között: 2007-ben pénzzel segítette Fodor Gábor kampányát Kóka János ellenében az SZDSZ pártelnöki tisztjéért. Remek viszonyuk megmaradt az évek során, azt ugyanakkor cáfolták, hogy Törő pénzt tolt volna Fodor új formációjába, a Liberálisok – Magyar Liberális Párt tömörülésbe.
A NER-ben akkori cége, a Geohidroterv előbb a Simicska-féle Közgép, majd, az Orbán-Simicska szakítás után az új főkedvenc udvari beszállító, a Duna Aszfalt milliárdos megbízásainak alvállalkozójaként kerülhetett a gazdasági hírekbe, de egyéb közbeszerzéseken is sikeresen szerepelt.
Törő tavaly kiszállt a Geohidrotervből. Most viszont menedzserszerepet kapott egy másik ágazatban: ügyvezető lett a frissen alakult EPS Holding Kft. nevű vagyonkezelő cégben.
Az EPS egyik tulajdonosa az i-Cell Kft., amely kisebbségi tulajdonos a hasonló nevű, állami megrendelésekben dúskáló i-Cell Zrt.-ben, egyebek mellett az ORFK 2014-es, hatmilliárdos traffipax-tendere győztesében.
Az EPS másik ügyvezetője az i-Cell frontembere, Emőri Gábor. Ő az Index cikke szerint a rendszerváltozás sztárvállalkozásában, az utóbb becsődölt Kontraxban kezdte karrierjét, jó kapcsolatot ápol Fidesz-közeli vállalkozókkal, s kötött ingatlanüzletet Pintér Sándor belügyminiszterrel is.-üzletrészt jegyzett az Exim Exportösztönző Magántőkealap is. Utóbbi az egyike azon két, összesen 16 milliárd forintot kezelő alapnak, amelynek felállítására az állami tulajdonú Exim Bank írt ki tavaly év végén – a Forbes blogja szerint több mint aggályos – pályázatot. Az Exim Exportösztönző kezelője a GB&Partners Zrt. lett.
A GB&Partners több szálon is kötődik Rogán Antal kancelláriaminiszterhez. Egyik tulajdonosa – a GB Capital Partners Zrt.-n keresztül – Gubicza Ágoston, aki Rogán volt feleségének jelenlegi férje. A másik, Boris Mihály Róbert pedig Rogán szomszédja a legendás Pasa Park lakóparkban. Arról hogy hogyan került az alapkezelő a lecserélt Fidesz-kegyenc Töröcskei István érdekeltségéből Gubiczáékhoz. még a zsíros Exim-ügylet előtt, itt írtunk.
Szintén Rogán Pasa parkos szomszédja, ráadásul a fidelitasos időkből eredő politikai szövetségese és egykori V. kerületi alpolgármestere Puskás András, aki üzleti vezérigazgató-helyettes Exim Bankban.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: Kicsi a világ Döbrögisztánban! Ebből kell minden apanázsoltnak jóllaknia! EGY BIZONYOS KÖRNEK! Amely úgy nagyjából harminc esztendeje alakult ki. És éli fel A MI ORSZÁGUNKAT MINDENESTŐL!
Működik a NER! NÁLUNK ÍGY MŰKÖDIK!
Másutt-Oroszországban-“némiképp” eltérőbb módon.
Hivatali visszaélés vádjával büntetőeljárást kezdeményezett az orosz posta vezérigazgatója ellen az orosz főügyészség, mert Dmitrij Sztrasnov 95 millió rubel (csaknem 430 millió forint) jutalmat utaltatott ki magának.
Sztrasnov állítása szerint a jutalmat jóváhagyta a távközlési és tömegkommunikációs minisztérium két tisztségviselője. A két hivatalnok ellen a főügyészség gondatlanság miatt kezdeményezett eljárást.
Oroszországban pénteken egy újabb magas rangú tisztségviselőt vettek őrizetbe korrupció vádjával, ezúttal a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kaukázusi, szocsi hivatalának a vezetőjét – jelentette az orosz média. Gennagyij Lopirev tábornokot azzal vádolják a hatóságok, hogy több millió rubel (1 rubel = 4,5 forint) csúszópénzt fogadott el.
A szövetségi nyomozó bizottság (SZK) közleménye szerint a tábornokot üzletemberek fizették le, hogy állami felújítási és építési szerződéseket nyerjenek el.
A fene érti, hogy az orosz elnök népszerűsége miért 80 százalék feletti!
Vajdánké meg csak tíz százalék körüli!
Igaz a Medve birtoka 17 075 480 (becsült) km². Döbrögisztáné pedig 93 030 km². Az eltérés nagyjából 184-szeres.
(Most gondoljunk bele: ha arányosítanánk a népszerűséget. Az 184×10 IS lehetne!)
OROSZORSZÁGBAN MÉGIS SORRA KAPCSOLJÁK LE A KÖZPÉNZTOLVAJOKAT! Ki érti ezt?! Pedig “OTT” aztán még mindig volna mit ellopni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A lényeg a kokárda a mellen! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Istvan szerint:

    Oroszországban lenne mit ellopni?!
    Szidják is rendesen világszerte,hogy nem hagyja magát meglopni!
    Orbán már a Kreml tornyán lévő rubincsillagot is lelopta volna!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.