A vér nem válik vízzé!

Oroszország politikai vezetői az elsők között nyilvánítottak részvétet a kubai népnek Fidel Castro halála miatt.

usol

Vlagyimir Putyin államfő részvétét fejezte ki a kubai népnek, az elnöki hivatal által ismertetett részvéttáviratában hangsúlyozta, hogy Castrót joggal tartják a modern kori világtörténelem korszakalkotó jelképének.
“Az általa és társai által épített szabad és független Kuba a nemzetközi közösség befolyásos tagjává vált, és ösztönző példává lett számos ország és nép számára. Fidel Castro Oroszország őszinte és megbízható barátja volt. Hatalmas mértékben személyesen járult hozzá az orosz-kubai kapcsolatok megteremtéséhez és fejlesztéséhez, szoros stratégiai együttműködéshez minden téren” – írta részvéttáviratában az orosz államfő.
“Fidel Castro Ruz egy erős és bölcs ember volt, mindig magabiztosan nézett a jövőbe, és olyan magas politikusi, polgári és hazafias eszményei voltak, amelyeknek egész életét szentelte.”
Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes az Orosz-Kubai Kormányközi Bizottság orosz társelnöke nyilatkozatában őszinte gyászát és fájfalmát fejezte ki a nagy formátumú, tiszteletre méltő államférfi halála miatt, aki hatalmas szerepet vállalt a világ jobbra fordításában. Fidel Castro halála pótolhatatlan veszteség!-nyilatkozta Rogozin.
Konsztantyin Koszacsov, az orosz Szövetségi Tanács (felsőház) nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke a TASSZ hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy Fidel Castro neve örökre belevésődik a világtörténelembe. Vezetése alatt Kuba, oltalmazva saját szuverenitását, “kibírta a legkeményebb külső nyomást”, bebizonyítva ezzel a szankciók és elszigetelés hiábavalóságát. Koszacsov szerint Fidel Castro halála veszteség mind a kubai nép, mint a világ számára.
Gennagyij Zjuganov, az Orosz Kommunista Párt elnöke szerint Fidel Castro nemcsak a latin-amerikai térség, hanem az egész emberiség számára erkölcsi tekintély volt. Lefektette az “erkölcsös politika” alapjait, amely elsősorban az egyszerű emberekkel és munkásokkal törődött. G. A. Zjuganov sokszor találkozott Commandantéval, és – mondja – mindig lenyűgözte a sokoldalúsága. Elképesztő bátorság és hősiesség kellett ahhoz, hogy “Floridától kilencven mérföldnyire kibírja egy olyan cápa nyomását, mint az Egyesült Államok” – nyilatkozta a KPRF elnöke.
“Meghalt Fidel Castro. Együtt érzek kubai barátainkkal, Kuba egész népével. Castro azon dicső nagyságok közé tartozott, akik megváltoztatták a világot. A világ emlékezni fog rá” – írta Alekszej Puskov, a felsőház védelmi és biztonsági bizottságának tagja a Twitteren.
Ajánljuk ezt a fenti kis összefoglalót azok számára, akik lamentálgatni szoktak Oroszország politikai irányultságán! Kapitalizmus van ott!-de…! Azaz: A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A vér nem válik vízzé! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  December 4.-én temetik

 2. zls-179 szerint:

  Segítened kell, odaátról is!!!

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Egy ateista kommunista mióta hisz a túlvilágban? 🙂

   • Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

    A jövö a keresztény kommunizmus.
    Jézus volt az elsö kommunista.

 3. Jakocs Gábor szerint:

  Szélső jobbnak!ZLS-179 nem vallási illetve hit alapon mondja,hogy segítened kell odaátról is,hanem egy népies szófordulatként,mint pl még ma is mondjuk ,ha valaki bunkó módon nem köszön,hogy “Adjon isten jó napot!”Csak így kis betűvel az istent.Bár zls nem kért meg prókátorának, én így gondolom.De ilyen szófordulat a “Hála isten!”(Itt fontos a kis betűség!)

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Szélső jobbnak ! Csatlakozok Jakocs Gáborhoz, ez nem hit,vagy vallás kérdése. Szerintem minden emberben van valami tudat alattiság, valami MISZTICIZMUS, mégha ateista is, de hite akkor is van, valamiben. Ez egy ösztönös megnyilatkozása annak, ami az emberiséget azóta foglalkoztatja amióta lemászott a fáról, kétlábra ált,elkezdet alkotni,és egyben pusztitani is. ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A COMMANDANTE FIDEL CASTRO HALÁLA ALKALMÁBÓL. Kivánom RAUL CASTRO – nak, hogy legyen ereje népét abban a szellemben vezetni, amit FIDEL CASTRO Elinditott. Legyennagyon sok ereje,kitartása, hogy ne ismétlődhessen meg KUBÁBAN a BATISTA féle diktatórikus elnyomás , Kuba soha sem sűlyedjen vissza a maffiózók mocsarába, amelyből a COMMANDANTE húzta ki a kubai népet. Jogosan SIRTAK a kubaiak Fidel Castro halálhírekor. Egy rövid részletett mutatott erről a fősodratu MTV1-es hiradó. De viszont Floridában tomboltak a hiénák, gondolván, hogy ismét restauráció fog bekövetkezni Kubában. Remélem ezek a hiénák SOHA SEM FOGJÁK A RESTAURÁCIÓT MEGÉRNI !

  • Sub Zero szerint:

   Commandante megteremtette a tökéletes társadalmi igazságosságot! Mindenki egyformán csóró volt. Kubára maximálisan igaz, hogy az ország népe egy emberként állíthatta magáról, hogy szegény vagyok, de jól élek. Nem utolsó narválra horgászni papírsárkánnyal! Télen sem fagyott meg senki.

 5. Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

  Commandante.
  Örök példa maradsz.
  Emlékedül tisztelettel kersztény kommunisták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.