Donbassz

“Az Orosz Föderáció megtesz minden szükséges intézkedést és LÉPÉST annak érdekében, hogy légterében a polgári repülés biztonsága mind a hazai, mind a külföldi tulajdonú polgári repülőgépek számára továbbra is meglegyen. Remélem ez kellő óvatosságra inti az ukrán hatóságokat!”-nyilatkozta tegnapeste moszkvában az Orosz Szövetségi Légiközlekedési Hivatal szóvivője, Szergej Iszvolszkij. A jövő hónap elejére a Krím fölött tervezett kijevi rakétareptetési ötletre reagálva.

Dmitrij Litovkin katonai szakértő elintézte a dolgot annyival, hogy “Oroszország élni fog azon jogával, hogy a légtérsértőt megsemmisítse. Legyen az ember vezette repülőgép, drón, vagy rakéta.
Mihail Hodorjonok ezredes, az orosz hadsereg vezérkarának ma már nyugdíjas főtisztje az RT-televíziónak adott nyilatkozatában megerősítette Litovkin álláspontját, és megtoldotta egy kicsivel: Oroszország rendelkezik minden olyan eszközzel, amelyekkel bármiféle légtérsértőt meg tud semmisíteni. Ezzel Ukrajnának SZÁMOLNIA KELL!-de valószínűleg más egyéb következményekkel is!-figyelmeztetett a nyugalmazott ezredes.
“Magasabb (értsd politikai) szinten” Oroszországban-legalábbis egyelőre-a kijevi rakétareptetési ötlettel nem foglalkoznak. Fölösleges is, hiszena probléma megoldásához adott a szakmai háttér! Foglalkozzon vele a szakma!-ha eljön az ideje.

Kijevben tegnap a Nemzeti Gárda vezérkara tartott majdanista emléküléssel egybeszakított önhergelést. Dacára az ukrán haderő igencsak siralmas állapotának, Turcsinov “Védelmi” Bizottsági vezérhiéna és Avakov belügyér is fölöttébb derűlátó és magabiztos volt.

Olyannyira, hogy Avakov szerint két éven belül “fölszabadítják” Donbasszt! Amiben a Nemzeti Gárdának oroszlán része lesz!
Addig meg ágyúzgatják, és keresik a “lágy altestet”! Tegnap is azt tették, és ma is folytatják. Meg is van az “eredménye”!

Fölösleges is tovább részletezni a történéseket. Ilyesmik történnek Izvarinotól-Sirokinoig.
Kijevből pedig tolják az “erősítést” a donbasszi határokhoz.
Az alábbi felvételt tegnap “lőtték” a Lugansz-régióbeli Nyizsnytyeploje közelében. Jobbszektoros friss erő érkezett!

nyt

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kálmán Lőrinc szerint:

  Lassan annyira bezsúfolják Dombasz elé a teljes haderejüket, hogy elég lenne végigszórni pár bombázóval a “partvonalat”…..

 2. Istvan szerint:

  Egy pár órás sűrű GRAD-vetés is megtenné!

 3. furnan szerint:

  “Oroszország élni fog azon jogával, hogy a légtérsértőt megsemmisítse”
  Jól hangzik, de már nagyon elkelne egy hatásos pofon…..

  Persze az is lehet, hogy valami középszintű ötletelőtől ered a “gondolat”, és az ostobaságot tovább engedték a médiában, így szondázzák az orosz katonai vezetés türelmét….

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Oroszország……. Vitathatatlan a JOGA megvédeni szárazföldi, tengeri, légteri territóriuma megvédése, a NÉPÉNEK a megvédése pedig KIMONDOTTAN KÖTELESSÉGE MEGVÉDENI, és MEGFELEŐ HATÁSOS VÁLASZ CSAPÁST MÉRNI A TERÜLETÉRE meghívás nélküli BEHATOLÓRA, az álampolgárait bántalmazóra ! Természetesen nincs kizárva az sem,hogy ez csak egy ujságírói kacsa, vagy egy hülye tinta nyaló eszement ötleteamit úgy tálalt mint a Kijevi huntának a méghülyéb ötlete. Nemkel félteni azt a bagázst, az ilyesféle ötletelgetéstől. Lehet az is, hogy a levegőből váratják az oroszokkal a csapást, aztán szárazföldi támadással fognak próbálkozni. Ott is pórul járnak, mint ahogyan a levegőből,vagy a tenger felől, vagy a tenger alatt. Aztán meg ott vannak a Krímiek egy emberként. Igaz az emberek között is vannak Árulók.

 4. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Mennyi hadvezér megszólalt itt. 🙂

 5. zls-179 szerint:

  A háborúkat a hadvezérek tervezik de a katonák vívják,hogy az adott harcolók mit tartanak fontosabbnak a pénzt, vagy a HAZA BECSÜLETÉT azt meg inkább bízzuk a harcolókra…A pénzért küszködőket el kell hogy szomorítsam egy kicsit, ha tetszik nekik ha nem:Soha nem lesz belőle elég és stb,stb,stb…Az okosabbak majd folytatják, minden bizonnyal…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.