Miniszterelnök Úr! ÉN IDŐBEN SZÓLTAM…

(Március 20-án levelet küldtem a miniszterelnök portáljára. (Gondolom, azért hozta létre, hogy tájékozódjon az állampolgárok véleményéről – netán párbeszédet folytasson velük.
Tévedtem.
Nincs már miért tovább titkolni a levél tényét. Csak azért is vesztébe viszi az országot, Európát. 150 ezer kárpátaljai magyar kegyeit ostromolva, akik legalább felének már úgyis van magyar útlevele – tehát eddig is szabadon utazhattak Európába. A másik felének – mostani anyagi helyzetében – pedig kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem hogy Európába vízummentesen utazgathasson.)

Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Csikós Sándor, budapesti nyugdíjas vagyok.
Egy fontos külpolitikai kérdésben – az Ukrajna számára gyorsításra szorgalmazott vízumkönnyítés ügyében – írok Önnek.
Nem tudom, tisztában van-e Ön azzal, hogy valójában mi is történt Ukrajnában két évvel ezelőtt. Tisztában van-e azzal, hogy fasiszta suhancok jól szervezett, az Egyesült Államok és kijevi nagykövetsége által közvetlenül irányított, három hónapig tartó olyan erőszakos, véres zavargásainak eredményeként döntötték meg Viktor Janukovics elnök hatalmát – amilyen zavargásokat egyetlen civilizált ország sem tűrne meg, nemhogy három hónapig, de három napig sem. Janukovics, természetesen korrupt gazember volt, aki (AKÁRCSAK ELŐDEI, KÖZÖTTÜK A NYUGAT-BARÁT JUSCSENKO IS) szétlopta, széthordta az országot. Ám 2015-ben amúgy is elnökválasztás lett volna az országban, amikor is az ország polgárainak módjuk lett volna békésen, alkotmányos úton eltávolítani őt. (Bizonyosan meg is tették volna, hiszen már rendkívül népszerűtlen volt.)
Hallott-e Ön arról, amiről Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes asszony a nyilvánosság előtt dicsekedett: AZ AMERIKAI KORMÁNY, 2009 és 2013 között, ÖTMILLIÁRD DOLLÁRT FORDÍTOTT A NEKI NEM TETSZŐ ÁLLAMFŐ MEGBUKTATÁSÁRA? Milyen ország az olyan, amelynek leendő kormányáról az említett hölgy, illetve Geoffrey Pyatt kijevi amerikai nagykövet már jó két héttel a fordulat bekövetkezése előtt telefonon egyeztetett egymással? (Nem emiatt utáltuk John Goodfriendet? Én például ki nem állhattam. Kijev, Ukrajna viszont ma olyan, mint egy latin-amerikai diktatúra volt, úgy 80-100 évvel ezelőtt.)
Hallott-e Ön arról, hogy 2014. február 22-én az ukrán parlament – ahová már be sem engedték a leendő rezsim ellenzékét – a terror légkörében, minden alkotmányos és törvényes jogszabályt felrúgva nyilvánította hatalmától megfosztottnak a városban kialakult gyilkos pogromhangulat elől menekülni kénytelen volt törvényes államfőt. (Nagyjából mintha az SA barnaingesei rontottak volna be a Reichstag épületébe, keresztülerőltetve a nácik által követelt változtatásokat – például Hindenburg elnök eltávolítását.) Tudja-e, hogy Kijev főterén (a Majdanon) még hetekig ülésezett az ilyen-olyan fasiszta osztagokból álló, afféle „Nemzeti Számonkérő Szék”?
Hogy mi történt, rögtön a hatalomváltás után a kisebbségi jogokkal, arra talán még Ön is emlékszik. Hiszen Ön volt az egyik első európai politikus, aki szót emelt azok kirívó megnyirbálása ellen. Arról hallott-e, hogy a minap az egyik fasiszta képviselő (félreértések elkerülése végett: az ukrán parlamentben szinte csak fasiszta pártok képviselői – esetleg hozzájuk húzó pártonkívüliek – ülnek) törvénytervezetet nyújtott be arról, hogy legyen tilos ezentúl nyilvános helyeken oroszul (és más kisebbségek nyelvén) beszélni? Szakértők szerint a tervezetet jó eséllyel meg is fogják szavazni.
Nota bene: a „Majdan” napjaiban az egész nyugati „közösség” – az Egyesült Államokkal az élen – hangosan sivalkodott, amikor Janukovics be kívánta vetni a rendőrséget – holott bármelyik állam, hasonló helyzetben, ezt tette volna.
Ugyanezek a hölgyek és urak, két hónappal később már azt sürgették, hogy az új rezsim katonai erővel fojtsa vérbe az Ukrajna délkeleti részén kibontakozó tiltakozó mozgalmakat. Joe Biden amerikai alelnök április végén kifejezetten abból a célból utazott Kijevbe, hogy az új rezsim habozó kormánytagjaitól KIKÖVETELJE a fegyvertelen, tiltakozó tömegek elleni katonai büntető expedíció megindítását! Pedig az akkor még békésen demonstráló tömegek csupán arról követeltek népszavazást, hogy a Donyec-medence (Donbassz) kapjon autonómiát, a soknemzetiségű, rendkívül sokarcú, igen eltérő történelmi-kulturális, vallási hátterű országrészekből évszázadokig toldozgatott országot pedig alakítsák át föderációvá. (Nota bene: arról tetszett-e hallani, hogy – miközben az annyit emlegetett minszki béke-megállapodás egyik legfontosabb követelménye Kijev számára: az ország alkotmányának olyan értelmű átalakítása, amely lehetővé teszi a föderatív államforma kialakítását – Porosenko elnök KEREK-PEREC KIJELENTETTE: AZ UNITÁRIUS UKRAJNÁBAN SOHA NEM LESZNEK AUTONÓM TERÜLETEK. Gondolom, Kárpátalján sem.)
A donyeckiek békés tüntetéseire az volt a válasz, hogy a régióra szabadították NEMCSAK AZ UKRÁN HADSEREGET, DE A FASISZTA FÉLKATONAI ALAKULATOKAT IS. A két éve tartó háborúban falvak, városok sorát lőtték szét. A kezdetben még békés fegyvertelen lakosságra légierővel, tankokkal, páncélosokkal, ágyúkkal, tarackokkal, akna- és gránátvetőkkel rontottak rá, hihetetlen könyörtelenséggel. A népe ellen háborúzó hadsereg (nota bene: terrorellenes műveletnek, (ATO) nevezik a katonai megtorló hadjáratot) módszeresen lövi a civil lakosság házait, lakónegyedeit, a civil infrastruktúrát, a közműveket. De sor került FOSZFOR- ÉS KAZETTÁS BOMBÁK BEVETÉSÉRE IS, amelyeknek a nemzetközi egyezmények még katonai célpontok elleni használatát is tiltják.
Ennek – hivatalos adatok szerint – közel tízezer CIVIL áldozata van (a sajtóban szereplő ÖSSZESEN tízezres szám nem igaz).
Ebben a tízezerben nincs benne a mindkét részről elesett több tízezer katona. Az elfoglalt területeken a kijevi rezsim olyan terrort, rémuralmat tart fenn, amihez foghatót talán még a Wehrmacht sem gyakorolt. A letartóztatott civileket, a népi erők elfogott katonáit minden képzeletet felülmúló kegyetlenséggel kínozzák, a kijevi rezsim háborús bűntetteinek már se szeri, se száma. Egy magyar portál is bemutatta (az egyébként az egyik ukrán náci félkatonai terrorkülönítmény által, megfélemlítés céljából készített és terjesztett) rettenetes videót: amin egy elfogott donyecki honvédet feszítenek előbb keresztre, majd égetnek el elevenen. (A kérdéses „Azov” brigád egyébként a belügyminisztérium alá tartozó, náci jelképeket viselő, egyik legrettenetesebb félkatonai terrorbrigád.)
A legutóbbi EU-csúcstalálkozón Donald Tusk megdicsérte Ukrajnát a reformok végrehajtásában, a korrupció leküzdésével kapcsolatban – amelyek a megadandó vízumkönnyítés legfontosabb feltételei között szerepelnek. Miközben a reformok körüli téblábolás az ukrán parlamentben is beszédtéma. Ami pedig a „korrupció leküzdését” illeti: még az amerikai szenátus is, egy minapi meghallgatáson azt kifogásolta, hogy nincs előrelépés a korrupció leküzdésében. (Porosenko elnök vagyona a háború két éve alatt megduplázódott, alaposan megtollasodott a többi miniszter is. Az amerikai hadisegélyek köztudottan 25-40 százaléka magánzsebekbe vándorol. A korrupció pedig teljesen átszövi a gazdaságot.
Hallott-e a miniszterelnök úr, hogy a Krím-félsziget bejáratánál már több ezer iszlám szélsőséges fegyveres, illetve a török „Szürke Farkasok” rohambrigádjai gyülekeznek. Céljuk – ha nem is a Krím megtámadása, (bár olyan erőkkel készülnek, mintha háborút akarnának indítani) –, de állandó feszültség, instabilitás fenntartása, terrorcselekmények szervezése a Krím (és Oroszország) ellen. Folyamatosan, hajókon érkezik az utánpótlás: az egyszerre több száz terroristát szállító hajók – román kikötők érintésével – Ogyesszában kötnek ki.
Hallott-e a miniszterelnök úr arról a nemrégiben elfogadott ukrán törvényről, miszerint a kijevi kormány oldalán harcoló külföldiek KEDVEZMÉNYESEN, GYORSÍTOTT ELJÁRÁSSAL UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPHATNAK? SZÁMOT VETETT-E ÖN (a munkatársai, a tanácsadói), hogy A VÍZUMMENTESSÉG MEGADÁSÁVAL IDŐKÖZBEN UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPÓ ISZLÁM TERRORISTÁK SZÁZAI, EZREI ELŐTT NYÍLIK MEG AZ ÚT hazánkba, Európa többi országába? És ezek már tényleg, már mind terroristák lesznek. Vízumok nélkül, legális ukrán útleveleikkel nem kell többé rejtőzködve jönniük. Ha feladatot kapnak Európa más részein is: indulhatnak rögtön – A KUTYA SEM FOGJA ŐKET TÖBBÉ MEGÁLLÍTANI.
És Ön – aki minden elismerést megérdemlően – távol tartotta tőlünk a délről érkező menekülteket, (terroristákat is) – MOST KELET, UKRAJNA FELŐL MEGNYITJA ELŐTTÜK AZ UTAT. Kérdezem én: hol itt a logika?
Bizonyára Ön sem hallott arról (mert hogy a magyar sajtónak ez sem hírértékű), hogy UKRAJNA, ÚJABBAN, KEZDI KITERJESZTENI JOGHATÓSÁGÁT KÜLFÖLDI ÁLLAMOKRA, ÉS AZOK POLGÁRAIRA. Mint ismeretes: április 6-án a holland polgárok KONZULTATÍV népszavazáson mondanak véleményt hagyja-e jóvá kormányuk az Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodást. (Az utóbbiról köztudott: nemhogy nem az uniós tagság előkészítője, de kifejezetten vakvágány az Unió által igazából befogadni nem kívánt országok számára. Lévén, hogy még soha, egyetlen társult államból sem lett még az EU tényleges tagja. A konzultatív népszavazás – tudjuk – semmire sem kötelezi a kormányt. Ráadásul igen valószínű, hogy érdeklődés híján, érvénytelen lesz.
Kijevben azonban nagy a riadalom: a külső felderítő szolgálat parancsnoka még február elején (amikor még folyt a népszavazásra az aláírásgyűjtés), engedélyt kért az államfőtől: emberei hadd menjenek Hollandiába, és különböző eszközökkel (újságírók megvásárlása, lejárató kampányok, az aktivisták megfélemlítése, végső soron pedig „FIZIKAI RÁHATÁS”) próbálják meghiúsítani a népszavazást. A szót tettek követték: ismertté váltak a forgatókönyv megvalósulásának részletei. Egészen odáig, hogy egy HOLLAND SZOCIALISTA KÉPVISELŐ TANÁCSADÓJÁNAK A GÉPKOCSIJÁT SZÁNDÉKOSAN NEKISZORÍTOTTÁK AZ AUTÓPÁLYA ELVÁLASZTÓ KORLÁTJÁNAK (a munkatárs súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset szándékos voltát a rendőrség is alátámasztotta). Maga a képviselő – aki ellenzi a kijevi rezsimet – erre lemondta részvételét egy, a Donyeckkel szolidaritást vállaló rendezvényről.
Nagyezsda Szavcsenko ügyével kapcsolatban ukrán képviselők fölvetették: OROSZ ÁLLAMPOLGÁROKAT, „ÜGYNÖKÖKET”, donyecki vezetőket kell ELRABOLNI, UKRAJNÁBA HURCOLNI ÉS OTT TÚSZKÉNT FOGVA TARTANI, „CSEREALAPKÉNT”. Munkácsi „ismerősünk”, a Jobb Szektor, már meg is kezdte speciális osztagok kiképzését, amelyek feladata OROSZORSZÁG (netán más országok is) TERÜLETÉRE BEHATOLVA FOGLYUL EJTENI és Ukrajnába vinni A KISZEMELT CÉLSZEMÉLY(EKE)T. Ehhez még hozzátehetjük: a kijevi parlament még az ősszel felhatalmazta az ország titkosszolgálatait: ha szükségesnek látják, ne csak Ukrajna, DE MÁS ORSZÁGOK TERÜLETÉRŐL IS ELRABOLHASSANAK EMBEREKET.
MI EZ, HA NEM MÁS ÁLLAMOK SZUVERENITÁSÁNAK LÁBBAL TIPRÁSA? Az orosz, holland – netán más országok-beli állampolgároknak MOSTANTÓL TARTANIUK KELL, HOGY a kijevi rezsimnek netán nem tetsző POLITIKAI NÉZETEIK MIATT UKRÁN HATÓSÁGOK, AZ Ő SAJÁT HAZÁJUK TERÜLETÉN, VELÜK SZEMBEN ELJÁRHATNAK?
És mire jó a vízumkönnyítés? Mire jó, hogy egy fasiszta állam diákjai, a magyar állam nagylelkű ösztöndíjaival, Magyarországra jöhetnek. (Ki tudja, az ukrán diákok közül hány lesz a titkosszolgálatok feladatokkal megbízott embere?) Nem ért volna rá meghívni az ukrán diákokat, ha véget ér a háború, és Kijevben egy normális kormány, nem pedig a hatalmat erőszakkal megragadó náci junta irányít majd?
Annyira felülír minden józan megfontolást 150 ezer kárpátaljai magyar könnyített utazása? Nem lehetett volna megvárni a helyzet normalizálódását? Hogy ez még sokára lesz? Akkor tessék végre elmélyedni a probléma mibenlétében – és hozzájárulni ahhoz, hogy az ukrajnai rémálom valahára véget érjen. Hiszen jól mondta Rétvári Bence úr: nem hagyjuk többé, hogy minket nagyhatalmak irányítsanak!
Az első világháború előtt járta egy mondás az akkori montenegrói fejedelemről: felgyújtaná az egész világot, csak hogy annak a tüzén egy rántottát süthessen.
Csikós Sándor

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Miniszterelnök Úr! ÉN IDŐBEN SZÓLTAM… bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Big szerint:

  Megéltük ezt is,hollókosztosokból lettek a fasiszták.

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Csikós Úr írása tény, hogy az igazságról szól, ismeri az ukrajnai állapotokat, az elmúlt két év történeti valóságát.
  De ezek szerint viszont nem ismeri a magyarországi viszonyokat. Magyarország nincs, Európa országai sincsenek, de vannak a háttérhatalom ügynökeivel irányított provinciák. Európa kormányfői és politikusai is csak bábuk a sakktáblán.
  Orbán menekültpolitikai melodrámája pedig a politikai színpad egy kis néphülyítő játszmája volt, és ma is az. Ő elég okos ahhoz, hogy tudja, hogyan lehet a tömegeket folyamatosan átverni és az oldalára állítani. Ő már sokkal régebben kinyilvánította a betelepülés általa fontosnak tartott megvalósítását. Esze ágában sincs megállítani, csak a módszer legyen palástolt. Tehet ő arról, hogy az ukránok nem ukránok, hogy a valójában a mesterségesen létrehozott Ukrajna valójában nem is létezik? Tehet ő arról, hogy ő sem magyar, a parlamentről nem is beszélve. Ha olyan hülye a nép, hogy hatalomra juttatta őket, tehetnek róla? Nem erről a nép, és a népek tehetnek mindenütt. Itt a magyarok, Ukrajnában az ukránnak nevezett oroszok, Németországban a németek.
  A helytartótanácsokat nem érdekli a gyarmatosított népek siráma, őket csak a hatalom és azzal járó előnyök mozgatják meg. Ha kimegyek, és borsót hányok a falra, annak lesz haszna, mert a madarak táplálékhoz jutnak, de Orbánéknak levelet írni – ?

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Hát ez nem ment el!

 4. Fergeteg11 szerint:

  A sorok önmagukért beszélnek. Nekem már nem is marad más, mint felhívni a figyelmet a magyar-ukrán alapszerződésre, amelyből itt lehet olvasni szemelvényeket:
  http://bgazrt.hu/npki/a_nemzetpolitika_oktatasa/alapdokumentumok/alapszerzodesek/
  Ukrajna jelenlegi vezetése a súlyos szerződésszegés állapotában van, ennek ellenére a magyarországi külpolitika indokolatlanul kedvező bánásmódban részesíti. Vagy mégsem? Az attól függ…
  A nagy geo- és üzletpolitikai érdekeket most nem taglalnám. Azonban az ukrajnaiak, ezen belül pedig természetesen a kárpátaljai magyarság EU területére történő vízummentes beutazásának sürgetése – magyarországi részről – megér egy kis visszatekintést. A következő idézet megkereshető a hírek között bármelyik keresővel:
  “HIBAIGAZÍTÁS – Orbán Viktor az AmCham üzleti ebédjén. 2001. június 8. Budapest, 2001. június 8., péntek (MTI)
  Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy tegnap, csütörtökön 15.50 órakor kiadott, az Orbán Viktor az AmCham üzleti ebédjén című anyagunkban pontatlanul idéztük a miniszterelnököt.
  A csütörtöki tudósításban közölttel szemben Orbán Viktor az üzleti ebéden kérdésre válaszolva a következőt mondta: »Hogyha fent akarjuk tartani a gyors gazdasági növekedést Magyarországon, ehhez 10 millió magyar nem elég, a soron következő néhány évben be kell fogadnunk néhány millió embert munkaerőként a szomszédos országokból. Több mint 4 millió magyar él a határokon túl, fontos, hogy olyan országot teremtsünk, amely vonzó a régióban.«”
  Ezt sokan hibásan idézték és értelmezték, de a valóság ez. És mikor lenne szüksége a kormánynak (jól felfogott érdekből) olcsó, de még viszonylag jól képzett munkaerőre, ha nem most? Nem kell feltétlenül fehérben és csak legálisan alkalmazott vendégmunkásokban gondolkodni, a szürkegazdaság egyes területei is minőségi vagy mennyiségi hiányosságokkal küszködnek. A cél valószínűleg a problémák elfedése lehet még néhány évig. És ezért a kis haladékért úgy látszik, hosszú távon a kárpátaljai magyar kisebbséget is hajlandóak megbontani, majd feláldozni egy velejéig romlott rendszer oltárán.

  • Smith szerint:

   A határon túli magyarok (kárpátaljaiak is) kérhetnek magyar állampolgárságot, azzal gond nélkül vállalhatnak munkát nem csak hazánkban, de az EU-ban is.

   • Smith szerint:

    A helyreigazítást sem 2001-ben, hanem 2016-ban adták ki, amikor ez a liberális médiában előkerült.

    • Fergeteg11 szerint:

     Ha figyelmesebben elolvasod, láthatod, hogy a módosítás nem 2016-os. Meg is mutathatom:
     http://www.origo.hu/itthon/20150114-orban-mar-13-eve-sem-tamogatta-a-bevandorlast.html
     Valahol a beszédei között is megvan, azt most nem keresem meg.

     • cicvarek szerint:

      orbán zsidrák nem a magyarokra gondolt.
      “Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani – mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.”
      http://www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
      Itt az eredeti és erre nem volt kiigazítás sehol. Mostanában, hogy mit hol kozmetikáznak? Azt is radírozták, hogy zsidó, amit maga ismert el.

     • Smith szerint:

      A 4 millió külföldön élő magyarból 1,7 millió az USA-ban él. Ha Orbán szerint fogják magukat, és a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező országának hátat fordítanak és ideköltöznek a csóró Magyarországra, akkor súlyos gondok lehetnek a fejében.

     • Fergeteg1 szerint:

      Azt nem tudom, mire gondolhatott “kedvencünk”, csak azt, hogy mit mondott (angolul beszélt):
      “If we want to maintain rapid economic growth in Hungary, ten million Hungarians will not be enough. In the next few years we will have to take advantage of the labour of several million people from neighbouring countries. There are over 4 million ethnic Hungarians living in neighbouring countries, and it is important that we bring about a country that is attractive within the region. This means that we have a workforce capacity of 14 million and not ten million. And if we can regulate it properly and are able to harmonise the interests of the people living outside our borders with the interests of the Hungarians living at home, the result can be beneficial to the Hungarian economy.”
      Elég az első mondatra keresni. A lap id-je 234, tehát az első angol nyelvű hírek között lehetett. Már csak az a kérdés, hogy a 2001-2006.orbanviktor.hu-t mikor indíthatták. Az archive.org-on 2006 van, és ezt elhiszem nekik (bárki ellenőrizheti egyébként). Vagyis valamikor 2006 táján került fel a pontos változat, az MTI korrekcióját pedig én sem találom, de az Origó maga hozta le 2015 elején a javítást (akkor még nem volt betagozva a narancskórusba). Ez semmiképpen sem a 2016. év, ahogy Smith gondolta. Kb. 10 éve megvan már, és egyelőre nincs ok azt hinni, hogy 2001-ben nem ugyanez hangzott el. Hogy miért csak a Google cache jön be (ha azzal keressük), azt sajnos nem tudom.
      Amit én idéztem, az innen volt (hozzászólásonként maximum egy linket szoktam betenni, ha lehet, azért feltételeztem, hogy aki akarja, megtalálja):
      http://cink.hu/orban-viktor-elsosorban-hataron-tuli-magyar-bevandorlok-1679410104
      Ez is 2015-ös. Nyilván akkortájt kezdték szembesíteni Orbánt azzal, amit állítólag mondott, ezért érezték szükségét, hogy felhívják a figyelmet a tévedésre, ami az MTI-től jött.
      Bármire is gondolt Orbán, az amerikában élő magyar gyökerűekre biztosan nem.
      Az Orbán zsidó-e, cigány-e kérdésre vannak szóbeszédek. Az elsőre a Bal-Rad is hozott érdekes példát, a másodikra a legerősebb idáig a Valeurs actuelles megjegyzése az apa zsidó származásáról (a Les Echos összekeverte dajcstomival). Az Orbán név mindkét népességben előfordul.
      De volt példa zsidó anyára, cigány apára is, mint ezen az örmény oldalon:
      –http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/
      Nekem mindegy, melyik igaz, egyik, másik, netán valamilyen kombináció, vagy igazak-e egyáltalán, de ha Andy Vajna is “magyar”, akkor ezek után el tudom képzelni bármelyik kedvésbé kedvező változatot. Legvalószínűbbnek a múltban, mondjuk a 20. század első felében kikeresztelkedett és vegyes házasságra lépett, apai ágon “zsidó” vonalat tartom, ami kellemetlen, mert a “törzs” az ilyet már soha nem fogja teljes mértékben elfogadni, ahogy alapesetben a környezete többi tagja sem feltétlenül, ha tudja róla, tehát állandóan kompenzálni kell valamivel. De ettől még lehet más is.

     • cicvarek szerint:

      Nem csak a Les Echos hozta le. Helyi lapok is, ha jól emlékszem még a Metropol is. Viszont az összes itthonit törölték. Picit sem furcsa, hogy a külföldiek megvannak a mai napig, helyreigazítás nélkül. Egyébként lényegtelen. Elég megnézni a fizimiskáját, tipikus zsidó-cigány keverék mint Suchman. Megnézed a gyerekei arcát, mindegyikről messziről látszanak a zsidó vonások.

     • Smith szerint:

      Hát azt nem konkretizálta, hogy miféle magyarokra gondolt. Én még emlékszem, hogy 4-6 évvel ezelőtt arról olvastam, hogy kb. 10 millióan élnek Magyarországon, de 13-14 millió TB-kártya van kibocsájtva.

   • Fergeteg11 szerint:

    Ezzel csak az a baj, hogy Ukrajnában nem túl egészséges kettős állampolgárnak lenni. Persze kizárólag a’ zoroszok miatt…
    hirtv.hu/hirtvkulfold/ukran-nagykovet-az-oroszok-miatt-nincs-kettos-allampolgarsag-1359899
    Szóval a “gond nélkül” legfeljebb akkor igaz, ha többé nem akarnak hazatérni.

 5. .... szerint:

  Vannak tévedések az írásokban.
  A balrad-on olvasható cikk szerint a majdant nagyrészt zsidó származású csoportok szervezték, írányították.
  Putyin egy konferencián, sok sok újságíró előtt mondta:” Porosenko hatalomra kerülését magunk is támogattuk, és a jövőben is segíteni fogjuk”
  Egy államhatalom sem engedné a világon (lásd Olasz, vagy Spanyol), hogy az országa részei leszakadhassanak.
  Orbán egy német szabadkőmüves páholy (egyik ajánlója maga Horn volt) magas fokozatú tagja, a Berlini Atlanti Tanács részese. Sokat tud a múltról és a jövő célokról is.
  Ez nem Orbán rendszer, mert olyan nincs, de a rendszer adta lehetőségeket igyekeznek kihasználni, de még mindig sokkal vannak lopásban az Mszp-től elmaradva.
  És hajrá madarak.

  • Indián szerint:

   Akkor mi van Szlovákia kiválásával Csehszlovákiából vagy Montenegro kiválásával Kis-Jugoszláviából?

   Oh ezek a tények továbbra se zavarják homályos látását!

 6. viola szerint:

  A pontos jól írja. Anglia sem engedte békésen amerikát leszakadni, vagy délafrikát sem, és a Spanyol Barcelona központú tartomány sem tud még szavazni sem a kétrdésről, de amit az Olasz Velence megye már megszavazott nem is foglalkoznak vele. Szlovákia, vagy akár Ukrajna és vagy 8 szovjet tagköztársaság a rendszerváltásoknál váltak ki, vagy szét. De csecsenföldet sem engedte az orosz. Jugoszlváia felbomlása háborúban történt, tehát ott sem ment csak úgy.

 7. öregkun szerint:

  Európai Egyesült Államok. Minden ennek létrejötte érdekében történik, ennyike.

  • Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

   Aminek a fövárosa STpetrsburg lesz.

   • Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

    A perifériára került Brüsseli jelentéktelen bürokraták pánikolnak.
    Nem sokára kézbe kapják a felmondo levelük.
    Europa fövárosa STPÉTERSBURG.
    Brüssel csak tanya, se kulturája se valása,se erkölcse jelentéktelen hely.

 8. Szaszi szerint:

  Csak itt jelent meg,tud róla valaki megerősítést?
  http://www.hidfo.ru/2016/11/megszavaztak-az-europai-hadsereg-letrehozasat/

 9. Ugocsai Levente szerint:

  Amit Csikós úr ír nagyon is valós veszély.Sót még annál is rosszabb,mert az Orbán mostani felesleges ajándéka,úgysem lesz hála,attól sokkal jobban gyűlölik a magyart,nem az elszakított testvéreinknek szól.Ugyanis a kárpátaljai magyarok,ha nem rendelkeznek Magyar állampolgársággal ,már évek óta,ha a KMKSZ igazolja visszakapja a vízum árát.Tehát Európára szabadítanak nagyon kegyetlen vadakat,akik az idén Kárpátalján már próbálkoztak magyar ellenes pogromokkal.Aki nem tudja milyenek az ukránok nézzen utána a 2. világháborús ténykedésüknek. Csak mellékesen a náci koncentrációs táborokban arányait tekintve is kegyetlenségüket bizonyítva is kimagaslottak.Nem árt ezt sem elfelejteni.Hogy mit művelnek Kárpátalján ,akár beljebb ukrajnában ,Európában el sem hinnék,de megtapasztalják,akár Orbán hasonló ötletelésének is köszönhetően.Olyan szinten ,ahogy ők gyűlölnek, a kitalált történelmüknek is köszönhetően, beképzeltek ,mindenkit lenéznek ,annyira hogy lassan már saját maguknak sem köszönnek. Tehát még egyszer az Orbán díjmentes vízum felajánlása nem a kárpátaljai magyarok miatt történt. Lesz nagy öröm Európában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.