Szíria

Az Orosz Tudományos Akadémia Keleti Tanulmányok Intézete tudományos igazgatója szerint Trump elnökké való beiktatását követően sem fog változni a világ elsőszámú latorállamának-az USA-Szíriával kapcsolatos álláspontja. Vitalij Naumkin szerint bár jelenleg heves viták zajlanak a Trump-csapatban az USA Szíria-politikáját illetően, nem szabad csodára számítani. A clintoni vagy a trumpi politika között lényeges különbségek nincsenek! “Találgathatunk hogy mi lesz-hogy lesz?-de sok jóra e tekintetben ne számítsunk”-fejtette ki álláspontját Naumkin.

Aleppotól északra Al-Babhoz közel, Al-Azraq falu térségében a szír légierő harci gépei csapást mértek a “szabad szírek” és a török hadsereg táborára. Az állítólagos légicsapásról eddig kizárólag a turkománok Twitter-bejegyzései, és egy Ahmed Haber nevezetű valaki számolt be ezidáig, aki valamiféle “Török Újságírók Ügynökségének” a tagja.
Eszerint három tank pusztult el a tegnap esti légicsapásban, és odaveszett negyven török katona és “szabad szír”.
HIVATALOS török katonai források ezidáig csak arról számoltak be, hogy Al-Bab környékén a kalifátusisták ellen harcoltak/harcolnak. Ami a tegnapi nap folyamán is megtörtént. Egy falut ragadtak el a rémbandától.

1

Kelet-Aleppo ostromgyűrújében a kormányerők tegnap tovább nyomultak Hanano-kerületben. A pribékek sebesültjeiket hátrahagyva vonulnak vissza egyre kisebb területre. Ugyanakkor a az ostromban vezető szerepet betöltő “Tigris” erőket is érzékeny veszteség érte tegnap. Egyik parancsnokuk-Wael Taffouh-is elesett a harcok során.

De persze nem csak az ostromgyűrűbe zárt latorerők nyomorgatása zajlik. Délkelet-Aleppo Sheikh Lufti nevű kerületében is csapás-csapás után érte tegnap a latorbandákat. Ráadásul tegnap egy ezerfős tengerészgyalogos erősítés is megérkezett Latakiából. “Ottani”-a helyzettel valamelyest tisztában lévő katonai szakértők véleménye szerint a város-Aleppo-teljes megtisztítása a pribékektől “hónapokat” fog még igénybe venni, ilyen ütemű haladás mellett.

3

Deir ez-Zor vidékén Al-Jafra és Al-Muri’iyah térségében a kormánycsapatok és a szír légierő együtt pusztította a kalifátusista hordát.

Az össz-szíriai események is nagyjából hasonló módon zajlottak tegnap.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Istvan szerint:

  Sokan nem gondoljuk,hogy Trump lényeges változást hoz az USA politikájába!
  Abban lehet bízni,hogy egy kis józanság azért lesz majd,de ahogy a mondás tartja!
  Bízzunk Istenben,és tartsuk szárazon a puskaport!!

 2. Pozsony 907 szerint:

  Lelőttek egy orosz legènysègű szír mi 24-est, mindkét pilóta meghalt.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Eztet én már akkor leírtam amikor híre kelt Trump győzelmének. Én pedig csak egy egyszerü ember vagyok, minden “tudományos titulus” nélkül. Az igaz iskolás koromtól, már ami a felsőbikeket illeti figyelemmel kisertem a nemzetközi politikát, először rádió álomásokon keresztül, aztán amikor már elérhetővé vált, a televizióból. Ez a figyelem, mondhatnám szeretet a politika irántból ered, hogy szerettem a történelmet,és földrajzot. Amióta meg a bal-radot “látogatom” mégjoban kifinomult, a politikai látóköröm, mindamellet LAIKUS vagyok csak, ami a sokszor csiszolatlan hozzásólásomban is megnyilvánul. Tehát nem lehet elvárni egy olyan társadalmi rendszertől, hogy egyik napról a másikra megváltoztassa 360 fokosan a politikai kurzusát, még akkor sem,ha az illető elnöknek igen nagy elhatározása, és akarata is legyen. Számtalan szomoru,tragikus következménye volt már erre nézve Amerikában.

 4. Paul Aradi szerint:

  Ha az amerikai és orosz nagytőke érdekei egybeesnek Truph “elképzeléseivel” akkor is több év a haramia hatalom magatartásának változása. Ha valaki naivan azt hiszi, hogy a Jaltai Megállapodás által felosztott világ a II. Világháborút maga mögött hagyta az téved. A Szovjetunió megnyerte a Nagy Honvédő Háborúját, de nem nyerte meg a gazdaságit! Ez itt most a lényeg! Az áruló, fosos GÖRBECSAPAGYÚ (Gorbacsov) és a részeges Jelcin után jött Putyin, aki a KGB sokat tapasztalt embere. Ott volt “hivatalban” ahol a világ gazdasági-katonai történéseit megértette. Most ezt a tapasztalatot kamatoztatja, miközben tudja, hogy a kapitalistává vált Oroszországnak meg kell nyernie világgazdaságra kiható GAZDASÁGI – MÁSODIK – VILÁGHÁBORÚT, amely küzdelem vége a világ újrafelosztása lesz. A mai állás szerint az EU kifulladt, akár mit is mondjanak Brüsszelben a tőkések képviseletében az idióták. Még akkor is így van ez, ha a történelemtudásunkra támaszkodva azt mondhatjuk, hogy a Vas és Acél Szövetség az EU őse pont olyan gazdasági szerkezettel működik, mint amilyet az őrült, a Meinkkamf -ban lediktált. Ez nem is véletlen, hiszen a Meinkamf leírásakor Hitlernek pont azt a gazdasági tanácsadó diktálta a “hülyeséget”, aki később az EU ősének első vezetője lett. Ezt Putyin ne tudná? Dehogy nem. Csak hát a II. Világháború óta el telt több évtized, amely alatt megváltozott a világ, a Meinkamf “gazdasági” csalamádéját már nem lehetne kivitelezni, hiszen felnőtt egy pár új gazdasági hatalom. Kína, India és Irán. Világgazdasági trónkövetelők ők! Hogy a Távol-keleten új gazdasági szövetség létrejön, amelynek egyik kezdeményezője Putyin volt, azt mutatja, hogy Oroszország a világgazdasági fronton igen csak előre lát. Az USA? No igen a Római Birodalom is hanyatlott, majd megbukott! Putyin pedig kiváló stratéga!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.