A HORDÁTÓL “szeretettel”

Fideszes üdvözlőlap jár az önkormányzati utalványhoz Makón

Makó – Csak a fideszes képviselők fotója és aláírása szerepel azon az üdvözlőlapon, amely a makói időseknek járó városi ajándékutalvány mellé kerül a borítékba. A kormánypárti városvezetés szerint ez a Fidesz választási ígérete volt, de más frakció is küldhetett volna üzenetet. Csakhogy ők azt mondják: nem tudtak a lehetőségről.

Facebook-bejegyzésben hívta fel a figyelmet tegnap Török Miklós önkormányzati képviselő (DK), hogy azokon az üdvözlőlapokon, amiket a 70 év feletti makói idősek az 5000 forintos önkormányzati utalvány mellé a borítékban kapnak, nem az egész testület, csak a Fidesz–KDNP- frakció tagjai és aláírásaik láthatók.
Fideszes kísérőlevél a makói nyugdíjas-utalványokhoz. Fotó: Szabó Imre

Fideszes kísérőlevél a makói nyugdíjas-utalványokhoz. Fotó: Szabó Imre

Hasonló karácsonyi ajándékot tavaly és tavalyelőtt is kaptak a szépkorúak – legutóbb 3179-en –, de akkor még nem ilyen üdvözlőlappal. A borítékokat az egyéni körzetben megválasztott képviselők viszik házhoz.
Török lapunknak azt mondta, ez egyfajta „árukapcsolás”, a borítékban lévő utalványt ugyanis az önkormányzattól, nem pedig kizárólag a Fidesz-frakciótól kapják a nyugdíjasok. Ráadásul van két egyéniben megválasztott ellenzéki képviselő is, akik így kénytelenek lesznek az utalványokkal együtt a Fidesz kampányüzenetét is átadni.
Kérdeztünk a dologról érintetteket is, névvel-arccal azonban egyikük sem vállalta a véleményét. Volt, aki azt mondta, szerinte ez ízléstelen és öngól, egy másikat viszont nem zavart a kísérőlevél, csak örült a pénznek. Ugyancsak megkérdeztük a két egyéni mandátummal rendelkező ellenzéki képviselőt.

A független Marosvári Attila miután látta, hogy a borítékokban az utalvány mellett milyen kísérőlevél van, azokat egyelőre nem vette át, nem kezdte el szétosztani. Jelezte aggályát a polgármesternek, reméli, hogy ennek lesz valamilyen hatása. Gáspár Sándor (MSZP) átvette a körzetében élőknek szánt borítékokat, de még mielőtt elkezdte volna kihordani, telefonáltak neki a hivatalból, hogy vigye azokat vissza. Így is tett.

A városháza lapunk érdeklődésére azt írta, azért nem szerepel a kísérőlevélen a többi képviselő, mert ennek költségeit a Fidesz fizette, ráadásul a Fidesz-frakció választási ígérete volt az 5000 forintos vásárlási utalvány.
Bármelyik képviselő és frakció tehetett volna a borítékba hasonló üdvözlőlevelet, de ezt senki nem kérte. Mi megkérdeztük az ellenzéki képviselőket, miért nem üzentek a lakosoknak ők is – azt mondták, azért, mert nem tudtak a lehetőségről.
A városháza szerint náluk eddig egyetlen megajándékozott sem reklamált a kísérőlevél miatt.
(delmagyar)
Bal-Rad komm: “…miért nem üzentek a lakosoknak ők is – azt mondták, azért, mert nem tudtak a lehetőségről…”
-Értjük ugye? Az álellenzék Makón IS CSAK A ZSÁKMÁNSZERZÉS LEHETŐSÉGÉT TARTJA SZÁMON-saját népszerűsítését-akár ilyen egyszerű eszközökkel is-nem! (Bár arról tettek a Döbrögi előtti időkben épp eleget!)
Mennyi 70 év feletti nyugdíjas lehet a hagymafővárosban? Ezer? Kétezer?
Legyenek KÉTEZREN!
Mennyi álellenzéki gépviselő van Makón? Négy!
Kétezer hetven év fölötti nyugdíjasnak ötezer forintot számolva “megajándékozottként”-mindössze egymillió forintot kellett volna ÖSSZEDOBNIUK SAJÁT ZSEBBŐL!
250 ezret fejenként! Ha van ez egyheti jövedelmük, lehet hogy keveset mondunk! De nem tették meg, hanem inkább csak jajonganak a horda aljassága miatt!
A DÖBRÖGISTA HORDA HETEDIK ESZTENDEJE MINDEN NAP MINDEN ÓRÁJÁBAN A HATALMA MEGTARTÁSA ÉRDEKÉBEN KAMPÁNYOL MINDEN SZINTEN! Többnyire nemtelen eszközökkel! Ezt mindenki tudja! Ez az ő szempontjukból érthető is-még ha elítélendő is a módszerük!
Az álellenzékük pedig csak kullog a horda nyomában! Jajveszékelve! ŐK MINDENT JOBBAN CSINÁLNÁNAK!-HA ŐK…!
Ám a jelek szerint ŐK MINDENFELÉ, MINDEN SZINTEN!-csak károgásra képesek!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A HORDÁTÓL “szeretettel” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. forradalom! szerint:

  Ez a banda egy állatkiállításon is az utolsó helyet szerezné meg.

 2. joz szerint:

  Admin!
  Gyanítom a fityeszesek sem ők dobták össze a pénzt, hanem a város költségvetéséből “jótékonykodtak”. Így azonban pofátlanság a többi haszonlesőt kihagyni az “ingyen reklámból”. Azért az vicces, hogy azért a kiosztásba bevonják őket. 🙂

 3. Smith szerint:


  A DÖBRÖGISTA HORDA HETEDIK ESZTENDEJE MINDEN NAP MINDEN ÓRÁJÁBAN A HATALMA MEGTARTÁSA ÉRDEKÉBEN KAMPÁNYOL MINDEN SZINTEN! Többnyire nemtelen eszközökkel!

  Mint például: http://magyaridok.hu/velemeny/jatek-katonak-orosz-olombol-1196059/
  Inkább arra válaszoljanak, hogy miért jutnak ilyen könnyedén át a migránsok a határkerítésen, ahol Orbán szerint még egy madár sem tud átrepülni. Lakossági bejelentések vannak arról, hogy ismét illegális határátlépőket látnak Budapesten, valamint naponta fognak el kerítésszaggatókat magyar oldalon. A kormány lejjebb adott a határvédelemből? Továbbá úgy hírlik, hogy a “megvédjük Magyarországot” kormánya visszafogad nálunk regisztrált migránsokat. Meghátráltak Brüsszellel szemben?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.