Az “emlékévezők” figyelmébe!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az “emlékévezők” figyelmébe! bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

  Mi is megemlékezünk az elmult 30 évrröl.

  1990 kibocsátják a kárpotlási jegyeket. majd kivonják öket a forgalombol,és
  megsemisitik. De mégsem valakik 5%.kon felvásárolják.
  Tehát 500 millio forintért 10 milliárd forinthoz jutnak. = info FREI Tamás bankár.

  Ez alapozza meg a magyar szervezett bünözés alaptökéjét.

  2016.ban Magyarország olyan mint egy komposztálo.

  Lehet Kádár után nosztalgiázni,de azon mitsem változtat,hogy Magyarország büze beteriti europát.

  • cicvarek szerint:

   A zsidrákok, forduljon fel az összes.
   A Régiposta utcában még a mai napig veszik, vennék.
   Egy szar papírfecni amivel befogták sokak száját. A zsidrák meg felhasználta. Erre találták ki a “kárpótlást” eredetileg. Nem véletlenül iktatták törvénybe, hogy nem licitálhatsz abban a megyében ahol volt a tulajdonod, illetve nem véletlenül nem kaphattad vissza amit elvettek anno. Dögöljön meg az összes zsidrák.

 2. Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

  2016 Europa közepén.

 3. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Az alábbiakért meglehet haragudni, és lehet rám kígyót-békát dobálni “elvtársak”.

  Kádár Jánosra még a “legfasisztábbak” is szívesebben emlékeznének jó szívvel, ha a Moszkvával fenntartott vitathatatlanul jó viszonyát felhasználta volna Trianon gyalázatának bárminemű rendezésére.
  Kádár viszont hithű internacionalista volt, míg a szomszédos – területrabló – országok nyíltan, vagy kevésbé nyíltan viszont a szocializmus álcája mögött soviniszta politikát is folytattak “természetesen a magyarság kárra. Péter János külügyminiszter 1970-ben két alkalommal is tárgyalt a félig magyar, félig francia származású Jean-Claude Varga francia külügyi államtitkárral ahol “érintőlegesen” beszéltek a “Trianoni Béke”, majd az annak helyébe lépő “Párizsi Béke” egyes pontjainak “időszerűségéről” is.
  Jan-Claude Varga erre úgy reagált, hogy ők (Franciaország) “bizonyos mértékig hatni tudnak” a román vezetésre és elképzelhetőnek, sőt időszerűnek tart egy “visszarendeződés lehetőségét” bizonyos szintig. Felhívta Péter János figyelmét, hogy elsősorban viszont Moszkvához kell fordulnia ezzel az MSZMP-nek és a magyar kormánynak. – “Amennyiben Kádár János ér el eredményt (Moszkva beleegyezését), ők (Franciaország) nem fogják azt ellenezni, sőt Anglia sem. Utalt arra, hogy mind a francia, mind az angol kormányok ezt Kelet-európai “belügynek” tekintik.
  Nos a magyar külügyminisztérium óvatos puhatolózására Moszkva kijelentette, hogy ő sem ellenez egy “békés megoldást”, amennyiben az nem veszélyezteti az egységet, ami alatt a Varsói Szerződést és a KGST biztonságát illeti. Andrej Andrejevics Gromiko szovjet külügyminiszter nyilatkozata szerint egy ilyen részleges határkorrekció csupán “elvi jelentőségű” lehet a szocialista blokk országainak keretein belül, de közigazgatásilag viszont ő is helyesebbnek látta, ha a többségében magyar lakta részek ismét magyar közigazgatás alá kerülnek ismét. Nyilatkozatában szerepelt, hogy ezeket a tárgyalásokat elsősorban az “érintett feleknek” kell kezdeményezni és lefolytatni.
  Tehát Moszkvából is megkaptuk ha nem is a zöld, de a “sárga lámpát”.
  Ez már haladás volt, mert nem egy totális elutasítás jött.
  Kádár aztán ez ügyben már nem ment tovább, mondhatni teljesen az abrosz alá söpörte Péter János féle kezdeményezést, Moszkva meg nem forszírozta az ügyet.
  Aztán Kádár 1977-ben találkozott utoljára az akkor már fékeveszett diktátorrá vált Ceausescuval. A Conducator addigra már nem csak Moszkva, de már a nyugati – főképpen francia politika számára is “persona non gratia” -vá vált. A “jó öreg” Nicoleaut már csupán Észak-Korea rezsimje és alig pár afrikai ország “kannibál” diktátora látta szívesen.
  http://kep.index.hu/1/0/18_00ac8ed3b4327bdd4ebbebcb2ba10a00/543271_3bc40581c78dce4ea8aa1e06f9741632_wm.jpg
  Kádár ott (még akkor is) csupán egy kolozsvári magyar konzulátus megnyitásának lehetőségét vetette fel, amit meg is kapott rá három évre – Kolozsváron egy szállodai szobát “utalt ki” az román rezsim erre a célra(!), a magyar külügy így Kádár is még a szavát sem emelte fel egy ilyesfajta megalázás ellen!

  Érdekes tény, hogy a magyarországi pártállami diktatúra negyven esztendejének mindkét vezetője a trianoni határokon túl született. Rákosi Mátyás a délvidéki Adán, Kádár (Csermanek) pedig Fiumében látta meg a napvilágot. Mindez azonban puszta kuriózumon kívül más egyebet aligha jelenthetett világnézetükben. Meggyőződéses, dogmatikus kommunisták lévén, nyilván nem sok jelentőséget tulajdonítottak ilyen mellékes tényeknek. Ennek egyértelmű jele volt, hogy a szomszédos szocialista országokkal (az ötvenes években Jugoszláviával, 1968-ban Csehszlovákiával, a hetvenes-nyolcvanas években pedig Romániával) előforduló konfliktusok idején egyetlen szóval vagy gesztussal sem utaltak Trianonra, de még a határon túl rekedt magyarságra se nagyon. Rákosi a leghisztérikusabb hidegháború idején, Jugoszlávia lerohanásának küszöbén sem gondolt egy percig sem szülőföldje felszabadítására. Az elvesztett területek mindvégig, következetesen tabutémát képeztek a kommunista párton belül és azon kívül is.
  “Beszédes” amúgy Kádár 1958-as romániai látogatása, illetve még ez év végén Münnich csehszlovákiai vizitje. Mindketten siettek leszögezni, hogy hazánknak semmilyen területi követelése nincs szomszédai irányában, valamint hogy „példamutatónak” tartják a két ország nemzetiségi politikáját, amelyet a „lenini útmutatások” mentén folytatnak.

  Kádár János egy sarokkő volt Magyarország történelmében. Viszont Kádár lehetett volna egy “világítótorony” is, egy lámpás, amelynek fénye minden magyar számára ma is mutathatná az utat nem csak a szociális jólét megteremtésének irányába, hanem a nemzeti érdekek, az összmagyarság melletti kiállás helyes irányát tekintve is.

  Nagy kár, hogy Kádár János nem volt egy kicsivel “több magyar”, mint amilyen internacionalista volt.

  Véleményem szerint Kádár eszmeiségének mai követői számára tanulni kellene ebből, és kicsit “több magyarnak lenni” mint amekkora kommunistának.

  Ajánlom figyelmetekbe a következőt:

  Erdélyben a Kemény János kastélykertjében jött össze a Helikon Társaság Trianon után. Dsida Jenő ott olvasta fel az íróknak ezt a csodálatos versét. Kós Károly, aki az utolsó vonattal hagyta el Budapestet, és ment haza övéihez, elsírta magát, és azt mondta a fiatal költőnek, hogy TE TAKNYOS! HOGY TUDTÁL ILYEN SZÉPET ÍRNI? A verset Kodály Zoltán megzenésítette…

  • Paul Aradi szerint:

   Miközben a félművelt ember Trianont emleget, tudnia kell a következőt! Trianoni szerződés előtt a magyarság győzte le a magyart, (Mi több, még más nemzetek katonáit is szövetségesül látta a sajátjai irtásához és lett Trianon nyertese.), miközben mind a hős, mind a fehérterrorista (h)orthy banda fölött idegen hatalmak döntöttek. Ha a hős fehérterrorista magyar éppen a tárgyalásokra figyelt volna, akkor is ez lett volna az eredmény? Ezt a nemzeti történelmi szégyent tagadni már nem lehet, mint mosogatni sem.

 4. "Szélsőjobb" :D szerint:

  A Munkáspárt három választáson összesen 7 darab szavazatot tudott begyűjteni.
  Ebből egyetlen konzekvencia vonható le: Jelen felállásban és ideológiai töltettel a kommunista eszme eladhatatlan termék – nem kell az embereknek.
  A kommunisták mindig mindenhol, csak erőszakkal tudták megszerezni a hatalmat, és csak erőszakkal tudták is azt ideig óráig megtartani. Ténylegesen szabad választásokon a kommunisták még soha sehol nem tudtak hatalomra kerülni.
  Jelen helyzetben esély sincsen a mostani irányvonal mellett, hogy a Munkáspárt támogatottsága növekedjen. Náluk még a Kétfarkú viccpárt is többszörös támogatottsággal bír.
  Tehát a Munkáspártnak (vezetőségnek és tagságnak egyaránt) el kellene gondolkodni azon, hogy helyes e az az irányvonal ami mentén politizálnak.
  A tényeken pedig az itt, elvtársak által “kivitelezett” történő folyamatos mantrázás sem segít.

  • SaLa szerint:

   Át kellene gondolni azt, hogy ki a Munkáspárt. A dolgozó nép pártja. Míg a többi párt a tolvaj bűnöző kizsákmányoló kapitalista, fasiszta bűnözők pártja. Gratulálok ha annak aki ilyet akar. Természetesen a bűn nem marad bűntelelenül! Amint ráeszmélnek a dolgozók, hogy nem az élősködés a jó, hanem a becsületes tisztességes munka, akkor bajban lesznek a kapitalista fasiszták. Majd nyivákolhatnak! Ha csak 1 hónapig a Munkáspárté lenne a hatalom, akkor jönne 56 után 57 is. És milliók állnának a nép oldalára. De most diktatúra van és nem hirdethetik a dolgozók érdekeit. Félnie kell a nép demokráciájának.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Több mint 40 éven keresztül basztátok a rezet.
    Van egy szomorú hír számotokra.
    A kommunisták már soha, de soha többé nem fognak hatalomra jutni, még ha violaszínt fostok akkor sem. 🙂

    • cicvarek szerint:

     Csak a buták használnak ilyen szavakat, hogy soha.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Vagy a realisták.
      Rólatok az alábbi vicc jut az eszembe:

      A halak versenyt úsznak.
      A cápa ér be elsőnek
      A rája másodiknak
      A REMÉNY-HAL MEG UTOLJÁRA.

     • cicvarek szerint:

      A te kontextusodban nem is várhatni mást. E.A. Poe véletlenül sem.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Az én kontextusomban ismerik az iróniát, ahogyan a nagyon buta, ámde ennek ellenére nagyon is beképzelt alakokhoz mint te megnyilvánulok. 🙂

     • cicvarek szerint:

      Pubika, tanulnod kell még. Nem csak triplán.
      Az irónia nálad a mosoly jel. Iróniához köze nincs, még kocsmaszinten se.

   • Sub Zero szerint:

    SaLa! Milyen diktatúra van? Most mentették fel Dopmant, aki Orbán hungarocell fejébe belerúgott. A hőn áhított demokratikus rendszeretekben mi történt volna azzal, aki Rákosi, Sztálin, Kádár vagy akár Honecker szoborfejével focizik?

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     A komcsiknak az már a diktatúra, ahol nem ők diktálhatnak. Az ő egypártrendszerük, az eltérő látásmód eltiprása volt a demokrácia.

     • vitorla123 szerint:

      Értelmetlen szobrokat ledönteni,értelmetlen egy szobor fejét rugdosni,mert attól nem változik semmi.De attól,hogy Kína visszatért a nemzetközi kommunista tanácskozásokra sok minden meg fog változni! A Kádári rendszer Kínai változata megkezdte világhódító útját. Trianont megváltoztatni csak katonai erővel lehet.Ehhez katonák és fegyver kell.És háború!A jobboldal meg csak háborút tud veszíteni,legalább is Magyar viszonylatban.Szóval a jobboldal alkalmatlan bármire is.Kiürül az ország a fiatalok angol katonák lesznek és németek.Már ha győzni akarnak.És Trianont leszarják!Meg Magyarországot is.A hazafias neveléseteknek ez az eredménye.

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Ez csak a te víziód Vitorla elvtárs.
     A Munkáspárt viszont sokat “köszönhet” neked, a Sa-La nevezetűnek és a hasonlóknak. Épp miattatok nincs és nem is lesz esélye labdába sem rúgni.
     Támogatottságotok még mikroszkóp alatt is alig mérhető.
     Na ez a tény, nem a te vízióid!

     • vitorla123 szerint:

      Ha te méred,nyilván igaz!Meg ha ti méritek akkor is igaz.Én gyűjtöm az aláírásokat nyilt szavazással és mindig meg van az induláshoz szükséges 2%.Mindenhol meg van az országban.Neked higgyek,vagy az adott magyar választási bizottságnak.Aki ráadásul ellenséges velem szembe.Mivel a magántulajdonnal ki akarja írtani a magyar munkavállalókat.Arabokat akar behozni helyettünk!Mert sokkal olcsóbbak!

 5. Paul Aradi szerint:

  Aki szélsőséges gondolatokat képvisel, arról tudni kell, hogy olyan személyiség akinek;
  – esze ágában sincs azután utánanézni amit tagad, ez félműveltség;
  – az a természete, hogy azt olvas és azt hall meg, amit akar;
  – az is a természete, hogy szereti ha a környezete dicsőíti, uram bocsásd, akár retteg tőle.
  Ebben az értelemben azt tagadni, hogy a társadalom fejlődésének egyetlen útja a humanizmus, egyenlő azzal, hogy sajnos a kapitalista állatkerti társadalmi viszonyok között egyre többen közelebb állnak az állatok közösségi törvényszerűségeihez, mint az értelmes emberhez. Ez tragédia és sokan reméljük, én is, hogy a soha az nem lesz értelmében, tartalmában definíciója annak a szélsőségesek által kimondott “soha”, hogy az emberi faj felfalja önmagát, és tönkre teszi az életterét! Még akkor sem, ha ma többen röfögnek egy teli moslékos vályú fölött a jussért a másikba harapva “soháznak”, mint akik értelemből megosztják a tudást és képzelik el a reális és fenntartható jövőjét az emberiségnek.

  • tilla szerint:

   Röviden. Vannak dolog, ami elméletileg jól hangzik, de gyakorlatban nem működik. Hogyan működne gyakorlatban egy egyenlőségen alapuló társadalom, amikor a társadalmat alkotó emberek egyáltalán nem tartják magukat egyenlőknek másokkal, sem Te, sem, én, sem ő? A kommunista rendszerből az emberi lélektan van kihagyva. Ha mindenki robotként, érzelmek nélkül gondolkodna, akkor működne, de nem ilyenek vagyunk.

   • vitorla123 szerint:

    Dehogy van kihagyva!A magántulajdon alapúból van kihagyva mert 12 órát kell dolgozni naponta és már baszni sincs ereje a munkavállalónak,nem hogy gyereket nevelni,pláne magát továbbképezve tanulni,tanulni,tanulni.
    Sztálin 1930-ban bevezette az egész Szovjetunióba a 7 órás munkanapot.1953-ban híres beszédében az először 6 és később az 5 órás munkanapot.Mint a fejlődés feltételét.(átmenet a kommunizmusba)Ezt magántulajdonosi alapon nem lehet megcsinálni.Persze ráadásul kétszeres havi bérrel.Folyamatos árcsökkentés mellett.Meg van a Szabad Nép akkori szövege.Hogy ez a munkaadóknak és a bosszúálló zsidóknak akik munkaadók, nem tetszett azt természetesnek tartom.Műszaki fejlődést,amit Észak-Korea produkál elérni tanulás,továbbképzés nélkül nem lehet.Arra sok időt kell fordítani,abba be kell ruházni az egyénnek is,meg a társadalomnak is.A harácsolás egyébként zsidó tulajdonság,ezt vette észre Hitler.Csak nem zseniális megoldást választott.

    • tilla szerint:

     Ha felemeled kétszeresére a béreket, csökkented az árakat, csökkented a munkaidőt, miből gondolod, hogy a fennmaradó szabadidejükben az emberek marha nagy tanulásba és önképzésbe kezdenének? Vagy rákényszerítenéd mindenkire, hogy Te ezt és ezt tanuld meg?
     A harácsolásnak mi a definíciója? Hol van az a határ, ami még nem harácsolás és attól már harácsolás. Egy átlagember, aki a szuzuki helyett egy 2-szer drágább volkswagent szeretne az kimeríti a harácsolás fogalmát? És az aki az A4-es audiját szeretné egy menő mercedesre cserélni? Vagy aki a siófoki nyaralója mellé tihanyra is szeretne egy nyaralót, hogy ha átmennek komppal akkor ott is meg tudjon pihenni, az harácsoló?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.