Az utolsó szalmaszál?-avagy nekikészülődés…

Már Clintonék is újraszámoltatnák a szavazatokat

Több kulcsfontosságú államban is támogatja a voksok újraszámolását Hillary Clinton demokrata párti jelölt kampánycsapata – jelentette szombaton a CNN amerikai hírtelevízió. Donald Trump megválasztott elnök nem sokkal később svindlinek nevezte a szavazatok újraszámolására vonatkozó kezdeményezést.

gyc

Marc Elias, a kampánystáb jogi képviselője ugyanakkor az egyik közösségi oldalon tudatta: a választás eredményét magát nem kérdőjelezik meg, s a saját vizsgálatuk sem talált arra utaló nyomot, hogy a választási rendszert az eredményt befolyásoló hackertámadás érte volna. Elias azt írta: azért támogatják a voksok újraszámolását, hogy az eljárás “biztosan mindenki számára méltányos eredményt hozzon”.
Az újraszámolást a zöldek kezdeményezték. Jill Stein, a zöld párt jelöltje több millió dollárt gyűjtött össze a voksok ismételt összesítésére. A párt Wisconsinban nem csak a voksok puszta újraszámolását kéri, hanem a papíron rögzített feljegyzések ellenőrzését is.
“Ez az első lépés annak kiderítésére, hogy működik-e a demokráciánk” – mondta a párt helyi társelnöke, George Martin.
Stein Pennsylvaniában és Michiganben is újra át szeretné nézetni a voksokat. Elias tudatta: ha ott is megindul az eljárás, a Clinton-csapat abban is szeretne részt venni.
Donald Trump a három államban 107 ezer szavazattal kapott többet Clintonnál. Elias szerint továbbra is aggodalomra ad okot, hogy beavatkozott-e Oroszország az elnökválasztásba.
“Az amerikai kormány megállapította, hogy orosz állami szereplők álltak a Demokrata Párt országos vezetősége és a Clinton-kampánycsapat személyes e-mail-fiókjai elleni hackertámadás mögött, és éppen tegnap számolt be a The Washington Post arról, hogy az orosz kormány áll a kampányhajrában keringetett, álhírekből álló propaganda jelentős hányada mögött” – írta Marc Elias.
Egy magas rangú kormányzati tisztviselő a CNN-nek azt mondta: a szövetségi hatóságok nem érzékeltek megemelkedett rosszindulatú hackertevékenységet a választás napján.
Az elnökválasztáson több mint kétmillióval többen szavaztak Hillary Clintonra, mint Donald Trumpra, de az elnököt nem közvetlenül választják, hanem hivatalosan az elektori kollégium fogja megválasztani decemberben, Trumpnak pedig sikerült megszereznie az elektori szavazatok többségét.
Donald Trump megválasztott elnök nem sokkal később svindlinek nevezte a szavazatok újraszámolására vonatkozó kezdeményezést, mondván: még maga Clinton is elismerte a választás eredményét.

dtm

“Ez az egész újraszámolósdi csak arra szolgál, hogy Jill Stein, aki a voksok kevesebb mint egy százalékát kapta, és sok helyen még a szavazólapon sem szerepelt, megtömhesse a zsebeit pénzzel, amelynek többségét aztán nem is a nevetséges újraszámolásra fogja fordítani”- reagált Trump a zöld párti politikus kezdeményezésére.
(atv)
Bal-Rad komm: Nehezen feltételezhető józan emberi számítások szerint, hogy egy törpe minoritás-az amerikai zöldek-demokráciapróbát kezdeményeznének. Az már inkább, hogy a rettenetes nyolcadikai bukta utáni gyászából lassan magához térni látszó liberális kör kezd egy új, municiómegteremtő akcióba, előkészítve a későbbi teendőket.
A nyőstényördög és támogatói köre-de inkább az utóbbi-föl kívánja mérni a lehetséges támogatói kört és annak erejét, elszántságát és hadrafoghatóságát a további lépéseik során. Hírek szerint az “afroamerikaiak” fegyverkeznek. Erőteljesen. Ami nehezen indokolható a “rendőri brutalitással”-hiszen ezt nyolcadika előtt IS megtehették volna! De nem tették! Ám a héten már arról érkeztek hírek, hogy erőltetett ütemben vásárolják a lőfegyvereket a feketék! A világ elsőszámú latorállamában-az USA-ban!
Rossz-és nehéz-abba belegondolni is, hogy mi történne akkor, ha az újraszámlálási “remények” valóra válnának! A legenyhébb eredmény “a’ zoroszokvaútak!”-lehetne!
Végső soron nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy nem másról van itt szó az újraszámlálási bohóckodással, minthogy a sorosista rémbanda nem akarja átengedni a betervezett prédát! Annak megkaparintása érdekében belekapaszkodnak az utolsó szalmaszálba is! Mint a  vízben fuldokló!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az utolsó szalmaszál?-avagy nekikészülődés… bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

  Trump kezd beállni a kazár maffia mögé.
  Ako biz ugy jár mind ö.

  • Gabriel ladaja az anktartiszon ( Kiril igazsága) szerint:

   Trump jobb ha tartja magát a keletiekkel megkötött szerzödéssel.
   Tisztelt Trump Isráel lángra kapott.
   Ne szolgáld a vezteseket,tiszteld a gyözteseket.

   A jövöt ne a muldban keresd.

 2. viola szerint:

  Én is olvastam a fegyverkezési cikket, de abban az állt, hogy a feketék nem a fegyverboltokban vásárolnak, hanem a fegyverek-el kapcsolatos szervezetekben tünnek fel az eddigihez sokkal magasabb számban. A fegyver eladások kicsit nőnek, de annak főleg a fehér emberek a generálói.

 3. szigony szerint:

  Volt már ilyen ” újraszámoltatás “, George Bush IS így lett elnök !

  A mostani mizériát a téves (?) számolásokról így azért túlzás orosz beavatkozásként aposztrofálni, mint azt a kapitalisták állítják szerte a világon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.