Donbassz

A kijevi junta minden erőfeszítése arra irányul, hogy terelje az alattvalók figyelmét a hihetetlen nyomorról, a donbasszi háborúról, az elképesztő méreteket öltött korrupcióról.

Mindezt természetesen “a’ zoroszokazokajimindennek” magyarázattal!
Tegnap nagyívű holodomor megemlékezést tartott az udvar a múlt század ’30-as éveiben éhenhalt mintegy hárommilliónyi ukrán áldozatára. Ez volt a holodomor. Ami Valcman ünnepi beszédében TERMÉSZETESEN szándékolt orosz bűncselekmény volt. (Azidőtájt 1932-33 között a Szovjetunió orosz részén is volt ilyen mérvű éhínség, de ugyanezen időszakban az USA-ban is! Pedig az USA-ban nem volt szovjet rendszer! De ezekről Nyalókakirály nem tett említést. Nem illett bele az ünnepi képbe!)
Amúgy a jelen sanyarú helyzetről nemigen tudta elterelni a pórnépi figyelmet Valcman helytartó. Úgy meg pláne nem, hogy nagyjából a megemlékező hőbörgése alatt érkezhetett a hír az alattvalók füleihez, hogy Volnovaha környékén is bepróbálkozott a holodomorért bosszút állni igyekvő valcmanista latorhad egy különítménye. Ők sem jártak nagyobb sikerrel mint pár órával korábban Dzserzsinszknél a cimborá. Ez a móka is öt latornévvel rövidítette a kijevi zsoldlistát, de legalább a sebesültjeiket vitték magukkal! Csak a fűbe harapott martalócok tetemeit hagyták a donyeckiek gondjaira.
Az ordashorda latortüzérsége Jaszinovataja ipari kerületét is megágyúzta rendesen. Tegnap kédő délután kezdődött az ágyúzás, de ma reggel hat órakor még tartott.

Gorlovka-Zajcevo is-meg végig az egész térség kivétel nélkül-“maradéktalanul élvezte” a latortüzérség figyelmét.
A “mazochista” donyeckiek is hódolhattak tegnap este szenvedélyüknek.
Donyeckben tegnap este komoly produkciót láthatott a nagyérdemű. A “Va Bank” nevű orosz zenekar búcsúkoncertjének zárószámának eléneklésébe bekapcsolódott Alekszandr Zaharcsenko is. Sanda gyanú szerint a szervezők így akarták elejét venni a közönség véget nem érő “vissza-vissza!”-követelődzésének. Rávették hát Zaharcsenkot, hogy énekeljen. Amennyiben a rossz nyelvek szerinti szervezői sanda szándék valósult meg, akkor fényesen jól kalkuláltak. Mert bár Zaharcsenko szólót nem vállalt hanem csak közös éneklést, jónéhány muzikalitással megáldott néző már az első zaharcsenkoi taktus után elborzadva menekült! Nem is volt “vissza-vissza!”-követelés! Gyorsan kiürült a nézőtér! Pedig hát a Nagy Honvédő Háború egyik közkedvelt dalára, a “Gyújtsunk rá elvtárs!”-nótára gyújtott rá tavaris Zaharcsenko!

Igazán szerencsések Valcman martalócai.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. stefi szerint:

  Admin,
  szeretnék erről az 1932-33-as éhinségről többet olvasni. Van valami hiteles forrás ezzel kapcsolatban?

  • egy paraszt szerint:

   Szerintem a kereső mindenfélét kidob, tessék választani. Csak egyre kell ügyelni, hogy egyet innen egyet onnan… nehogy csak egyoldalú véleménynek dőljünk be.

   Az éhínségre pedig; a központi beszolgáltatás abban az időben az új gazdasági mechanizmusnak része volt, mint nálunk is az 1950-es években. Ehhez jött a rosszabb mezőgazdasági év, a felülről vezéreltség, meg a kedvtelenség.
   Miközben a Szovjetunió gabonaexportból teremtette meg fegyverimport elenértékét.
   A doni kozákokkal meg már a cár atyúskának is sokszor meggyűlt a baja, néha móresre tanították őket.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  (Azidőtájt 1932-33 között, a Szovjetunió orosz részén is volt ilyen mérvü éhinség ,de ugyanezen időszakban az USA-ban is. Pedig az USA-ban nem volt szovjet rendszer), De az oroszkra még KEMÉNY SZANKCIÓKAT IS KIVETETTEK A NYUGATIAK. Minddenáron meg akarták akadályozni Oroszország fejlődését,térdre akarták kényszeriteni , rabszolga sorba-a cári rezsimbe akarták visszataszitani oroszországot , szerintem . Ez csak egy nagyon kis része a cholodomor történetnek. Van részleteseb magyarázata is, amire természetesen én is kiváncsi vagyok.

 3. RANGER48 szerint:

  TERMIN8ATOR/2016-11-27 – 17:22

  Kiegészítés Lovas Istvántól az ukrajnai holodomor témában.

  http://lovasistvan.hu/2016/04/17/az-ukrajnai-holodomor-145-millio-aldozatanak-emlekere-ii/

  http://lovasistvan.hu/?s=Az+ukrajnai+holodomor+

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T. Lovas István ! köszönöm önnek a gyors reagálását, de mivel ez az ön blogja szeretnék öntől engedélyt kérni a szövegek kinyomtatásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.