Szíria

Egyre több jel utal arra, hogy a szíriai pogárháborúban egymásnak feszülők legkevésbé a diplomáciai csatározások eredményeiben bíznak. Inkább maguk törekednek a vitás kérdések eldöntésére. Legalábbis arra, hogy mire a diplomaták leülnek ismét tárgyalni, tényekkel szembesüljenek. 

A Hasakah tartománybeli Tel Temir falunál tegnap késő délután eddig ismeretlen okból hatalmas robbanás történt. Az amerikai-brit közös fenntartású és üzemeltetésű katonai bázison. A robbanásban legalább 40 különféle nacionáléjú katona és kurd fegyveres halt meg.

tel

Vannak konteok, melyek szerint a török csapatok elleni november 24-i, al-Bab térségében végrehajtott AMERIKAI LÉGITÁMADÁST torolta meg így egy török diverzánscsapat.
Al-Bab vidékén rémisztőre fordult az ISIS-helyzete. A “szabad szírek” elragadták tőlük tegnap Umm Shukyaf, Umm Adasah és Anifiyah falvakat. A kurdok Tall al-Jijan és Tall Unayb falvakból üldözték ki a rémbandát, míg a kormánycsapatok Khirbat Duwayr, Amad Taltinah, Shaalah, és Tal Al-Khashkhashat településet latormentesítették. Nagy a versenyfutás most al-Bab városáért, hiszen a kormányerők is már csak 8 kilométerre vannak a várostól. A “szabad szírek” banditacsapatai pedig-hiába a törökök támogatása-gyengécskék a város elleni ostromhoz. A kurd YPG milíciái sem elég erősek a tett kivitelezéséhez, viszont egy kormányhadsereg-YPG közösködés nagyon betarthatna az ankarai álmoknak.
Aleppo és környéke!
A Kelet-Aleppoban ostromgyűrűbe zárt martalócokat tegnap délutánra Hanano kerületből teljesen kiszorították a kormányerők, és ezzel kettévágták a banditaerőket.

hana

A kormánycsapatok már az este megindultak Sakhour, Jabal Badro, Sheikh Najjar és Ard al-Hamra kerületek bűnbandái ellen. Becslések szerint csak tegnap legalább hatszáz brigantit pusztítottak el.

Tegnap mintegy hatszáz civilnek sikerült kimenekülnie a kelet-aleppoi ostromgyűrűből. Többek között egy kormánykatona családjának is.

Az egyéb más szíriai csatatereken is kezd nagyon rosszul állni a latrok szénája. Tegnap egész Szíria-szerte ismét föllépett az orosz légierő.

Deir ez-Zor is egy külön háború helyszíne a háborún belül. A kormányhadsereg egyre vadabb iramban pusztítja a környék kalifátusistáit, amelyek lassan már az orrukat sem merik kidugni fedezékeikből. Égből-földről zajlik a nagyüzemi szintű irtásuk.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Emeric szerint:

    Ennél jobb hír nem is lehetne a reggeli alma mellé Elvtársak.

  2. TERMIN8ATOR szerint:

    Végre valahára rájött a szí-orosz páros, hogy nem “tűzszünetesdit”, kel játszani, hanem kíméletlenül pusztitanikel az ellenséget,nem hagyni őket egy percnyi lélegzetvételhez sem jutni, mert akkor ujraélednek, megerősödnek. Minnél hamarab meg kel tisztitani az országot minnél hamarab,hogy megkezdődhesenek az újáépitések. Így is évtizedekig fog tartani amig szíriát ujjá fogják épiteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.