Modellek csatája

Az érpataki modell nekiugrott az ásotthalmi modellnek

omiz

Vallásgyalázónak tartja Toroczkai mecseteket és csadort tiltó rendeletét Érpatak radikális polgármestere. Orosz Mihály nem érti, miért kell összemosni az iszlám békés híveit az illegális bevándorlókkal, a terroristákkal vagy éppen a melegekkel, így a polgármester nemtetszésének közleményben adott hangot.

Emlékezetes, hogy Toroczkai László, a Jobbik alelnökének javaslatára Ásotthalom önkormányzata rendeletet hozott arról, hogy az általa vezetett településen betiltják a burka viselését, illetve mecsetek és minaretek építését (és mellesleg a házasság hagyományostól eltérő formáinak – ideértve az azonos neműek házasságát is – népszerűsítését).
Toroczkai rendelete megdöbbenést keltett a hazai muszlimokban, a Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület az igazságügy-miniszter közbelépését sürgette az emberi jogok egyetemes nyilatkozata és a magyarországi vallásszabadságról szóló törvényre hivatkozva, a „kirekesztő, közösség elleni izgatásra alkalmas rendelet” ellen.
Toroczkai most kevésbé várt helyről is éles kritikát kapott: Érpatak radikálisan rendpárti polgármestere közleményében keményen bírálta kollégája intézkedését.
Orosz: Ez vallásgyalázás
„Tisztelt Istent Szerető Muszlim Közösség, Kedves Keresztény Testvérek!” – így kezdődött Orosz Mihály Zoltán közleménye, amelyben jelezte, katolikus polgármesterként akar véleményének hangot adni „egy szakrális vallást, annak hagyományait és áttételesen annak követőit meggyalázó ásotthalmi önkormányzati rendelet kapcsán”.
Majd pontokba szedve összegezte kritikáit Toroczkai lépésével kapcsolatban. Egyrészt súlyos tévedésnek tartja, hogy az „Isten odaadó szolgálatára tanító vallás” híveit összemossák az Európába özönlő migránsokkal, és a hazájukban maradt, de „saját vallásukat megtagadó, kiilleszkedett, garázda és bűnöző életmódot” folytatókkal, akiknek nevében nem lehet elítélni egy világvallás többségét. A keresztényeknek nem ellenségei a muszlimok, hanem – a jelenlegi istentagadó világban – egymás természetes szövetségesei – közölte Orosz, idézve a második Vatikáni Zsinat nyilatkozatát, amely kölcsönös megértésre és türelemre szólítja fel az ábrahámi vallások követőit. Szerinte tudatos propaganda része az iszlám meggyűlöltetése a nyugati világban, ebben pedig egy városvezetőnek sem szabadna részt venni. Valamint – fogalmazott Orosz a rendelet melegházasságra vonatkozó része kapcsán – „érthetetlennek tartja”, hogy a muszlim hívek sokaságát miért kell egy napon említeni „a fajtalankodó és a természeti rendből kifordult társadalmi csoportok emberellenes és társadalom züllesztő propagandájával”.
Barátból ellenség?
A Jobbik és a muszlimok viszonya legalábbis fordulatosnak mondható az utóbbi időben. Vona Gábor pártelnök például három évvel ezelőtti törökországi útján arról beszélt, hogy „az iszlám az emberiség utolsó fénysugara a globalizmus sötétjében”, illetve hogy jó lenne, ha a magyar társadalom jobban hasonlítana a tradíciókhoz hűbb törökre.
Ezen némileg változtatott a migránsválság, amely ideje alatt a Jobbik az illegális bevándorlókat keményen elítélő retorikához folyamodott, Vona Gábor pedig tavaly lapunknak leszögezte: a keleti orientáció helyett immár nyugat felé fordul a párt.
Az is igaz azonban, hogy Jakab Péter, a Jobbik szóvivője korábban kérdésünkre leszögezte: Toroczkai rendelete nem tükrözi a párt hivatalos álláspontját, és az alelnök nem egyeztetett előzetesen a kérdésről a pártvezetéssel.
(mno)
Bal-Rad komm: “…Vona Gábor pedig tavaly lapunknak leszögezte: a keleti orientáció helyett immár nyugat felé fordul a párt…”
-Na akkor most melyik modell melyik orientációt részesíti előnyben?
Ásotthalom a nyugati multikultit a mecsetépítést-csadorviselést tiltó rendelkezésével a “hivatalost”, (ami nem tükrözi a Jobbik hivatalos…) vagy Érpatak keresztény-muszlim testvériséget hirdető-amúgy ugyancsak nyugatias-de “nem igazán hivatalos” irányvonalat, (ami megintcsak nem tükrözi a Jobbik hivatalos…).
Miközben Ásotthalom és Érpatak első embere is elutasítja a nyugati formációt. De amúgy támogatja. A Jobbik hivatalos orientációját! A nyugati orientációt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Modellek csatája bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Vona soha nem mondott olyat, hogy a keleti orientáció helyett a nyugatit kell követni – ez így csúsztatás. Amit mondott, hogy nemzeti érdekek mentén pragmatikusan kell hozzáállni mind a kelethez mind a nyugathoz.

  OMZ meg egy fura alak. Legtöbbször jó az amit tesz, amit mond, de néha elszáll kissé az agya. Magam részéről azt vélem, hogy sajnos ő is elkezdte ideológiák mentén szemlélni és lekommunikálni a dolgokat, ami ilyen anomáliákhoz vezetnek. Amennyiben nem változtat és tér vissza a dolgok tiszta gyakorlati megközelítéséhez, bukni fog – ennyi

  • vitorla123 szerint:

   Tényleg!Jó a kérdés.Isten milyen vallású?

   • Gonda István szerint:

    “Isten milyen vallású?”
    Szerintem Isten nem vallásos. A Biblia szerint így definiálta magát az embernek: “vagyok, aki vagyok”.
    A vallások inkább az embereket segíthetik abban, hogy esetleg ráhangolódjanak az Istenre.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Te kérdezed, aki Szent Sztálinhoz imádkozik? 😀

   • Hun szerint:

    Igazsag vallasu :-). Egyebkent a cikkel kapcsolatban egy jo pelda jutott eszembe. Ott van pl. Oroszorszag ami ugyebar maximalisan kereszteny ertekrendet kepvisel. Es termeszetesen ott van Csecsenfold ami a muszlim vallast preferalja. Es megis Putyin Orosz elnok es Kadirov Csecsen elnok egesz jo baratok.

  • Smith szerint:

   Magyarországnak arra kell törekednie, hogy jó kapcsolatot ápoljon a Nyugattal és a Kelettel egyaránt. De szakítani kell azzal a korábbi politikával, hogy alárendeljük és teljesen kiszolgáltatjuk magunkat egyik vagy másik nagyhatalomnak.

 2. lacii szerint:

  Ki nem szarja le, hogy ki mit mondott
  A lényeg mindig, hogy én mit gondolok.
  Egyébként szép napot mindenkinek.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Hát Érpatak polgármestere nincs igazán tisztában az iszlám jellegével. Nem ártana, ha tanulmányozná a koránt, és az iszlám vallási jogrendjét. Ebben bizony Toroczkainak van igaza. Ajánlanám neki Oriana Fallaci iszlámról szóló műveit, annak ellenére, hogy Ő abszolút antikommunista volt. Ha végig nézne a világon, azt látná, hogy az iszlám, ahol erővel megjelenik, mindenhol gyilkolt , gyilkol, és gyilkolni fog. Nincs békés muszlim, mindegyik hódító, ezért velük a békekötés maga az öngyilkosság. Ahol megjelennek, a nemzeti kultúrának vége. Nos ezért zavarta a kommunistákat a vallás ( és nem a hit), mely az egyházak hatalmára épül. Ilyen volt az Ókorban a zsidó egyház, a középkorban az inkvizíciót gyakorló keresztény egyház mert egy tőről fakadnak.

 4. Fergeteg szerint:

  Mindkettő tradicionalista, de úgy látszik, az iszlámhoz való viszonyulást tekintve ezen belül is van konzervatívabb irányzat, amit az érpataki polgármester (és retorikájában Vona) képvisel. Az ásotthalmi polgármester megközelítése (tőle nyilván függetlenül) jobban ízlik Izraelnek és a nyugat-európai szélsőjobbnak, ami meglehetősen szúrhatja az érpataki polgármester szemét akkor is, ha egyébként teljesen ésszerű, bár egyelőre nem túl gyakorlatias döntés volt. Filozófiai csata ez. Ha Toroczkai látja azt a határt, ami elválasztja az ésszerűséget egy idegen érdek önkéntelen és fölösleges kiszolgálásától, akkor talán jól is dönthetett, bár ez bolhák csatájának tűnik az elefánton.

 5. Szaszi szerint:

  …és nyomatékul meg is jelent 61 határsértő Ásotthalomnál.
  ( miért nem 64 )

 6. Próféta szerint:

  Megint a terelés megy….
  Milyen országban akarunk élni ??!!!
  ZSIDÓ, MUSZLIM, KERESZTÉNY vagy ISTENTELEN ?? ???
  Ezt kell eldönteni !!

  Ahol nincs Isten, ott az ember sem ér semmit !!

  A többi a demográfiai adatoktól függ.
  Sok zsidó = zsidó ország
  Sok muszlim = iszlám ország
  Sok cigány = cigány ország
  Sok keresztény = keresztény ország

  Nem a kisebbséggel van sosem a gond, ha alkalmazkodnak a többséghez, hanem, ha a kisebbség akar a többség lenni, elnyomva a többséget, kisebbségbe kényszerítve.

 7. Artur szerint:

  A Vona féle muszlim orientáció és az érpataki ember buta elvkövetése,a László András féle tradicionális iskola kritikátlan követéséből származik.Ez a tábor az amely a Habsburg monarchia éltetését hirdeti a magyarok függetlenedési folyamataival szemben.Ez a tábor az amely 1848 megítélése során az Aradi vértanúinkat hazaárulóknak definiálja.Ide tartozik Baranyi Tibor nevű tanácsadó,”mester”,szélhámos tanító is,a jobbik holdudvarából,ami és aki a jobbikba beépült hazaáruló aspektus része.Ennek egy tompult és idióta követője ez az Érpataki primitív ember.

  • Artur szerint:

   Ezeknek az elveknek a metafizika alapját a szolipszizmus képezi,amely minden metafizikai irány végső origója.Még a materializmus is kellően igényes gondolkodással a szolipszizmusba torkollik,ám a politikai és történelmi megitélések mellérendelése már sok esetleges nézőpont társulásával szennyezi ezt a mély világnézetet,ezért politikai célokra felhasználható bölcseletté redukálódik,főleg az egyszerű ember koponyájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.