Moszkva és Donbassz

Az orosz Honvédelmi Minisztériumba bekérették Maradék-Ukrajna moszkvai nagykövetségének katonai attaséját. A december elsejére és másodikára a Krím légterébe bejelentett ukrán rakétareptetési ötlet kapcsán.

Közölték az attaséval, hogy köszönik a figyelmeztetést, de nem állítják le a légiforgalmat a tervezett légtérben. Sem a polgárit, sem a katonait. Viszont gondoskodnak a biztonságos légtérhasználatról. Magát a rakétareptetést egyébként kimondottan rossz ötletnek tartják Moszkvában, és ezt értésére is adták Maradék-Ukrajna katonai attaséjának.

porcs

Nyalókakirály pedig ha ilyen reptetési butaságokat forgat a fejében, nem árt ha otthoni házioltára előtt néhány imát elmormol. Az előtt a házi oltár előtt, amelynek fő-fő falfestményén személyesen ő maga domborít. Mint Maradék-Ukrajna legfőbb fölkent védelmezője. Családja körében.
A reptetési ötletről egyre több politilógus és szakmai elemző véli úgy, hogy az nem egyéb, mint próbálkozás az orosz légvédelem készségeinek kifigyelésére. Elképzelhető indításimitáció-fellövés nélkül. Már ez sok következtetés levonására alkalmas! Viszont egy aprócska kalkulációs hiba is komoly gondokat okozhat! Elsősorban Kijevnek.
Annak a Kijevnek, amelynek latortüzérsége igazán nem fukarkodott a DNR területével szemben-gránátilag. Vasárnap reggeltől ma reggelig 2059-et áldozott a készletből. Csak a Donyecki Népköztársaság területének. Erről Eduard Baszurin számolt be ma reggeli összefoglalójában Donyeckben.

Baszurin “programismertetőjéből” szinte nem is maradt ki egyetlen frontmenti DNR-település sem! Pedig a kisebb tűzszerszámokkal a DNR-re zúdított tüzet alig említette. Így zárta a hetet a DNR, és indult neki egy újnak.

uk

Az LNR-rel “kesztyűsebb kézzel” bántak Nyalókakirály latortüzérei. Mindössze kilenc település szórtak meg. Valami 250 gránáttal.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Moszkva és Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwj4ktiC0svQAhXBtxQKHdGzDXgQFggkMAE&url=http%3A%2F%2Fdnr24.su%2Fextra-news%2F16808-ukrsmi-uveryayut-chto-dokuchaevsk-okruzhen-i-mozhet-byt-zahvachen-za-2-chasa.html&usg=AFQjCNEiZt1VvXnx2aHEYw_XEgO3bZ_tqg Az Ukr SMI azt álitja,hogy a körbezárt Dokucsajevszket KETTŐ ÓRÁM BELÜL MEGSZÁLJÁK A Valcmanisták, erről Nazar PRIHODKO níilatkozot. T. Admin ! Tudna erről közelebbi információhoz hozzáférni,jlletve közölni ? Hírforrás :dnr-news.

  Admin:

  Ez csak egy hoholhencegés, miszerint ha akarnák, két óra alatt el tudnák foglalni Dokucsajevszket. Tény, hogy arrafelé a legnagyobb a feszültség, de egyáltalán nem aggasztóbb a helyzet, mint másutt.

 2. Kósa Lajos szerint:

  Ha nem, lőttök vissza, megérdemlitek! Egyszerűen érthetetlen,, nem lehetett idáig is bemérni, és semlegesíteni az Ukránok tűzfészkeit? Orosz műholdak nem látják a lenti koncentrált tüzérségi állásokat? Akkor mit látnak? Legalább kővel dobnának vissza!

  • vitorla123 szerint:

   Szerintem elterelő hadművelet zajlik.A Krím miatt!

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Vitorla123 ! Ez egy olyan válasz volt öntől, mint annao, amikor a németek,meg a magyarok hátráltak a Szovjet hadseregtől. Az “illetékesek” mindig azt mondták, hogy: “RUGALMAS ELSZAKADÁS AZ ELLENSÉGTŐL”, meg “elterelő hadművelet”, már megbocsásson a hasonlattól .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.