Szíria

Minden jel szerint a háború hozza el a békét Szíriában, és nem a diplomáciai kötélhúzás. Aleppoban legalábbis ez látszik beigazolódni.

Tegnap az ostromgyűrűbe zárt martalócbandák már fejvesztve menekültek a kormányerők elől.

ogy

A Maszakin Hannano kerületnek szombati elfoglalását követően a kormányerőknek vasárnap további öt szomszédos kerületet sikerült bevenniük.

A harcok most Hejdaríja negyedében folynak, valamint a kulcsfontosságú Szakúr negyedben. Korábbi harciasságuk tovaszállt. Lelkük pedig-ha volt egyáltalán-százasával a Paradicsomba. (Ott jó helyen is vannak!)
Az ostromlott városrészből legalább tízezer civilnek sikerült az utóbbi 24 órában átmenekülnie más negyedekbe.

Dél-Aleppoban is jó ütemben halad a martalóchordák likvidálása. Tegnap Tel-al-Aziz negyedből pucolta ki őket a kormányhadsereg. A pribékek ismét döbbenettel voltak kénytelenek megtapasztalni, hogy a méregdrága amerikai ketyere-a TOW-rakétájuk-a kormányerők T-90-es tankjainak semmit nem képes ártani.

A kurd YPG is belehúzott tegnap. Folytatódott iffenzívájuk Sheikh Maksoud térségében. Hallak al Huff, Hallak al-Tahtani és Bustan Al-Pasha területekről verték ki a dzsihadistákat.
Homsz-tartományban Al-Rastan környékén a szír légierő borította gyászba a pribékgyülekezetet. Egyetlen sikeres légicsapásuk három banditafőnököt küldött Allahhoz. Muhammad Al-Hosn, Bilal Al-Daher, és Mohamed Al-Mahmoud latorvezérek ebben az árnyékvilágban már semmi vizet nem zavarnak. Kíséretük tucatnyi egyede sem.
Tegnap is rossz napjuk volt Deir ez-Zor kalifátusistáinak. Pedig CSAK a levegőből irtotta őket Asszad légiereje. Az oroszok tegnap vasárnapoztak.
Az izraeli légierő munkanapot tartott. A jelek szerint a zusidó állam úgy döntött, hogy véget vet a kalifátusistákkal való barátkozásnak. A jó lenne a győztes oldalon állni!- jelszóval a Golan-fennsíkon ártottak az ISIS-nek. A rémkalifátus pribékjei előtt pedig felrémlik a gyors vég lehetősége. Minden irányból lövi őket mindenki.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Az izraeliek állítólag tűzharcot vívtak, s megöltek 4 isis harcost, akik a golàn fennsík felöl támadtak izraeli katonàkra aknavetővel, s kèzifegyverrel.
  Orientalista.hu

 2. Tovaris szerint:

  A szíriai eseményeket évek óta figyelemmel kísértem – különösen az orosz intervenciót követő időkben.
  Bebizonyosodott, hogy igazából, a lényeget illetően kizárólag az oroszok hathatós beavatkozása állította meg az iszlám terroristák nyomulását, jelenleg az utóvédharcok folynak.
  Az is bebizonyosodott, hogy Oroszország minden tekintetben világhatalom, akivel az USA-nak számolnia kell.

 3. petymeg szerint:

  Izrael inkább attol fél,hogy a Szir hadsereg lendületből vissza foglalja a fensíkot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.