Donbassz

A szombat esti koncert után Alekszandr Zaharcsenko viszonossági alapon meginvitálta vendégét az ő színpadára.

(Mint ismert, szombaton este a Donyeckben koncertező “Dzsango” nevű zenészbanda vezetője, Alekszandr Szklar hívta fel druszáját egy dal közös eléneklésének erejéig a világot jelentő deszkákra.)
Zaharcsenko pedig az előző esti gesztust azzal hálálta meg, hogy ő is meghívta Szklart egy kis frontlátogatásra. Ahogyan Zaharcsenko igyekezett lefelé a nóta végén a színpadról, Szklar is legalább olyan iramban telt el az új élménnyel. Ő is sietett elfelé a frontról.

Hiába no! Eltérő műfajok az övék.
Zaharcsenko műfajában tegnap is volt előadás rendesen. A valcmanista latortüzérség adott koncertet Kominternovo és Szahanka “moszkalijainak”-Sztálin-orgonahangverseny címmel. “Most aztán kapnak a moszkoviták” kacarászással. (Az ukránok nevezik a donbasszi oroszokat “moszkaliknak”. Meg úgy általában az oroszokat.)

Amúgy nagy változások az utóbbi 24 órában a donbasszi frontokon nem történtek. Ebből a változatlanságból talán csak az emelhető ki, hogy ma reggel a Szvetlodarszk-Debalcevo közti úton ismét “belenézett” egy kijevi martalóckonvoj a népköztársaságiak tüzérségi tüzébe. A kijevi napi hadijelentések között valószínűleg nem fog szerepelni a történet.
Minszkben ma-állítólag-ismét lesz tárgyalási forduló a “békéről”!
Kijevben pedig a hírek szerint távoznia kell posztjáról a Maradék-Ukrajna pénzromlásáért felelős EGYETLEN BŰNÖSNEK, Valerija Gontyarjeva nemzeti bankelnöknek. Benya Kolomojszkij nagyon nincs megelégedve a ténykedésével.

va

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  A szombat esti koncert után ….. Zacharcsenkonak viszonoznia kelletet volna egy “másfajta koncertet” Szklar számára, mégpedig a dnr tulajdonaiban lévő katyusákból, gradokból, vagy ahogyan régebben nevezték Sztalin gyertyákból, az egész DNR határ hosszában, nem megvárni, amig az ukik koncerteznek a gradokkal. Az lett volna csak az igazi koncert az ukik részére. Az valóban a koncert “FÉNYPONTJA ” lett volna .

 2. Istvan szerint:

  Nem Sztalin-gyertyák,hanem Sztalin-orgonák!!Ez volt a “Katyusa”-k neve a fronton!
  A Sztalin-gyertyák pedig kis ejtőernyővel ledobott ,valszeg magnézium-fáklyák voltak,amelyek éjszaka megvilágították a bombázás helye felett a terepet.
  Gyakran még a földetérés után is égtek,pedig lassú ereszkedésükkel sokáig világítottak!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Igen t.István ! A volt álam ünnepek előestéin, lampionos felvonulások, ünnepi beszédek utáni tüzijátékok közben szoktak ilyen ejtőernyős micsodákat jelzőrakéta pisztolyokból kilőni, este. ezeknek a fényénél még a tűt is meglehetett találni. A gyerekek, meg futottak az ejtőernyők után . A Sztalin orgonákat meg a mostani időkben GRAD-nak hívják .

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   István, ott a pont!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.