Halottvivőt és klórmeszet a WC-be

Több napig hevert a holttest a koraszülött osztály mellett a kórházban, senki sem vette észre

uszo

Fertőtlenítőszag járta át a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 9. emeleti váróját, amelynek női mosdójában egy többnapos holttestet találtak.

Döbbenet, hogyan maradhatott napokig észrevétlen a bomló tetem ott, ahol elvileg naponta legalább egyszer kötelező lenne a takarítás. Rá­adásul a hulla egy olyan mosdóban hevert, ahonna­n a látogatók a csecsem­ő- és a koraszülöttrészleg újszülött babáival és a frissen szült nőkkel érintkezhettek. A hivatalos közlés szerint egy látogató természetes halállal halt meg, a kórházi pletyka szerint egy hajléktalan lettl öngyilkos. Egy kamerákkal túlzsúfolt intézményben ezek szerint bárki megtehet bármit, az fel sem tűnik? A szakember szerint a történtek biztonsági és hi­gié­n­iai szempontból is aggasztóak.

wc

– El sem tudom képzelni, hogy ez hogyan fordulhatott elő – kezdte dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember. – Minden intézmény működési rendjében szabályozzák a higiénés tevékenységet. Ha egy benzinkúton óránként kell a vécét takarítani, akkor milyen előírások vonatkoznak egy kórházra? Legritkább esetben is napi egyszer, de ennél sűrűbben is kötelező a takarítás!
Ócsai doktor hozzátette: járványügyileg akkor jelent veszélyt egy holttest, ha érintkeznek vele.
A Dél-pesti Kórház interneten is fellelhető szabályzatában kitérnek a higiénés előírásokra: a kórház területén mindenki köteles a rend és a tisztaság megóvására! – írják.

ajto

A testet rejtő mosdó bejáratán nincs még kilincs sem
Szerettük volna megtudni a Jahn Ferenc Kórháztól, hogyan fordulhatott elő az eset, illetve hogy hány napig hevert a holttest a mosdóba, de lapzártánkig nem kaptunk választ ezekre a kérdéseinkre, annyit közöltek, amennyit a kórházat felügyelő Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) is:
– A Jahn Ferenc Kórház mosdójában történt halálesettel összefüggésben a folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat lezárásáig nem áll módunkban nyilatkozni – állt az ÁEEK kommunikációs osztálylevelében.

ny

Ám a rendőrség szerint nem létezik a hivatkozott eljárás:
–Nincs rendőrségi eljárás, mert a haláleset nem minősül rendkívülinek, így nem történt bűncselekmény – közölte Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Bejutottunk az elzárt részekre
Hogy megtudjuk, milyen nehéz észrevétlennek maradni a Jahn Ferenc Kórházban, megnéztük, hova juthat be egy idegen? A koraszülött osztály ajtaján könnyűszerrel átjutottunk, de a belgyógyászati és neurológia osztályon sem kérdezték meg látogatási időn kívül, hogy mit keresünk ott? Még utóbbi nővérkonyhábája is besétáltunk, nem beszélve az igazgatóság folyosójáról.
(blikk)
Bal-Rad komm: “…Ha egy benzinkúton óránként kell a vécét takarítani, akkor milyen előírások vonatkoznak egy kórházra? Legritkább esetben is napi egyszer, de ennél sűrűbben is kötelező a takarítás!…”
-Jah! Hát a benzinkút az FIZETŐS EGY HELY! Majd ha KÖZISPOTÁLYAINKBA IS CSAK…-na akkor majd megnézik a MELLÉKHELYISÉGEKET IS! Talán az is megeshet, hogy MINDEN NAP!
És intézkednek, hogy HALOTTVIVŐT MEG EGY MARÉKNYI KLÓRMESZET A WC-BE! Merthogy a közispotály “…területén mindenki köteles a rend és a tisztaság megóvására!…”
Vajon az Állami Egészségügy Központban-a budai Kútvölgyi-úton-is előferdülhet(ne) ilyesmi? 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Halottvivőt és klórmeszet a WC-be bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Gabriel szerint:

  Szombaton K Imre megkinálja egy védett tanut féldeci mogyoros likörrel
  a bálban. Utána a tanu össze esik és az orábol szájábol döl a vér.

  Az egészben csak az az érdekes,hogy K Imre BV-ben tölti büntetését rablás miatt.

  Na figyeljetek faszopokáim,elkezdödik a háturol melbe?
  Oké.

  • Gabriel szerint:

   Eddig még egy védett tanut sem vesztettünk.
   Ne hogy má ti itt mucsa földön rontsátok a statisztikákat.

   Azt a rohadt rést tudtátok kihasználni szombat este.
   Többet nem lesz rés.

   Baszom az eget a világ legjobbjait beszopatják TIRPÁK földön.

   • Már Tamás szerint:

    Kedves elmebeteg!
    Remélem ismeri (és érti is) a mondást, “a stílus maga az ember”…

    • Gabriel szerint:

     Tisztelt uram önnek a leg jobb nincs agya azt nem kell használni.

     Szombaton jobbak voltak,de nem a mi hibánkbol.
     Vitte a fasza,meg az alkohol utáni vágy a barom magyarját, még ha az életével játszik is.

     Kedves Már Tomika. Kabd be máááááá.

     Most pezsgöt bontanak?
     Ünepelnek?

     Ne tegyék,

     • Pozsony 907 szerint:

      Előbb-utóbb össze gyűri a koponyádat valamelyik”Magyar náci” , mert elfelejtkezel magadról, vagy már kaptál, azèrt gyűlölöd a magyart ennyire??? Ne félj, bele fogsz futni!!!

     • cicvarek szerint:

      Pozsony, mit ittál?

     • Már Tamás szerint:

      Kedves Iván, vagy éppen mi a szarnak hívod most magad!
      Látom ismét hozzáfértél az ápolóid PC-jéhez.
      Remélem ismered a mondást: “akkor vedd a szádra a magyart, amikor éppen szarik”. Nekünk is jobb lenne ha nem kéne időt vesztegetnünk a sok ökörségre amit a lényedből fakadóan ideböfögsz, neked is jobb lenne, mert kevesebbet szidnák a kedves anyukádat. Fontold meg…
      Tudod, attól, hogy ideböfögsz magyarul néhány bölcsességnek tartott marhaságot, még nem leszel magyar. De attól sem leszel valamelyik orosz szolgálat tagja, hogy azt hirdeted magadról, mert pl. az orosz szolgálatoknál (is) létezik egy szellemi, fizikai minimumkövetelmény, amelyeknek te több szempontból sem felelsz meg. Magyarul, hülye vagy. Egyébként pedig szaladjál gyorsan, most éppen hozzáférsz anyádhoz mert a rabbid éppen leszállt róla…

     • Pozsony 907 szerint:

      Facsart narancs levét ciccarekem:))

     • cicvarek szerint:

      Gumibogyó szörpre tippeltem. 🙂

     • Pozsony 907 szerint:

      Mè nem alcol te kis butus, csak nem a gumispuró???😋

 2. Gabriel szerint:

  Admin vissza térve a korházi példára.
  Ebben az országban akkora barmok laknak,hogy ez az abszurd eset is csak itt tud megtörténi.
  Miért?Mert itt mindenki pofázik azt máskép cselekszik.

  Biztos a takaritonö is kikéri magának a rágalmat,mert ö 20 percenként felmos.
  Azt a valoságban jo ha 2 hettente össze pacsmikolja.
  Azt aki kontrolálja a takaritonöt szarik az egészre,de kiéri magának ha valaki szováteszi.

  Mi most azért állunk a szönyeg szélén, mert ebbe a furcsa országban még a tanuk is hülyék. Most ezzel nem háritom a felelöséget,de a faszom kezd kilenni Mországgal,
  annyi itt a seg hülye ember.

  • Próféta szerint:

   Hát igen. Az évszázadok alatt elég multikulti lett ez az ország. Minden jöttmentet befogadott, elfogadott kritériumok nélkül.
   Ez már nem tiszta Magyarország. Európa minden nációja fellelhető a cigányok és a zsidók mellett. Sok a kevert lény és kevés a tiszta magyar. Én magam még tiszta német (sváb) vagyok, de teljesen magyar érzelmű, megtartva a németek jó tulajdonságait. Ahogy a magyarok, úgy a németek is dolgos, rendes népek. Ez inkább a munkás, paraszt osztályokra jellemző. De amit be akarok mutatni, az az alábbi történet ezen a linken, egy valódi igaz magyarról a napjainkban. Szégyenkezzetek és tanuljatok tőle emberséget, tisztességet.
   http://zacc.nlcafe.hu/2015/02/01/embersegbol-jeles-te-felvetted-volna-ezt-a-stoppost/

 3. Kálmán Lőrinc szerint:

  A Déltepsisben, 9 éve, látogatóként bent töltöttem az egész éjszakát, az akkori párom mellett, mivel reggeli műtét előtt teljesen magára volt hagyva már délután óta, egyedül egy kórteremben, még vacsorát sem kapott. Amikor meló után este ezeket meghallottam tőle, meg hogy több órája rá se néztek, próbaképpen bent maradtam… és reggel, korán onnan indultam munkába. Volt is futkosás a nővérpultnál, amikor szóltam nekik, ugyan nyissák már ki a szintajtót, hogy kimehessek….

 4. fatum szerint:

  Admin. A kórházakból a maffamegszállással kiszerveztek maszekoknak sok szolgáltatást. Ilyen a takarítás is. Takarító cégek vannak. Nem állandó osztályos takarítónők, akik a szocializmusban azonnal a legkisebb koszt is feltakarították. Ezek a cégek drágák Sokkal drágábbak mint a kórház saját takarítónői. Hiszen a vezetőiknek valamiből meg kell gazdagodni. Sok kórház az ilyen kiszervezett takarítók miatt koszos. Reggel felszuttyolnak, utána elmennek, és utána a nővérkék takarítanak fel a beteg után a mindent. Vért, esetleges pisifoltot.
  Szóval, ha egy wc-t bezárva talál a takarító tovább megy. Azt hiszi éppen foglalt. Másnap a másik takarító is tovább megy. Na így működnek a takarító cégek. Itt az a bűnös. Különben a kiszervezett szolgáltatások miatt adósodnak el a kórházak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.