Szíria

A távozófélben lévő Obamaki adminisztráció még az utolsó napjaiban is szíriai kitartottjaiért küszködik.
A Washington Post és a Wall Street Journal arról cikkeznek, hogy Kerry külügyér hetente legalább két alkalommal hívogatja telefonon Szergej Lavrovot, ostromolgatja személyes találkozásukkor is, hogy prolongálják már a szeptember 10.-én nyélbe ütött tűzszüneti megállapodást.

Ám mindhiába. Az idő és az események már régen túlhaladták az amerikaiak által akkor kisírt tűzszünetet, amit pedig kegyeltjeik oly látványosan fölrúgtak AKKOR! MOSTMÁR vélhetőleg betartanák!-de hát a dolgok nem a martalócelképzelések szerint alakultak Aleppoban.

Tegnap délutánra látványosan összeomlott az ostromgyűrű északi zsebének latorellenállása!
40
Martalócék fejvesztve menekültek-már amelyik tudott-az ostromgyűrű délnyugati fertályára, ahol már csak úgy hemzsegnek. A végítéletre várva. Hiszen minden irányből a vég leselkedik rájuk.

A civilek ezrével menekülnek a latrok által még megszállva tartott városrészből. Már akiknek sikerül a szökés. A terroristák ugyanis lövik bőszen a menekülőket.

A jövőjükre nézvést ez talán nem a legjobb ajánlólevél.
A dolog jelentősége abban áll, hogy a brigantihordák számára mindenféle felmentés behatolása lehetetlenné vált, kijutni meg egyáltalán nem tudnak! Ez már a vég kezdete számukra. Aleppoban legalábbis.
Hiszen a város déli fertályain is gyülekezik a likvidációs erő Khan Touman ellen és Saraqib ellen.
Aleppotól északra is “alakulgat” a helyzet. A kormánycsapatok az al-Bab városától mindössze öt kilométerre lévő Azraq faluból kiverték az ankarai maffia által támogatott “mérsékelteket”, amelyek viszont dühükben elragadták a kalifátusistáktól Zurzur falut. Az ISIS martalócai pedig bementek al-Babba. Végülis mindenkinek jutott fedél a feje fölött éjszakára.
Más frontokon sem termett sok babér tegnap sem a “mérsékelt”, sem a vad latorbandáknak. Nyugat-Ghoutában föladták az utolső martalócvárat, Khan Al-Sheih városát is. Buszokra szálltak, és elutaztak Idlib-tartományba. Mostanság ott koncentrálódnak a pribékerők. Őket pedig-ott-a kormányhadsereg és a szír-orosz légipáros ápolgatják tovább.
A Nyugat-Ghoutában felszabaduló kormányerők pedig immáron átcsoportosíthatók máshová. Akár a Golan-fennsíkra is, ahol szintén a végső leszámolásra készülnek a kormányhadsereg katonái a kalifátusistákkal.
Homsz tartományban tegnap sem kímélősen bánt a szír-orosz légipáros a kerozinnal meg a rakéta és bombakészlettel. De főként nem a brigantikkal.
Deir ez-Zor ISIS-pribékjei is teljes defenzívába szorultak tegnap délutánra. Már mozdulni sem mernek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Vajon hány amerikai, és nyugat-európai zsoldos van a szarban ? ?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Majd kiderül a végső aprólélos ellenőrzésnél, remélhetőleg,t. furman ! Ha meg nem, nem fog összedülni a világ, azoknak meg már úgy is mindegy lesz, lehet,hogy nem is fog semilyen lista sem készülni róluk. Fájjon a fejük az Amcsiknak, meg a nyugat európaiaknak, a gyilkosaik után.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  A távozóban lévő obamaki adminisztráció…… Amit megfőztek maguknak obamakiék Szíriában azt egyék is meg ! Talán, szerintem ez a második legnagyob veszteségük Vietnam után. Ha tetszik, ha nem tetszik obamakiéknak NEM ŐK A VILÁG URAI, SOHA SEMIKOR EGY NEMZET NEM LEHET EGYEDURALKODÓ EZEN A BOLYGÓN !! Úgy látszik SAMU BÁCSIÉK NEM TANULTAK TÖRTÉNELMET !

 3. SirMock szerint:

  Ez a SAA-YPG “közösködés” nagyon tetszik nekem, mindig reméltem, hogy valamilyen szinten össze fognak fogni előbb-utóbb. Irtani kell a mocskot közös erővel!

 4. aaa szerint:

  Egyetlen perc tűzszünet sem kellett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.