Szorgalmasak és sikeresek

Öreg Döbrögi cége és a Mészáros fiúk vállalkozásai is beszállítanak a MÁV-nak

pelo

Felcsút kapcsán leggyakrabban Orbán Viktor miniszterelnök és a helyi nagyvállalkozó-polgármester, Mészáros Lőrinc nevével találkozunk, a lassan egyhangúvá váló felcsúti sikerkalendárium azonban most egy ritkábban említett névvel gazdagodik.

Nem először lehet hallani a polgármester testvérének, Mészáros Jánosnak, pontosabban a tulajdonában lévő cégnek a közbeszerzési sikereiről. A 444.hu cikke szerint az Agro-Felcsút Kft. szállította az alkatrészeket a Várkert Bazár üzemeltetőjének, most pedig a MÁV-nál nyert el egy 7,4 millió forintos megrendelést – értesült a 24.hu.
A szerződést 2016. március 25-én kötötték meg, az Agro-Felcsút egészen 2018. március 25-éig MTZ alkatrészek beszerzésével járul hozzá a Magyar Államvasutak működéséhez. A felcsúti vállalkozás egyre sikeresebb az Opten céginformációs adatbázisának adatai alapján, míg 2011-ben még csak 155,3 millió, addig tavaly már 855,1 millió forintos nettó bevételt ért el, tehát megötszörözte bevételeit.
Látványosabban:

Az állami vállalatnak nem kellett kiírnia közbeszerzést, mivel a megrendelés értéke nem éri el a 8 millió forintot. A közbeszerzési értékhatárok változtatásáról a 444.hu írt, hamarosan a nagyobb értékű szerződéseket sem kell majd megpályáztatni.
Legutóbb akkor írtunk a Mészáros-család sikereiről, mikor megtudtuk, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég 25 millió forintért szereli a klímát.
Orbán Viktor apja is a saját lábán áll
Az Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a többségi érdekeltségében lévő, gánti Dolomit Kőbányászati Kft. is a MÁV szerződéslistáján van egy 24,5 millió forintos tétellel.
Az állami cég május 27-én szerződött a bányászati céggel, a Dolomit 2018. május 27-éig “SZK1 és SZK2 anyag beszerzéséről” fog gondoskodni. A Google segítségével arra jutottunk, hogy az SZK1 egy szemcsés, az SZK2 pedig egy vízáteresztő képességgel rendelkező keverék, de akit bővebben érdekel a téma, kattinston ide.
A Dolomit egyébként parádésan teljesít, korábban a napi.hu írt arról, hogy a miniszterelnök édesapjának érdekeltsége meg sem érezte az építőipart is érintő válságot, 2008 és 2014 között 1 milliárd forint osztalékot fizettek ki. A Dolomit az egyre drágább és drágább budapesti vizes vb munkálataiban is közreműködik: a Margitsziget csatornázásában kapott feladatot.
Szintén az Optenben néztünk utána, hogyan is alakult a cég nettó árbevétele 2011 óta:

És nem maradhat ki egy Mészáros Lőrinc-féle beszállítás sem. A MÁV az R-kord Építőipari Kft.-vel október 25-én kötött 2019. október 25-éig tartó szerződést, tárgya “közreműködés a Bp. távközlési vonalkábel helyreállításában”, értéke 48 millió forint.
Az R-Kord egy viszonylag új csillag Felcsút egén, a Figyelő idén év elején írta meg, hogy a szinte ismeretlen, szűk 30 fős vállalkozás a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosításán dolgozhat az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal többért, majdnem 8 milliárd forintért. Mészáros 2013-ban szerzett érdekeltséget a cégben, nézzük, jó lóra tett-e:

(24.hu)
Bal-Rad komm: Csodás gazdálkodási eredmények! És ezek MIND AZ ÁLLAMI CÉGEK IGÉNYEINEK kiszolgálásáért! Ergo: a MI KOMFORTÉRZETÜNK javításáért!
Ők erre tettek! És mivel szorgalmasak és tehetségesek!-állítólag a NÉP jár jól!
A NÉP PEDIG MI VAGYUNK!
Hogy mi jó lóra tettünk-e? 
Hát persze! Hát hogy sánta, is meg kehes is? Nem ilyen lovat akartunk, de nekünk-a jelek szerint-tökéletesen megfelel. A lónak meg pláne! Hiszen MI VISSZÜK! Ő csak boldogon röhög! Rajtunk! Etetjük, cipeljük!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szorgalmasak és sikeresek bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Istvan szerint:

  Az a ló igencsak vak!Legalábbis egyes dolgokra!
  De majd kinyitjuk a szemét!A szemét!

 2. Gabriel szerint:

  Most állami vagy privát mert nem mindegy.

  Oké a Pick megmenekült ezzel mi is egyet értünk,mert europa legjobb
  husipari cége. Mi csak Pick termékeket vásárolunk.

  Mindent vissza kellene államositani.
  Olyan hogy privát az meg mi a fasz?

  Ha kell példát mutatunk és minden magyarban lévö ingatlanunkat átadjuk az álamnak.

 3. fatum szerint:

  Admin te a soros oldalakról tájékozódsz csak?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.